Ключът към стабилна връзка е...

• 13 466
  • 236
  •   1
Отговори
# 45
Аз също си мисля, че под стабилна всеки разбира нещо различно. Всеки има различни нужди също така. Според мен трябва да има диалог, но не празни приказки и 2мата човека да осъзнават, че с времето всичко се трансформира и развива. Мисля, че хората имаме нужда да си мислим, че нещо ни е стабилно или сигурно, но истината е че идея нямаме какво може да ни се случи след месец 2. Важно е в развитието си 2мата да следват една посока, но темпа никога не може да е еднакъв, единия винаги води. Всичко си има важност и тежест вече всяка 2ка си определя за нея кое е първостепенно и 2мата трябва да си го открият.
Познавам много 2ки със семеен живот по 15-20години с по 1-2 деца, които въпреки много преживяното заедно и борбите си се разделиха, от тогава не вярвам в това, че нещо е сигурно или стабилно, научих се че важното е какво правим тук и сега, защото утре е неизвестно, така наблюдавам и голяма част от познатите ни, че са по-щастливи.

# 46
Аз познавам двойка, която беше идела ми за хармония, две половини на едно и също нещо, химия привличане и любов личеше във всеки жест и поглед. Това цели непрекъснати 12 години.  До преди да им се роди дете.
След това няма вече  и помен . Защо ставна така, какво толкова се обърна, как се случи...недоумявам.  Confused
Мамасита?

Не са били готови за детето.По тази причина ние си знаем,че ни е много рано.Когато е точното време за дете,с точния човек...проблеми няма(уж,ще видим де)

О, булшит, 12 години да не са готови! Когато връзката е правилна,
готовността е от първата седмица.

Тия двамата са имали токсична, инфантилна връзка, изобщо не е любов това,
а някаква модерна романтика, красива, та чак сладникава и кичозна.

Като се замислиш- 12 години да не вдигнат поглед един от друг, да не се
замислят накъде вървят нещата. Това не е живот, това е криене от живота, а
романтиката е прикритие, изглеждат почти като функциониращи възрастни, но
всъщност са изплашени деца, прегърнали се в тъмната гора.

Връзката им е защитен механизъм.

# 47
Аз познавам двойка, която беше идела ми за хармония, две половини на едно и също нещо, химия привличане и любов личеше във всеки жест и поглед. Това цели непрекъснати 12 години.  До преди да им се роди дете.
След това няма вече  и помен . Защо ставна така, какво толкова се обърна, как се случи...недоумявам.  Confused
Мамасита?

Не са били готови за детето.По тази причина ние си знаем,че ни е много рано.Когато е точното време за дете,с точния човек...проблеми няма(уж,ще видим де)

Много смело изказване и окачествяване на хора, които не познаваш  Rolling Eyes

# 48
..."Връзката, която би оцеляла на дете"... добре казано, добра и вярна формулировка, като се замисли човек, така е  Peace

# 49
Like_Smoke: когато човек познава себе си задълбочено,
може да се изказва смело за другите хора.

Пък какво предпочиташ: да се изказвам несигурно и треперливо?

Ако имаш насрещно смело мнение, давай, hit me with your best shot:)

# 50
..."Връзката, която би оцеляла на дете"... добре казано, добра и вярна формулировка, като се замисли човек, така е  Peace

Това е като "военната тактика, която би била ефективна срещу врага".

Представи си, че една армия има перфектните парадни униформи...само дето
е забравила, че трябва да има и пушки.

Това е твоята романтична двойка.

# 51
Мамасита?

Като се замислиш- 12 години да не вдигнат поглед един от друг, да не се
замислят накъде вървят нещата. Това не е живот, това е криене от живота, а
романтиката е прикритие, изглеждат почти като функциониращи възрастни, но
всъщност са изплашени деца, прегърнали се в тъмната гора.

Връзката им е защитен механизъм.

И аз мисля така или поне при мен така се случи  Wink И преди да се съберем с ММ съм искала деца и са ми искали, но никога не го почувствах

# 52
Но скоро гледах за лама Оле, много готин мъж, на 70 е вече , датчанин и жена му, с която са били лудо влюбени цели 40 години.
Деца обаче..нямат, тя не пожелала.

# 53
Шанталче, да не са от ония двойки, които имат "духовни деца", в смисъл
на някаква висша цел, която задоволява стремежа да оставиш нещо след
себе си, така че дори не ти се занимава с физически бебета...

Ама те са рядкост.

# 54
Шанталче, да не са от ония двойки, които имат "духовни деца", в смисъл
на някаква висша цел, която задоволява стремежа да оставиш нещо след
себе си, така че дори не ти се занимава с физически бебета...

Ама те са рядкост.
Тъкмо и аз нещо подобно щях да кажа.
Пак е въпрос на вътрешна потребност. Не всеки идва с такава мисия. Аз примерно от дете съм си мечтала за деца.

# 55
  • София
Ето това търсех. Съжалявам, но няма да го превеждам. Бракът на Пол Нюман трае 50 години.

Paul Newman on marriage: “I’ve repeatedly said that for people who have as little in common as Joanne and myself, we have an uncommonly good marriage. We are actors. We make pictures and that’s about all we have in common. Maybe that’s enough. Wives shouldn’t feel obligated to accompany their husbands to a ball game, husbands do look a bit silly attending morning coffee breaks with the neighborhood wives when most men are out at work. Husbands and wives should have separate interests, cultivate different sets of friends and not impose on the other ... You can’t spend a lifetime breathing down each other’s necks ... We are very, very different people and yet somehow we fed off those varied differences and instead of separating us, it has made the whole bond a lot stronger.”

# 56
# 57
  • Бургас
А според някои ключът е в многото премълчани думи, но нямам време да търся в коя тема беше.  Peace

За мен многото премълчани думи са началото на края на една връзка.

# 58
Ключът към стабилна връзка е като ключът към стабилната кола.

Да, може да си вземеш смотан модел и с цената на много ремонти и внимание
да кажеш- ето, имам здрава кола.

Но може още отначало да искаш кола, която е снабдена със здрави и проверени
компоненти, като БМВ например. Кола, която може да издържи доста повече на
сътресения, и да те откара по-далеч безпроблемно. Не че и тя не иска ремонти и
миене, но не е баш като да й трепериш, като на италианските коли:)

И, разбира се, да не гледаш какво има в пратката, нали.

# 59

Но може още отначало да искаш кола, която е снабдена със здрави и проверени
компоненти, като БМВ например.
О, ако си вземеш мъж БМВ ще плачеш, да знаеш. Бързо се износват. Стабилният и предпочитан мъж е мерцедес s класа. Вози те на комфортен режим, бърз е като акула, мощен, а същевременно гори малко. И е толкова маневрен, че ти от своя страна го управляваш без грешка. А другите около теб цъкат: ама как го управляваш, бе, много е голям. Ами така, колкото е по-голям скроен, толкова е по-прекрасен и лесен. И го паркираш без грешка, както никой друг на света

Общи условия

Активация на акаунт