Ключът към стабилна връзка е...

• 13 443
  • 236
  •   1
Отговори
# 60
  • София
По отношение на децата и връзката аз пък имам голяма чуденка (и болка, защото човекът ми е близък и любим) - от 16-17 години имат връзка, от тях поне 15 живеят заедно - деца нямат. Твърдят, че ще имат, но някога, неопределено. Проблеми нямат, връзката им е кротка, стабилна и с разбирателство, интелигентни и симпатични хора с образования, професии без залитане в кариерогонения, с чудесни материални възможности. Ума ми не го побира,изобщо. Мамасита, знам, че ще кажеш нещо, което ще ме ядоса, но все пак, хит ми, аз обяснение нямам.

# 61
По отношение на децата и връзката аз пък имам голяма чуденка (и болка, защото човекът ми е близък и любим)
Защо? Те явно се чувстват добре така. Не знам защо трябва да ги съжалявате, че нямат нещо, което не искат?

# 62

Откъде знаеш, че нямат?
Има хора, които не държат да бият тъпан относно проблемите си, каквито и да са те, особено ако са свързани с репродуктивното им здраве. Пък даже и наистина да нямат такива, приеми го като тяхно решение и го уважи, ако наистина са ти близки и те е грижа за тях.
Размножаването не е задължителна опция при човека. Има достатъчно неинтелигентни и несимпатични хора, които се размножават безразборно и безотговорно, та компенсират.

# 63
Все си мисля, че ключът е в собственото си признание, че си "си научил" урока..
Това, разбира се, касае тези, които сме на поправителен..Wink

# 64
Все си мисля, че ключът е в собственото си признание, че си "си научил" урока..
Това, разбира се, касае тези, които сме на поправителен..Wink
Ама дали сме го научили?  newsm78 Laughing

# 65
Колкото толкова..Wink)
Все си по-напред от преди, нали?

И важи за двамата, разбира се..

Не помня на кого и как точно беше цитата, нещо подобно беше:

"Ако след края на любовната връзка не сме се променили - значи не сме обичали истински"

# 66
Колкото толкова..Wink)
Все си по-напред от преди, нали?

И важи за двамата, разбира се..

Не помня на кого и как точно беше цитата, нещо подобно беше:

"Ако след края на любовната връзка не сме се променили - значи не сме обичали истински"
При всички случаи съм научила нещо.  Peace Даже много неща.

# 67
  • София
Уважавам им мнението, Сийке, думичка не съм казала. Не беше на това акцента, по-скоро чуденката ми беше що така решава някоя двойка, че деца няма да имат. С най-най-добри чувства и без грам поза, аз съвсем наистина това не мога да си го обясня
. Ей така, чисто човешки.

# 68
  • Варна
Ох, пак ли ожалваме бездетните Tired

# 69
  • София
Може да имат проблем в главата.
Някое реле като е залепнало в грешна позиция и се обърква цялата система.

# 70
смехът

# 71
Simple Smile Много, много важно.

Може да имат проблем в главата.
Някое реле като е залепнало в грешна позиция и се обърква цялата система.
Защото не искат деца? Tired

# 72
  • София
Ами да, все едно да кажеш, че самоубийците са наред. Избираш ли смъртта пред живота, значи вървиш срещу естествените си природни инстинкти, има някаква "повреда".

# 73
А може да е това,което Мамасита каза.Да гледат само в един друг,но да са го разбрали че е така...
Както казва Кари във филма ''Сексът и градът'' - Ние ще сме семейство без деца и сме щастливи така.

# 74
аз не мсля, че детето е ключът към стабилната връзка.
винаги съм мислила, че това е най-голямата провокация за една връзка, всъщност.
не зная от опит дали е така, но всички казват, че всичко се променя
няма как да е ключ за стабилност, звучи ми даже малко страшно някой изобщо да е гарант за връзката м/у мъж и жена, пък било то и детето/децата им

що се отнася до това защо някои двойки не искат да имат деца  моят отговор е много прост - самодостатъчни са си. светът в момента колкото е същия, толкова и е различен - предлага едно много богато меню как да се живее живота и хората повече избират. обръщат се към себе си, анализират се повече, не действат по инерция и взимат лични решения без  данък 'обществено мнение' . по-свободни са да го правят

Последна редакция: вт, 14 яну 2014, 23:30 от 10 cent

Общи условия

Активация на акаунт