Абе казвайте си каквото ви тежи веднага,дори и да стане скандал,не е страшно.

Лошо е,когато човек усети,че го "обработват" постепенно и тенденциозно.
Винаги съм предпочитала да чуя на момента(съответно и аз да кажа на момента) какво не се е харесало,а не да се чака "удобния момент" за натякване и опяване.Това е много дразнещо и отблъскващо!
Ще стоя аз и ще чакам кога е удобно да му го кажа,кога ще ме чуе,че му го казвам,как трябва да му кажа...и накрая-абе аз за какво трябваше да му се карам днес

На мен ми се е случвало, и то неведнъж.Минават 5-10 и повече минути, първоначалния яд се изпарява и после си казвам:"Ама глей сега, може ли за подобна глупост да се впрягам ....!"
Но то и това е един вид ключ за стабилна връзка-да не се връзваш на всяка дреболия, та когато стане въпрос за нещо важно, думата ти да тежи.А не милото да си мисли:"Аа, тя така си вряка всеки път, мноу важно, и сега ще й мине!"

Ако човек иска да печели битки с минимум усилие, трябва да ги подбира.Повечето битки не си струват усилията, нервите и изхабените емоции.
Бракът е една тиха война.

Инак е лесно да кажа: "Мило, ти си ебати свинята, дето се капеш като 4-годишният ни син!", но има и мили начини да му покажеш колко е по-приятно да е с чиста ризка.