Ключът към стабилна връзка е...

• 13 451
  • 236
  •   1
Отговори
# 210
Ей това-"тънкото обработване", на мен ми е най-противното нещо!
Абе казвайте си каквото ви тежи веднага,дори и да стане скандал,не е страшно.  Wink
Лошо е,когато човек усети,че го "обработват" постепенно и тенденциозно.
Винаги съм предпочитала да чуя на момента(съответно и аз да кажа на момента) какво не  се е харесало,а не да се чака "удобния момент" за натякване и опяване.Това е много дразнещо и отблъскващо!
Ще стоя аз и ще чакам кога е удобно да му го кажа,кога ще ме чуе,че му го казвам,как трябва да му кажа...и накрая-абе аз за какво трябваше да му се карам днес  Thinking
Идеята да преброиш първо до десет и после да креснеш, ако изобщо се налага, е да имаш време да осъзнаеш, че всъщност изобщо не се налага да се караш.    Laughing
На мен ми се е случвало, и то неведнъж.Минават 5-10 и повече минути, първоначалния яд се изпарява и после си казвам:"Ама глей сега, може ли за подобна глупост да се впрягам ....!"
Но то и това е един вид ключ за стабилна връзка-да не се връзваш на всяка дреболия, та когато стане въпрос за нещо важно, думата ти да тежи.А не милото да си мисли:"Аа, тя така си вряка всеки път, мноу важно, и сега ще й мине!"    Mr. Green
Ако човек иска да печели битки с минимум усилие, трябва да ги подбира.Повечето битки не си струват усилията, нервите и изхабените емоции.

Дипломация, дипломация и пак дипломация. Така елегантно може да наречете онова, което във викторианска Англия е било предавано от майка на дъщеря за отношенията им със съпрузите.
Бракът е една тиха война.  Simple Smile Знам, знам, при вас е цветя, рози, яко секс и любов и след  десетилетия брак. Жената трябва да умее хем да извлече най-доброто от съпруга си, отношенията и портфейла му, като същевременно запази мира у дома, достойнството и доброто му име, хем тя да изглежда като ухажвана кралица.  Mr. Green
Инак е лесно да кажа: "Мило, ти си ебати свинята, дето се капеш като 4-годишният ни син!", но има и мили начини да му покажеш колко е по-приятно да е с чиста ризка.
Не бих го нарекла точно война, по-точно за мен е мирно, съвместно съществуване, но иначе се подписвам със 100 ръце под това.

# 211
Аз не мога да си обясня защо оставате с впечатлението,че това да кажеш нещо на мъжа си,непременно трябва да е съпроводено с крясъци,мрънкане,необмислени  и неправилно подбрани думи,за които после човек съжалява newsm78
Приемете,че на някои не са им необходими особени усилия,за да говорят с половинките си НОРМАЛНО.(пък било то и -30 годишни)
Пък и съм далеч от мисълта,че представите за стабилна връзка на всички са еднакви,че моделът им е еднакъв и т.н.
И да,хората се карат за глупости понякога...
И не е задължително караницата да е на висок тон,с обиди и т.н ...
И не,това не е проблем,за да определят връзката си като стабилна.
Една статия по темата

# 212
Аз не мога да си обясня защо оставате с впечатлението,че това да кажеш нещо на мъжа си,непременно трябва да е съпроводено с крясъци,мрънкане,необмислени  и неправилно подбрани думи.............
Ами, аз не те познавам, "водя се" по твоите думи:

Ще стоя аз и ще чакам кога е удобно да му го кажа,кога ще ме чуе,че му го казвам,как трябва да му кажа...и накрая-абе аз за какво трябваше да му се карам днес Thinking
Човек обикновено не се кара на другите с усмивка на уста, с мили, нежни думи и нормален разговор.

# 213
Ама и не е нужно да крещи като се кара...

# 214
Аз не мога да си обясня защо оставате с впечатлението,че това да кажеш нещо на мъжа си,непременно трябва да е съпроводено с крясъци,мрънкане,необмислени  и неправилно подбрани думи.............
Ами, аз не те познавам, "водя се" по твоите думи:
(
Ще стоя аз и ще чакам кога е удобно да му го кажа,кога ще ме чуе,че му го казвам,как трябва да му кажа...и накрая-абе аз за какво трябваше да му се карам днес Thinking
Човек обикновено не се кара на другите с усмивка на уста, с мили, нежни думи и нормален разговор.

Ей ти от толкова писания,за една дума се хвана и край  Hug
Може би не съм се изразила правилно,защото при нас "карането" може да е и с равен тон.
Един пример от вчера:
Скрит текст:
Вчера късния следобед отивам аз на фитнес.Обажда ми се да ми каже,че ще идват сетра му мъжа й да гледаме филм заедно и да вечеряме.Аз не съм подготвена за гости,но бързам,пазарувам,прибирам се,гостите и те у нас...Милия ми мъж решил,че ще започне подготовката за вечерята като изпържи картофи,защото много му се били прияли.Да де,ама решил,че сега трябва да измие фритюрника,да сменя олиото и т.н На мен ми е притеснено,защото време няма,вечеря няма,гостите у дома,той ми се пречка на мивката,ама нищо не казах(решил е да помогне все пак,няма значение,че не е помислил каква какафония ще е в кухнята).Изнесе се накрая от кухнята и ми казва-гледай ми картофите.Тия пусти картофи изгоряха на терасата,ядосах се аз и го извиках(да не се чете изкрещях)да дойде в кухнята.
Казах му(подчертавам,с равен тон)-"Сигурно е приятно да си седнеш да си гледаш филма,а аз да се оправям сама,но не мога да се справя.Изпържи останалите картофи,щото аз не съм Шива.
И той стои и ме гледа подозрително и сериозно и ми вика-какво не си?
Викам му Шива-многоръкия Бог( и му показах,че правя още 4 неща в това време),не си ли го чувал.
И почнахме да се смеем.Помогна ми за всичко в кухнята,за да може да седнем по-бързо на масата и това е.
Та извода е-колкото и да е напечена ситуацията,винаги може да се каже по подходящ начин какво искаш.

# 215
  • Tам през Атлантическия океан

Така де  Laughing повечето мъже не отбират от намеци ,  а от команди  Wink ясно , точно , кратко  Laughing не е нужно да се скандали  Mr. Green ко се запече, пак  Joy хладнокъвно повтаряш за да осмисли и поеме Wink
Со кротце , сО благо и .....

# 216
Ясно, че разбират от команди, но и са обидчиви като 3-годишно.

# 217
Един пример от вчера:
Скрит текст:
Вчера късния следобед отивам аз на фитнес.Обажда ми се да ми каже,че ще идват сетра му мъжа й да гледаме филм заедно и да вечеряме.Аз не съм подготвена за гости,но бързам,пазарувам,прибирам се,гостите и те у нас...Милия ми мъж решил,че ще започне подготовката за вечерята като изпържи картофи,защото много му се били прияли.Да де,ама решил,че сега трябва да измие фритюрника,да сменя олиото и т.н На мен ми е притеснено,защото време няма,вечеря няма,гостите у дома,той ми се пречка на мивката,ама нищо не казах(решил е да помогне все пак,няма значение,че не е помислил каква какафония ще е в кухнята).Изнесе се накрая от кухнята и ми казва-гледай ми картофите.Тия пусти картофи изгоряха на терасата,ядосах се аз и го извиках(да не се чете изкрещях)да дойде в кухнята.
Казах му(подчертавам,с равен тон)-"Сигурно е приятно да си седнеш да си гледаш филма,а аз да се оправям сама,но не мога да се справя.Изпържи останалите картофи,щото аз не съм Шива.
Викам му Шива-многоръкия Бог( и му показах,че правя още 4 неща в това време),не си ли го чувал.
И почнахме да се смеем.Помогна ми за всичко в кухнята,за да може да седнем по-бързо на масата и това е.
Та извода е-колкото и да е напечена ситуацията,винаги може да се каже по подходящ начин какво искаш.

Е, сама си стигнала до същия извод.    Grinning
Че не е нужно за всяка дреболия да се "караме", като спокойно можеш да кажеш:"Ама, мило, не мога да се оправя с всичко сама, защо не изпържиш картофите/нарежеш салатата/занесеш чиниите...........",  или каквото там трябва да се прави.
Мъжът трябва да е тотален идиот, за да не откликне на молба на жена си и да отиде да кибичи при гостите, докато тя приготвя сто неща едновременно.

С Касита рядко сме на едно мнение, но в случая е права на 100 %:дипломация, дипломация и пак дипломация.Да, някой може да го нарече манипулиране, но дори така да е, какво лошо има, когато всички са доволни?    Grinning

# 218
Вчера късния следобед отивам аз на фитнес.Обажда ми се да ми каже,че ще идват сетра му мъжа й да гледаме филм заедно и да вечеряме.Аз не съм подготвена за гости,но бързам,пазарувам,прибирам се,гостите и те у нас...

Моят мъж не би ми причинил подобно нещо. Laughing

# 219
Ключът към стабилна връзка за мен е 100% късмет и нищо друго. Heart Eyes

# 220
Е повечето хора не се женят на сляпо Simple Smile

# 221

Така си мислят. Хората се променят.

# 222
Аз не мога да си обясня защо оставате с впечатлението,че това да кажеш нещо на мъжа си,непременно трябва да е съпроводено с крясъци,мрънкане,необмислени  и неправилно подбрани думи,за които после човек съжалява newsm78
Приемете,че на някои не са им необходими особени усилия,за да говорят с половинките си НОРМАЛНО.(пък било то и -30 годишни)
Пък и съм далеч от мисълта,че представите за стабилна връзка на всички са еднакви,че моделът им е еднакъв и т.н.
И да,хората се карат за глупости понякога...
И не е задължително караницата да е на висок тон,с обиди и т.н ...
И не,това не е проблем,за да определят връзката си като стабилна.
Една статия по темата

Съгласна PeaceКолкото и да е трудно,запазвайки добрия тон съм забелязала ,че казаното спокойно наистина се чува,докато изречено дори с една идея заядлив или висок тон-никакъв шанс!

# 223
Един пример от вчера:
Скрит текст:

Е, сама си стигнала до същия извод.    Grinning
Че не е нужно за всяка дреболия да се "караме", като спокойно можеш да кажеш:"Ама, мило, не мога да се оправя с всичко сама, защо не изпържиш картофите/нарежеш салатата/занесеш чиниите...........",  или каквото там трябва да се прави.
Мъжът трябва да е тотален идиот, за да не откликне на молба на жена си и да отиде да кибичи при гостите, докато тя приготвя сто неща едновременно.

Не, мъжът трябва да е тотален идиот, за да покани гости, след което да накара жена си, която вече има друг ангажимент, да ходи да пазарува, след което да я чака да се прибере, да сготви и да сервира  Wink

# 224

Така си мислят. Хората се променят.

Ти пък, те хората са убедени, че това, че са здрави и децата им са здрави си е лично тяхна заслуга и постижение, та стабилната връзка няма да е плод на женските им умения.

Общи условия

Активация на акаунт