Този ужасен грип

• 66 015
  • 432
  •   1
Отговори
# 225
Изписа му един АБ,който аз за пръв път чувам-Ксимебак,таблетки на 12 часа по 1 от 100мг.той е на 7 гНякой пил ли е такъв?
budiko, дъщеря ми пие такъв сега, за пневмония след гадния грип. Тя обаче е малка, на 3 г. и АБ е под формата на суспензия.
Синьорита Мърморита, да не те плаша, но да не е пневмония и при теб с тези симптоми? Явно често се случва, след тазгодишния грип.

При малката обаче се разви без симптоми, само с леко повишена температура за един ден, след като грипът уж беше отшумял преди седмица. Няма никаква кашлица, но на снимка нещата лъснаха.
Ами уж нищо не чу на слушалка, освен утре да искам и снимка, знам ли вече и аз. Не ми стигат другите ядове, ами и с някакъв си грип сега трябва да се разправям.

# 226
офф аз нещо взех да се плаша като прочетох последния пост и при мен е така повтори ме гадния вирус и не само мен, цялото семейство, сега пих 2 ри аб, но  гърлото продължава да е червено и много ме болят гърдите направо са си бодежи,не знам какво да правя вече , направих си снимка сама в петък , казаха ми, че нямам пневмония, но нали чух по новините ,че се получавала тази пневмония за 24 часа и сега се чудя да не би пък да се е превррнала инфекцията последните дни в пневмония, но не знам може ли за  5 дни след снимката да се получи такова нещо? newsm78 пак ли да ходя на снимка? Много ме е страх да не стане някое усложнение и при мен има сънливост , умора

# 227
Изписа му един АБ,който аз за пръв път чувам-Ксимебак,таблетки на 12 часа по 1 от 100мг.той е на 7 гНякой пил ли е такъв?
budiko, дъщеря ми пие такъв сега, за пневмония след гадния грип. Тя обаче е малка, на 3 г. и АБ е под формата на суспензия.
Синьорита Мърморита, да не те плаша, но да не е пневмония и при теб с тези симптоми? Явно често се случва, след тазгодишния грип.

При малката обаче се разви без симптоми, само с леко повишена температура за един ден, след като грипът уж беше отшумял преди седмица. Няма никаква кашлица, но на снимка нещата лъснаха.
Smurfieta ти как разбра ,че има пневмония, без кашлица ,температура, все някак сте се досетили Thinking

# 228
  • 1st floor
И аз съм като парцал...не правя нещо кой знае какво изморително, но нямам сили дори да седя на стола...постоянно ми се спи през деня, а през нощта се будя по сто пъти! Tired Удължиха ми антибиотика с още два дена и така равносметката показва три различни антибиотика за общо 15 дена.  #Crazy Пия пробиотици, дано не почнат стомашни проблеми и гъбички...Вече не мога да му хвана края на това колко пари оставих в аптеката, но вчера ми изписа Хексорелатен, защото гърлото пак ми се зачерви.... Tired И като ви чета как ви повтаря, че и потретя, направо ме се реве....Кашлицата си продължава, но вече минава към влажна, ако това е някакво успокоение. Мисля, че се дължи на меда с черна ряпа и на синапеното семе, пак забъркано с мед. Проспанът и Геломиртолът не дадоха никакви резултати.

# 229
  • Дъблин

Smurfieta ти как разбра ,че има пневмония, без кашлица ,температура, все някак сте се досетили Thinking

Усъмнихме се след отново леко повишена Т, както писах. Около седмица след като уж беше оздравяла, вдигна 37,7 през нощта. 5 дни преди това беше приключила лечение с АБ, защото грипът доведе първо до бронхит. Температура след лечение с АБ си е подозрителна и я заведохме на лекар на следващия ден. Той чу нещо съмнително и ни прати на снимка, която потвърди пневмония в ляво и наченки на пневмония вдясно.

# 230
Ох, да чукам на дърво, дъщеря ми се повлия от антибиотика, но остана храмета и кашлицата. Давам Проспан, но забелязвам, че тази сутрин се закашля по-често от предишните дни  Sad Не зная вече какво да правя. Ще я водя май днес да я преслуша личната лекарка, че с тези усложнения, за които се говори постоянно, ми идва какво ли не на ум...

# 231

Усъмнихме се след отново леко повишена Т, както писах. Около седмица след като уж беше оздравяла, вдигна 37,7 през нощта. 5 дни преди това беше приключила лечение с АБ, защото грипът доведе първо до бронхит. Температура след лечение с АБ си е подозрителна и я заведохме на лекар на следващия ден. Той чу нещо съмнително и ни прати на снимка, която потвърди пневмония в ляво и наченки на пневмония вдясно.
Извинявай още един въпрос а преди аб как протече грипа при нея с висока темепература ли , изведнъж ли или нямаше типичните грипни симптоми?

# 232
момичета много съм изплашена и не знам какво да правя , върнах се от лекар , преслуша ми гърдите , каза че са чисти ,но мен страшно ме болят , гърлото след 2 ри аб остава червено каза ми че няма нужда от снимка , но аз се колебая дали да не направя една притеснявам се , защото преди седмица идиота ме накра да направя преди да започна аб аз тогава нямах оплаквания, но той настоя сега ме болят той отказва лошото е че пия 2 ри аб и не ми минава и се чудя дали да не направя сама снимка, гърлото продължава да е червено, все едно не съм пила аб, дали са много 2 снимки в рамките на един месец newsm78 моля ви за съвет Praynig казах му че правя гаргара със сребърна вода той ми се подигра , видш ли колко в средновековието живея, сега се чувставм още по зле, защото виждам че няма кой да ми помогне Sad
Уверих се едно в Бг НЯМА лекари !

# 233
  • София
при вируси аб няма с какво да ти помогне, че да ти успокои гърлото.
ако си спряла АБ - изчакай 3-4 дни, без лекарства и пусни гърлен секрет. И да, бих си направила снимка.

# 234
  • В тъмната гора.
момичета много съм изплашена и не знам какво да правя , върнах се от лекар , преслуша ми гърдите , каза че са чисти ,но мен страшно ме болят , гърлото след 2 ри аб остава червено каза ми че няма нужда от снимка , но аз се колебая дали да не направя една притеснявам се , защото преди седмица идиота ме накра да направя преди да започна аб аз тогава нямах оплаквания, но той настоя сега ме болят той отказва лошото е че пия 2 ри аб и не ми минава и се чудя дали да не направя сама снимка, гърлото продължава да е червено, все едно не съм пила аб, дали са много 2 снимки в рамките на един месец newsm78 моля ви за съвет Praynig казах му че правя гаргара със сребърна вода той ми се подигра , видш ли колко в средновековието живея, сега се чувставм още по зле, защото виждам че няма кой да ми помогне Sad
Уверих се едно в Бг НЯМА лекари !

belladonna, когато ми отшумяваше грипа и аз имах болки в гърдите в ляво, даже отзад на гърба. Ходих на лекар, той беше категоричен, че дробовете са чисти и ме прати на кардиолог. И  там ми казаха, че няма нищо сериозно, можело да е от грипа или кашлицата. Върнах се в къщи и изчаках два-три дни на стартова позиция, ако продължава да ме боли да си платя снимката и да видя има ли нещо. Но болката отшумя и аз се успокоих. Сина ми беше по същия начин, само него го боля по-дълго. Ако нямаш задух, пристъпи, изчакай два-три дни, но имай готовност за снимка.

# 235
А защо за Вирусна пневмония изписват антибиотик?    Thinking
Какво се опитват да предотвратят?
Доста е нелогично да пия лекарство, което не ме лекува.  
За да се предотврати развитието на патогенни бактерии.

Иначе Тамифлу помага за тазгодишните грипни вируси, обаче по аптеките е в доста ограничено количество.

И към тези дето казват да не се пият лекарства - има смъртни случаи от грипа тази година, в следствие на усложненията след него. Всеки си решава сам за себе си какво ще прави.

Аз втора седмица се боря с обострен фарингит след една седмица изкаран грип.

# 236
Благодаря ви много  bouquet за бързите отговори, значи е възможно ,ако е вирус да те болят дробовете, а да нямаш пневмония?
Знам че аб не помагат при вируси, но ме е страх да не стане вирусна пневмония, нали само това съобщават по новините и аз се паникьосвам, при мен болкта е само в левия дроб ,но то като се замисля и лявата ноздра ми беше запушена само, сега като гледам и лявата страна на гърлото е доста по червена от дясната ,странна работа newsm78 може би наистина е вирус, който трудно си отива и ме е одарил в лявата страна като цяло, аб не помагат при вируси, но как мога да помогна на организма да се справи с тази инфекция?Пия витамини ,но май само това не е достатъчно, правя също и промивки на носа и гърлото със сребърна вода и колкото и да ми се подиграва лекаря още след 1 ви път усетих как носа ми се отпушва и доста ми щипеше  водата на някой случвало ли му се е това newsm78, за съжаление гърлото не се повлиява много от водата, но ще видя утре ще взема нещо друго.

# 237
имам още един въпрос при вас как протече грипа с внезапно висока температура ли?Има ли някой с при който грипа да е минал с по ниска температура 37,5 например, защото при мен нямаше такова начало както и като цяло в нашето семйство и се чудя дали въобще е било грип или обиковен вирус но пък толкова време да ни държи обикновен вирус,съмнявам се  Thinkingлошото е  ,че нашето джипи никога не пуска изследвания и мен това ме дразни налагало се е сама да си пускам  гърлен секрет решила съм да го сменям, така че не знам какво точно ни е хванало ,но не ще да ни пусне вече месец ooooh!
zlatin zlatev как точно лекувате фарингит с аб или?
А и може ли вирус (не грип) да държи зачервено гърло над 1 месец , малко ми е неясно винаги съм смятала, че това са бактериални инфекции ,но след като 2 аб не помогна явно може newsm78

# 238
  • Дъблин

Извинявай още един въпрос а преди аб как протече грипа при нея с висока темепература ли , изведнъж ли или нямаше типичните грипни симптоми?
Започна първо с Т 38, после обилна хрема, Т се качваше до 40 градуса, смъкваше се малко с Нурофен и Панадол и пак се качваше. На 4-тия ден поспадна малко и си мислех, че вече ще е ок, но на следващия пак се качи, пак 39, започна влажна кашлица. Тогава пуснахме ПКК и започна първия АБ. Почти веднага Т спадна, кашлицата постепенно спря и 5 дни след АБ вдигна пак Т и установихме пневмонията.

# 239
  • София
За грип може би трябваше противовирусен препарат, не аб да приемаш. Произволен Аб може и да не действа,  просто да не е точния, за това се пускат секрети, ако има опасения за бактериална инфекция. Ти реално и с нищо не си лекуваш гърлото, освен тези промивки, нещо за пръскане, за смучене не си ли приемала.
Бронхит/пневмония може да са едностранни и тогава да не боли и от двете страни.
Аз съм имала вирусна пневмония, без никаква Т, без да се чува абсолютно нищо на слушалки(преслушаха ме след снимката, с която се доказваше, просто първо минах през рентгена).
Освен да отидеш на  частен лекар да те прегледа като хората и да пусне нужните изследвания или да си ги платиш, не знам какво друго след цял месец...

Общи условия

Активация на акаунт