Този ужасен грип

• 66 003
  • 432
  •   1
Отговори
# 255
  • Ланкър, планините Овнерог
Голямата пак е с подути сливици  ooooh! Ще си тегля ножа вече. А дори още не е спряла да кашля.

# 256
И ние в кюпа... цялото семейство. Такова нещо до сега не се е случвало. Мъжа ми с 39,3 Т, страхотни болки в ставите и кашлица е на Реленца, геломитрол и димекс. Мен ме държа два дни с болки в ставите и ок. 38 Т. Пих Тавипек и ефералган, но предполагам го изкарах по-леко, защото си сложих противогрипна есента. Дъщеря ми се разболя първа уж само с хремичка после започна кашлица, отидохме на лекар и налепи в гърлото и възпалено ухо, - Зинат 10 дни, ериус, коларгол, отипакс. През нощта на 5 ден преди да отидем на контролен дигна темп. отиваме на лекар - реинфикция от нас с по-големи налепи, смениха коларгола с олинт и цилоксан, за темп. нурофен. Нея я овладяхме започна отиваме да я чуят - хрипове, айде флавамед за втечняване на бронхиалния секрет. Правим постоянно инхалации, но нещо не помагат. От амброксоловия сироп започна да прави спазмалитична кашлица, въобще  #Crazy вече не зная какво да и давам. Изрина се мисля от АБ-то. Утре сме пак на контролен ще видим, но и спирам сиропа. Явно има свръхчувствителност към амброксола. Мин. год. ми направи същите неща от мукосолвана

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 22:08 от Black Lady

# 257
Аз тук като чета май усложненията се появяват заради лекарствата, а не заради грипа  Crazy
Всеки 2ри е сменил 2, че и 3 АБ и нещата стават по-зле или повтарят  newsm78

# 258
  • 1st floor
И моята щерка е алергична към амроксол - още на първи прием целият й корем става на ситни пъпчици...аз изпих антибиотика - тотал - 15 дена, три вида. Подкашлям си още, но вече е влажна кашлицата. И мисля, че най-много ми помогна медът с черната ряпа.  Вчера обаче взех, че се обринах нещо по лицето - като червеникави петна, съвсем леко грапави и ме сърбят... Tired Дали пък не прекалих с меда? newsm78 Сигурно за 3-4 дни изядох едно бурканче от 350 гр.

# 259
Аз тук като чета май усложненията се появяват заради лекарствата, а не заради грипа  Crazy
Ами то има логика в това......нападат те вируси, организма почва да се бори да ги мори, обаче ..... доктора услужливо "ти помага" с АБ, той пък започва да трепе всякакви бактерии наред, че и срива имунната система, и ето ти благодатна среда вируса да се разпространява безпрепятствено и на воля.       Sad

# 260
днес правих снимка, не издържах , много ме боли в ляво и усещам , че е дроба, на снимката гърдите са чисти няма дори бронхит, но продължава да си ме боли и не знам от какво , на кардиолог също бях и там не е проблема, сега се чудя да не би в момента да се възпалява дроба и за това да ме боли ,но нямаше ли да се види на снимката newsm78 според лекаря няма нужда от 3 аб ,но не знам протесняваме тази болка доста силна е, някой беше писал че така го е боляло когато му е отшумявало , има ли друг с подобни симптоми? Иначе гърлото спря да ме боли направих 3 ти опит с таблетки за смучане ,този път си взех хексоралетн н доста ме облекчи , има още малко болка. но тя е по на вътре в гърлото и за това се съмнявам дали не трябва да пия 3 аб  въпреки, че хич не ми се пие, но то ако си е вирусна инфекция какво ще помогне аб.Както и да е дано да мине и да няма усложнения, в момента също взимам имуноактив на допълхерц , много съм доволна веднага усетих разликата доста по жива и бодра съм ,бях преди много уморена, определно ме съживи.
Пожелавам бързо оздравяване на всички  bouquet

# 261
  • 1st floor
Да нямаш някаква невралгия и за това да те боли? newsm78

# 262
  • София
belladonna86 - не виждам причина да пиеш аб, след като са ти чисти дробовете, ако имаше нещо начално или отшумяващо, щеше да се види.
Само секрет не си си пуснала, ако има загнездена бактерия в носоглътката, ако е чисто няма за какво да пиеш АБ.

# 263
  • В тъмната гора.
днес правих снимка, не издържах , много ме боли в ляво и усещам , че е дроба, на снимката гърдите са чисти няма дори бронхит, но продължава да си ме боли и не знам от какво , на кардиолог също бях и там не е проблема, сега се чудя да не би в момента да се възпалява дроба и за това да ме боли ,но нямаше ли да се види на снимката newsm78 според лекаря няма нужда от 3 аб ,но не знам протесняваме тази болка доста силна е, някой беше писал че така го е боляло когато му е отшумявало , има ли друг с подобни симптоми? Иначе гърлото спря да ме боли направих 3 ти опит с таблетки за смучане ,този път си взех хексоралетн н доста ме облекчи , има още малко болка. но тя е по на вътре в гърлото и за това се съмнявам дали не трябва да пия 3 аб  въпреки, че хич не ми се пие, но то ако си е вирусна инфекция какво ще помогне аб.Както и да е дано да мине и да няма усложнения, в момента също взимам имуноактив на допълхерц , много съм доволна веднага усетих разликата доста по жива и бодра съм ,бях преди много уморена, определно ме съживи.
Пожелавам бързо оздравяване на всички  bouquet

belladonna86,  аз ти казах, че това е характерно за тазгодишния грип. Казах ти, че отшумява и просто трябва търпение и само "готовност" за снимка. Сега се увери, снимала си се, ходила си на кардиолог (точно като мен).И като мен ще стиснеш зъби и ще изтърпиш, щом ти няма нищо.

# 264
Беладона, добре е, че снимката е ок. Аз мисля, че имаш интеркостална невралгия. Споко, не е страшно, но болката е много силна, аз съм си мислила, че получавам инфаркт. Болката може да е стрелкаща, постоянна, при определени движения или пози на тялото, прочети в нета. Болката е локализирана повърхностно, няма нищо общо с вътрешни органи. Това е от изтощение, обща отпадналост, може да е дехидратация, изобщо етимологията е неясна, както и при останалите невралгии. Аз съм от години така и просто свикнах, като се успокоих, то взе че и мина, само от вр на вр имам леки болки Hug Аз пък от напъване да изкашлям, съм с мускулна треска на корема, все едно 100 преси съм правила..

# 265
Благодаря ви на всички за отговорите ,аз съм се наплашила доста от това което слушах за този грип , но може би сте прави,най вероятно просто гадния вирус протича така както е  писала Мишел ,но и другото е валидно за интеркосталната невралгия, може би съчетано с притесненията около този грип , а и отзвучаването на грипа просто съвпадат.
При мен болката е остра само в вляво , а наистина съм много изтощена въпреки че пия имуноактив(той малко ме пооправи), но няма как да очаквам да се възстановя с магическа пръчка
Дано минва по бързо и скорошно оздравяване на всички  bouquet

# 266
  • Ланкър, планините Овнерог
Ако искаш, вземи си Невробекс за тази остра болка

# 267
Ами при мен точно не е така. От декември се влача с този гаден грип без да съм пила антибиотик. Вече третия път усетих, че нещата отиват на по- зле и чак сега започнах да пия. В този ред на мисли, пробиотикът заедно с антибиотика ли се пие, или може и след него? Досега не съм пила такова чудо.

# 268
  • Дъблин
В този ред на мисли, пробиотикът заедно с антибиотика ли се пие, или може и след него? Досега не съм пила такова чудо.
Би трябвало да пише на листовката на пробиотика. Аз давам на малката Линекс Бейби и пише да се дава с интервал поне 3 ч. преди/след антибиотика.
Ако ги взимаш едновременно, АБ ще избие полезните бактерии в пробиотика.

# 269
  • София
Толкова да трябва да е интервала между двете, като пробиотика следва да се приема поне 10  дни след приключване на аб.

Общи условия

Активация на акаунт