Този ужасен грип

• 65 880
  • 432
  •   1
Отговори
# 30
  • Бургас

какво е това изопринозин?

Действието му се изразява в стимулиране на имунната система, така, че тя да може да пребори вируса.

Някои хора го пият и профилактично, аз не бих. Давам го само при боледуване - понякога помага наистина.

# 31
Аз съм го пила срещу ЧПВ. Но заради цената се отказах...

# 32
Оносно правилното хранене и вирусите-не винаги помага. И аз искам да пие фрешове и чай, но като не иска да яде и е много отпаднал,как да стане това....................
 За това не казвайте,че хората винаги само с плодове и чай могат да се оправят.
Аз не казах това.И не го твърдя.
Моята идея е, че правилното хранене с добра и качествена храна трябва да е целогодишно, именно за поддържане на силна имунна система, която трудно допуска заболяване или при вече налично, води до по-бързо и лесно оздравяване.
Една от моите "рецепти за добро здраве" е салата на всяко хранене и 1-2 плода всяка вечер преди вечеря, избор-според сезона.Нямам идея дали точно това действа, или е на ефекта на плацебото, но за мен е важно, че ефект има.Не боледуваме, или дори някой да се разсополиви/разкашля, му минава "като на куче"     Laughing  , за ден-два.
Ако сме на този етап вече, много билкови чайове през деня, гореща вода с разтворен мед/захар в нея облекчава дразненето на гърлото, краката в гореща вода с морска сол, разтривки вечер с ракия, все народни средства с доказан ефект.При нас помагат.

И малко за разведряване на темата:   Laughing
"Алкохолът гони/трепе грипните вируси!" - не запомних точно глагола.Но обяснява още веднъж защо ние не боледуваме-защото сме от битовите алкохолици на форума.    Laughing  Не пропускаме вечер ракийката със салатката..... 

# 33
Краси, ние също ядем ежедневно плодове и салати, ракия обаче не пием,явно от там идва проблема. Wink

# 34
  • София
И моя син го изкара това.  Започна директно с лаеща кашлица и температура до 38. Първите дни давах изопринозин, противоалергични капки и правихме инхалаци с физиологичен разтвор. На 4 ден, когато уж трябваше да се е пооправил започна да вдига високи температури - от порядъка на 39 - 39,5, кашлицата стана суха, после влажна, после пак суха - пристъпна и буквално неспираща. Док изписа няколко инхалации с вентолин, че беше трагично положението. Два дни правихме инхалациите, от третия ден(общо 6-ти от началото) температурата падна и кашлицата постепенно намаля. Кашля още 2 нощи и снощи за първи път спа без да буха цяла нощ. Какво беше това чудо, незнам, но се моля да ми се е разминало и на мен, че незнам без лекарства как ще се оправям  Whistling

# 35
Saphire,  съгласна съм с теб, че напоследък храната, която ядем става все по-некачествена. тъпчат я с нитрати, да не говорим и за ГМО-тата. Затова и вчера писах, че действително е важно да ценим и търсим все по-натуралните неща- било то за храна или витамини. Кофтито, е че грипът си продължава и даже час пик май още не е ударил- затова искам да пробвам с имуностимуланитите.
Готова  съм да дам малко повечко пари, но поне да знам, че ги давам за нещо качествено и най-вече натурално. Една приятелка ми препоръча витамин C с удължено действие, друга мацка тук от форума пък ми говори за някаква спец. технология, запазваща натуралността на съставките, има ли въобще такива витамини по аптеките или да ги търся по каталозите в чужбина?

p.s.и малко да ви поразсмея:) сутринта като гледах сутрешния блок едно от загалвията беше, че алкохола трепел вирусите. тъй, че довечера по една чаша червене винце.Simple Smile

# 36
Saphire,  съгласна съм с теб, че напоследък храната, която ядем става все по-некачествена. тъпчат я с нитрати, да не говорим и за ГМО-тата. Затова и вчера писах, че действително е важно да ценим и търсим все по-натуралните неща- било то за храна или витамини. Кофтито, е че грипът си продължава и даже час пик май още не е ударил- затова искам да пробвам с имуностимуланитите.
Готова  съм да дам малко повечко пари, но поне да знам, че ги давам за нещо качествено и най-вече натурално. Една приятелка ми препоръча витамин C с удължено действие, друга мацка тук от форума пък ми говори за някаква спец. технология, запазваща натуралността на съставките, има ли въобще такива витамини по аптеките или да ги търся по каталозите в чужбина?

p.s.и малко да ви поразсмея:) сутринта като гледах сутрешния блок едно от загалвията беше, че алкохола трепел вирусите. тъй, че довечера по една чаша червене винце.Simple Smile

Миличка, естествено, че има такива витамини. Това не е мит. Процедурата я знам, защото много се интересувам от темата. Какво ли витамини не съм пила вече. Винаги изчитам всичко преди да започна да приемам подобен продукт, защото си имам винаги едно наум. Спокойно можеш да си купиш качествени витамини от аптеката, няма нужда да се мъчиш с чуждите каталози. Сигурно си чувала за витамините Alive – ето пример за много качествен продукт, който лесно се намира в аптеките.

Иначе за винцето съм съгласна, може и греяно даже Simple Smile

# 37
Krisy89 , би ли разяснила процедурата, и аз се интересувам?

Alive и аз ги пия.

# 38
Направо е ужасен този грип. Дъщеря ми цяла седмица е на антибиотик и продължава да кашля, кашлицата и се появи сутринта и до вечерта се дереше усилено. ММ цяла седмица пие прахчета и сиропи за кашлица, но през нощта кашлицата се усили и като отиде на доктор и му направиха снимка вирусна бронхопневмония. Аз пък цяла нощ бях се температура и днес на работа съм като парцал. Почнах да пия упсарин с витамин с и изопринозин.  Днес няма как да отида на лекар, но ако се влача така събота и неделя, в понеделник ще го посетя. Много се притеснявам да не се заразим и ние с детето, че тогава ще я втасаме. Дано минава вече този грип.  Praynig

# 39
  • Fort Worth, TX
Моля ви болните поне като ходите на работа и  сте сред хора слагайте маски.Ако всички си сложат ще има значително по-мАлко болни.

# 40
Всеки го кара различно,макар общите симптоми да са сходни.
При нас обаче преди да вдигнем Т ни почна с лека кашлица,и когато вдигнахме Т кашлицата стана отхрачваща.
Същата работа при сина ми. Вечерта се прокашля, през нощта вдигна 39, два дни е с такава температура, която държим висока максимално време, но когато съвсем се почувства зле, главоболие и т.н., спада лесно с панадол. След около 6-7 часа пак се вдига до 39. Кашлицата звучи отхрачваща, не е прекалено честа, търпи се. Сякаш се появява и хрема. Болки в тялото има, явно е адски отпаднал, защото два дни лежи, което нямаше да повярвам, ако не бях видяла с очите си. Той е много активно дете, спортист, изобщо не застава мирен.
Изолирала съм го от малката, не ги събирам, но са били в контакт до вечерта, в която той се разболя. На нея давам превантивно Инфлуцид. Него лекувам с Есберитокс, Осцилококцинум, витамин С, клеева тинктура. Това препоръча лекарката. Ограничи храненето, но просто няма апетит, не го насилвам. Пие сокове, плодове хапва, кисело мляко, зърнена закуска и мъфини му направих снощи, за да хапне нещо.

# 41
Познати ми звучат тези витамини Alive, но в интерес на иситината, не съм ги пробвала никога. Знаете ли, понеже и в офиса с моите колежки дискутираме темата, една от тях се изказа, че масово в повечето витамини, които ги водят имуностимуланти не стрували нищо. просто казано- изпиваш го, но след това бързо го отделяш ,тоест повечето от витамините се грижат за енергийния баланс, но всъщност не могат дя се яват имуностимулант,  който да не пропуска грижата за очите, за костите,  за сърцето и т. н .В този ред на мисли можем ли да кажем, че Alive  e към витамините, който просто осигурява енергийния баланс или  е комплексен?

# 42
Познати ми звучат тези витамини Alive, но в интерес на иситината, не съм ги пробвала никога. Знаете ли, понеже и в офиса с моите колежки дискутираме темата, една от тях се изказа, че масово в повечето витамини, които ги водят имуностимуланти не стрували нищо. просто казано- изпиваш го, но след това бързо го отделяш ,тоест повечето от витамините се грижат за енергийния баланс, но всъщност не могат дя се яват имуностимулант,  който да не пропуска грижата за очите, за костите,  за сърцето и т. н .В този ред на мисли можем ли да кажем, че Alive  e към витамините, който просто осигурява енергийния баланс или  е комплексен?
Не мисля, че комплекс витамини биха подсигурили защита срещу сегашните вируси. Аз бих заложила на прополис, еханицея, вит Ц, сок от бъз / но не от магазина, домашни приготвен за такива цели/. И отделно повече въздух, ограничаване на контакти до колкото е възможно. Храненето е важно, но тук вече не бих коментирала, защото за всеки понятието силна храна е различно.

# 43
Здравейте. Може би тук е мястото да попитам за лекар, понеже съм от провинцията и искам да си сменя личния да е тук. Живея около студентски, но няма значение къде в София само да е добър. Защото ходих на преглед заради грипа и си взимат повече пари, пък и отивам на доверие. Благодаря предварително  Simple Smile

# 44
Ами хубавото им е, че са естествен продукт. Полезните съставки са извлечени от истински плодове, зеленчуци и медицински гъби, без да се нарушават полезните свойства. Именно това представлява този процес, за който говоря – съхранява полезните неща от естествени продукти и ги извлича без да ги пълни с някакви добавки със съмнително действие затова и действат комплекснор а не само да подържат енергийния баланс

Общи условия

Активация на акаунт