Този ужасен грип

• 65 889
  • 432
  •   1
Отговори
# 390
Много съм притеснена. Детето ми вече приема антибиотик второ денонощие и все още има температура. Направи и ларингит с ужасна мъчителна кашлица. Не знам вече на какъв лекар да я водя, за да разберат какво й има. Правихме снимка, гърдите са чисти.

# 391
Всеки антибиотик действа минимум след първите 48 чАса. Нормално е да има 3-4 денонощия температура детето. На моя син аб му действа след третия ден..

# 392
Елиан, това значи ли, че три денонощия е пил антибиотик и е имал температура и чак на четвъртото е бил без? Изивнявай за тъпия въпрос. Не сме спали вече 5 дена и не знаем какво става.

Видях, че сте писали за джинджифила. Аз си правих джинджифил, мед, лимон и куркума. Послаждам го толкова, че да е приятно люто. Ям от него когато се сетя по много пъти на ден. Изкарах грипа много леко първия път без л-ва. Имах един ден много силни болки в ставите, главоболие и отпадналост. На следващия поотминаха и се оправих.

# 393
Точно така, едва на четвъртия ден следобед нямаше температура. На осмия пак вдигна ooooh! и се оказа вторична или новозакачена инфекция. Почнахме втори АБ, първият беше амоксиклав, втория клацид, класика в жанра.. Оттогава е ок детето, диагноза- бронхит. За неспането- така е, първите два дни вдигаше до над 40, на него хексалгин не му действаше и бяхме на прибежки до банята, много по-щадящо за детето от увивания с ледени оцетени чаршафи. Но обливахме със сапунена вода. Аз съм решила ако пак вдигнт темп. да опитам с белтък на челото, дланите и ходилата.. Hug

# 394
Боже, ужас! При нея също се появиха нови симптоми след започването на аб. Получи ларингит и кашлица, която не спира. Днес е по-отпаднала от вчера. Вие при какви лекари ходихте?само личния ли?

# 395
Педиатър, пулмолог и унг, но те са ни познати, затова. Не се шашкай, отпаднала ще е, с тая темп. как иначе. Но трябва да й даваш мн вода и сок от банани, това го знам от лекар, на когото безрезервно вярвам. Аз бих те посъветвала да направиш нещо за кашлицата, но е хубаво от специалист да се изпише медикамент, така на сляпо, никой не може да ти каже.

# 396
  • Варна
Относно пропорцията за мед и джинджифил - аптекарката, от която научих този лек, каза - половин водна чаша мед + една чаена лъжичка настърган джинджифил.

Ако прекалите с джинджифила е възможно да ви заболи стомах.

Аз съм с болки в гърлото и се опитвам с това "лекарство" да ги преборя. И друг път ми се е случвало, пих какво ли не и при поредната покупка в аптеката, когато едвам успях да  кажа какво искам, фармацевтът като ме чу, ми каза за джинджифила. Той ме оправи, но минаха поне 3 дни, докато се види ефекта.

Пия и Нурофен Стоп Колд, но нещо не ми действа, както преди. Вече колко хапчета изпих и няма голям ефект. Препоръчайте ми нещо друго, само да не е Грипекс Макс Колд, така ли беше, че в него има аспартам.

# 397
Джинджифилът е много полезно растение. Аз си го правя и на фреш, заедно с морков, ябълка и целина  Peace
Аз, за щастие, минах грипа много бързо - само две седмици. Но се пазих доста, бях си вкъщи, пих много витамини, под формата на фрешове и сокове както и лекарствата, които ми даде GP-то ми в комбинация с пробиотици.
Желая и на вас бързо оздравяване, че идва пролет  Heart Eyes

# 398
Wera, би ли споделила каква марка ти е сокоизстисквачката, че и целина, и моркови цеди?  bouquet

# 399
.

Последна редакция: чт, 27 фев 2014, 22:04 от Сънчo

# 400
Втора седмица продължава нашата сага с грипа. Първо бяхме с хрема и конюктивит. После с кашлица и ларингит. Температура не вдигна.
От вчера сме с хрема и кашлица отново. Чудя се какво да я правя след всичките изпити лекарства - на 2 години е. Утре ще търсим дежурен лекар. За сега АБ не сме пили.
Разболяхме се всички покрай нея, вече цяла седмица и аз съм със зверски болки в гърлото, въпреки трахизана, а от 3 дни имам непрекъснато главоболие. Ужасен грип. Имам чувството, че си въртим нещо помежду си и не можем да се излекуваме  Tired

# 401
  • Варна
И аз бях с ужасни болки в гърлото, без кашлица.

Лекарката ми изписа МИГ 400 и ми мина за 2 дни.
Дават ги противовирусно;
за умерена болка;
против повишена температура.

Съдържа ибупрофен. Не е скъп - около 4лв

На мен ми помогна. Опитай! И главоболието ти ще мине, освен болките в гърлото.

# 402
Рецептата за меда с джинджифила е следната :
50 гр джинджифил / пресен ,разбира се/
3 лимона с кората
100 гр мед
Лимоните и джинджифила се смилат в блендер и след това към тях се прибавя меда.
Слагате си го в буркан ,може и в хладилника да го държите, но мисля, че не е задължително.
По оригиналната рецепта пише да се консумира 3 пъти на ден по 1 ч.л , но аз докато бях болна от грипа го ядях в много по-големи количества.
За да има ефект обаче според мен трябва да се консумира редовно- поне месец- за подсилване на имунитета.

# 403
Wera, би ли споделила каква марка ти е сокоизстисквачката, че и целина, и моркови цеди?  bouquet

Moulinex  Peace Аз съм си фен на тази марка

# 404
Мерси   bouquet , а може ли да кажеш модела?  Blush
А, и да добавя, по-добре е в тази тема да се дискутират модели на сокоизстисквачки, нали Laughing

Общи условия

Активация на акаунт