Този ужасен грип

• 65 918
  • 432
  •   1
Отговори
# 75
  • Талант на 2012,2013 г.
Напълно съм съгласна. Също бих искала снимка и второ мнение. Била съм с воден плеврит. Повярвайте ми ужасно е...

# 76
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз утре сутрин ще се снимам. По-добре малко облъчване и нищо да ми няма, отколкото от зор да не ме облъчат, да си крия нещо. Уффффф, дано да е само гадна кашлица.

# 77
  • Пловдив
аз днес пък се оплаках на сестра ми че ме е заболяло в гърдите,тя описала на един познат сърдечен лекар какво ми било,и той й казал че от грипния вирус е напълно възможно да се появи като усложнение  нещо беше като перикарден излив ,което притиска сърцето.да съм си вземела направление и да отида да ме видел.Ако имало нещо такова,трябвало антибиотик задължително.

# 78
  • София
момичета вземали ли сте Бромховаксом,  една лекарка ни го изписа защото всеки месец беше болен малкия, но в аптеката ми казаха, че това е нещо като противогрипна ваксина и сега е опасно да му го давам, защото се срещали убитите вируси в лекарството и живити на вън..... да го давам или не....

# 79
Бронховаксом и аз взимам, и голямата взима. Мисля, че не трябва да се притесняваш - може да се пие наравно с АБ.

Аз да се похваля, че дробът ми е чист. Явно трябва да си изкашлям кашлянето.

# 80
Според мен вирусна пневмония значи че е започнала от вирус, но пак си е възпаление на дроба...
За това го лекуват с антибиотик
Точно така! Много е важно след като започен вирусанта инфекция да не се изпусне  момента, когато минава в бактериална - бронхити, пневмонии..А бактериална инфекция се лекува с Аб, който обаче трябва да бъде подбран адекатно. Всъщност затова е опасен грипа, защото ако не се излекува преминава в бактериална инфекция, която всъщност е усложнението. За съжаление в повечето случи минава в бактериална инфекция и се налага АБ.
inlove, това потене често е признак на пневмония. Ако продължаваш така и не усещаш подобрение иди си направи снимка.

Абсолютно!  Peace Точно за това говори един доктор в Тази сутрин по Нова.
Специалнво за вирусната пневмония не се чува със слушалки, трябва да се направи снимка. Да, лекува се с антибиотик за да се спре инфекцията. Затова при първи симптоми отивайте на лекар, аз цял ден и нощ бях с температура и кашлица, болки в ставите и тн и на другия ден като отидох на лекар ми предписа антибиотик. Моят мъж се влачи само с кашлица цяла седмица и резултатът е пневмония.
Не отлагайте посещението при лекаря.

# 81
Абе аз се пооправих, само главоболието остана...но съм съгласна че грипа не трябва да се подценява  Peace

# 82
Познати ми звучат тези витамини Alive, но в интерес на иситината, не съм ги пробвала никога. Знаете ли, понеже и в офиса с моите колежки дискутираме темата, една от тях се изказа, че масово в повечето витамини, които ги водят имуностимуланти не стрували нищо. просто казано- изпиваш го, но след това бързо го отделяш ,тоест повечето от витамините се грижат за енергийния баланс, но всъщност не могат дя се яват имуностимулант,  който да не пропуска грижата за очите, за костите,  за сърцето и т. н .В този ред на мисли можем ли да кажем, че Alive  e към витамините, който просто осигурява енергийния баланс или  е комплексен?
Не мисля, че комплекс витамини биха подсигурили защита срещу сегашните вируси. Аз бих заложила на прополис, еханицея, вит Ц, сок от бъз / но не от магазина, домашни приготвен за такива цели/. И отделно повече въздух, ограничаване на контакти до колкото е възможно. Храненето е важно, но тук вече не бих коментирала, защото за всеки понятието силна храна е различно.

Привет Malvina. права си, че природните неща също са добър стимулант, но според мен те не са достатъчни. затова и смятам, че едни качествени витамини просто могат да допълнят деня ни и да увеличат степента на защита. онзи ден влезнах в аптеката, за да се консултирам и с фармацевт. жената сподели, че почти във всяка трета рецепта лекарите предписват витамини, включ тези Alive. явно са добри и помагат и хората ги вземат защото били доказани, че са натурални . не че разбирам много от фармация но в тази област провеждането на някакви си клиничини проучвания се явявали гарант за ефикасността на витамините това ми разясни и фармацевтката. разбира се и тя препоръча храни с доказан витаминозноност и чесън, червено винце и т. н. в крайна сметка си взех една опаковка и започнахме да ги пием.Simple Smile

# 83
  • Другата България
Този сегашния грип повтаря, да знаете всички, така че много се пазете и не мислете, че щом веднъж сте го "прекарали", няма опасност пак да се заразите, такова чудо като тази зима поне при мен не беше се случвало ooooh! обяснявам си го с топлата "пролетна" зима Tired, мъглите, смога и всякаква подобна гнус, позволяваща и подпомагаща безпрепятственото размножаване на всякакви бактерии и подобна гад. Sick
Кашлицата, за която всички споделяте е ужасна и мъчителна, поне на мен ми беше такава, имаш чувство, че ти се е залепило нещо на гърлото и се напъваш като луд да го отхрачиш, ама нъцки, очите ще ти изхвръкнат, но то си е там..... Stop помогна ми Ердомед, оправих се само благодарение на него, въпреки че смених два антибиотика и още всякакви хомеопатични, смучещи и гълтащи цярове.
Сега колежката ми е болна, ама много болна, и идва на работа, а аз за четвъртък имам час за гастроскопия и лекарката казва, че трябва да съм здрава, за да може да се направи. Треперя да издържа и утре, че направлението ми изтича и това ми е последния шанс Confused.
Не разбирам тези хора, които знаят, че може да заразят околните и въпреки това идват на работа, не е от любов към нея със сигурност, а защото "нямало какво да прави в тях" Close.

# 84
На няколко пъти аха, да повърна от напъване да кашлям, голямата дъщеря имаше период, в който всяко закашляне водеше до повръщане  ooooh!
Компресите със синап (от двете страни на гръбнака и отпред в дясно, в областта на сърцето - не)се оказаха добро нещо, но трябва много да се внимава. На Констанца ги правихме 5 вечери за по 10мин. Голяма разправия е и не ми се занимава и за мен.

# 85
  • Пловдив
Цялото семейство ни мина температура около39 по 2 дни,главоболие,докато е Т,после няма,кашлица след това.Очевидно заразно,защото през 2 дни се разболявахме.Има ли обаче вероятност да не е грипът,за който се говори?освен това по новините Пловдив не се споменава да има грип.А и лекаря ни викаше че грипа бил с 40 градуса ,това с 39 не било грип Simple Smile

# 86
Ами ние температура не сме вдигали, но пък за сметка на това от края на октомври насам все кашляме. На Констанца в класа само се редуват с болестта. Чак ми е чудно, че чак сега се заговори за този вирус (не знам грип ли е, що ли)

Последна редакция: вт, 21 яну 2014, 22:47 от Гита Ог

# 87
  • Пловдив
Ама то и ние сме болни от 15 декември,само че тогава като ни почна никой почти нямаше Т,но аз и мъжа ми пихме АБ тогава,децата минаха без,но след Коледа Малката й се влоши кашлицата и й почнах Клацид.И наистина и ние не сме спряли  да кашляме оттогава и сега пак.

# 88
Не че разбирам много от грип, ама кашлица три месеца не ще да е от него....  Thinking

# 89
  • Бургас
Може би е бронхит ....аз преди години непрекъснато кашлях и си купувах Мукосолван от аптеката без рецепта. След време почнах пак много да кашлям , отидох на пулмолог и на рентгеновата снимка  излезе стар бронхит.

Общи условия

Активация на акаунт