Този ужасен грип

• 65 976
  • 432
  •   1
Отговори
# 150
За Тамифлуто от трима лекари съм чувала, че е много тежко лекарство за организма и изобщо не го препоръчват. Може и да помага, но се отразява зле на организма като цяло, така ми обясниха, защото майка ми си беше навила на пръста да го пие по едно време.

# 151
  • В тъмната гора.
Една супер интересна статия.
http://www.monitor.bg/article?id=415797

http://www.vsekiden.com/145915

# 152
  • Другата България
Аз съм с друг вирус и хич не съм спирала да ям!  Mr. Green Сега се връщам от контролен преглед - нямаше хора както очаквах. Минах за половин час. Както и да е - утре като ми свърши петдневния курс със Зинат, почвам нов антибиотик - пет дена - Лефлокс, или нещо такова беше...Почнах да кашлям от днес и това не й хареса. Ако към края на този антибиотик още не съм спряла, каза пак да ходя...

Това всичко са вторични яфекти. Както вече написах, аз кашлях 14 дни точно като...сухо, дразнещо, гъделичкащо, и нЕма отхрачване. Помогна ми Ердомед.
Исках да ти кажа при прием на толкова много антибиотици ЗАДЪЛЖИТЕЛНО вземи пробиотик. Не знам лекарите дали го казват, но това е закон за мен.
Че после ще се четем в темата за гъбичките....... Confused

# 153
Аз да попитам някой има ли наблюдения за потъмняване на зъбите? Просто от 3-4 дни виждам коренна промяна - особено долните в ръбовете са ужасно потъмнели. Досега не съм имала такъв проблем. Чудя се дали се дължи на болестта или на приема на някое от лекарствата.  Confused

# 154
Аз да попитам някой има ли наблюдения за потъмняване на зъбите? Просто от 3-4 дни виждам коренна промяна - особено долните в ръбовете са ужасно потъмнели. Досега не съм имала такъв проблем. Чудя се дали се дължи на болестта или на приема на някое от лекарствата.  Confused
от АБ нищо чудно.

На мен така ми става, макар че АБ не съм пила от години, не пуша, не пия червено вино...
Чистя си ги като зъбен камък и се махат много лесно - повърхностно е.
Зъболекари ми казват, че е от специфична бактерия в устата ..

# 155
от АБ нищо чудно.

На мен така ми става, макар че АБ не съм пила от години, не пуша, не пия червено вино...

Благодаря за бързия отговор! Simple Smile Определено се поуспокоих... А под чистене като зъбен камък, имаш предвид, че се иска съдействие от зъболекар ли?

# 156
  • Ланкър, планините Овнерог
Голямата е пак с ужасната кашлица. Дали имаше и две седмици спокойствие  ooooh!
Малката само с хрема се разминава.......... за сега

# 157
от АБ нищо чудно.

Благодаря за бързия отговор! Simple Smile Определено се поуспокоих... А под чистене като зъбен камък, имаш предвид, че се иска съдействие от зъболекар ли?

Зъболекар да Simple Smile

# 158
  • 1st floor

Исках да ти кажа при прием на толкова много антибиотици ЗАДЪЛЖИТЕЛНО вземи пробиотик. Не знам лекарите дали го казват, но това е закон за мен.
Че после ще се четем в темата за гъбичките....... Confused
Взимам, да! Не знам за гъбичките, но повече ме притесняват стомашните неразположения. Преди 5-6 години ми се наложи да пия заради гнойна ангина доста дни АБ и никой не ме предупреди за пробиотици... После няколко месеца  лекувах стомашно разстройство, бях само на сухари, картофи и ориз...и нищо не помагаше...Оправих се за три дена с Цитросепт, който вече спряха. Новият няма нищо общо със стария. Та дано сега не  ме застигат такива проблеми, че не знам с какво ще ги оправям... Tired

# 159
  • Варна
Да споделя от личен опит за Тамифлуто. Сина ми кара поне два пъти годишно грип и винаги прави пневмония като усложнение. Понеже достигна възрастта при която мога да давам Тамифлу при последното му боледуване миналата година му дадохме такъв. Грипа мина без усложнения наистина, но на третия ден с Тамифлуто направи такава силна алергия, че заради нея пак ни взеха в болница. Сега есента му сложих за първи път противогрипна ваксина, до момента е добре, в детската градина почти цялата група пребуледуваха грипа, при него засега няма. Дано ни се размине и да помогне ваксината. Към Април обикновенно има още една вълна грип. Ще стискам палци да прескочи и него.

# 160
  • София
Здравейте,
искам а питам някой дали го е удрял грипа  с болки в мускулите/ ставите на краката?
Дечко е болен от неделя,  до вчера мислих, че има супер подобрение, само носа му течеше и то намаляващо(мина дните с много висока почти несваляема Т) и днес се събуди, каза, че го болят  на колената отзад краката и не може да ходи(може де, държи се, на много малки крачици се придвижва, лази си, дразни се, че го карам да лежи), не мога да се свържа с лекарката му и не знам какво да го правя, да тичаме ли към някой специалист.... какъв?

# 161
  • В.Търново
Angel_Dust , болките в ставите е един от симптомите за пневмония.Вървете на лекар и искайте снимка.Ако трябва в бърза помощ.

Моя малкия ми син често боледува и бързо го събори грипа, с бронхит е, на Цевзил антибиотик, но от тази сутрин отново се влоши, има пак висока температура, кшлицата е много лоша и отиваме отново на лекар, май ще минаваме на инжекции.Ще видим.Големият ми син е със силна имунна система, няколко дена беше на прахчета и капки, но и той получи остър бронхит.След Аугментин на 8 ч. е по-добре.
Миналата година също беше лош грипа, тогава аз стигнах до пневмония, която на слушалка не се чуваше.
Преди години не помня да е имало такива инфекции и грипове всеки сезон.Имаше един аналгин хинин и антибиотици от рода на пеницилина.Рядко децата боледуваха от грипове, бронхити и пневмонии, говоря за далечните 80-те години.

Последна редакция: чт, 06 фев 2014, 12:09 от rosinau.

# 162
  • София
ами аз като дете на 80-те съм карала сума бронхити в детските си години...
Той кашлица няма, така че съмнявам се да е пневмония и Т никаква няма. Снимка ми е лесно да направя, но на този етап не виждам за какво.
Аз се свързах междувременно с лекарката, каза, че  е нормално в хода на инфекцията и следвало да мине за 2-3 дни, ако искам утре можела да го види, сега да лежи и да давам нурофен, за 2-3 дни трябвало да мине и това.
Иначе пие реленца той за грипа.

# 163
Не мисля, че е признак на пневмония. Аз имах първия ден търпящи се болки в мускулите и ставите. На втората нощ болките станаха ужасни. До 5 сутринта изобщо не можах да се намеря място, все едно някой бъркаше в костите ми със шиш!Единственото, което знаех, че ми помага в такива случай беше прахче Нимезил. Като го изпих може би след десетина минути усетих, че тялото ми се отпуска и успокоява и заспах почти веднага. На другия ден вече почти нямах болки, пиех Тера флу, сироп за кашлица, чай, повече нимезил не съм пила.

# 164
  • София
За грипа много ефикасно се оказа: през 2 часа се пие: Парацетамол / Парацетамакс и след това Колдрекс макс грип. За силната кашлица правех билков чай и добавях парченца исушени дюли, особено тази част около семките. В къщи цяла зима пием Мурсалски чай.

Общи условия

Активация на акаунт