Този ужасен грип

• 65 960
  • 432
  •   1
Отговори
# 300
На кое Rolling Eyes, че ме е страх да взимам толкова антибиотици в рамките на месец при положение, че имам стеатоза,ами добре нека съм хипохондричка, предпочитам да съм такава от колкото да се  озова в спешното натровена, за твое сведения преди време бях там по мое не внимание и нямам желание да бъда пак там, не смятам за нормално да се пият толкова антибиотици за 1 месец но не мога и да действам на своя глава , така че етикетите са малко излишни в случая Crossing Arms

# 301
Възможно ли е температура от 37.3 да се дължи на грип, от два дни съм с такава, други оплаквания нямам, освен леко втрисане и леееко дразнене в гърлото. В събота ходих до спешен кабинет заради нея, имам проблем с хипохондрията. Според доктора е нещо временно и не е опасно, щом нямам оплаквания от бъбреци, корем и т.н. Утре ще ходя до личната. Иначе съм само на аспиринче и затопляне до изпотяване.

Ааа антибиотиците хич не са хубаво нещо. Аз пих един през ноември за пъпки, е минаха ми пъпките, но не знам дали беше нужно да се тровя заради пъпки.

# 302
  • София
НеПоКоРнА - бактериите често правят жълто-зелени сополи, ама не винаги, най-тежката бактериална хрема на детето беше със съвсем  прозрачен секрет, та - не се знае. Може да си пуснеш един носен секрет ако ти се чака и ако не си капала последните дни капки.

kiticat по-вероятно леко вирусче, тип настинка...

# 303
  • 1st floor
НеПоКоРнА - бактериите често правят жълто-зелени сополи, ама не винаги, най-тежката бактериална хрема на детето беше със съвсем  прозрачен секрет, та - не се знае. Може да си пуснеш един носен секрет ако ти се чака и ако не си капала последните дни капки.

Две деца изгледах и си мислех, че разбирам от хрема! Mr. Green
Тогава възможно ли е да имам бактериална хрема след 15 дена на широкоспектърни АБ? newsm78

# 304
  • София
Ами сигурно, не е локално, така че може да живее нещо, пък и нали знаеш, широкоспектърен, ама не е задължително да е точния.
Иначе и нашата лекарка така за оназ хрема бе сигурна, че няма как да е, но 1 месец, през някой ден 39-40 градуса... накрая стафилококи + мораксела, та всичко завърши с АБ и през устата и в носа.

# 305
Възможно ли е температура от 37.3 да се дължи на грип, от два дни съм с такава, други оплаквания нямам, освен леко втрисане и леееко дразнене в гърлото. В събота ходих до спешен кабинет заради нея, имам проблем с хипохондрията. Според доктора е нещо временно и не е опасно, щом нямам оплаквания от бъбреци, корем и т.н. Утре ще ходя до личната. Иначе съм само на аспиринче и затопляне до изпотяване.

Ааа антибиотиците хич не са хубаво нещо. Аз пих един през ноември за пъпки, е минаха ми пъпките, но не знам дали беше нужно да се тровя заради пъпки.
При мен започна с такава температура 37,2 , гърлобол и кашлица, но не знам и до ден днешен дали е грип или просто вирус , джипито също не  знае , аз ще я сменям много грешки и станаха не само този път ,а и тя е от тези лекари, които дори не те преглежда,т а на право драскат някакъв антибиотик и хайде минал е номера.Не знам какво да те посъветвам, аз също знам, че трябва да има много висока температура над 38, а и грипа започва внезапно не постепенно, може би при теб е обикновен вирус, то и аз съм така, но ето след 2 аб 1месец страдания пак съм зле, при мен проблема е гърлото , сега инфекцията е слезнала надолу към трахеята според лекаря и от там са и храчките.Тази година направо се разсипах от болести лошо ми става вече, а колко пари оставих в аптеката не е за вярване ooooh!

# 306
  • Другата България

Тогава възможно ли е да имам бактериална хрема след 15 дена на широкоспектърни АБ? newsm78
Аз имам подозрения, че теб шефката те зарази.... Crossing Arms Whistling smile3533

# 307
Беладона, моята лична пък рядко изписва антибиотик. Ти опита ли да се лекуваш с ехинацея, клеева тинктура и бабешки методи? Може да ти помотнат. Също така лекарства от рода на Тантум Верде за пръскане в гърлото. Ще се оправиш, не го мисли толкова, защото аз от опит на хипохондричка ти казвам, че това е  лошо.

Аз пък да споделя, че към края на декември  имах много странен вирус ли беше, не знам. От носа ми постоянно като духам имаше кръв, усештах и гъделичкане, дразнене, никакви други оплаквания, без температура. И това продължи около две седмици. Доктор унг ми даде само някакво мехлемче за нос.

# 308
  • 1st floor

Аз имам подозрения, че теб шефката те зарази.... Crossing Arms Whistling smile3533
Официално още не сме се целували, макар аз да имах желание!!!  Mr. Green Joy

# 309
Опитах с доста неща хексоралетен н, стрепсилс ,хексорал, сребърна вода, трахизан, солена вода и нищо, мисля си че трябва да взимам нещо за имунната система да я подсиля, за да се справи с този вирус, сега взимам имуноактив на допълхерц, но си мисля и за нещо друго за някакъв имуностимулант, не знам досега не съм пила неща от рода на бета клюкани стимуланти и тн и не мога да се оринетирам кое е добро, преди време бях пила изопринозин ,но вдигах кръвно от него и го спрях, това за което се сещам за естесвен стимулант е медът, но ми се иска и нещо друго да пия.

kiticat при мен също като имам вирус и имам кръвотечение от носа, някъде бях чела, че е възможно и доста често  се среща при вирусните инфекции , така че не се притеснявай.
Дано да си права , дано да ми мине ,че вече не издържам толкова време болна, тази година грип ли е вирус ли е ,но минава много трудно.

# 310
Беладона, опитай с ехинацея или Имунобор, у нас имаме и едно Ашваганда се казва, то е освен за подсилване на имунитета и за стрес, билка е. Опитай се наистина да намалиш страса,  като се притесняваш  и имунитета ти отслабва. Прави си домашна сауна, аз сега така се лекувам, краката в гореща вода, после пиеш аспирин, завиваш се през глава и чакаш да се изпотиш обилно, вода да тече. После веднага се преобличаш с чиста пижама. За целта може да ползваш и ел. одеало. Температурата веднага се сваля и ти облагва.

# 311
Според мен е точно в следствие от грипа. Като че ли Пловдив е най-засегнат от тая гад  Close. Всеки втори се оплаква, кашля.. Аз започвам с прополис, както и семейството, смятам целогодишно да давам и на децата, при положение че баща ми е производител и имаме натурален прополис, то е престъпление да не ползваме пчелни продукти..
Как вземате прополиса?

# 312
Опитах с доста неща хексоралетен н, стрепсилс ,хексорал, сребърна вода, трахизан, солена вода и нищо, мисля си че трябва да взимам нещо за имунната система да я подсиля, за да се справи с този вирус, сега взимам имуноактив на допълхерц, но си мисля и за нещо друго за някакъв имуностимулант, не знам досега не съм пила неща от рода на бета клюкани стимуланти и тн и не мога да се оринетирам кое е добро, преди време бях пила изопринозин ,но вдигах кръвно от него и го спрях, това за което се сещам за естесвен стимулант е медът, но ми се иска и нещо друго да пия.
Че ти си изброила само химически лекарства....    Simple Smile   , няма нищо природно в тях.
Най-лесния начин е с лимони, портокали, мед, синап....
За кашлица например:
3 с л мед
1 ч л канела
1 к л синап смлян
Всичко се обърква и се взима в рамките на деня, на 2-3-4 приема.

# 313
Здравейте,
искам да ви попитам колко време трая високата температура при децата ви при този грип. Синът ми, на 3 и малко, е от снощи с 39,3 - 39,7 и почти не можем да я свалим. Най-много до 38,2 - 38,5. И при вашите деца ли беше така или?
Мерси
Н.Б. Педиатърката твърди, че самият вирус се развивал и е нормално.

# 314
Поне 3 дни, като първата нощ е най-критична. На приятелка детето- 2,5г. беше 4 дни с температура, от 40, после смъкна на 37,5. Не й даваше аб, само изопринозин и бабешки лекове. Сега е ок детето, само покашля и с лек сопол. Направо не ми се вярваше, че може да мине и без аб, като знам как при моите синове всяко накашляне и сопол никога не са случайни и винаги се налага аб ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт