Този ужасен грип

• 65 972
  • 432
  •   1
Отговори
# 285
  • Ланкър, планините Овнерог
Бря, научих нещо ново

# 286
# 287
някой от вас имали ли са остри бодежи в трахеята? Мисля, че инфекцията е слезнала на долу и от там болките в гърдите, не знам дали не е вече бактериална newsm78, мина 1 седмица откакто пих 2 рия антибиотик

# 288
  • Пловдив
Аз започнах преди 3 дни Фромилид но днес получих разстройство- трябва ли да спра антибиотика в такъв случай,или да пия нещо за него-ентерол или друго?
Антибиотика ми беше предписан от лекар преди 10-ина дни,но тогава понеже пих първо Левокса,после Зинат и реших да пробвам дали ще ми мине без 3 ия АБ,но се влоших и го започнах преди 3 дни,и имам подобрение откакто го пия ,но сега тази диария...

# 289
Аз започнах преди 3 дни Фромилид но днес получих разстройство- трябва ли да спра антибиотика в такъв случай,или да пия нещо за него-ентерол или друго?
Антибиотика ми беше предписан от лекар преди 10-ина дни,но тогава понеже пих първо Левокса,после Зинат и реших да пробвам дали ще ми мине без 3 ия АБ,но се влоших и го започнах преди 3 дни,и имам подобрение откакто го пия ,но сега тази диария...
Вземи си биобаланс това са прахчета  пробиотик, взимай го повреме и 10 след аб , ако искаш все пак питай лекаря за спирането, но би трябвало прахчетата да подействат , много са добри от личен опит

# 290
  • 1st floor
С антибиотика задължително взимайте пробиотици.

да, ако имаш заден секрет от носа.
Аз имам такъв. С какво да го лекувам това чудо? Tired

# 291
От това няма отърване. И малката го изкара грипа с конюнктивит, но и мина за два дни. Слагах и Тобрекс по препоръка на очен лекар. Но от натягането да кашля направи такъв кръвоизлив на окото, че цялото беше кръвясало... След последния преглед при лекар сме на инхалации с вентолин /нали не и понася амброксола/, капки умкалор, продължаваме с ериуса и Стеримар през носа. От време на време продължава да кашля ужасно и да се дави... Момичета при вас по-малките давят ли се така от секретите или при нас е защото отива и към алергична кашлица? Давам и да пие водичка и това малко я успокоява. Не зная какво е това чудо. Така и така вече е пролет и мисля да я оставя 2-3 месеца на ериус, изписаха ни го още мин год. и казаха пролет и есен заради третата сливица. И живи и здрави само да се оправи към май - на Сандански.
Желая бързо оздравяване на всички.   bouquet

# 292
Lady, не само се е давел малкия от секрети, ами и е повръщал. Според мен вземате правилните лексрства и енужно търпение да подействат. Относно ериуса, пихме го с месеци, с нулев ефект, докато някой не каза, че на някои деца/пациенти просто не им действа ериус и взехме ксизал. Оттогава- 2 г. почти сме целогодишно на ксизал и поне алергията я кара по-леко. Hug

# 293
  • София

ами зависи , какъв е колко е, какви са причинителите.
Понеже синът ми постоянно при всяка болест е с такива - за него - много промивки, със стеримар или най-добре направо му изпразвам по една спринцовка физ. р-р във всяка ноздра с глава над мивката наведена на страна, за да изтече  през другата ноздра, не да отива навътре(има специални канички всъщност за такива промивки http://banispa.com/2011/01/%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BA% … 0%BE%D1%81%D0%B0/). И в 99,9% от случаите стига до АБ капки в носа(аб рядко пие, но локални в носа, за съжаление често ползва, защото на 2-3 ден му позеленява секрета), та обикновенно с тях се изчистваза 7-10 дни, като преди тях обикновенно  пръскам олинт, виброцил, муконазал +, за да отпушат хубаво носа и да проправят път на аб капки.
Хубаво е и да  спиш на по-висока възглавница, докато има заден секрет. Може и увлажняване с инхалатор ако имаш, ако от децата имаш бейби вак, може да пробваш и с него да чистиш, но той обикновенно не дърпа задните сополи.

Black Lady - моят се е давел и е и повръщал от секрети. Нормално е, ако са много и гъсти.

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 09:55 от Angel_Dust

# 294
  • В тъмната гора.
Добре де на мен не ми е ясно, възможно ли е на снимката дробовете да са чисти, а аз още да отхрачвам? newsm78

Храчките зелени ли са? Може да отхрачваш и да не е свързано нито с дробовете, нито с бронхиите. Ако храчките са безцветни или леко белезникави, то те не се дължат на бронхит или пневмония, някъде по-горе е проблема.

# 295
  • София
Те може и жълто-зелени храчки да не са от бронхит или пневмония... аз междо другото с пневмонията си имах съвсеем леки, безцветни храчки, та гаранция-франия дет се вика.

# 296
Много съм объркана, не знам какво да правя , бях на лекар( не при джипито) и ми предписа аб взех 1 таблетка ,но сега ме е страх да го продължавам,на 15 януари ме хвана грипа и ми предписа това беше джипито аб клацид 7дни, беше ми минало ,но в началото на този месец ме повтори и на 5 февруари пак джипито ми предписа таваник 5 дни изпих го, но не ми мина и сега този лекар ми предписа дурацеф за 5 дни , разликата между 1 и 3 аб е един месец, а между 2 и 3 1 седмица, много ме е страх да не се натровя, имам лека стеатоза(въпреки че не пия ,не пуша, не съм дебела, даже съм много слаба, и аз не знам от къде тази стеатоза)Взех 1 таб и определено дори само от нея болката в гърлото помина ,но не знам много ме е страх,лошото е ,че на последния доктор забравих да кажа за стеатозата и сега не знам какво да правя, в листовката пише че се резорбира чрез бъбреците , не през черния дроб, но знам ли newsm78

# 297
Много съм объркана, не знам какво да правя , бях на лекар( не при джипито) и ми предписа аб взех 1 таблетка ,но сега ме е страх да го продължавам,на 15 януари ме хвана грипа и ми предписа това беше джипито аб клацид 7дни, беше ми минало ,но в началото на този месец ме повтори и на 5 февруари пак джипито ми предписа таваник 5 дни изпих го, но не ми мина и сега този лекар ми предписа дурацеф за 5 дни , разликата между 1 и 3 аб е един месец, а между 2 и 3 1 седмица, много ме е страх да не се натровя, имам лека стеатоза(въпреки че не пия ,не пуша, не съм дебела, даже съм много слаба, и аз не знам от къде тази стеатоза)Взех 1 таб и определено дори само от нея болката в гърлото помина ,но не знам много ме е страх,лошото е ,че на последния доктор забравих да кажа за стеатозата и сега не знам какво да правя, в листовката пише че се резорбира чрез бъбреците , не през черния дроб, но знам ли newsm78
На това последното му се казва хипохондрия...

# 298
  • 1st floor

ами зависи , какъв е колко е, какви са причинителите.
Понеже синът ми постоянно при всяка болест е с такива - за него - много промивки, със стеримар или най-добре направо му изпразвам по една спринцовка физ. р-р във всяка ноздра с глава над мивката наведена на страна, за да изтече  през другата ноздра, не да отива навътре(има специални канички всъщност за такива промивки http://banispa.com/2011/01/%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BA% … 0%BE%D1%81%D0%B0/). И в 99,9% от случаите стига до АБ капки в носа(аб рядко пие, но локални в носа, за съжаление често ползва, защото на 2-3 ден му позеленява секрета), та обикновенно с тях се изчистваза 7-10 дни, като преди тях обикновенно  пръскам олинт, виброцил, муконазал +, за да отпушат хубаво носа и да проправят път на аб капки.
Хубаво е и да  спиш на по-висока възглавница, докато има заден секрет. Може и увлажняване с инхалатор ако имаш, ако от децата имаш бейби вак, може да пробваш и с него да чистиш, но той обикновенно не дърпа задните сополи.

Това, което успявам да издухам, няма цвят. Почти прозрачно е, та си мисля, че не е бактериално...Сега почнах да взимам коризалия, да видим дали ще ми стопира хремата. Друг път се справя за 2-3 дена...

# 299
На кое Rolling Eyes, че ме е страх да взимам толкова антибиотици в рамките на месец при положение, че имам стеатоза,ами добре нека съм хипохондричка, предпочитам да съм такава от колкото да се  озова в спешното натровена, за твое сведения преди време бях там по мое не внимание и нямам желание да бъда пак там, не смятам за нормално да се пият толкова антибиотици за 1 месец но не мога и да действам на своя глава , така че етикетите са малко излишни в случая Crossing Arms
На това последното му се казва хипохондрия...

Общи условия

Активация на акаунт