Çalıkuşu/Чучулигата с Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен - тема 8

• 48 505
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
Ех момичета, ама как само ме зарадвахте, тъкмо мислех тази вечер да гледам 14 епизод на руски иии изненада. Много ви благодаря! Страхотни сте!
Нагнаг и ти си страхотна имахме нужда от човек като теб. Благодаря!
Павлинайо, не се притеснявай то на рускините май всичко им е сън, аз мисля, че си е наяве, писна и май на Фериде да чака Кямран да се накуми с тази целувка, то не беше плашене, че ще я целуне то не бе чудо. Така се прави като Фериде, без много приказки.
Скрит текст:

# 346
Филипова, Алекс - сърдечно благодаря!  newsm51 newsm51 newsm51

НАГНАГ, ЛИЛИ newsm51

На Фериде, че е по малка, по бих простила да си играе на "на ти куклите, дай си ми парцалките". Ама на Кямран хич не му отива. Ако и с другите момичета така е постъпвал, не се учудвам че списъкът с гаджетата му е бая дълъг. ooooh!

# 347
nadeva,на мен също не ми прилича на сън. То не стига ,че
чакахме 16 серии ами остава и да е въображаема целувка.
Цитат
да чака Кямран да се накуми с тази целувка, то не беше плашене, че ще я целуне то не бе чудо. Така се прави като Фериде, без много приказки.
Момчето все пак има известни притеснения. Не един път е получавал юмручни удари . hahaha
Представи си на тези години с насинено от годеницата око.Най-добре да пита smile3521

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 19:08 от pavlinaio

# 348
Е, ако е сън целувката, минават всички граници. Що да не е сън оная фръцла на дивана с вестника? Ума не ми го побира, как ще й изневери, при положение, че й се кълне в любов. Отсега зеленея, до края на филма ще проклинам всеки мъж с мустак Joy Joy Joy

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 19:27 от lilitoKoleva

# 349
  • София
Чучулигата / Çalıkuşu 16. Bölüm 2. Fragman bg subs
Превод: gphilipova

# 350
Нагнаг, Алекс, благодаря ви момичета   bouquet  bouquet  bouquet

# 351
  • Враца
Чучулигата / Çalıkuşu 16. Bölüm 2. Fragman bg subs
Превод: gphilipova

ГФилипова, Алекс
, чудесни сте, благодаря!   bouquet  bouquet

А това е кадъра с възможно най-близкото разтояние на бъдещата целувка. Дали насън или наяве, какво значение има, нали все пак ще е целувка  Joy Joy Joy

# 352
mama_an_ji  Joy Joy Joy

Фериде е най-добрата ученичка.  Joy Joy Joy

За глупостите, които сътвори с Нериман, Фериде ще намери сили да прости, но ако  Кямран бей има нови приключения с това, новото момиче, определено ще е достатъчна причина за Анадола newsm78

Аршина е различен, ако той бе видял червилото на Фериде на ризата на Селим, дали щеше да я изслуша и да й прости?

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 20:26 от lilitoKoleva

# 353
 HugДобър вечер Hug

Днес за мен  е Ден на благодарността!
ЧУВСВАМ СЕ КОМФОРТНО И ДОБРЕ ИНФОРМИРАНА В ТАЗИ ТЕМА Hug

Наистина момичета много ми е тягостно  от  всичко, което се развихря около Фериде .

Това нещастно същество  израстнало  без родители /които биха били най- фантастичните ,ако бяха живи/ но се радваше на майчинските чувства на леля си , изведнъж  се изправи пред капризна свекърва  Mr. GreenБесиме е ужасна! Гледа как да измие срама на семейството си ,което и една сватба не спретна на дъщеря си ,чрез пищна такава  на сина си.Скучаеща снобка! #Cussing out

Кямран , любимият братовчед ,в който дори и неосъзнато беше влюбена от малко момиченце ,се съмнява в чувствата и  Shocked Shocked Shocked
Той ,който за пореден път и дава повод за съмнение в лоялността му  към нея  се прави на жертва?

Ще припадне Фериде и то наистина , а не като гадната Кака.....

Адски съм ядосана на Кямран !Толкова в този му образ , че трябва да стане чудо в поведението му и преди и сега  за да продължа да гледам "Чучулигата".

Държи се като жертва ,а не е !

Колко пъти му прости Фериде?
Колко пъти имаше той повод да и прощава но за реална вина?

И един страхотен клип с Фахрие /поне за нея да не мисля/със също толкава хубав музикален фон.

https://vk.com/video-52799602_167353515?list=f7a68e8486a076b8ab

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 20:33 от sebilMM

# 354
# 355

И какво  newsm78   Кямран най- неустоим в съня си Rolling Eyes

# 356
Здравейте момичета  Hug
И аз като вас споделям още от м.октомври невероятната красота и емоциите,с които ни дарява този филм.Направен с такова майсторство,носещ толкова скрити послания,символика и красив поетичен изказ,че за всеки ценител на това изкуство,наистина е *наслада за душата*.
Респект към целият екип и най-вече за Фахрие и Бурак,които благодарение на таланта си,на умелата режисура,сценарий или на някои по-висши природни закони,успяват да сътворят това,което кара сърцата ни да спират,да се смеем и плачем с тях!

Всички тук сте невероятни и с коментарите си правите емоцията от филма още по-незабравима!
От сърце благодаря и на нашите преводачки - Гери и Алекс  bouquet

Позволявам си да сложа един от чудесните анализи на Irin от korolek,който може би не всички са прочели.
Скрит текст:
Господин Савджи, не перестаю восхищаться вашей изобретательностью. Если бы не Леночка Якоб, я пропустила такой важный момент в сериале. Она обратила мое внимание на один интересный эпизод в конце 9 серии. Камера крупным планом показывает картину Фрагонара «Счастливые возможности качелей». Эта картина образец живописи эпохи рококо: стиль, в котором есть фривольность и изящество, свойственное высокохудожественному эротическому произведению. В тоже время в нем есть чувство меры, такт и талант художника. Позднее название этой картины стало названием жанра в искусстве, в том числе и в кинематографе. И я задалась себе вопросом: «Зачем создатели сериала обратили внимания зрителя именно на эту картину?» Королек ведь позиционировался как дерзкий ремейк. Поэтому я думаю, что возможно создатели наличием в кадре этой картины хотели показать, что в фильме будут присутствовать и фривольность и изящество, а также чувство меры, такт и талант исполнителей. Но эта картина до сих пор не оставляет меня. Я снова и снова возвращаюсь к ней, словно есть какая-то недосказанность. Да и на самой картине не все так просто… Вы видите, как изображена туфелька… Это только на первый взгляд влюбленный юноша подглядывает за возлюбленной… Качели раскачались слишком сильно — это всего лишь алиби… чтобы сбросить туфельку, а не уронить, как может показаться на первый взгляд… Ведь если бы туфелька случайно соскочила с ножки, она бы падала каблучком вниз, согласно законам физики…Так что не только влюбленный юноша воспользовался ситуацией, но и девушка… И опять я чувствую, какую-то незаконченность… Не удается мне прочитать это тайное послание… Может быть, зрителю дают понять, что во всем, в том числе и в любви и в ненависти должно быть чувство меры, а мера – это еще и то, что определяет цену всему, а значит и судьбу. Я где-то слышала, что на Востоке слово «судьба» означает «мерить». Но как бы там не было, раз есть одно тайное послание, значит должно быть и еще… И точно, вот оно — подарок Кямрана Фериде. Платье… Платье цвета граната…
Прекрасная эпоха (Belle Epoque) начала века… Господствующий в искусстве стиль Модерн диктовал свою эстетику не только в архитектуре, дизайне, искусстве, поэзии но и, конечно же, в моде… Теперь в мужских умах господствует идеализированный образ женщины: неземной, праздной, утонченной, изнеженной с томным взглядом, с вытянутой фигурой и длинными локонами волос, слегка собранными на сторону и открывающие мужскому взору манящие красоты «кошачьего места»… Женская одежда стиля модерн следует за изгибами женского тела, стараясь подчеркнуть его неповторимость и придает женщине образ цветка, хризантемы… Этот образ с удовольствием носит на себе Нериман. Эклектизм парит в умонастроениях. Общество проживает триумф науки, увлекается идеями построения справедливого мира, и в то же время – верит в торжество духа над материей, увлекается эзотерикой и оккультизмом. Феминистки уже начали борьбу за права женщин: избирательное, право на выбор профессии, а так же право на мужской костюм — своего рода равенство полов. Женщины все активней занимаются спортом: плаванием, фехтованием, теннисом. Появились специальные костюмы для катания на коньках, игры в теннис, а также первые дамские купальные костюмы. Вошел в моду велосипед, появился и костюм для велосипедисток с юбкой — шароварами, которые французские кутюрье позаимствовали у турчанок. Но надо отдать должное, вплоть до Первой Мировой войны женщина сохраняла таинственность и женская нагота была не в моде. И вот, наш Кямран, будучи увлеченным этими новыми идеями привносит свой взгляд поэта и влюбленного мужчины, сохраняя при этом национальные особенности женского гардероба, в образ Фериде — женщины. Зная своенравный характер Фериде, которая скорее похожа на бурный весенний поток, чем на девицу, он выбирает самый прекраснейший образ, который только можно себе представить – цветок граната. Юбка – «колокол», с оборкой понизу и красивой драпировкой фалдами сзади, напоминает раскрывающийся бутон… Узкие рукава с буфами, увенчанные оборками-крылышками, символизируют плод граната. А приталенный силуэт подчеркивает красоту и изгибы ее тела… Гранат – это один из самых древних плодов на Земле, родиной которого является Персия. Древневосточная эмблема жизни, божественный символ, именуемый «запретный секрет». Считается, что Ева дала Адаму гранатовое яблоко, так как именно гранатовое дерево в древности у персов и израилитов считалось древом познания добра и зла. В Песне Песней гранат – символ любви и чувственности, его красный цвет ассоциируется с огнем и страстью, красотой и вкусом. Корона царя Соломона была выполнена в форме граната. У мусульман гранат – это символ нравственного очищения. Этим подарком Кямран говорит Фериде: «Любимая…Ты утро жизни моей… Мое божество.. Мой запретный сладкий плод… Моя Песнь Песней… Мой ясный огонь, моя страсть, пылающая в груди…Гордость моя, венец на моей голове… Моя чистая, неугомонная госпожа…» Увы, Фериде не приняла… Она хочет быть независимой, поэтому ей по душе одежды Кямрана, которые открывают ей возможности реализовать свою детскую мечту: сохранить образ сына для своего отца, являясь при этом девушкой. Облачившись в костюм Кямрана, Фериде появляется в гостиной в виде шикарного «денди», что вызывает бурную реакцию у окружающих, возлюбленный – в восторге, ювелир – обескуражен, ну а изумлению тети Бессиме нет предела. А вот Фрейд ничему бы не удивился, обычное дело. Он бы назвал увиденную картину: «Эмансипация подросткового периода». Дело в том, что у девочек, которые потеряли своих родителей в раннем возрасте этот период сексуального развития личности проходит долго и болезненно. Вот и Фериде, будучи взрослой девушкой, еще по сути остается ребенком, что вызывает недовольство и раздражение у Бессиме, и нетерпение у Кямрана. Процесс взросления девиц в старшем подростковом возрасте проходит через три этапа: принятие идеи единения с мужчиной, высвобождение от связи с отцом, нахождение согласия с матерью. А как мы видим, у Фериде возникают трудности по всем фронтам. Она все еще хочет ощутить, какое оно чувство «знать, что когда ты в выходной день пойдешь домой и постучишь в дверь, за ней будут тебя ждать твои родители». Она все еще не нашла согласия в вопросах семьи и брака с тетей Бессиме, которая ей заменяет мать. Но главное, она еще не принимает Кямрана как мужчину. Кямран слышит разговор матери с отцом: «Я нисколько не сомневаюсь, что они любят друг друга. Но любить – это одно, а желать – это другое». Он в отчаянье. Возможно, все-таки Фериде справится и сделает подарок Кямрану – долгожданный поцелуй. А может тайное признание? По детски наивное и смелое, из которого он почувствует, что не только любимый, но и желанный мужчина для Фериде. Кстати наш парфюмер Селим что-то приготовил в своей лаборатории. Может это тоже подарок? Возможно и для Неджмие… Или это заказ: тайное послание в виде запахов, погружающих любопытных девиц в мир грез и чарующей мистики, приглашенных на сеанс спиритизма, что входило в моду в богатых домах Стамбула начала века….
Но это еще не все, господин Савджи. Похоже, ваши творческие изыски, так увлекли всех участников проекта, что некоторые из них, даже начали делать подарки с тайным смыслом в и в реальности. Вы стали законодателем мод, господин Савджи! Я бы назвала эту новую модную тенденцию «Счастливые возможности букетов»… (см. тему «Открытие ресторана Бурака Озчивита «Бали бей») Один такой букет произвел фурор на презентации и теперь его демонстрируют различные СМИ, а над разгадкой тайного послания, сокрытого в этом букете, исполненного так сказать в стиле нового рококо, склонили свои хорошенькие головки тысячи не только турецких женщин… Если фаллический символ в виде красного цветка в букете (Антуриум) не вызывает ни у кого удивления, он традиционен для мужских букетов, но вот наличие в букете зеленых орхидей….. Это смело, даже для нашего века! Как и картина Фрагонара – это высокохудожественное эротическое произведение, как и в ней, в букете сочетаются фривольность, изысканность и вместе с тем такт и чувство меры… Что обнажает бесспорный уникальный талант исполнительницы. А главное, как и с качелями, не возможно доказать, что туфелька (кстати, орхидею еще называют «венериным башмачком») не упала сама, а была намерено сброшена изящной женской ножкой
И с молба към НАГНАГ-един пост на Фахрие от туитър след снимката на Б.с малката Ф.,който остана непреведвн тогава Heart Eyes
Скрит текст:
fahriyefan @evcenf
 Sizi tanimayan insanlar ceylan ve buragi ayirdi diye atip tutanlar gecen buragin paylastigi resimle agizlarinin payini aldi kendinizi hic bi sekilde bozmayip bu kotu cirkin iftiralara karsi vermediniz tebrik ediyorum ama ne yalan soyleyeyim o kadar cok yakisiyosunuz ki gonul istersi ki burakla dizideki askiniz gercek olsun
Благодаря предварително  bouquet

# 357

И с молба към НАГНАГ-един пост на Фахрие от туитър след снимката на Б.с малката Ф.,който остана непреведвн тогава Heart Eyes
Скрит текст:
fahriyefan @evcenf
 Sizi tanimayan insanlar ceylan ve buragi ayirdi diye atip tutanlar gecen buragin paylastigi resimle agizlarinin payini aldi kendinizi hic bi sekilde bozmayip bu kotu cirkin iftiralara karsi vermediniz tebrik ediyorum ama ne yalan soyleyeyim o kadar cok yakisiyosunuz ki gonul istersi ki burakla dizideki askiniz gercek olsun
Благодаря предварително  bouquet

Добре дошла! Hug
fahriyefan @evcenf това не е туитърът на Фахрие, а този

Fahriye Evcen
@EvcenF    Joy Joy Joy, аз  с клюки не се занимавам, изобщо  Embarassed Joy Joy Joy

Нагнаг, ако може хвърли един поглед, това го пусна Чапа преди малко: Само, ако си струва Laughing Laughing

Timeout'un düzenlediği mekan ödüllerinde en iyi yeni restaurant ve bar dalında Duble Meze Bar oylarınızı bekliyor. http://www.yemeicmeodulleri.com  ✌️

Странно, но понатрупа известност Чапа, а и като ресторантьорска съпруга го раздава последните дни  Wink

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 21:01 от lilitoKoleva

# 358

Добър вечер!

А това е кадъра с възможно най-близкото разтояние на бъдещата целувка. Дали насън или наяве, какво значение има, нали все пак ще е целувка  Joy Joy Joy

... а ако е сън и се събудят преди да скъсят разстоянието   Grinning

в YouTube има и такъв коментар - "Охаааа, най накрая! Надявам се, че това не е глупав сън, иначе първо ще убия сценаристите, после  себе си!"  hahaha  hahaha

Скрит текст:
Madame Sidj
Преди 2 часа

Ohhhhaaaaaa FINALY! But hop that nt only a stupid dream otherwise m gonna kill the productor after kill my self! 

kiss

ако Фериде го целуне и то преди годежа даже, значи окончателно ще потресат праволинейните последователи на старата версия  на филма Joy

dancing

Наг, за бързата реакция с превода на фрагмана   bouquet!  Hug

Елена, привет!
Ирин къде коментира сега, нещо изчезна от Королек

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 21:35 от didibu

# 359
  • Враца
Елена, добре дошла!!!  Hug

Всички анализи на Irin са много интересни. Simple Smile
А тя къде се подвизава/коментира сега?

... а ако е сън и се събудят преди да скъсят разстоянието   Grinning

ако Фериде го целуне и то преди годежа даже, значи окончателно ще потресат праволинейните последователи на старата версия  Joy
 dancing

Диди,  Sad  точно това ли трябваше сега да казваш, уби всички надежди в мен  Wink
 Joy Joy Joy Joy
Ако не сега, то в последния епизод задължително ще ни зарадват с целувка  Joy Joy Joy
Само да не е след 2 години, че сигурно ще съм забравила, че чакам за такава  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт