Месец със страхотни новини,носи ни безброй тестове със две черти - 152

• 22 146
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
Как успях да сложа себе си в цитат   33uu

# 601
Аз говоря за варианта пак контраст но за ехограф.....пак се води вид хистеро, но пак диагностично повече е като хидрото

Скрит текст:
Скрит текст:
Ultrasound examination of the uterine cavity and the fallopian tubes after injection of a contrast agent of vaginal via a catheter; little stressful method for the diagnosis of tubal patency. The results correlate to about 90% with those of the same indication of laparoscopy.

П.п идеята е че на ехограф, дори и 4d се вижда най добре -външната повърхност, не и вътре в тръбите и е възможно да се изпуснат удебеления, сраствания вътре и нак вече джобовете стечносттатова ми го обясняваше Александров преди още 2-3 години като правих моята снимка/. По принцип най точният метод си остава лапарото

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 13:37 от Звезден^Прах

# 602
Принцирно е така- но мойто мнение е че ако няма данни за някакви инфекции или нещо друго по-добре е  цветна снимка отколкото процедура доста по-сложна като лапарото.

# 603
  • София
Меци, да се оправяте  Peace. Имам приятелка, при която се беше получило нещо сходно при момиченцето и- травма от раждането и ходиха доста време на рехабилитации - със сигурност поне първата годинка, ако не и повече, но всичко се оправи и са ок. Да се оправя и Емка и всички притеснения да останат само лош спомен  Hug.

# 604
Момичета, аз миналата година си правих хистеросонография - вкарват физиологичен разтвор и гледат с ехограф дали тя преминава през тръбите. Според мен това е супер тъпотия - ако видят, че течността преминава, ок, обаче ако не видят - заключението е НЕПРОХОДИМИ ТРЪБИ ИЛИ СПАЗЪМ НА МАТОЧНИТЕ ТРЪБИ, т.е. нищо не ти казват. Аз сама се натисках за това изследване, защото до момента бях чула едно мнение да си караме с инсеминации и едно, че сме за ин-витро и нямаше шанс с инсета, и аз тогава реших да го направя и ако резултатът е ок, да знам, че тръбите не са запушени (и какво от това в нашия случай) - тогава бях много боса и зелена в тази област и не влизах тук да се образовам:)

# 605
Сигме,прекрасна е Лия,да и нацелуваш бузките сладки.Кога мина една година и аз не знам, как се вълнувахме с теб миналата година по това време.Много се радявам,че преодоля препятствията по пътя и Желязка расте все по-прекрасна Simple Smile

Кашмирче,
уникална пухкавелка е твоята мацорана

Пънче,дано да измислят подходящ план за действие - според мен трябва да минеш на схема на следене през ден

Принцеска,следя те изкъсо и не съм пускала палчета

Ето много заразен прашец babydust7 babydust7 babydust7

# 606
  • В сърцето на любимия човек
Ако трябва - всеки ден ще ходя, но да се разбере къде е проблема и да се вземат мерки.

# 607
  • София
Пънче, само така. /Аватара ти е с цвета на Шоки. Mr. Green/
Меци, целуни душичката малка, вярвам че всичко ще се нареди с повечко упоритост и взети навреме мерки. Hug Хвали ни я, за всеки напредък. Heart Eyes
Маги, Цвете, подготвихте ли се за най-важната среща?
Сандрето я няма.
Ех тази Лийка беее. Любов. Heart Eyes Heart Eyes Сигме, на кой прилича? При нея има ли проблеми някакви?

# 608
  • гр. София
Сигме, разкошна е зайка. Много се е променила. Да я цункаш от леля й Шоко.  Heart Eyes

Пънче, много взех да се ядосвам на Тимева.  #Cussing out Толкова ли не можа да разбере, че ги пукаш по-рано? Заедно с Мерионала беше ли ти дала Цетротид?  newsm78

# 609
  • NE
Пънче Уф че гадно, но знай че всяко зло за добро. Вярвам, че си близо до успеха. Hug
Ани Срам ме е да си призная, но не знам кой ден отлагам слагането на багажа в сака. Днес обаче ще си я свърша тази работа за да ми е спокойно. Peace
Кашмирче Искаш ли ни за зетко?  Mr. Green
Скрит текст:

Прахче Браво на твоята Снежанка. Hug Радвам се че сте успели да преборите повечето трудности с кърменето. Hug
По въпроса с котетата не смятам да се поддавам и да се разделя с някое от моите животинки. ММ не може да се раздели с този черен кот и затова аз ще си спинкам с бебко в детската стая, а той ще бъде с котето в нашата стая на долния етаж. Поне имам късмета да разполагаме с голямо пространство и да не се лишаваме от животинките. Peace

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 18:54 от Flower Fairy

# 610
  • В сърцето на любимия човек
Говорих с Тимева - хормоните ми показват, че не съм спукала фоликула, а се е резорбирал Sad И сега какво  newsm78

# 611
  • гр. София
Пънче, видях какво си писала в другата тема, ама на мен това не ми прилича на резорбирал се фоликул. Това си е пукане.  ooooh! Ф се резорбират по време на МЦ.

# 612
  • София
Ооо, не мога да не се включа, за да кажа, че Лия е прекрасна!!!  Heart Eyes
Меци, ще се оправи Ема. С много упоритост. Гадното е само, че за такова малко детенце са неприятни всички манипулации.
Пънче, и сега какво следва?
Аз пък знам, че тръби с ехограф не се гледат. Тоест доста е несигурно какво се вижда.

# 613
Здравейте мацки  bouquet
Шоко, Hug Ти кога почваш опитите Heart Eyes
Тони, чул те Господ Hug
Кашмирче, страхотно коте Hug
Сигме, Лия е много готина Heart Eyes
Принцеска, за теб най-вълшебните палчета fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
Меци, пусни и ти една прелестна промоция Heart Eyes
Пънче, много гадно Hug Тимева да мисли варианти Crossing Arms А за друг лекар мислила ли си Thinking

# 614
  • гр. София
Буги, ако всичко е наред с МБ и цитонамазка, след другия цикъл почвам да се трудя.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт