Най-добрият град за живеене в България според БГ-МАММА

• 46 258
  • 637
  •   1
Отговори
# 510
То и на Бургас кмета е от Герб, ама нищо не му пречи на човека да си печели проектите.

Ако не ме лъже паметта, втория мандат го спечели като независим.  Thinking Но може и да бъркам...

# 511
Мисля, че и вторият мандат го спечели като гербер /със 70% гласове/.
Кмета винаги е казвал, че Общината директно кандидатства за Европейски проекти и не минава през София. За това продължава да се работи за града. Имам няколко познати, които работят  по тези проекти и те го потвърдиха.

# 512
Гласувах за Пловдив, разбира се, не защото пловдивчани сме цъфнали, а защото Пловдив е най- красивият град в България и един от най- старите в Европа.

1. Инвестиции в инфраструктурни проекти и чужди инвестиции през 2013-та година, както и основни предстоящи за реализиране големи проекти - Предстои кандидатстване за европейска столица на културата през 2019 г, влага се в културни проекти и мероприятия, уж се влага и в инфраструктура, уж привличаме чуждестранни инвеститори- това са все проекти, които ще имат реално изражение след време.

2. Екологично състояние на града Напоследък- не особено добро, за съжаление

3. Възможности за спорт в града и алеи за велосипедисти Гребна база, Колодрум (в най- скоро време), паркове с фитнес уреди, тенис кортове и др

4. Детски градини- нямам представа

5. Хубава главна пешеходна улица - хубава и голяма

6. Брой места за паркиране и престой в задръстванията престой в задръствания, най- много 20 мин, паркоместа на центъра- недостатъчни, около жилищните блокове- засега не срещам трудности

7. Място да пиеш хубаво кафе в центъра хубави места има, но за мен това не е критерий за най- добър град

8. Безплатен безжичен интернет на обществени места - също не е критерий

9. Наличие на апаратура за лечение на инфаркт нямам представа

10. Наличие на кувьози- доколкото знам- налични

11. Летище или близост до летище - възможности за вътрешни и международни полети на 3 км летище "Крумово"

12. Брой университети и брой гимназии с изучаване на чужди езици напълно достатъчни

13. Култура театри, опера, музеи, Стария град е един голям музей на открито

14. Брой взломни кражби на глава от населението - нямам инфо

15. Безработица висока, като навсякъде другаде

16. Близост до море, река, планина, курорти близост до реки, в подножието на Родопи с зимни курорти един куп, морето на 250 км, в близост до минерални извори

17. Брой слънчеви дни в годината - абсолютно достатъчни

18. Раждания на глава от населението и брой живородени не разполагамс  такива статистически данни

19. Средна продължителност на настоящия живот на населението и с такива също

20. Състояние на пешеходните пътеки задоволително

Въпроси като обществен транспорт, местоположение спрямо главни пътни артерии,  цената на живот и др. важни въпроси остават в небитието, но важното е, че има нет на обществени места.

# 513
Залагам на Пазарджик- градът ползва две летища- в София и Пловдив,
В последните години се вкараха милиони в инфраструктура, добри училища, няма задръствания, два големи парка, единият от които привлича все повече хора от съседния Пловдив. Развлеченията в София са на 1 час път - отиваш забавляваш се и се прибираш по -бързо, отколкото ако живееш в столицата.
Много и хубави кафета,градът на първата частна болница в България, а сега на глава от населението сигурно болничните заведения са най - много. 3 часа път до Бяло и Черно море...Марица минава през града и обособява прекрасния парк - остров "Свобода".Няколко спортни зали, възможности за децата да се развиват в извън класни стаи, много добър театър, музеи.
Мога много да пиша по темата, но да не ставам нахална Simple Smile

# 514
И аз харесвам Пазарджик, хубав град е, макар да съм била там само два пъти за по един ден.
Знам за там, че няма детска ясла, което не е много добре за хората с малки деца.

# 515
Пазарджик дръпна значително за последните години. Те и не случайно си преизбират кмета с 70% процента мнозинство/доколкото съм чувала/. Не знам какво прави тоя човек, но много направи за Пазарджик. Града е на светлинни години от това, което беше преди едно около 10 години.
Доста е чисто, подредено, обновено и си има всичко.
Не съм оттам,но съм близко до града.
Това е един от градовете, който много се разви за последните години. Simple Smile

# 516
alina_si не живея в Пазарджик, но определено там има детски ясли Simple Smile

# 517
Едва ли има град без детски ясли...поне град над 20-30х жители, ся не знам за Мелник, където са под 300 жители, вероятно няма. Мелник между другото е много хубав град и макар че има по-малко жители и от едно село, няма нищо селско в него, град си е отвсякъде и е много готино, страхотни механи има, природа, манастир наблизко и т.н.

# 518
  • Луната ни пази
Е, как няма да имат ясла? То нашият  с 5 хиляди жители имаме ясла с 4 групи, та Пазарджик, дето е областен град????

# 519
Радвам се, ако Пазарджик се развива. Доста беше западнал, а там са ми минали доста лета. Още си спомням миризмата на цъфнали липи:-)

# 520
Аз съм ходила веднъж, преди 9-10 години в Пазарджик. Явно трябва пак да ида Simple Smile

# 521
  • В тъмната гора.
Май резултати ще съвпаднат с официалното проучване - Бургас води...

# 522
Пловдив много ясно,толкова е красив ,има многобройни места за разходки и отдих.Има места за хора със всякакъв вкус.Елате и ще разберете Sunglasses

# 523
В официалното проучване София е на много интересно място. Очаквах да е в топ 3.

# 524
Аз София,хич не я харесвам.Може и да има малко повече работни места от другаде,но е толкова пренаселена,толкова шумна и  мръсна,че не бих живяла там.Ходила съм на гости там,но не  е моя град. Мисля ,че и мина модата,а софианци са си все така вирнали носовете,лошото е ,че и пришълците,от разни нечувани селца и други градове,и те много се взимат насериозно.... ooooh! Без да обиждам никой,а ако някой се почувства засегнат,значи ще ми поттвърди теорията за вирнатите носове Hug

Общи условия

Активация на акаунт