БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 34 478
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Направих "Двойно шоколадовия кекс" на Йоли във вид на мъфини. Получи се точно, както е описала Йоли в рецептата, но е твърде сладко за нашия вкус. Следващия път ще редуцирам захарта или шоколада.
Благодаря за рецептата и хубав ден!

Аз днес ще го правя на кекс. Сега ме притесни, че и ние не обичаме прекалено сладко  newsm78
Шоколадите, които използвах бяха някакъв на Своге с  какао (изхвърлила съм опаковката и не мога да кажа повече подробности) и бял на Милка. С това разполагаха в кварталния магазин.

# 181
  • Sofia
Ще правя супа с моркови и сладки картофи. Кога да ги сложа, така че да се сготвят, без едното да се разкашква или другото да остане сурово?
И морковът и картофът за към 20ина мин. са готови.

# 182
  • София
Аз съм взела 2 шоколада (бял и черен) на Милка. Не съм ги пробвала за сладост, освен да ги опитам преди да започна  Tired

vela, да, това беше течен пълнеж. Край вече  Mr. Green

allaya, аз направих сос от кис. мляко, копър, чесън (за крема сирене не се сетих), но другият път ще пробвам твоята рецепта  Peace

Morena, ако са сладки шоколадите, ще намаля малко захарта thumbsup

# 183
  • София
Направих "Двойно шоколадовия кекс" на Йоли във вид на мъфини. Получи се точно, както е описала Йоли в рецептата, но е твърде сладко за нашия вкус. Следващия път ще редуцирам захарта или шоколада.
Благодаря за рецептата и хубав ден!

Аз днес ще го правя на кекс. Сега ме притесни, че и ние не обичаме прекалено сладко  newsm78
Шоколадите, които използвах бяха някакъв на Своге с  какао (изхвърлила съм опаковката и не мога да кажа повече подробности) и бял на Милка. С това разполагаха в кварталния магазин.
В четвъртък го направих този кейк. По рецепта много ми хареса, но се оказа малко количество, за малка кейкова форма, доста е сладък така че може да се намали малко захарта . Стана много хубав и влажен, но му трябва повече печене от указаното в рецептата. Белия шоколад го поставих точно както пише, е....после имаше само петна отгоре от бял шоколад, вътре - не!  Mr. Green
Пак ще опитам, да го докарам на вид.  Simple Smile Добър е, но имам един много, много по-добър.

# 184
  • Sofia
А с шоколадов кувертюр ще стане ли?

# 185
  • София
А с шоколадов кувертюр ще стане ли?
Да, разбира се. Това съм ползвала. Има един В Билла, много е добър.

# 186
Не ползвайте Маги малки тайни - отрова са!

# 187
Здравейте, извинявайте за спама, но за тези които все още се интересуват от формички за сладки орехи, ето какво открихме случайно

# 188
Правих този десерт: http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%BF%D1%8A%D0%BF, но не ми се получи. Пържих ги до зачервяване, но вътре си остана клисаво. Имам още неопържено тесто в хладилника. Мога ли да направя нещо с него?

# 189
  • Sofia
Маги малки тайни - отрова са!
Мдааа... но за съжаление, много хора не се вълнуват, от което. И не само "малките тайни", ами всичките им продукти (то не са бульони, супи... всичко е с натриев глутамат). ooooh!

Карола, тестото е еклерово и все едно си пържила толумбчики, само формата е друга. Вероятно ти е било рядко тестото.  Thinking

# 190
Маги малки тайни - отрова са!
Мдааа... но за съжаление, много хора не се вълнуват, от което. И не само "малките тайни", ами всичките им продукти (то не са бульони, супи... всичко е с натриев глутамат). ooooh!

Това само за Маги ли важи?
Защото аз си купувам микс на Picantina, да го изхвърлям ли?

# 191
  • Sofia
Всички подобни са такива.
Аз от поне 7 години не ползвам нищо на Маги, както и Пикантина, и Вегета, които едно време - да.  Както бяхме свикнали да подправяме/овкусяваме с тях, така и отвикнахме.  Simple Smile

# 192
И хубавите зеленчукови и телешки бульончета са такива. Те и за това са толкова вкусни. Но някои казват, че е малко преувеличено това с МНГ.

# 193
  • София
Мисля че Пикантина имат и микс без мононатриев глутамат. Вегета със сигурност имат такъв.

Макар че аз съм леко скептична за тоталното очерняне на мононатриеви глутамат. Все пак зависи и от количествата, в които се употребява.  Peace

# 194
Момичета,

Изгубила съм една рецепта за шоколадов кекс - дали някой ще се сети за нея...

В общи линии се правеше така: масло, захар и прясно мляко се варят 5 мин на котлона, отстраняват се и се охлаждат. След това с бъркане се прибават към разбитите яйца, като се редуват с брашно (?+ бакпулвер).

Моля, ако някой я има, да ми я напише. Не съм сигурна дали това бяха всички съставки, а пък пропорциите съвсем.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт