БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 34 476
  • 736
  •   1
Отговори
# 45

п.п. yulmana мерих с нивелир печката - права си е (е освен ако и нивелира не се окаже някое китайско менте).  Laughing
  marko polo проблемът може и да е в количеството брашно. Но пък забелязах ,че като пека блат за руло и ми се подува / с вентилатор/ ,затова си пека без вече. /И например правех чудесни кексове в един счупен Раховец ,много по-добре от печката с вентилатор сега,може и да е носталгия по печката ветеран ,но никога не се получаваше дебела кора и засъхване/с новата често става това /

# 46
Моля, кажете как да направя патешки сърца?
Дали ще стане нещо като дробчета по селски или на фурна?

да, но ги готвиш повече време, защото са жилави.

# 47

Моля за идея какво да направя с останал сварен ориз, без кюфтета пане, че много цапащо и връткаво, мързи ме  Blush

# 48
някой знае ли откъде мога да си купя хвойна?
искам да направя тази рецепта
http://www.bonapeti.bg/collection/Pecheni-kyufteta-ot-kiselo-zele/

# 49
  • София

Моля за идея какво да направя с останал сварен ориз, без кюфтета пане, че много цапащо и връткаво, мързи ме  Blush
Фритата?

# 50
Kaкво точно се прави с корите в тази рцепта, че не схванах?  newsm78 http://kulinar.bg/%D0%91%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D1%81-%D … _l.r_i.59951.html

# 51
изпълняваш точките и си на 6  Laughing
нарязаните кори ги потопяваш н сместта и изсипваш всичко във форма за печене.

# 52
Onna-bugeisha, не съм яла , как я правиш?

-True Blue- , виж тук
Боже, боже 6 яйца  Laughing, тези хора за криза не са ли чували  Crossing Arms

# 53
Kaкво точно се прави с корите в тази рцепта, че не схванах?  newsm78 http://kulinar.bg/%D0%91%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D1%81-%D … _l.r_i.59951.html

Нарязват се, както в баничко-мъфините. Peace

# 54
  • София

Ето виж тези мъфин - банички. Снимките ще ти подскажат. Много са вкусни, между другото Simple Smile

# 55
  • София
здравейте Hugднес взех риба барамунди около 500гр. кака мога да я приготвя  Praynig

# 56
Ааа ,сега ми е ясно вече, мерси Simple Smile
всички един и същ линк сте ми дали.
Аз пък като не разбрах си спретнах мноооого вкусна баничка с хляб.
1 кофичка кисело мляко, 1 ч. л. сода , 4 яйца, половин чаша олио,  сирене. Всичко разбърках в една купа.
На дъното на тавата наредих парченца масло, отгоре филии хляб (там дето има празноти чупя флийки и запълвам)  и заливам. Пека на умерена фурна около 40 мин. И като поизстина стана приказка  Heart Eyes  идеално за закуска.

# 57
  • София
Onna-bugeisha, не съм яла , как я правиш?

2 к.ч. ориз
4 яйца
100 гр. сирене - натрошено
150 гр. гъби - нарязани на тънки ивички
1 к.ч. замразена царевица
1 морков - настърган1 стрък праз (или 1/2 глава лук) - нарязан на ситно
сол
черен пипер
Приготовление
Оризът се сварява с 6 к.ч. подсолена вода. В тиган се запържват зеленчуците. Яйцата се разбиват в купа. Към тях се прибавят оризът, зеленчуците, сиренето и подправките. Фритата се изсипва в голям тиган и се пържи първо от едната страна, а след това и от другата.

и още една:
1 ч.ч. сварен ориз - изстинал
1 яйце
50 гр. шунка - нарязана на ситно
50 гр. кашкавал - нарязан на ситно
1 морков - нарязан на ситно
1/2 глава лук - нарязан на ситно
1 скилидка чесън - нарязан на ситно
2 с.л. грах
1 стрък зелен лук - нарязан на ситно
сол
черен пипер
мащерка
Приготовление
Оризът се подправя на вкус. Прибавя се яйцето, а след това и останалите продукти. Разбърква се добре. Тефлонов тиган (среден размер) се намазва с малкоолио. Изсипва се оризът и с притискане се оформя плътна пита. Пече се на средна температура докато се зачерви. С помощта на чиния се обръща за да се запече и от другата страна. Поднася се топла със салата или сос.

# 58
....... спретнах мноооого вкусна баничка с хляб.
1 кофичка кисело мляко, 1 ч. л. сода , 4 яйца, половин чаша олио,  сирене. Всичко разбърках в една купа.
На дъното на тавата наредих .............

True Blue, в каква тава (размери) побра тая вкусотийка? Heart Eyes Направо ми се прияде като четох, а имам останал хляб.

# 59
  • ул. "Мечтание"
Някой от вас да е правил лазаня с кори за баница?  newsm78 Идеята е на мъжа ми, аз въобще никога никаква лазаня не съм правила.
Ще съм благодарна да споделите изпробвани рецепти!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт