БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 34 476
  • 736
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Имам ролца от раци, кашкавал, сирене. Никога не съм правила солени мъфини. Мога ли да ги хакна вътре, но ми дайте сполучлива рецепта за тесто?
Ето тези са на Лабрекс. Прекрасни са!
Myfini s rultza ot ratzi
Состав
200 гр. брашно
4 яйца
150 мл олио
200 мл прясно мляко
1 пак. бакпулвер
250 гр. рулца от раци - нарязани на ситно
200 гр. моркови - настъргани
150 гр. кашкавал - настърган
черн пипер
кимион
индийско орехче
Приготовление
Смесват се брашното, бакпулвера, яйцата, олиото и млякото. Добавят се подправките. След това се прибавят кашкавала, рулцата от раци и морковите. Сипват се в намаслени и набрашнени формички и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30-35 минути.

# 31
Здравейте!
Като заговорихте за мъфини и аз да се намеся.Наскоро се купих силиконови формички за мъфини и Ви моля да ми помогнете с линк за рецепта за  хубави шоколадови мъфини. Такава рецепта беше многократно публикувана, но не я свалих (тогава не се интересувах).
Благодаря!

# 32
Здравейте, имаме една сьомга от Кауфланд във фризера. Срокът й на годност беше до 26.12, но не сме я вадили изобщо, откак е купена. Смятаме да я готвим днес, дали ще става още за ядене?

# 33
ще, разриба се, тя е замразена. Давай  Peace

# 34
Здравейте, имаме една сьомга от Кауфланд във фризера. Срокът й на годност беше до 26.12, но не сме я вадили изобщо, откак е купена. Смятаме да я готвим днес, дали ще става още за ядене?
Че що да не става, нищо й няма. Може да се изпече във фурната, ако е цяло филе с малко зехтин и сол. А после едно сосче за поливане - зехтин, лимон и връзка копър в блендер. Става чудесно.

# 35
Честит Ленчо Маме   bouquet, дълго и вярно да ти служи.

Мрако поло : За да не ти изтича конфитюра : клик (снимката е на Пепчо  ), но ако ползваш купешко сладко, тип джем както и да завиеш- ще се разтече.
За сладкиша, мисля, че не си разбъркал добре набухвателя, но по принцип е добре след 15-20 мин печене да завъртиш тавата, голям процент от фурните пекат по силно във вътрешния ляв ъгъл на фурната.

Сьомгата....аз бих си я сготвила (тя Пепчо отговорила вече   bouquet )

# 36
Може ли заменя прясното мляко с разредено кисело при тази рецепта?
http://yoli-www.blogspot.com/2013/03/blog-post.html newsm78

# 37
  • София
Може ли заменя прясното мляко с разредено кисело при тази рецепта?
http://yoli-www.blogspot.com/2013/03/blog-post.html newsm78

Може. Не е нужно да го разреждаш, освен това вместо бакпулвер, трябва да сложиш сода и да я разтвориш в млякото.

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 15:15 от Vanja77

# 38
Здравейте!
Като заговорихте за мъфини и аз да се намеся.Наскоро се купих силиконови формички за мъфини и Ви моля да ми помогнете с линк за рецепта за  хубави шоколадови мъфини. Такава рецепта беше многократно публикувана, но не я свалих (тогава не се интересувах).
Благодаря!

Аз правя тези, провал не съм имала. Правила съм и само с бяла захар, без стафиди. Може да се експериментира.
http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-316/мъфини/

Ако имаш въпроси, съм насреща.

# 39

Може. Не е нужно да го разреждаш, освен това вместо бакпулвер, трябва да сложиш сода и да я разтвориш в млякото.

И защо това?
Бих разредила млякото  Peace, ако е от гъстите ....и бих си останала на бакпулвер.

# 40

И защо това?
Бих разредила млякото  Peace, ако е от гъстите ....и бих си останала на бакпулвер.

polly, не пречи, щом предпочиташ бакпулвер, слагай него. Аз също често използвам айрян вместо прясно мляко, по-често имам кисело в хладилника, отколкото прясно. Peace

# 41
Привет, влизам с едно бързо питане  Simple Smile Преди време ви показах тази рецепта за песто https://lh4.googleusercontent.com/-GytOVBtXg6k/UtSmgQmK1RI/AAAAA … /w426-h429/14+-+1 направих го без да заварявам както ме посъветваха някои момичета от тук, но снощи забелязах, че по стените на бурканчето и на върха на сместта има мухал. Отстраних го и прехвърлих в друг буркан. Промяна във вкуса няма, приготвено е преди месец и нещо. Струва ми се, че много малко издържа, а и не ми се иска да го хвърлям, ако имам шанс да го спася, то моля споделяйте Praynig

# 42
  • София

И защо това?

Бакпулверът се използва, когато в рецептата (тестото) няма кисело мляко. Добавя се разбъркан с брашното. Ако ще се прави с кисело мляко е по-добре да се сложи сода, която ще се разтвори в млякото. А и в бакпулверът има лимонтозу, което не е необходимо, при положение, че в рецептата има кисело мляко.  Peace

# 43
feria99Т очно на този линк пест о  няма   Laughing

# 44
  • София
Моля, кажете как да направя патешки сърца?
Дали ще стане нещо като дробчета по селски или на фурна?

Общи условия

Активация на акаунт