БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 34 476
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря за съветите за белтъците. Тъй като бяха само 2 ги разбих с малко смлени бадеми изпекох върху домакинска хартия и с останалата ми заквасена сметана с шоколад(че днес правих една торта) ги сложих с една висока чашка и така ще се хапва с кремче 
Днес правих блат за френска селска торта, за първи път. Много хубаво ми стана всичко тъй като си мерих количествата с везна, обаче естото стана тъмно кафяво не е светло. А варих 25 минути на слав огън както пише, каква е причината според вас? И другия ми въпрос- тъй като няма да я правя днес замразих 8 топки по 100гр , когато правя тортата на стайна температура ли да ги оставя, в хладилник ли?

# 61
Някой от вас да е правил лазаня с кори за баница?  newsm78 Идеята е на мъжа ми, аз въобще никога никаква лазаня не съм правила.
Ще съм благодарна да споделите изпробвани рецепти!  Heart Eyes

Мда...ще стане...за мен това е италианската баница......

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=212218

# 62
здравейте Hugднес взех риба барамунди около 500гр. кака мога да я приготвя  Praynig

аз я правих като тази в маслено лимонов  сос http://pep-4o.blogspot.com/2012/07/blog-post_25.html и повече не можах да случа на нея в магазина, а е хубава

Поли, в супа да го сложиш ориза? или с малко зеленчуци?

# 63
....... спретнах мноооого вкусна баничка с хляб.
1 кофичка кисело мляко, 1 ч. л. сода , 4 яйца, половин чаша олио,  сирене. Всичко разбърках в една купа.
На дъното на тавата наредих .............

True Blue, в каква тава (размери) побра тая вкусотийка? Heart Eyes Направо ми се прияде като четох, а имам останал хляб.
30 см я премерих горе долу.
С по-стар хляб още по-хубаво ще стане. Мнго е вкусичко Simple Smile

# 64
30 см я премерих горе долу.

Благодаря!  Hug  bouquet

# 65
Някой от вас да е правил лазаня с кори за баница?  newsm78 Идеята е на мъжа ми, аз въобще никога никаква лазаня не съм правила.

Да се възползвам от това, че повдигнахте въпрос за лазанята Grinning

Имам у дома пакет хубави кори за лазаня. Мисля да направя лазаня тип "Спиначи" (със спанак и сос бешамел). Опитвала съм я в пицарии "Верди" и много ми допадна.

Някой правил ли е подобна лазаня, за да сподели опит?
В интернет намерих няколко рецепти за "Спиначи", но рецептите ми се виждат странни. Някак не ми се вижда да са същите като лазанята, която съм опитвала във "Верди". newsm78

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 18:35 от simpatikonia

# 66
Здравейте!
Като заговорихте за мъфини и аз да се намеся.Наскоро се купих силиконови формички за мъфини и Ви моля да ми помогнете с линк за рецепта за  хубави шоколадови мъфини. Такава рецепта беше многократно публикувана, но не я свалих (тогава не се интересувах).
Благодаря!

Аз правя тези, провал не съм имала. Правила съм и само с бяла захар, без стафиди. Може да се експериментира.
http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-316/мъфини/http://yoli-www.blogspot.com/2008/11/blog-post_10.html

Ако имаш въпроси, съм насреща.

Направи мъфини по тази рецепта.Разкош! Peace http://yoli-www.blogspot.com/2008/11/blog-post_10.html

# 67
  • ул. "Мечтание"
Мамче, благодаря за линка! На кого да му хрумне да потърси първо, че може все пак да има споделени рецепти за таквоз чудо.  Joy ooooh!

# 68
Маме благодаря за новата тема  HugМоже ли изпитана рецепта за сладкиша Дамски каприз

# 69
  • София
Маме благодаря за новата тема  HugМоже ли изпитана рецепта за сладкиша Дамски каприз
Аз го правя по ето тази. НЕ знам дали е оригиналната или е вариация:
4 яйца
3/4 ч.ч. + 1/4 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 1/3 ч.ч. брашно
1 пак. бакпулвер
1 пак. ванилия
1/2 - 1 бурканче сладко по избор
Приготовление
Жълтъциете от яйцата се разбиват с 3/4 ч.ч. захар до побеляване. Постепено се прибавят олиото, киселото мляко, брашното и бакпулвера. Тестото се изсипва в намаслена и набрашнена форма (с диаметър 24 см) и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар и ванилията. Изпечения сладкиш се изважда и се намазва със сладкото докато е още топъл и се покрива с разбитите белтъци. Връща се във фурната и се запича на 150 градуса до порозовяване на белтъците.

# 70
Може ли изпитана рецепта за сладкиша Дамски каприз
Аз знам ,че се прави с краве масло блата и е супер вкусен. Тук е рецептата ,както аз я знамhttp://www.kulinarno-joana.com/2013/05/damski-kapriz/

# 71
  • София

Да се възползвам от това, че повдигнахте въпрос за лазанята Grinning

Имам у дома пакет хубави кори за лазаня. Мисля да направя лазаня тип "Спиначи" (със спанак и сос бешамел). Опитвала съм я в пицарии "Верди" и много ми допадна.

В интернет намерих няколко рецепти за "Спиначи", но рецептите ми се виждат странни. Някак не ми се вижда да са същите като лазанята, която съм опитвала във "Верди". newsm78

Кажи какво имаш пред вид под "странни", за да ме ориентираш?

# 72
  • Sofia

....... спретнах мноооого вкусна баничка с хляб.
Мдаа... това си е стар начин за оползотворяване на стар хляб, с такъв се и прави.  Grinning
Аз правя и с ябълки. Simple Smile

# 73
Onna-bugeeisha. yulmana благодаря ви  Hugще направя варианта с масло   bouquet

# 74

Кажи какво имаш пред вид под "странни", за да ме ориентираш?

Grinning Смущават ме тиквените семки и доматите, каквито определено липсват във варианта на "Верди". И все пак си мисля, че това може и да е оригиналната рецепта, а "Верди" да са я побългарили в някаква степен.

Ето рецептата, ако някой се интересува:
Скрит текст:
Продукти за соса:   

250 ml   Бульон   
250 ml   сладка сметана   
250 ml   кисела сметана   
80 g   Пармезан (твърд кашкавал)   
12    листа за лазаня   
25 g   тиквени семки

Приготвяне:

Лука и чесъна се нарязват на ситно и се запържват в маслото.

Прибавяме размразеният и нарязан спанак, запържваме го около 5 минути и го подправяме на вкус.

Попарваме и обелваме доматите, изчистваме ги от семките и ги нарязваме на кубчета.

Кипваме бульона и прибавяме в него сметаната, и настърганият кашкавал при непрекъснато разбъркване.

Нареждаме в огнеупорен съд на слоеве листата за лазаня, спанак и домати като всеки ред поливаме със соса.

Със соса се започва и с него се свършва.

Посипваме лазанята с тиквените семки, покриваме съда с капак или алуминиево фолио и я печем 30 мин. при 180°С

Общи условия

Активация на акаунт