БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 088
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • гр. София
  • Мнения: 397
Последните пъти като правих торта ползвах крема от тази рецепта. Не слагам лимонова кора. Не е с течен шоколад, но е много вкусен Crazy

# 256
  • София
  • Мнения: 31 391
Лично аз не бих....Вкусът само на кашкавала на фурна за мен е достатъчно наситен....

Мерси   bouquet Тогава ще се придържам към класическата рецепта  Peace

# 257
  • Мнения: 22 867
Мисля да е нещо с течен шоколад.

Приемам всякакви идеи!!

Заквасена сметана + течен шоколад, много вкусен крем се получава, слагам и банани на кръгчета, чудничко е. Като от тортата с рула на Лео и бързата шоколадова на Пела. Peace

# 258
  • Мнения: 4 864
А може ли сладка сладкарска сметана с течен шоколад??

# 259
  • Мнения: 124
Търся една рецепта,преди няколко дни я гледах някъде тук и сега не мога да я открия-беше нещо като чийзкейк без сирене,но не съм много сигурна.
Намерих рецептата Simple Smile

Последна редакция: вт, 21 яну 2014, 13:14 от eleni79

# 260
  • Мнения: 1 672
А може ли сладка сладкарска сметана с течен шоколад??

Може. Загрей сметаната на котлона, преди да кипне добави същия грамаж шоколад . Изчакай да изстине и прибери в хладилника. Като стегне е готов за употреба. Можеш и да си го разбъркаш до хомогенност с миксер. По принцип се добавят и жълтъци или белтъци разбити на снях, но и без тях ще стане чуден крем

# 261
  • Мнения: 1 403
Аз да попитам, искам да сложа натрошени ядки в крем, който ще е за пълнеж на торта, сурови ли да ги сложа или да ги запека леко, и ако са карамелизирани, ще се стопи ли карамела вътре в крема?

# 262
  • Мнения: 11 607
Аз да попитам, искам да сложа натрошени ядки в крем, който ще е за пълнеж на торта, сурови ли да ги сложа или да ги запека леко, и ако са карамелизирани, ще се стопи ли карамела вътре в крема?

Бих ги запекла леко и натрошила на по-едро.....

# 263
  • Sofia
  • Мнения: 29 019
ориз арборио става ли за сутляш?

# 264
  • Мнения: 6 579
Здравейте, майсторки   bouquet
Имам въпрос към вас относно пушене на риба - надявам се някой да има опит и да сподели къде сгрешихме  Rolling Eyes - пробвахме да си опушим скумрия, осолихме предварително, няколко часа стоя в саламура, изцеди се от излишната вода после, след което (днес) я заредихме в пушилня (дом. производство  Laughing). Стоя два часа, след което отворихме и рибите бяха "разцъфнали" - изглеждаха все едно са изпечени,  вместо да са си целички какto отначало  newsm78 Според мен доста повечко са стояли, отколкото е трябвало. Въпреки това са много вкусни - печено-пушен вкус имат, приятни са. Та ще съм много благодарна, ако някой има идея какво да се коригира в процеса  Hug

# 265
  • Мнения: 4 864
Аз да попитам, искам да сложа натрошени ядки в крем, който ще е за пълнеж на торта, сурови ли да ги сложа или да ги запека леко, и ако са карамелизирани, ще се стопи ли карамела вътре в крема?

Ако стои в хладилник малко ще се втечни карамела. Ама едва ли ще се разтвори напълно.

# 266
  • Мнения: 9 444
Здравейте, майсторки   bouquet
Имам въпрос към вас относно пушене на риба - надявам се някой да има опит и да сподели къде сгрешихме  Rolling Eyes - пробвахме да си опушим скумрия, осолихме предварително, няколко часа стоя в саламура, изцеди се от излишната вода после, след което (днес) я заредихме в пушилня (дом. производство  Laughing). Стоя два часа, след което отворихме и рибите бяха "разцъфнали" - изглеждаха все едно са изпечени,  вместо да са си целички какto отначало  newsm78 Според мен доста повечко са стояли, отколкото е трябвало.


Т* да ви е висока?

# 267
  • Пловдив
  • Мнения: 44 128
Да се сещате за някаква манджа с праз+пр.мляко+яйца на фурна Rolling Eyes

# 268
  • Мнения: 6 579

Хм, едва ли, макар, че и това ми муна през ума  Rolling Eyes - но този пушек колко ли топлина може да направи  newsm78 Решихме в други ден да има втори дубъл, ще съкратим времето, и ще  отворим капак доста по-рано, за да се следи процеса по-изкъсо, дано да стане както трябва тогава. Благодаря ти за включването   bouquet

# 269
  • Мнения: 9 444
явно е времето, виж 25 мин. тук

ПП: сега четох едно ЛС от приятелче, която преди време ми беше писала за опушването на рибата -
Цитат
Върху скарата слагам рибата, която установих, че е добре да бъде овкусена. При мен със сол, сух копър, майорана и малко лимон. За 3те риби 1/3 лимон......  Слагам на котлона отначало на по-силен за около 5-7 минути, докато запуши и после намалявам котлона. Държа 20-25 минути.

mystic woman, правя задушен, с яйца но и наденица. Леко задушавам в тиган, прехвърлям в тавата и пека. Но като е без месо бих добавила сирене - топено, бяло, миризливо.. какво да е.

Общи условия

Активация на акаунт