БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 033
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
  • Мнения: 333
Имам около 200 г кокосови стърготини ! Някой може ли да ми даде идея как да ги оползотворя ?
Кокосов кухен:
За тестото:
1 яйце
1 ч.ч. айран (килесо мляко + вода)
1/2 ч.ч. захар
1 пак. букпулвер
1 1/2 ч.ч. брашно

Плънка:
1/2 ч.ч. захар
100 гр. кокосови стърготини
1 пак. ванилия

Заливка:
1 ч.ч. течна сметана (или заквасена сметана, разбъркана с прясно мляко)
Приготовление
Всички съставки за тестото се смесват и тестото се излива в кексова форма.
Съставките за плънката се смесват и се разпределя върху тестото. Пече се в загрята на 180 градуса фурна около 30 минути.. За да не загорят кокосовите стърготини, ако е необходимо се покрива с фолио. Готовият кухен, още горещ, се залива със сметаната.

Сладкиш Баунти

За блата:
2 яйца
1 ч.ч. захар
100 гр. черен шоколад, разтопен с 200 мл вода
150 мл олио
2 ч.ч. брашно
1 пак. ванилия
1 пак. бакпулвер

За кокосовия пълнеж:
180 гр. кокосови стърготини
400 мл (1 консерва) подсладено кондензирано мляко
125 гр. масло
140 мл прясно мляко
1 пак. ванилия

За глазурата:
100 гр. черен шоколад
30 гр. масло
1 капсула ромова есенция

Приготовление
Блатът:
Продуктите за блата се смесват. Пече се в намаслена и набрашнена тава с диаметър 23 см. Пече се до суха клечка и се оставя да изстине напълно.
Пълнежът:
Кипва се прясното мляко и се изключва котлонът. Сипват се кокосовите стърготини и се слага маслото. Бърка се докато то се разтопи. Накрая се слагат и ванилията и кондензираното мляко.
Глазурата:
Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня. Слага се есенцията.

Блатът се разрязва на две. По средата се слага кокосовия пълнеж. Захлупва се с горната част. Покрива се с глазурата и се поръсва с малко кокосови стърготини. Слага се за поне 2 часа в хладилник.

Кокоски

100 гр. кокосови стърготини
100 гр. захар
2 яйца - дребни
Приготовление
Всичко се разбърква. С лъжица се оформят топчета и се редят в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се на 160 градуса до зачервяване.



Много благодаря ! Ще се спра на Кокоските,че другите ми се струват сложни !   bouquet

# 316
  • Sofia
  • Мнения: 29 018
тези кокоски дали стават като купешките където ги продават на кило,отгоре с нещо червено захаросано...

# 317
  • Мнения: 1 124
Искам да попитам може ли да се закваси пасьоризирано мляко?  newsm78 (Това от Лидл мисля да ползвам)

# 318
  • София
  • Мнения: 10 825
тези кокоски дали стават като купешките където ги продават на кило,отгоре с нещо червено захаросано...
Не ги знам какви са купешките. Рецептата е на labrex, разгледай в нейните рецепти, там има снимки, може би ще ти помогнат да се ориентираш

# 319
  • Мнения: 124
Онна,точно такива стекчета ми се въртят в главата,но това което намирам като рецепти из нета нещо не ми вдъхва довреие.Притеснява ме,че в повечето  пише,че се запържват 5-10мин.което според мен е не достатъчно за да се сготви каквото и да било месо,още повече,че и децата ще си хапнат от него и не ми се иска да е алангле.Оф за пръв път ми се случва да съм пълен блокаж  ooooh!

# 320
  • Мнения: X
С какво да си сгъстя хумус-а/че без да искам сипах малко повече от водата на нахута и ми стана доста рядък-като сос,а смятах да е за предястие или салата/-нямам повече ни нахут,ни тахан...?

# 321
  • Мнения: 22 867
Онна,точно такива стекчета ми се въртят в главата,но това което намирам като рецепти из нета нещо не ми вдъхва довреие.Притеснява ме,че в повечето  пише,че се запържват 5-10мин.което според мен е не достатъчно за да се сготви каквото и да било месо,още повече,че и децата ще си хапнат от него и не ми се иска да е алангле.Оф за пръв път ми се случва да съм пълен блокаж  ooooh!

Не знам точно какво е месото, но да предложа СОЛОМОНИ - много бързи и вкусни пържолки и не са алангле, защото са тънички. От крехко телешко стават чудесни.  Peace

# 322
  • Sofia
  • Мнения: 29 018
С какво да си сгъстя хумус-а/че без да искам сипах малко повече от водата на нахута и ми стана доста рядък-като сос,а смятах да е за предястие или салата/-нямам повече ни нахут,ни тахан...?
  фъстъчено масло,смлени ядки или авокадо може да дадат малко плътност на сместа

# 323
  • Мнения: 124
Еее Лабрекс,първо за твоите соломони се сетих,но тези са с кокал и нямаше да станат.Както и да е вече ги сложих да се готвят пък каквото такова.

# 324
  • Мнения: 22 867
Еее Лабрекс,първо за твоите соломони се сетих,но тези са с кокал и нямаше да станат.Както и да е вече ги сложих да се готвят пък каквото такова.

Ще станат, щом месото е хубаво, всякак ще са вкусни!  Heart Eyes

# 325
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
Морена, изглежда разкошно  eat
Благодаря, Мишенце! Simple Smile

Искам да попитам може ли да се закваси пасьоризирано мляко?  newsm78 (Това от Лидл мисля да ползвам)
Ако е мляко (не го знам конкретното, но почти всички "млека" в магазините за мен са с неясен % мляко) - да.  Simple Smile

И да предложа на вниманието на Only, любимия ни Кокосов чийзкейк за всеки случай, пък може и да е късно де. Simple Smile

клик за  рецептата

# 326
  • София
  • Мнения: 565
Искам да попитам може ли да се закваси пасьоризирано мляко?  newsm78 (Това от Лидл мисля да ползвам)

 С прясното мляко на Лидл подквасвам кефирената гъба и се получава идеално. Не виждам пречка да се използва и за кисело мляко. Пробвала съм с доста пресни млека и май от тяхното съм най- доволна. Но това, което е в хладилния щанд и на него пише прясно мляко. Защото за другото не съм сигурна.

# 327
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
С какво да си сгъстя хумус-а/че без да искам сипах малко повече от водата на нахута и ми стана доста рядък-като сос,а смятах да е за предястие или салата/-нямам повече ни нахут,ни тахан...?
Със смляно ленено семе. Така сгъстявам домашна горчица или майонеза, когато нещо се изпорти.

# 328
  • Мнения: X
Благодаря,Ви  bouquet..........в крайна сметка нарязах повече лук и магданоз.........,а за другия път ще съм по-внимателна,като сипвам течностите....или поне ще знам с какво да спасявам положението....

# 329
  • Sofia
  • Мнения: 29 018
тези кокоски дали стават като купешките където ги продават на кило,отгоре с нещо червено захаросано...
Не ги знам какви са купешките. Рецептата е на labrex, разгледай в нейните рецепти, там има снимки, може би ще ти помогнат да се ориентираш
Не я откривам тази рецепта...

Общи условия

Активация на акаунт