БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 34 478
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Скрит текст:
Morena, изпробвах съвета ти за сваряване на боба с една лъжичка сода - леле каква вода пусна  Shocked  Sick, направо се чудя как до сега съм го варил без содата  #Crazy. Иначе салатата стана много добра, само където на мен ми се видя, че е малко безсолничка, въпреки че при варенето подсолих малко боба, ама това е въпрос на вкус. Междувременно, докато правех салата, врътнах и една супа топчета за сефте и тя добре стана, но тъй като видях, че в много рецепти се споменава прибавянето на ориз към каймата (както направих и аз) ми стана интересно, да попитам и съответно да сондирам мнения кой какво предпочита - топчетата с ориз или само месце (или каквото там съдържа каймата)?

п.п. И малко в страни от темата да попитам, дали някой знае къде в София мога да намеря шприц от този тип:

Проверих в големите вериги - Метро, Кауфланд, Лидл, Джъмбо и  др., но никъде не намерих нещо подобно. Сещам се за едно магазинче на паркинга на Женския пазар, където все още не съм ходил, тъй като нямам път натам, но това е единственото място, което ми се върти в главата и ако и там няма не знам къде да търся. Единствената алтернатива на въпросното магазинче, ми се очертава  Карфур (големия, в мола на Цариградското), където преди време често ходих и си спомням, че имаше доста неща от типа домашни потреби и посуда, но напоследък не съм се отбивал, защото нямам много време, а Карфур-а е далеч от нас. Винаги разбира се съществува опцията за пазаруване он-лайн, но по отношение на покупките съм си традиционалист - око да види, ръка да пипне. Та ако някой има някаква идея от къде мога да се снабдя с подобен шприц, ще се радвам да я сподели. Grinning

Имам такъв от  Немски магазин, но е електрически. Гледай като купуваш да не  е електрически.
Това за содата и боба съм го пропуснала. За какво се слага, да се свари по бързи или за нещо друго? В първата вода ли се слага?

# 346
  • Sofia
Вела, за туширане на пърделъка.  Laughing
Първо кипваш боба в малко вода, добавяш содата и вариш 10-15мин. После сменяш тази вода.

# 347
Може ли да споделите рецепта за домашна майонеза с яйца, както и какво олио и какви яйца ползвате (като марка). Искам да се пробвам, но с изпитани продукти. Благодаря!

Вкъщи предпочитаме ДОМАШНА МАЙОНЕЗА „ПРОВАНСАЛ”, олио използвам обикновено, сега погледнах, че на бутилките пише Ниагара, плевенско. Просто е получено срещу предаден слънчоглед. Продуктите слагам както са по списъка, пасатора пускам на дъното, включвам и бааавничко изтеглям нагоре. Това е, просто ни допадна много на вкус. С нея правя и руска салата, и на филии я мажат, на салати, отдавна не съм купувала от магазина. Peace
Благодаря ще я пробвам!   bouquet

# 348
Благодаря Пепчо  bouquet

# 349
Такава е  newsm78
Скрит текст:

missence, не съм попадала точно на такава опаковка, намерих я в нета, с лупите към картинките успях да изчета, че е със захар. Пускай я в тенджера с вода и да се вари. Или отворена в купичка в микровълновата (някой беше писал и такъв по-бърз начин). Peace
Или някакъв подобен на тоя крем или на тоя предполагам ще стане за тортата. newsm78

# 350
  • София
Лабрекс, мерси   bouquet

# 351
  • София
Кажете ми, моля, стъпка по стъпка, как се прави успешно кашкавал пане. Защото на мен само малките хапки-панирани кашкавалчета ми се получават. Опитам ли да направя голям резен, като за нормална порция, почва едно мазане, разтичане, ужас. Може би не правя подходящата панировка или не пържа на подходящата температура. Не знам Rolling Eyes

# 352
  • София
Кашкавалът - хубав твърд, добре узрял. Нарязан на парчета по около 1,5 см. Отупан в брашно и мушнат във фризера да се замрази. След това топиш в яйце - галета - яйце и пържиш в силно загрята маслена баня

# 353
режеш го дебел -1.5-2 см
потапяш в студена вода
овалваш в брашно
потапяш в разбити яйца
овалваш в галета с подправки на вкус
нареждаш на плитка чиния, табла... на 1 ред и  прибираш за 30 -4 0 мин в камерата.  
пържиш в много олио - да го грабне отвън, но на степен3/4 от максималната ти на котлона-

Ако искаш, преди пържене пак потапяш в яйцата. Така най-много ми харесва.

Естествено, можеш да направиш тия процедури след като първо си държала кашкавала в камерата, но да панираш и пържиш си е доста цапащо; този начин е по-лесен.
И всякакъв кашкавал става така - дори да е мек.

# 354
  • София
и мушнат във фризера да се замрази.
Аууу, тоз пиниз никога не съм го знаела Crazy Мерси, още довечера ще пробвам Hug

# 355
Имам едно манго - моля, да не се брои за расизъм......
Моля, за лесен, вкусен, ако може и с шоколад десерт с това чудо.......

# 356
  • София
Имам едно манго - моля, да не се брои за расизъм......
Моля, за лесен, вкусен, ако може и с шоколад десерт с това чудо.......

Лесен десерт с манго

# 357

bouquet Точно в момента обаче варя млякото да се карамелизира....та....нямам продуктите......

Намерих си рецепта......няма шоколад....но ще залея с шоколад......

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 16:05 от Мама Цоцоланка

# 358
Момичета имам спешно питане- исках да сложа да се варят консерви с кондензирано мляко, но по грешка съм взела една подсладена и една неподсладено.Има ли смисъл да варя неподсладеното?

# 359
Момичета имам спешно питане- исках да сложа да се варят консерви с кондензирано мляко, но по грешка съм взела една подсладена и една неподсладено.Има ли смисъл да варя неподсладеното?

Не, няма смисъл.....съжалявам.....

Общи условия

Активация на акаунт