БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 33 189
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • Sofia
по коя рецепта го направи?

# 421
Сега правя тези еклери http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1910.0.html но ми излизат само 11 ... а тук пише 30 ?!  Shocked

# 422
  • Варна
Момичета, моля спешно за съвет на колко градуса и каква програма ( с/без вентилатор), на кква височина във фурната замразена пица.По-сложни работи готвя, пиците ми стават - да си счупиш зъбите. След 30 мин. ЛМ се прибира.

# 423
Сега правя тези еклери http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1910.0.html но ми излизат само 11 ... а тук пише 30 ?!  Shocked

С каква лъжица ги прави? Аз правя с чаена и ми стават точно толкова малки като на снимката. Да не би твоите да са по-големи?

Момичета, моля спешно за съвет на колко градуса и каква програма ( с/без вентилатор), на кква височина във фурната замразена пица.По-сложни работи готвя, пиците ми стават - да си счупиш зъбите. След 30 мин. ЛМ се прибира.

Няма ли инструктаж на кутията? Аз пека приблизително на 250 гр. в загрята фурна, на средно ниво. Без вентилатор/ щото нямам Grinning/

# 424
Ауууу верно ли чаена??? Аз сус супена и то не 1... тоест  1 еклер ми е 2-3 супени... да ги вадя ли да ги преправям докато не са чули още?

# 425
Ауууу верно ли чаена??? Аз сус супена и то не 1... тоест  1 еклер ми е 2-3 супени... да ги вадя ли да ги преправям докато не са чули още?
Кога ги сложи? Ако е скоро , прецени и вади. Те си утрояват обема.

# 426
Доли, по тази рецепта, но не сложих какао, децата не обичат нищо шоколадово, не го и залях с шоколад (бях предвидила 1 бял за заливане) така зверски залепна за силиконката (Вела   bouquet, за другия път ще знам ), че едва тези парчета успях да сглобя за снимката  Crossing Arms определено бих намалила захарта поне на чаша и половина, много вкусен кекс се получи  Peace.

-True Blue- , ако си спазила всичко по рецептата.......или са ти били малки мерителните чаши или    си ги правила с голяма лъжица, та нормално е да ги докараш наполовина. Моите първи еклери  си бяха баш като малки торти  Joy.
П.п Бавно пиша, бавно,...извинявам се за дублажа.... аз не бих извадила еклерите ако вече се пекат.......хванали са коричка, дори и 5 мин да са стояли  Peace

# 427
  • Sofia
може ли да се направят еклери с пълнозърнесто брашно...слага ли се набухвател?

# 428
Някъде към 5 мин бяха стояли... Извадих ги и всяка една топка я направих на 3 и така станаха доста сега... ама от кое си утрояватт обема, като няма набухвател?  newsm78

# 429
Някъде към 5 мин бяха стояли... Извадих ги и всяка една топка я направих на 3 и така станаха доста сега... ама от кое си утрояватт обема, като няма набухвател?  newsm78

От яйцата

polly от къде е силинконката. Аз имам от Лидл и съм много доволна. По добре мажи с масло отколкото с олио.

# 430
Аха... А кога трябва да почнат да се надуват?
И как да разбера кога са готови? С клечка ли?

# 431

Не помня, скоро не съм правила. Само не ги отваряй повече. Дано се надуят. Може да се надуят и като ги извадиш да спаднат. Ще им хванеш чалъма. Heart Eyes

И как да разбера кога са готови? С клечка ли?

Не никаква клечка. Те стават твърди отвън и кухи. Като се напълнят с крема ,омекват. Гледай да порозовеят хубаво. Извади едно и го разрежи, ще прецениш  според твоята фурна колко време да ги печеш.

# 432
 Hug
Май няма да ми се надуят много.... сложих 2 яйца, защото ми се стори, че тестото ще стане много течно ... сега не е течно де, но май няма да ми се получат първия път Simple Smile
Тези, дето са колкото чаен лъжичка си стоят толкова големи, тоест като една хапка Simple Smile

# 433
Решила съм да правя гювечета с картофи. Спряла съм се на тази рецепта като мисля да добавя и червени чушки. http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%BE%D1%84%D0%B8
Но приемам и предложения или допълнения.

# 434
Решила съм да правя гювечета с картофи. Спряла съм се на тази рецепта като мисля да добавя и червени чушки. http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%BE%D1%84%D0%B8
Но приемам и предложения или допълнения.

Топено сирене, рендосан кашкавал накрая.

Общи условия

Активация на акаунт