БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 065
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 4 370
Търся помощ за една рецепта!!!

Харесах си една рецепта за пилешки гърди със сметанов сос от едно списание. Реших да ги правя тази вечер, но като видях продуктите и се спрях.
4 пилешки филета
600г масло
и т.н.
Филетата се натриват с омекналото масло и така се пекат. След това на тиган се прави сметанов сос от останалото в тавата масло и сметана и се заливат филетата. Това е накратко рецептата. Възможно ли е да се ползва толкова много масло??? Дали е печатна грешка или си е такава рецептата?

# 526
  • Мнения: 22 867
Търся помощ за една рецепта!!!

Харесах си една рецепта за пилешки гърди със сметанов сос от едно списание. Реших да ги правя тази вечер, но като видях продуктите и се спрях.
4 пилешки филета
600г масло
Дали е печатна грешка или си е такава рецептата?

Мисля, че е грешка, все пак са 4 филета, къде ще им се сложи толкова масло? Според мен ги натрий с масло и нататък карай по рецептата. Peace

# 527
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
Идеално за пиле със зеленчуци, тип китайско. 
Може ли по-подробно 
Мише, харесай си нещо - https://www.google.bg/#q=%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%B5+%D1%81%D1%8A%D … D1%81%D0%BA%D0%B8

# 528
  • София
  • Мнения: 12 213
Търся помощ за една рецепта!!!

Харесах си една рецепта за пилешки гърди със сметанов сос от едно списание. Реших да ги правя тази вечер, но като видях продуктите и се спрях.
4 пилешки филета
600г масло
и т.н.
Филетата се натриват с омекналото масло и така се пекат. След това на тиган се прави сметанов сос от останалото в тавата масло и сметана и се заливат филетата. Това е накратко рецептата. Възможно ли е да се ползва толкова много масло??? Дали е печатна грешка или си е такава рецептата?
Това е грешка, не е възможно. Не повече от 125 г масло, даже и по-малко.

# 529
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
4 пилешки филета
600г масло
и т.н.
Филетата се натриват с омекналото масло и така се пекат.
Грешка е разбира се - най-вероятно  е 60г масло. Simple Smile

# 530
  • Мнения: 9 444

ето от мен подобно предложение http://pep-4o.blogspot.com/2010/06/blog-post_04.html  със спагети и това  http://pep-4o.blogspot.com/2012/08/blog-post_26.html

# 531
  • Мнения: 4 370
Благодаря ви, и аз мислех да опитам с 60г масло. Филетата се пекат 20мин след като се натрият с маслото и после соса останал от печенето се сипва в тиган + малко вода и сметана и се прави сос, с който се заливат. Със 60г масло, предполагам че няма да има нищо останало в тавата от печенето. Но пък 600г ми се виждат страшно много.

# 532
  • Мнения: 2 359
Лабрекс, защо според теб малко глетаво ми стана от вътре? Заради сладкото или заради фурната ми? Май не можем да се разберем с нея с тия кексове.. Мъфините ми стават супер, но кексовете хич ги няма.. та сега пак съм покрила с фолио. Иначе на ниска Т го пекох.

# 533
  • Мнения: 50 636
Търся рецепта за баница/кекс с локум, който съм яла в едно заведение
Представлява кори отгоре и отдолу, в средата кексово тесто и локум, мисля че след изпичане е бил сиропиран, отгоре беше гарниран с вишна от сладко
Беше страшна вкусотия

# 534
  • София
  • Мнения: 31 391

  bouquet Утре ще кулинарствам  Laughing

# 535
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, защо според теб малко глетаво ми стана от вътре? Заради сладкото или заради фурната ми? 

По принцип става страшно пухкаво. Аз пека на 180 град 20-ина мин, вчера 24., проверявам с пръчица до суха. Печката ми е стара, нямам вентилатор и разни екстри. Може би температурите не уцелваш, от сладкото не ми се вярва, слагала съм от вишни, от сливи, от кайсии, последното беше пак кайсии, но смлени на пюре, т.е. без парченца плод, затова сложих стафиди. Получава се шоколадов сладкиш, сладкото дори не се усеща, освен ако не попаднеш на парченце плод. Съжалявам, че ти е останало глетаво, ако решиш, пак пробвай. Дано поне на вкус да ти е допаднал.

Аз сложих снимка в другата тема, ето и тук:

Скрит текст:



Един предишен с по-добри снимки май newsm78



Тоя сладкиш е доста разпространен, просто по рецептата от блога ми се получи най-добре, иначе съм пробвала и други рецепти, затова напоследък него пека. Peace

# 536
  • Мнения: 2 076
Привет, талантливи дами! Hug
И аз имам нужда от вашата помощ: преди време купихме от любопитство кестенов конфитюр, който е вкусен, но и много, много сладък за вкуса на домашните ми и вече два месеца отлежава отворен и низвергнат. Може ли да ми помогнете с някоя изпитана рецепта, защото в Гугъл не успях да намеря подходяща - само една, но пък за нея ми трябвало и кестеново брашно, каквото не знам дали ще намеря...?
Може би някоя от вашите вкусни рецепти ще може да се направи с такъв конфитюр, вместо с друг?

Благодаря предварително!  bouquet

# 537
  • Мнения: 11 607
по рецептата от блога ми

Линк към него?

# 538
  • Мнения: 2 359
На мен почти не ми се надигна. Някъде 1 пръст е дебел Simple Smile ето   А твоя колко изкушаващо изглежда... Иначе на вкус е много хубав, да. Аз не сложих какао, че рядко ми се прияжда нещо шоколадово. Само канела , орехи и парченца смокини от сладко. На вкус е вкусен, а е и много лесен. Но не знам защо нито ми стана пухкав, нито пък от вътре се изпече добре ,дори с фолиото. Иначе го пекох на 170 градуса без вентилатор.

# 539
  • Мнения: 43
А как е по-добре да се пече кекс - с вентилатор или без? Моята фурна има долно печене с вентилатор, само вентилатор, горно и долно печене без вентилатор. Нямам горно и долно печене с вентилатор.

Общи условия

Активация на акаунт