БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 33 123
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Елия, рулото е много лесно, не се подвеждай по дългите обяснения  Peace двете ми колежки, съвсем млади момичета без собствено "домакинство" го направиха, както и дъщеря ми.

# 646
  • Sofia
 Simple Smile Аз по- си падам по Рикота с шоколад и стафиди

И боровинките ми остават за кремчето на детето.  Laughing

# 647
Здравейте  Hug
Имам нужда от по - сериозна помощ  Rolling Eyes
Другата седмица , мъжът ми има рожден ден ! Тъй като работата му е свързана с много хора , стана традиция да го празнуваме като коктейл . Миналата година се получи много добре , обаче сега нещо съм се шашнала ... Предпочитам аз да приготвя всичко , защото не ми харесват кетъринг предложенията ...
Ще ви споделя какво съм намислила дотук и ще помоля за още идеи и съвети  Hug
Очакваме около 60 човека минимум . Мястото където ще празнуваме е като зала и няма да се сяда около маса , а ще има няколко маси на които ще се подредят нещата ...  Rolling Eyes
Поръчали сме вино и торти !
Останалото се очертава да е :
Портокалово боле в купи по масите .
Домашни брускети / с рикота мус и копър и с домати /
Хапки с черен и червен хайвер , хапки със съомга , хапки с пастет от маслини
Хапки от палачинки с крем сирене
банички - рулца със спанак и сирене / тези са ми идея от пеп-4о /
Солен кекс с маслини и сушени домати

Чудя се дали да направя някакъви терини /  с патладжан и сирена , със съомга и сирена примерно ... /
И изобщо , моля за още идеи . Ако има неща , които мога да приготвя и от предния ден , също ще съм много доволна !
Помагайте , моля  Shocked

Моето мнение е, че трябва да има и нещо месно, така много сиреняво ми става  Simple Smile Аз бих ти предложила да си купиш свинско филе/бон филе, режеш го на ивици, овкусяваш и мариноваш в марината по твой вкус, после всяка от ивиците леко я начукваш, слагаш вътре една изсушена слива (може и с кайсия), навиваш месото и цялото рулце го набучваш на едно късо шишче. Печеш и си готова. Малко е по-връткаво, но става страхотно вкусно и е по-различно от обичайното "нещо намазано на парче хляб". 
Друго, което бих предложила, е да разгледаш рецепти за дипове из нета. Можеш да ги сервираш в купи и отделно да направиш домашни брускети, с които се гребе или да купиш готов тортила чипс.

Дано нещо да ти е харесало  Simple Smile

# 648
Диповете с брускетите са страхотна идея   bouquet
Иначе , забравих да спомена , че се въздържам от месото , тъй като повечето хора които очакваме не ядат месо ... в това число и рожденника  Simple Smile
Ще направя и нещо с пиле предполагам ...

# 649
Здравейте! Бихте ли ме светнали къде да търся рецепти за сладки и курабийки?? Никъде не откривам такава тема...  Thinking

# 650
  • Пловдив
Имам едно купено сладко от ягоди,което не е чак толкова вкусно.Моля за рецепта ,за да го оползотворя ! Благодаря !

# 651
Имам едно купено сладко от ягоди,което не е чак толкова вкусно.Моля за рецепта ,за да го оползотворя ! Благодаря !

Сладкиш "Дамски каприз"

# 652
  • Пловдив

Сладкиш "Дамски каприз"

Рецепта ?   bouquet

# 653

Сладкиш "Дамски каприз"

Рецепта ?   bouquet
Последно от темата ми дадоха тази рецепта http://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cDovL3d3dy5rdWxpbmFybm8tam … yNzE5OTY5Nw%3D%3D стана чудесен

# 654
  • Варна
Започнах щадяща диета /гастрит/ и се видях в чудо какво да си приготвям, изчерпах се откъм идеи: правих си картофено пюре, варен ориз с немазно пилешко, супичка, купих си извара да ям и блокирах. Планирам елда да си купя, а сутрин ям овесени ядки.

Имате ли идеи за диетично меню или може би има сайт с рецепти? /търсих, но не намерих/.

# 655
  • София

Кекс с чай и конфитюр

# 656
  • Бургас
Здравейте! Бихте ли ме светнали къде да търся рецепти за сладки и курабийки?? Никъде не откривам такава тема...  Thinking
Аз преди няколко дни направих Сникердудълчетата на Лабрекс
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.15
Много хубави курабийки, вкусни, ароматни, нестандартни, ....харесаха се много.

# 657
  • гр. София
Киса, а какви храни са ти позволени? Не знам какво е забранено при гастрит Embarassed
Иначе може да пробваш просо със зеленчуци (броколи, карфиол, гъби и т. н.), ориз със зеленчуци. Без насоки това се сещам на първо време Rolling Eyes
Edit: може да погледнеш тук за здравословни рецепти.

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 14:35 от Илима

# 658
  • Варна
Киса, а какви храни са ти позволени? Не знам какво е забранено при гастрит Embarassed
Иначе може да пробваш просо със зеленчуци (броколи, карфиол, гъби и т. н.), ориз със зеленчуци. Без насоки това се сещам на първо време Rolling Eyes
Edit: може да погледнеш тук за здравословни рецепти.

Не ми понасят зеле, краставици и въобще доста зеленчуци, както и плодове и съм много ограничена.  Tired Не може пържено, мазно, сладко, алкохол, кафе....
Някъде имах лист с позволени храни, ама ми се искаше конкретни рецепти с тях  Sunglasses
Сега ще погледна линка.  Peace

# 659
Моля много да не ми се смеете на поредния въпрос  Embarassed
Правих портокалово сладко, но забравих да изчистя бялата част от средата в следствие на което нагарча. Не е много гадно, но... Сладкото от магазина нали не горчи? Не си спомням да съм пробвала... Мога ли да го спася по някакъв начин?

Общи условия

Активация на акаунт