БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 014
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
  • София
  • Мнения: 10 825
Спешен ми е въпроса:

правя двойношоколадовия кекс на Йоли. Според мен това количество захар (170 грама) плюс двата шоколада ще го направи много сладък. Сложих 120 грама. Дали да увели количеството брашно с двайсетина-тридесет грама за да компенсирам или няма нужда?

# 691
  • Мнения: 98
Здравейте момичета Simple Smile

Търся рецепта за Кишелетки. Ако някой може да ми съдейства ще съм много благодарна.

# 692
  • Ямбол
  • Мнения: 1 452
Здравейте, момичета   bouquet Прочетох, че не трябва да се притеснявам да запитам, колкото и глупаво да е .. Та, щерка ми иска свински уши на скара! Помагайте, моля ви   bouquet

# 693
  • Мнения: 9 443
Здравейте, момичета   bouquet Прочетох, че не трябва да се притеснявам да запитам, колкото и глупаво да е .. Та, щерка ми иска свински уши на скара! Помагайте, моля ви   bouquet
не е глупаво, много ги обичаме ние  Laughing http://pep-4o.blogspot.com/2010/01/blog-post_5334.html ето на скара . Сигурно ще ги купуваш от магазин, трябва да ги посвариш малко, внимавай да не ги превариш само, че лепнат после  . Но ако ги изтървеш - слагай в тигана и ги завърти там с малко соев сос.


Здравейте момичета Simple Smile

Търся рецепта за Кишелетки. Ако някой може да ми съдейства ще съм много благодарна.

сега това нещо, колегата ми го споменаваше, но не помня за катми, или за гюзлеми. Виж кое от двете ти трябва (ако е от тях) http://pep-4o.blogspot.com/2009/08/10-12-d-20.html
и гюзлемите http://pep-4o.blogspot.com/2013/06/blog-post.html

ПП: на гюзлемите казваше кишелитка. САмо че при тях точенето е различно - точи се, навива се на два противоположни охлюва, единия се поставя върху другия и тогава пак се точи общо. След това се пече. Това трябва да е

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 10:59 от пеп-4o

# 694
  • Sofia
  • Мнения: 22 542
Аз замо да уточня, че сбит козунакът става не, че не е могъл да втаса, а от повечето брашно просто.
На втасването пречи повечето захар.  Иначе в козунаците има предостатъчно мая спрямо брашното.   Simple Smile

# 695
  • Ямбол
  • Мнения: 1 452
Pep-4o  Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 696
  • Мнения: 98
Благодаря Пеп-чо  Hug

Казаха,че е като гюзлеме, но по-малко Simple Smile

# 697
  • Мнения: 9 443
зависи от теб колко голямо ще го направиш  Peace поне при мен големината се определя от големината на сача, на който ги пека. Моя тук е малък , но при мама е ок 40 см.
Същото е, двойно токано - виж надолу в коментарите има повече за навиването.

# 698
  • Мнения: 124
Издирвам една рецепта за понички печени във фурната.Преди доста време някои я беше пуснал тук във форума,но не мога да я открия а децата ми извадиха душата да им ги направя.

# 699
  • София
  • Мнения: 12 213
Спешен ми е въпроса:

правя двойношоколадовия кекс на Йоли. Според мен това количество захар (170 грама) плюс двата шоколада ще го направи много сладък. Сложих 120 грама. Дали да увели количеството брашно с двайсетина-тридесет грама за да компенсирам или няма нужда?
Правих го. Можеш да намалиш захарта, но повече брашно - не.  Количеството му е малко и го печи в малка кейкова форма.

# 700
  • София
  • Мнения: 10 825
Направих го вече,  marchеva14, благодаря ти! Даже го извадих от фурната преди малко
+. Аз добавих за всеки случай една пълна супена лъжица брашно. Добре се получи като сладост. Мисля че със 170 грама нямаше да можем да го ядем

# 701
  • София
  • Мнения: 12 213
Направих го вече,  marchеva14, благодаря ти! Даже го извадих от фурната преди малко
+. Аз добавих за всеки случай една пълна супена лъжица брашно. Добре се получи като сладост. Мисля че със 170 грама нямаше да можем да го ядем
Как стана при теб, защото при мен белия шоколад се изгуби някъде си... newsm78 Останаха само бели петна..

# 702
  • Мнения: 11 797
Боровинки съм  замразила заради ето тези бисквити - http://yoli-www.blogspot.com/2009/02/blog-post_20.html

А идея с какво да заменя кокоса?

# 703
  • Sofia
  • Мнения: 22 542
А идея с какво да заменя кокоса?
Със смлени лешници. Simple Smile

# 704
  • София
  • Мнения: 12 213
А идея с какво да заменя кокоса?
Със смлени лешници. Simple Smile
или обелени бадеми  - от филираните също става Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт