БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 33 014
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Спешен ми е въпроса:

правя двойношоколадовия кекс на Йоли. Според мен това количество захар (170 грама) плюс двата шоколада ще го направи много сладък. Сложих 120 грама. Дали да увели количеството брашно с двайсетина-тридесет грама за да компенсирам или няма нужда?

# 691
Здравейте момичета Simple Smile

Търся рецепта за Кишелетки. Ако някой може да ми съдейства ще съм много благодарна.

# 692
  • Ямбол
Здравейте, момичета   bouquet Прочетох, че не трябва да се притеснявам да запитам, колкото и глупаво да е .. Та, щерка ми иска свински уши на скара! Помагайте, моля ви   bouquet

# 693
Здравейте, момичета   bouquet Прочетох, че не трябва да се притеснявам да запитам, колкото и глупаво да е .. Та, щерка ми иска свински уши на скара! Помагайте, моля ви   bouquet
не е глупаво, много ги обичаме ние  Laughing http://pep-4o.blogspot.com/2010/01/blog-post_5334.html ето на скара . Сигурно ще ги купуваш от магазин, трябва да ги посвариш малко, внимавай да не ги превариш само, че лепнат после  . Но ако ги изтървеш - слагай в тигана и ги завърти там с малко соев сос.

Здравейте момичета Simple Smile

Търся рецепта за Кишелетки. Ако някой може да ми съдейства ще съм много благодарна.

сега това нещо, колегата ми го споменаваше, но не помня за катми, или за гюзлеми. Виж кое от двете ти трябва (ако е от тях) http://pep-4o.blogspot.com/2009/08/10-12-d-20.html
и гюзлемите http://pep-4o.blogspot.com/2013/06/blog-post.html

ПП: на гюзлемите казваше кишелитка. САмо че при тях точенето е различно - точи се, навива се на два противоположни охлюва, единия се поставя върху другия и тогава пак се точи общо. След това се пече. Това трябва да е

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 10:59 от пеп-4o

# 694
  • Sofia
Аз замо да уточня, че сбит козунакът става не, че не е могъл да втаса, а от повечето брашно просто.
На втасването пречи повечето захар.  Иначе в козунаците има предостатъчно мая спрямо брашното.   Simple Smile

# 695
  • Ямбол
Pep-4o  Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 696
Благодаря Пеп-чо  Hug

Казаха,че е като гюзлеме, но по-малко Simple Smile

# 697
зависи от теб колко голямо ще го направиш  Peace поне при мен големината се определя от големината на сача, на който ги пека. Моя тук е малък , но при мама е ок 40 см.
Същото е, двойно токано - виж надолу в коментарите има повече за навиването.

# 698
Издирвам една рецепта за понички печени във фурната.Преди доста време някои я беше пуснал тук във форума,но не мога да я открия а децата ми извадиха душата да им ги направя.

# 699
  • София
Спешен ми е въпроса:

правя двойношоколадовия кекс на Йоли. Според мен това количество захар (170 грама) плюс двата шоколада ще го направи много сладък. Сложих 120 грама. Дали да увели количеството брашно с двайсетина-тридесет грама за да компенсирам или няма нужда?
Правих го. Можеш да намалиш захарта, но повече брашно - не.  Количеството му е малко и го печи в малка кейкова форма.

# 700
  • София
Направих го вече,  marchеva14, благодаря ти! Даже го извадих от фурната преди малко
+. Аз добавих за всеки случай една пълна супена лъжица брашно. Добре се получи като сладост. Мисля че със 170 грама нямаше да можем да го ядем

# 701
  • София
Направих го вече,  marchеva14, благодаря ти! Даже го извадих от фурната преди малко
+. Аз добавих за всеки случай една пълна супена лъжица брашно. Добре се получи като сладост. Мисля че със 170 грама нямаше да можем да го ядем
Как стана при теб, защото при мен белия шоколад се изгуби някъде си... newsm78 Останаха само бели петна..

# 702
Боровинки съм  замразила заради ето тези бисквити - http://yoli-www.blogspot.com/2009/02/blog-post_20.html

А идея с какво да заменя кокоса?

# 703
  • Sofia
Със смлени лешници. Simple Smile

# 704
  • София
Със смлени лешници. Simple Smile
или обелени бадеми  - от филираните също става Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт