Януари вече е наполовина,много попълнения от ИБ чакаме в нашата дружина-тема 14

• 21 262
  • 771
  •   1
Отговори
# 480
  • В къщурката на хълма на феите
Тони храносмила много ясно .. просто, който те е съветвал, не е разбрал, че ти говори глупости Peace

# 481
  • до едно тепе
Абе аз що си мисля че коликите нямат нищо общо с жлъчката. Коликите се образуват от газове, които пък са от невъзможността да се усвои всичко от кърмата и АМ. Така че честото хранене няма нищо ама нищо общо. Моето бебе висеше денонощно на цица и колики нямаше Peace
Отивам да папам после пак ще пиша Mr. Green

# 482
Поспалане най-грубо казано има различни видове колики - едните са от липса на ензими, други са от газове, трети са провокирани от това, че при честото сукане, често има и храна в стомахчето, за преработване, което повишава секрецията на стомашни сокове, а непривикналите бебешки стомахчета са чувствителни към тях и т.н. .. понякога коликите са предизвикани от комбинация от различни фактори .. в общи линии можеш да се радваш, че не сте страдали от колики Peace

# 483
има ли доволни от Абоколикен? Rolling Eyes Не са ни силни коликите, но за сметка на това по цял ден се свиваме и не спим. Две нощи вече се буди много често и се свива и проплаква. Само с хомеопатия не става, Еспумизана няма голям ефект, та мисля да взема Абоколикен. Ако и той не подейства, ще поръчам да ми изпратят Лефакс от Германия Crossing Arms

# 484
Мойто го хващат колики след сукане точно . тъй че за нас има много общо. Нас ни действа колийфа.... Tired Tired Tired явно трудно смила кърмата, знам ли.Пробвахме инфакол, еспумизан и дрън дрън....колийфа ни облекчава обаче, от вчера е на него и не се гъне така и да се свива. Иначе и на мен къ 8 часа ми намаля кърмата и ако дохранвам....е тогава., Да не говорим, че дясната ми гърда е тази, която я изхранва, другата не пуска толкова, да не кажа почти мляко  newsm78 newsm78 ама пък не смея да я ръчкам на едната, на другата много, заради проблема с предното и др. мляко....изобщооо. А тази гърда, която уж пуска мляко сега е разранена , чак и кръв пуска май, защото сутринта като я преобличахме ръкавчето и беше мокро и като погледнах имаше и кръв.....та се надявам да е върнала кърма с кръв от сутрешното хранене  ooooh! ooooh! ей такива...
Извиках педи все пак да я види и тя, ама днес не можела, утре сутринта щяла да дойде. Каза да я следя за температура и дали ще върне пак и какво....това кърмене се оказа егати борбата, ама няма да се отказвам  Crossing Arms

Деси дано се оправи бързо бебка  Tired Егати чудото е с тоя грип, направо ми се изправят косите и с това малко бебе......уж застудя, пък болните се увеличават, егати лудницата,

Отивам да гладя дрешки....и да ви кажа нещо смешничко за дрешките, нашата мадама продължава да се развива "несъразмерно"  Mr. Green Mr. Green още от коремчето костта на крака вървеше с един номер напред, сега като почна да си опъва крачето я гледам , че определено ще е дългокрачка като баща си, а на всичкото отгоре, ми носи различен номер дрешки  Joy Ританките 50....вече не стават, нагоре все още влиза в блузките и жилетчиците, ама крачолите къси на долнищата....развали ми сега всички комплекчета  Crazy Crazy  а бодитата минахме на следващият размер, ръкавите ги навива, на дължина на крачетата си става  Blush Blush

# 485
  • София
Деско, да се оправя бързо малката Кокоска!  Hug
Зуз, аз давах Абоколокен и всички възможни. Нали знаеш, че той е Колийф, но на друга марка и съдържа същото. Поне е по-евтин. И както вече казах, при нас най-голяма полза имаше от Еспумизана.
Прахи, вероятно наистина е от зърното.

# 486
  • shumen
И аз мисля,че няма връзка с колики и жлъчка.На нас ни действаше Саб Симплекса и чая от копър.
Месечко,и ние ходихме да се пързаляме и Дени е много щастлив.
Деситка,да се оправя скоро Деничка и дано не е гадния грип.

# 487
Зузко за жалост при илачите за колики, това че на едно дете дадено нещо е помогнало, не значи, че и при твоето ще стане така .. при нас така се случи, че една мама много ми препоръча саб симплекс, като добри и действащи капки, помогнали на нейното бебче, а пък Ема се спука да повръща от тях .. според мен вместо да се чудиш - действай и дано да има облекчение за Ради Peace
Пуфе при мен беше обратното - лявата гърда хранеше Ема, ама аз ползвах протектори и поне разраняването ми беше спестено .. е, друг е въпроса, че тя точно лявата изобщо не я харесваше и големи молби падаха, докато засуче ooooh!

# 488
  • Варна
Зузко за жалост при илачите за колики, това че на едно дете дадено нещо е помогнало, не значи, че и при твоето ще стане така ..
Точно така е. Може би причината е, че наистина коликите може да се дължат на много неща, както и при възрастните. Опитай, дано помогнат.
И при мен едната гърда пускаше много повече, естествено точно тази, от която на Борислав му беше трудно да засуче, съответно я разрани зверски, аз избягвах да му я давам, тя се запуши и стана голяма беля Crazy
Деситка,
освен Т друго има ли? Бързо оздравявайте Hug
Ние се попързаляхме, погазихме в снега, хахах, доволни сме. Сега героят е уморен и спи.

# 489
Зузе, и наще колики са така. Тази нощ почти не е спал. Пръцка, заревя... Аз обаче не го вдигам, за да не го разбуждам, че и вчера не беше спал от 14 до 19h. И пропуснахме банята, защото хапна, беше кисел и го сложих и пак заспа. За него нощта започва към 18-20h, a деня най-късно 8:30h Дали ще е проблем да го къпем към 17-18h
Абоколикен е единственото, което не съм давала. Лефакса изобщо не ни помогна. Абоколикена е като Колийфа, но по- евтината версия. Ако не си давала пробвай. Има и едно, което моята приятелка много ми рекламираше и нямаха колики. Пробиотик е- Инфант Дофулус се казва. Но аз за пробиотик предпочетох Биогаиа, защото се дава по- лесно. Инфанта се разтваря в кърма/ АМ, а аз не искам да цедя и да давам с шише. Стига ми, че така давах Колийфа и ми беше много досадно.
Истината е, че трябва да се израстат, но дано са поне по- леки.

Благодаря за разясненията. Абе сигурна си бях, че са свързани коликите с това често хранене. Днес пак сме на 1:50-2 часа.

Деска, дано се размине леко Деничка  Praynig С това зелено ако ме притесни. Преди малко в памперса на Хриско имаше само зелена слуз. Аз го отдадох на коликите и на това, че вече се лигави и може да не е преработил лигите, но ще го следя.

Прахче, разбирам те за всичкия тормоз покрай кърменето, но си заслужава. Когато се нормализира става изключително интимен и приятен момент. Не се давай  Hug

# 490
  • shumen
Тони,според мен няма да има проблем да го къпете и по рано.Аз Дени съм го къпала и към 17-18 часа миналата зима,защото имаше периоди когато заспиваше в 19.00-20.00 часа и сутрин спеше до 8-8.30.
Месечко,искаме снимки на Борко в снега.
Аз довечера ще кача още на Дени,че сега ще ми пратят едни от днеска.

# 491
  • София
Моят краен извод пък е, че срещу колики нищо не помага. Някои неща облчкачават леко, но не напълно. При нас едно от тях беше възглавничката против колики.

# 492
Весе, съвсем добър ти е извода. И аз (че май и много други тук) съм на мнение, че коликите трябва да се израстат. Всичко, дето го даваме, е по-скоро за наше успокоение. Вярно, че понякога нещо осезаемо помага, но... Simple Smile
Аз ли съм единствената шматка, дето й е много студено и не си извежда детето навън?! newsm78
Пък за да не спират гадостите покрай нас, съдомиялната ни се счупи. Tired

# 493
  • Сливен
Съгласна съм с последните два поста за коликите, а за другите - те лекарите не могат да дадат смислено обяснение от къде точно идват коликите, пък камо ли ние, има ли ги трябва да се израстат, с това се убедих и аз, а при Ивка повечето илачи ги засилваха., единствено ни помогна чая на хип от копър.
Изпита е взет с петица, обаче в 7ч. сутринта Ст. Загора ми се видя ужасно студена, после освен до Медицинския, имах работа и до ректората и съвсем се намръзнах, бррр не я обичам тая зима, ама и тя мен - имам отвратителна студова алергия, ръце крака така измръзват, че побеляват, затварят се кръвоносните съдове и затова изглеждат ужасно бледи, а ни лилави като нормалното измръзване.
Деси, дано не е нещо сериозно  Hug
Хубав следобед - аз ще се отдам на шетане, докато съм сама.

# 494
  • shumen
Теди,ами тука сега напече и слънчице,ама моя син спи.Аз ако не го изведа ще ме подлуди в нас да реве.Той след 10 вече започва да ме дърпа и води на вратата и да е рита,ако не му отворим.

Общи условия

Активация на акаунт