Януари вече е наполовина,много попълнения от ИБ чакаме в нашата дружина-тема 14

• 21 111
  • 771
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Теди, хубава новина! Ще се справите, сигурна съм!
Дес, ех тия зъби. Като знам, че и нас това ни чака. Дано не вдига повече Т.
А ти бъди много здрава, щастлива и само положителни емоции ти желая!
АНт, дано и малката София да е по-спокойна и на теб да ти  е по-леко.

И ние сме добре. Докторът каза, че всичко е наред. Зрението каза, че е идеално, следи си разни светлинки и предмети както трябва. Симетрични рефлекси, нормална подвижност, нормални очни среди и очни дъна без патол. промени. Това са заключенията. За по-прритвореното оченце каза да не се тревожа щом зеничката е открита и не пречи на зрението. Някакви си гънки били еднакви и с промяната на лицето ще изчезне. Следващ преглед каза чак на 3 годинки ако нещо не ме притесни. Хаха, не ме познава!  Mr. Green

# 631
Кокосче, честит рожден ден, мила моя! Бъди здрава и все такава истинска, усмихната и позитивна! Знаеш колко много те обичам Heart Eyes Blush Hug (да не пропусна да ти пожелая и много подаръци Mr. Green)

Теди Hug

Весенце, радвам се за хубавите новини от док  Hug

Я кажете какво АМ ползвате (за тези, които ползват, разбира се). Ние сме на Лактана и засега сме доволни уж, но ми се иска да пробвам и нещо друго. Нали има разни против колики примерно Thinking Лактаната няма такова, има само Био и против алергии.

# 632
  • Варна
Десии, жива и здрава да си, миличка ! Честит Празник, само хубави емоции около теб да има    bouquet
Теди, много се радвам, тихичко честито ! Много добре си подходила към ТМ  bowuu ( Аз ако бях, като се знам каква съм избухлива, само при намек за аборт щях да съм му откъснала главата ) Лека бременност мила, вярвам че всичко за вас ще се нареди по най - добрия начин  Hug
Весе, браво на детето Simple Smile Хайде сега дишай спокойно  Joy
Рокси, ти медицина ли учиш ?
Скрит текст:
Нямаме вода за 2 - ри път през последните 5 дни, пфффф  #Cussing out

# 633
  • София
Арвенче, четох и за твоята одисея...Ех как не са попаднали на мен тия комшии! Побеснях само като прочетох, а представям си ако ми бяха дошли на мен.
Зуз, ние сме на Хип комбиотик от самото начало. Аз съм много доволна. Но поръчвам от Англия.

# 634
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Мецо, ай-стига бе  smile3555 .... животозастрашаващо ако вдига температура малката ли?

Деско, Честит Рожден Ден, бъди жива и здрава, винаги щастлива и толкова лъчезарна   bouquet
За Дентокинда, ти май помниш от лятото като се видяхме .... 7-8 таблетки се разтварят в половин шишенце-биберон с вода.Обикновено се прави следобед и до вечерното лягане да се изпие всичкото.Така го изписа на нас педи.Така се пие в началото около седмица, после по 3 таблетки дневно.Ако има пак остро състояние - пак по 7-8 таблетки.Доволна съм по принцип и не съм се оплаквала от зъби, чак като избият ги виждам.

Теди, щом се е замислил за нов по-голям дом, значи работата е опечена.Ами такива са мъжете - като е без работа и се притеснява човека, пък и за дом мисли - всичко на неговите плещи.Като спре да му трепери под лъжичката ще се зарадва истински и ти ще го усетиш. Hug
За службата - не им цепи басма на военните, много им дреме, че ся си почнала и си забременяла - нито си първата, нито ще си последната.Скатавай се и мисли за себе си, а не за службата - тя няма да избяга, там не е като при частниците.Между другото в кое поделение си, че тамошен командир е приятел с ММ. Ако е нашия човек, ще дадем едно рамо да не те тормозят с абсолютно нищо, а може и за мъжа ти да се уреди нещо.Само жалко, че няма да имаш осигурителен стаж една година на зад да си ползваш голямо майчинство, ама здраве да е  Peace

Зузко, не се ли кърмите? За какво ти е АМ.

Арвен, е пък как може да им обръщаш внимание и да се ядосваш за глупости  ooooh!

# 635
Деси, ЧРД!Да си жива и здрава и много щастлива с ТМ и малката кокоска.  bouquet
Теди, най - искрено ти пожелавам това да е едно ново много по - добро начало за цялото ви семейство. Вярвам, че ТМ ще приеме новината, а когато го гушне ( живот и здраве ) ще съжалява, че въобще са му минавали такива мисли през главата. Спокойствие и късмет. Hug

# 636
Петеска, за да "опека" работата, само аз си знам колко сълзи пролях и през какво минах тези 2 седмици. Трябва му време на ММ да свикне, това е ясно. Именно поради тази причина спрях да говоря на темата и изчаках прегледа. Не знам доколко това му повлия, но гледах да го оставя сам с мислите му.
За работата - в 54140 съм. В Стара Загора, де. Не знам в Сливен/Плевен къде ще ме пратят. Аз проблеми и притеснения нямам за СтЗ, тук и на двамата ми преки началници (при това мъже) определено им дреме за бременността ми, адски ме подкрепиха и даже казаха, че ще ме скатаят пред баш командира на поделението до клетвата (сигурно е имало начин той да ме разкара по бързата процедура преди нея, а след това нещата се променят - не попитах за подробности) и всъщност ще минат с версията, че съм разбрала (и съм им казала) за бременността този уикенд, дето мина. Та всъщност, живот и здраве, един път да си се върна в моето поделение, от там насетне за нищо няма да се притеснявам. Зора ми е да мина през първия модул, че не знам там дали ще попадна на хора... Иначе с моя приятелка, която работеше в НОИ до преди 1-2 години, си говорихме за евентуалното майчинство и по някакви мнооооого груби сметки го докарахме до около 500лв. (това в случай, че работя до последно - ще се наложи, че иначе болничните ми и те ще са ниски и това ще ми свали майчинството). Не е много, ама не е и 340, нали? Simple Smile

# 637
  • Варна
Зузе,
избягвай да сменяш млеката! Всяка смяна е шок за коремчето, току що свикнало с едното и ти го мяташ на друго. Ако Ради го харесва, пие си го, няма проблеми с акита, повръщане, алергии и т.н. горещо те съветвам да не си правиш експерименти.

# 638
  • В къщурката на хълма на феите
Мецо, ай-стига бе  smile3555 .... животозастрашаващо ако вдига температура малката ли?

да, понеже сега не препоръчват ЯМР изследване за Ема, лекарите само могат да предполагат какво се е случило и по реакциите и травмите, които тя има, препдоложенията са две .. едното е: Ема е останала без въздух и едно от стомахчетата в мозъка е се раздуло и притиснало околните тъкани и центрове - най-просто казано Ема е получила инсулт от недостиг на въздух .. при повишаване на Т мозъка реагира, но за тази увредена част от него, не могат да грантират, че отново няма да започне да се подува и разраства и Ема да получи или нов инсулт или нещо по-лошо .. второто предположение /което лекарите считат за по-малко вероятно/: по време на вътреутробното развитие, някаква точка в мозъчето й не се развива правилно, поради прекарана инфекция от мен или вирус или някакво друго заболяване .. аз такива нямам, но никога не се знае, но ако е това, повишаването на Т, пак може да подтикне увредената част от мозъчето да реагира по неспецифичен начин - най-често това се случва под формата на терминално увреждане и умиране на мозъчна тъкан .. та по ето тези причини просто не мога да рискувам, Ема да се разболява докато е още толкова мъничка .. като поотрасне започва секреция на разни хормони, тялото се развива в друга посока и в общи линии този проблемен участък от мозъка отива на заден план .. по изследванията лекарите казват, че сме имали огромен късмет, че увреждането е в лявото полукълбо и вероятността тя да не проговори или ако проговори да заеква и да има други затруднения, както и да има ментални смущения - или по-просто казано да е умственоизостанала - е сведена до минимум и ако я пазим здрава и подтикваме я да се движи постоянно, когато стане на 25 опасността за нея, ще изчезне .. та има много вода да изтече за нас ..
Зузи на Нестле всичките видове АМ са с доста високо съдържание на желязо и в общи линии доста често запичат децата .. Аптамил преди около година смениха генерално формулата на млеката си и го направила с по-лесно разградима формула, която не товари толкова стомахчетата на децата .. Селиа и Блемил са АМ специално разработени за деца с проблемни стомахчета - колики, запек - както и за по-плавно преминаване на детето от кърма на АМ .. както знаеш аз използвам Блемил и съм много доволна - защото е единственото АМ на пазара, разработено за проблемни стомаси, което не е гъсто и не е задължително разтварянето му в гореща вода, което за мен беше изключително удобно, тъй като Ема не обича топло АМ и няма нужда предварително да се приготвя и да се чака да изстине и т.н. Peace

# 639
desitkad, честит рожден ден, бъди жива и здрава и много щастлива, весело изкарване.
*Teddy*, аз ще ти кажа само, честито, много се радвам, ще се справите, най-важно е да сте живи и здрави  Simple Smile
Arven_89, тези съседи направо нямат акъл да идват да Ви правят забележка, абе всякакви хора има.
zuzi_79, ползваме Аптамил, когато трябваше да се справяме с коликите звънях в болницата на педиатърката и ме посъветва да взема Аптамил Комфорт, докато е малка и има колики и това помогна, вярно е че Аптамил Комфорт е по-гъсто и трудно се разтваря, трябва по-топла вода.След това се върнахме на обикновения Аптамил, досега него си пием.
mecani, тогава ясла абсолютно не Ви трябва (както и ти пишеш, че няма да ходите), но все пак на детска градина няма ли да ходи, то и там много лесно се разболяват? Ама никаква Т ли не трябва да вдига Ема? Или може би само много високата е опасна?
Аз също няма да давам малката на ясла, поне това е плана засега, но знае ли се, може да ми се наложи.

# 640
  • Сливен
Арвенче, уча Социални дейности, ама в Тракийския, където единствено в цяла България тази специалност е позиционирана в Медицински факултет и ще ни правят половин лекари  Laughing (този семестър учихме латински, физиология , анатомия, патология, социално значими паразитози и само 2 предмета, които ни засягат - социална психология и методи на социалната работа) - за взимане остана само психологията, в понеделник е изпита.
Меци, много е сложно, но като че ли сте се разминали засега с по-лошия вариант, дано все така да продължавате  Praynig
Теди, ако си в Сливен и имаш нужда от нещо, обаждай се - когато разбереш със сигурност къде ще ти е модула и ако е в Сливен, ще ти пратя номера си.
Хубав следобед  Hug

# 641
Петеска, не успяваме само на кърма. Какво ли не правя, за да се кърмим, но не се получава. Слагам я първо на гърда, но после дохранвам. От няколко дни редувам едно хранене с изцедена кърма, едно с АМ, като преди всяко хранене пак я слагам на гърда. Пих чай за крмачки, топлих се, масажи правих, наливах се с течности, цедих се, пих хомеопатия за увеличаване на кърмата и не става и не става. Ще караме така, докато можем, като не, ще минем само на АМ Tired

благодаря за помощта за АМ Hug Като гледам ще си останем май на Лактаната Whistling

# 642
Минавам да видя дали Деситка се е разписала с нещо за пийване ,но тц,празнува Кокоса.Пожелавам ѝ скоро да се спраска отново ,че мноого хубави деца прави  Mr. Green
Теди ,толкова ме зарадва  Heart Eyes Дано наистина това дететнце е началото на хубава серия за вашето семейство.Целувки на Ники  Heart Eyes
Ииинай-сетне купих шейна на Човека -голямо щастие  Crazy
Ех сега видях ,Зуз и аз съм чувала , че не е препоръчително смяната на Ам ,пък и за Лактана само хубави неща съм чувала  Hug

# 643
Зузе, колкото повече се поддаваш на изкушението да даваш АМ, толкова по-бързо ще приключиш с кърменето. Не съм у вас, не знам как е положението, ти си преценяш за какво става дума, но ако наистина искаш да кърмиш - не става толкова лесно. В началото иска доста сериозни усилия. Не е невъзможно обаче. Гушкам те и стискам палци да се справите! Hug

# 644
  • В къщурката на хълма на феите
Ния ми даже вечер не ми дават да я завивам дебело, да не я претопля, точно толкова не трябва да вдига Т .. друг е въпроса, че ако все пак се случи, трябва веднагически да я сваляме, на всяка цена .. за градина още никой не е говорил, но всичко зависи от състоянието на Ема ..

между другото Аптамил вече няма версия Комфорт, Нутрилон и т.н., защото всичките са с една и съща формула Peace

Общи условия

Активация на акаунт