Очакван е финала - последни щъркели, януари да докара-тема19

• 40 500
  • 732
  •   1
Отговори
# 510
Marion-C каката е на 8 години, маалко показва леки признаци на ревност, вечерно време, като ляга мрънка и проплаква, че иска някой да легне до нея докато заспи. Иначе много се радва на сестрите си, ноо си личи, че малко страда за това, че вече не е номер 1. Ние се стараем да не се чувства пренебрегната, но кофти съвпадение, че сега се разболя и се налага да не я допускаме да гушка и храни бебетата. Уж проявява разбиране, но си личи, че не и е лесно. Но ще свикне лека полека.
Завиждам благородно на всички, които се разхождат навън - ние ще поизчакаме още месец поне, да укрепнат малките, да се постопли времето, да го измисля как ще излизам с 2 бебета. А и сега имам около час процедури по кърмене, после дохранване с шишенцето, после изцеждане иии остава малко време, ако трябва да се обличаме докато излезем ще трябва да се прибираме, та се надявам в един момент да останем само на гърда. Уж принцесите (да чукам на дърво) добре сучат от гърдите, но понякога заспиват на 20та минута и не искат повече да сучат, а като им подам шишенцето си доизпиват по 40-50 милилитра и спират вече сити и доволни и заспиват. Което за мен по моята логика означава, че от гърда са си смукнали по още толкова, но са изморени и слабички, за да продължат-надявам се след месец два да станат доста силни и да се насукват само от гърдите и да спра да се изцеждам.

# 511
Здравейте мами! Още не съм родила! Днес трябваше да съм на консултация уви нямаше как да отида пътечки тук дори няма изчистени много е зле положението. С кола е абсурдно да се отде няма път! #2gunfire #2gunfire #2gunfire Изобщо пълен хаус е навън!
Фейси- Като четях поста все едно аз съм го писала и при нас е същия конфликт кои какво е дал а пак другите видиш ли нищо не дали! #2gunfire Аз си взех повече медицински чаршафи причината за която и ти писа да не се опишква всичко. Постилаш един и ти е решен проблема доста мами ги ползват за това а и не са скъпи 6-7лв 10бр. Надявам се че всичко при вас ще се оправи.
Моето бебе ще си дочака термина явно ооооф искам да си го видя вече а то не излиза.... Sad

# 512
Деси,колко са ми познати твоите терзания-хем толкова близки,хем вече толкова далечни.  bouquetУспех ти желая ,всичко ще е ок Peace
За тея глупости кой колко дал и що другите нищо не дали нямаме го тоя проблем по простата причина,че си платихме всичко от собствения бюджет-после да няма натякване.Пък и двамата с ММ не обичаме да зависим от никой,така не могат да ни се бъркат в нищо.Даже обратно -ние помагаме с всичко -пари ,предмети и услуги. Mr. Green
Моя Борислав след снощното перфектно предтавяне със спане и събуждане за по 20 мин за ядене,днеска е ужасно кисел не спи и изпищява на моменти от колики.Досега не го мъчеха особено,давам Еспумизан по един път на ден и му беше достатъчен,но може и вече да не минаваме само с това.За излизане не смея и да мечтая,тука има грипна епидемия,поледици и студ,а и докторката МИ Е ЗАБРАНИЛА  Joy да го извеждам,а и чак на 18.02. сме на консултация-тя идва у нас да го гледа,пари досега не ми е искала за разкарваннето.
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ОБЕБИЛИ СЕ МАМИ!!!  bouquet
Друго нямам какво да кажа.И аз като Елг поскучавам понякога,даже време за сън следобед ми остава Whistling,нашата кака много помага и не е изревнувала и за секунда ,напълно е отдадена на какинството-говори му,гушка го,носи го и всички дейности без кърменето baby_neutral,направо съм леко изненадана все пак и тя си е детенце на 8 години,но....факт.
Лека вечер на всички!!!  bouquet

# 513
mama_Todorova понеже ние си ги знаем и за това и ние подходихме по различен начин този път за бебето си купихме всичко сами малко по малко от 6м. първо купихме дрешки после количката леглото столчето за хранене ваничката и другото. В друго отношение ни се натяква че живеем при мойте родители. Как неговите не се погрижили да му осигурят дом и други такива. Хората тук в този край са много тесногръди ако си дете на разведени родители а пак и ако и нямаш дом стой и гледай. Ама каква вина има моя да не се е развел той  гледат на него като на 3-класа човек изобщо #2gunfire
Баба ми като идва един път и ми вика Ех.. и майкати нямаше късмет и ти не случи на мъж дано бебето да има късмет... побеснях кво нито ме бие нито ме тормози на ръце ме носи ама все кусура че няма дом се гледа. В това отношение ми се натяква и то много тих тормоз...

# 514
Не им давай да ти натякват.И ММ са му разведени родителите,това какво общо има?Той си е изградил имидж на уважаван професионалист в работата и своя град,има 2 къщи и един апартамент в Елхово ама живеем в моя апартамент в Ямбол,и на мен майка ми все ми натякваше,че ТРЯБВА да правим ремонт,ТРЯБВА да се приготвяме за бебето,нищо не сме приготвили,много ме беше яд ,викам"дай пари като толкоз бързаш"и ....МЪЛЧАНИЕ.Е Декември месец накупихме всичко наведнъж,тя ми купи една хавлия за къпане с големите си претенции.Кво ще кажеш Tired?Моята баба пък много го уважава ММ,и той много я харесва,за нея всичко и винаги без да мрънка,а за майка ми - ooooh!,ама тя си е виновна с приказките си.Не се връзвай и недей да зависиш от никой,постави ги на място и ще се научат.

# 515
здравейте, Мами Simple Smile)
Честито на обебилите се!!!   bouquet
Времето лети и нямам време да ви чета. Надявам се всички сте добре!
Имам въпрос към ЛЛЛ, а и към всички по-опитни, понеже вече сме на 9 дни и все още е хаос с храненето.
Та бебо се научи да виси на гърда и да заспива, държа го до ок. 40 мин. макс и после ми е жива загадка колко е изял. После се дохранване с биберон (понеже съм сигурна, че не е изял достатъчно) с изцедена кърма или АМ. Едно ядене ни отнема ок. 1,5 - 2, което обърква тотално представите за какъвто и да било режим, да не говорим, че понякога се случва да пропусне ядене, т.е. 2 хранния да се слеят... Имате ли опит с подобно нещо, какво би могло да се направи?
И също, възможно ли е след като е повърнал, отново да е гладен? При нас така се получава понякога, а не знам редно ли е да му се дава храна след като вече е върнал?  newsm78
въобще още е каша и всякакъв съвет ще е от полза!

Някой беше писал, че се разраняват гърдите о тпомпата - и при мен е така, а аз съм с Авент. Но и бебо хапе доста, ако трябва да сме точни.

Хубава вечер на всички!

# 516
Хич не си оставям магарето в калта... Joyне им се давам но все пак си имам моменти в който не ти се иска да се браниш всеки път и то от твойте си хора. Интересно и при мен моите купиха само една хавлиика за баня hahaha Joyголямо съвпадение. Търсят си махна и това е. На мен пък техните ми натякват че уча... Shocked Така съм си избра какво по тяхната логика да бъда цял живот барманка или камериерка то тука друга работа няма ако нямаш образование дразнят ме ей тия дребнавите неща може би защото аз не съм като тях и не им се вписвам в техния кръг от интриганства.  

# 517
Ха така  Peace,няма да се даваш.А най-мразя интригите и хич не се занимавам с такива.За купилките,ми беше обещала и вана и дрехи ама....нъцки,че се наложи да ходи ММ спешно да ги докупува,ама на магазина всичко има,само пари да имаш-така и казах-тя мълчи щото фактора пари и липсва. LaughingИ така и този "подарък" си го подарихме.На изписването като дойдоха ММ беше купил торта голяма,сладка погача,едни огромни букети за докторката и сестрата,бонбони,пиене,направо ги заля с почерпки ,изръсил се 100 лв. и никой не му натяква какво и колко е дал.Облякохме си го синчето с комплектчето дето пак мама щеше да ми го куппува Joyама не и понесе цената ooooh!.Направо смях в залата,мога да пиша цяла вечер....  Mr. GreenИ като се прибрахме забраних на всички роднини да идват да гледат бебето или "да помагат". SickИ сега ни е мноооооооооооооооооого спокойно само 4-мата.

# 518
Ето ме и мен - включвам се след един кошмарен ден и нощ. Синковецът се оборудва с яки колики. Аз подозирах, че вече има от няколко дни, но днес беше кошмарно. Педито дойде да го види /нали беше болна, затова се забави/, много ми беше полезна дори с елементарни съвети за неща, които не се бях и сетила, че е възможно да питам. Та ми изписа Еспумизан /Инфаколът, който ми донесоха от Австралия, се оказа различен от този тук и е за бебета над 1 месец/. Не можах да изстискам кърма в лъжичка, та направо му го сложих в устата, макар че казвате, че не е хубаво - ефектът беше покъртителен - точно за 5 минути заспа!!! Колко ли ми е уморено детето от този рев цял ден. Аз също бях на ръба днес - като го гледах как страда. Дано Еспумизана да действа и нататък.

В тази връзка - исках да почна да уча вече за изпитите, защото влязох в ритъм, но ето - днес никакво време не съм имала от обикаляне на стаите с бебето в ръце и успокояване. Елг, ти как успяваш и да плетеш, и да гледаш малката, просто не знам...

за помощта - аз разчитам само на ММ и засега се справя повече от успешно - не съм си мръднала пръста за нещо друго, освен за детето, откакто сме се прибрали. Не ми трябват баби около мен - само ще подскачам да ги проверявам дали се справят, а в ММ имам пълно доверие. Сега е в отпуск по бащинство, но и като тръгне на работа няма да имаме проблеми, защото повечето време си работи от вкъщи. Той и без това си спи по цяла нощ - не може да ми помага в кърменето, а аз пък нямам достатъчно, за да се цедя, че той да храни детето, та той ми е отмяна през деня.

Бейбифейс, ако нямаш повивалник или непромокаема подложка /която струва 5 лв/, на първо време ползвай една обикновена мушама - просто е грехота да чистиш всеки път, като за това са измислени елементарни помощници.

Анели, и аз съм с чая на Бекли - той е български и се чудех дали има някаква по-добра марка, която да е прочута сред кърмачките, но явно това е марката.

МарионС, мерси за отговора за лохиите. Те наистина уж са спрели, но от време на време има леки следи, та значи още има.

молитви няма да правя - не съм толкова набожна и е грехота да искам пречистване, като не съм стъпвала в църква от години. Питка ще направя обаче защото ми харесва традицията. Кръщене също няма да правим - ще оставим на детето само да избира дали да бъде кръстено като порасне.

И аз смятам да бъда като Пандичка и Зеленкото - никакво стоене до април в нас, абсурд! Само ми трябват малко слънчеви дни следващата седмица, за да го привикна на балкона малкия, и до средата на февруари смятам да сме по улиците вече. Подобаващо завит и с дъждобран, вътре при него ще бъде над нулата със сигурност, особено ако го напича и слънцето.

# 519
Миралюба, Анели, Десита  Бонита, благодаря за отговорите.  Hug

# 520
  • София
Ето ме и мен. Пиша с една ръка, че бебе ми висна на ръцете. Майка ми всеки ден го носи по 2-3 часа и не го пуска, пее му и т.н., и той много лошо свикна, сега не иска да спи в креватчето, а все да го нося иска.
Елг и Тонини, повивалници имам 2 + 2 непромокаеми подложки за повиване, имам и от тези еднократните подложки, които са по 10 в опаковка, ама кой да се сети. Заспа вчера на ръцете ми и да не го местя много, го сложих върху една пелена на дивана и памперса беше пропуснал, затова беше опикал всичко.
Вчера един познат ме светна, че имам следродилна депресия, вика да не се мъча да избягам от това и да се оправдавам, че нямам, защото имам поне половината симптоми. Честно аз не се чувствам като в депресия. Има моменти, когато ми е много кофти, но то е от недоспиване и безсилие да се оправя с всичко сама.
Майка ми днес ми цъфна пак на вратата и не мога да се оттърва от нея. 100 пъти й казах да не идва.От една страна ми е добре, че мога да излизам, но от друга не знам кога пак ще й светне да говори глупости. Пък и не оставя детето на мира, само го дундурка, та сега ми заспива само в  ръцете.
За абоколикена ние имаме 7, понякога 8 хранения и давам всеки път. Не мисля, че има кой знае какви колики, като ви слушам вас и как е при вашите бебета. Вчера сякаш имаше повече, но днес спа доста и не е плакал.
Десита, нашия мрънка на сън, ами не само, пъшка, напъва се и става червен и ред такива... Вече му свикнах.
Деси89 и на теб не ти е лесно. А това за разведените родители е голяма простотия, едно време беше "на мода", сега й кажи на баба ти, че хората даже не се женят.
mama_Todorova , при нас същата история - само че от гледна точка на това да не се купувало нищо предварително от суеверие. Оооо, майка ми щяла с ММ да иде като се бебето и да купят всичко, докато съм в болницата, да изперат, да изсъхне и да гладят - смях в залата!!! Не послушах и всичко си накупихме. И какво мислиш стана - роди се Яни, всички шаш и паника, баба ми и дядо ми ги тръшна грип, майка ми там виси само. Оставила й бях една единствена задача - да купи и изпере космонавтчето за изписването и познайте - тичала предната вечер преди изписването да търси, та ми го донесе в болницата с мокри ръкави. Баща ми казал добре, че не съм ги слушала и всичко съм си приготвила предварително.
Кажете ми как да действам с много гладно дете - понякога през 1 час огладнява и реве, а му давам 100 мл на ядене - повече не може, забранено е. Сега яде в 11.45 и преди малко в 1.20 пак, но му направих 60 мл, да не е пълно хранене, колкото да заспи. Не иска да спи, а като не спи огладнява ужасно. Сега пак мрънка. Sad Аз иначе спазвам режим през 3 часа, ако мнооого е гладен на 2.30 давам, но сега вече орева всичко и се наложи да му дам малко мляко. Ако пък спи, чакам да се събуди и тогава храня, обикновено не повече от 4 часа.

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 01:55 от babyface76

# 521
И без майка ми детето ми заспива основно на ръцете ми и спи между нас и често отказва да сои на неговото си легло......на някои места на това му казват привързано родителство , аз му казвам просто родителство. Няма как бебе , което  9 месеца е било плът и кръв от майката , зависимо е все още изцяло от нея, да го тупнеш самичко да заспива или да седи и да му е готино. Възможно е дори да изпитва в такава ситуация смъртен страх и да се дере до дупка и това не е каприз....няма толкоз мозък все още да е каприз или прищявка, това е страх от това дали ще оцелеее. Така , че в момента няма нищо по хубаво от това да де разнася детето , да се гушка, да се храни и да спи възможмо най блиО до родителите, това му дава спокойствие и увереност, че ще оцелее и няма да бъде изоставено или с една дума, дори е полезно за емоционалното му сътояние.

# 522
Звезден прах,
+1
Спестила си ми писане, дето вика Пандата Wink

Мила има стабилно сополи, изтезаваме се с Бейбивак-а и физ. р-р. Чак съжалявам, че нямам една сонда за аспирация като в болницата, че сега не мога да й изкарам секретите от гърлото и ги повръща. Добре, че не ми е първо дете, щях да съм в джаза тотално  Joy

# 523
Честита рожба на мама Малчо и тук! Да й е жива и здрава и много да ги радва!!  smile3525

Анели, и аз съм с чая на Бекли - той е български и се чудех дали има някаква по-добра марка, която да е прочута сред кърмачките, но явно това е марката.

Дори не съм го чувала.  newsm78 Аз знам само чайовете на Хип. Такива и пия.

Съгласна съм със Звезден прах. На този етап няма как новороденото да "се научи" на ръце. Съвсем до скоро е било в корема на мама, постоянно е чувало нейното сърчице и усещало нейната топлина. Били са скачени съдове. Според мен е съвсем естествено вече извън майчината утрожа да иска максимално гушкане. На този етап това не е каприз или лиготия, а инстинкт за самосъхранение.  Peace Виж, след някой друг месец според мен вече наистина ще започнат да се "учат" на тарикатлък.  Grinning Иначе на мен сега също ми е много мило и приятно да я гушкам, целувам, мириша и изучавам отблизо, НО кръстът не ми издържа да е дълго време на ръце или гърдите ми. Sad С дискова херния съм и привечер буквално ми се реве от болка, като имате предвид, че Луиза засега дори не е тежък случай с коликите...

# 524
Добро утро от мен - от една спала порядъчните 5 часа /не на куп/ мама през нощта и радваща се на това  Joy защото вече знам разликата когато и тях ги няма. Бебчо е супер спокоен след Еспумизана /чайчето за колики обаче не го харесва и като цяло всичко друго освен кърма/, аз също съм спокойна и готова да творя днес. Иначе бебо овладява оригването, но все пак от време на време и повръща, та вече съм изхабила всичките му дрешки и се сушат, обличам го с по-големите - добре, че съм придвидлива, та имам и такива  hahaha

Панди, за чая Бекли - просто такъв имаше в магазина. И аз не го бях чувала и се чудех що за чудо пък е това. Но понеже магазинът е бебешки и се доверих. Става дума за магазин на фирмата Бебелан - окаха се същите с кърпичките от изложението Simple Smile Малко е магазинчето, но особено добре заредено с най-важното и е в съседния вход.

Фейсче, едно съветче от мен и малкия ми опит като мама - още от началото се заредих с комплекти за спешно реагиране, за да не търча от стая в стая за едно памуче например. Та в едно несесерче - няколко памперса, кърпички, за пъпчето нещата, подложка и реагираш веднагически. Първият ден така търчах и си викам - абе аз акъл нямам ли за нещо повече!  Mr. Green Party

Общи условия

Активация на акаунт