Очакван е финала - последни щъркели, януари да докара-тема19

• 40 517
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте!
Аз не съм писала доста време. Момчил е прекрасно бебе пу-пу да не са му уроки, нощем спи или го будя или сам се буди само за да се храни.Heart Eyes Денем разреди доста съня, но си кротува. Говоря му а той гледа и често раздава усмивки, нищо че е на 21 дни. Simple Smile
Да питам за Абоколикен, на всяко хранене ли давате? Защото при него коликите са силни от късният следобед до към 22-23 часа.
А Вигантол как давате-от шишенцето или с капкомер? Толкова неща съм забравила от баткото, че чак си се чудя Grinning
И още един въпрос? Да пъти вече Момчил се поти по челцето. Единият път се случи във Вита. Питах там ми казаха, че това значи че му е топло. Онзи ден се случи и удома. Е вярно че го бях завила с дебело одеалце...  newsm78Инак много леко го обличам. Спи само по гащеризон памучен, не слагам нищо отдолу. И денем е по памучни ританки, боди и блузка. В стаята на е 21° и проветрявам по 2-3 пъти. Ръцете му все са студени.
Елг, беше питала за АМ, значи малко съм объркала нещата. Поръчва се от Амазон с фирма посредник. Офертата е 4 кутии Хип за 30£, за сравнение тук една кутия е 28-9 лв. Peace
А големият ми син е толкова влюбен в брат си, чак няма време да ревнува... Каза че това е най-хубавият Коледен подарък, който е получавал на света! Heart Eyes Grinning
Сега ме навива за трето, което обаче да е момиче! Laughing Laughing Laughing
Хубав ви ден от мен!  bouquet

# 496
Абоколикен давам само на дневните хранения, нощем няма сила, която да ме накара да стана от леглото.
Вигантол давам от шишето направо в устата.

# 497
  • гр.София
Аз Абоколикена го давах само през нощта,защото и тогава ни се усилваха коликите.Малкия има10-12 хранения,а пише че дневната доза е 7 пъти,та си ги пазех за тогава.Но сега от няколко дни имаме колики и през деня,та Пандичка ме посъветва да ги давам през хранене,за да се вместваме в нормата,така и правя.Аз давам вит.Д на Джеймисън,капя една капка на малкото пръсче и уж трябва да му обтрия вътрешната част на бузката,но само като си подам пръсчето,той така го засмуква,че направо си ги изпива Simple Smile

# 498
  • гр.София
Въпрос към ЛЛЛ:Синът ми е на 23 дни,но все още няма никакъв режим.Най-често яде през 2 часа,но доста пъти не дочаква и толкова.Това нормално ли е,не би ли трябвало вече да има все някакъв режим?Другия ми по-голям проблем,е че имам много силна струя и немога да овладея проблема.Малкия се дави много като засуче,аз го махам,оставям да изтече силната струя и пак го слагам,но следва същото и той много се изнервя.Аз се цедя преди кърмене,слагам студено върху гърдата,има ли нещо друго,което мога да направя?И последния ми въпрос е:колко време е годна изцедената кърма на стайна температура,до колко време след изцеждане може да се използва?Благодаря предварително   bouquet !

# 499
Здравейте момичета,

Наскоро destita bonita беше разказала как нейният Алекс се разбужда, когато го пренася в креватчето му Wink Та докато четях този пост - все едно аз го бях писала, като добавим и това ,че бебчетата ни са адаши даже... Понеже нашият Алекс  много често се унася по време на кърмене и след като приключи аз не бързам да го пренасям в креватчето ( спинка си върху мен 30-40 мин), за което понякога търпя и критика от ММ, че щял така да свикне ( аз съм на друго мнение де, но както и да е)....И днес реших да опитам предложението на ММ, малко (5 мин примерно) след хранене и оригване (евентуално, тъй като не всеки път се получава) да го сложа вв креватчето - там да се унесе и заспи...и о чудо Simple Smile))) Вече за трети път от сутринта го практикувам и след 3-4 минути Малчо вече спи
Та Десита - може и да опиташ. Аз лично се изненадах наистина много
Обяснявам си го с факта, че може би при преместването - малко или много сне разбужда от смяната на позата и после наново му се налага да заспива:), а всеки става кисел, когато някой му прекъсне блаженстовото:)

Поздрави на всички мами и гуш за техните бебешори

# 500
Момичета, има ли някоя от вас, която маже бебето със зехтин? А преварявате ли го преди това?
Аз не съм сигурна дали да го правя, но педито ми препоръча, както и една приятелка също каза, че е доволна.. Беба е със суха кожа, даже на гънките на  ръцете и краката й се лющи.  Sad  Моля, споделте при вас как е.

И още един въпрос - днес ни падна пъпчето, но вътре все още не е изсъхнало напълно. Мога ли да я къпя вече цялата и да мокрим пъпа или да изчакам? Съвсем съм забравила как ставаха тези неща...

# 501
  • Пловдив
sunflower3, аз ползвам зехтин за бебето. Extra virgin P.D.O.
Не го преварявам.

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 16:05 от miraluba

# 502
  • Близо до морето (200 м)
Ivi4ka, ♥Пандичка♥, tonniny, Кайлис, sunflower3, Iv Min^smile - благодаря Ви от сърце за топлите думи и хубавите пожелания Hug

Панди, като се прибрахме от болницата, децата не бяха оздравяли. Предупредих ги да не доближават бебо няколко дни. Каката е разбрана, а баткото пък първите дни изобщо не щеше да го гледа бебчо. Много страда, милия, ревнува. Та, слава богу, се опазихме уж. Не съм прекалявала със самото "пазене", за да не ги стресирам допълнително. Просто гледах да не са прекалено близко навряни в нас, да не му кашлят насреща и така.
Пиши ти, как е шева ти, надявам се, вече всичко е наред  Hug

tonniny, не се притеснявай изобщо за лохиите. Съвсем в реда на нещата е да спират за по няколко дни и пак да се възобновяват. Аз се притесних, защото моите съвсем рано спряха и на прегледа допълнително ме шашнаха с прогнозите си - съвсем излишно, както се оказа, защото нещата влязоха в релси от само себе си, както ви разказах.
За лактогонния чай - според мен, българските са много добри. Този, който пиех преди три години беше със състав - плодове от копър, анасон, резене и кориандър. Твоя такъв ли е?

maggie_m, страхотно се справяш с твоите сладурки, че и без външна помощ!!! Каката оправя ли се вече? Все ще те питам - тя на колко години е?

Ние днес направихме първата разходка с количката. При нас е студено, но много слънчево и няма вятър. Останахме доволни и двамата Wink От утре пак се възвръщат ветровете и чак другата седмица ще става за разходки при нас.

Gazela, как сте с малката Натали? Heart Eyes

__Malcho__ на 27-ми писа, че отива в болницата и ако не пише, значи е останала... Чакам с нетърпение да се похвалят с Im So ExcitedHeart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 503
Sunflower3, на нас педито ни каза докато не засъхне напълно - никакви ванички
На Алекс му надна на 14-тия ден и все още не сме го плацикали във ваната (вече е на 1 месец и 2 дни), но пъпчето му е напълно сухичко и имаме карт бланш вече Simple Smile
Дано съм била полезна  bouquet 

# 504
пандичка и бебетоо благодаря за отговорите. Ние от понеделник сме си вкъщи и сме много щастливи!Храни се малко под нормите(с около 5-10 грама на хранене), но си пълни памперса доволно около 3 до 5 пъри за денонощие, виждаме малко зор с оригването, просто или не винаги или много тихо го прави и малко се притеснявам.
 Сега въпрос към ЛЛЛ
 Нашето момиченце е на 7 дни, едва на няколко пъти е засуквало от дясната гърда, от лявата категорично отказва, затова използвам помпа, ръчна на "авент" количеството не е достатъчно и дохранваме с АМ.Вярно ли е че гърдите не трябва да се ицеждат докрай, за да не се запушват каналите? Искам да попитам и още нещо.В малкото пъти когато засукваше от дясната гърда, зърното се разрани и стана болезнено, когато продължих с помпата първо на дясната, а след това и на лявата гърда, зърната се уголемиха и станаха още по болезнени.Това нормално ли е при ползване на помпа? В момента ползвам крем за разранени зърна на "НУБИ".Вие какво бихте
препоръчали?

Не съм успяла да изчета всичко, просто не остава време.

Поздрави на всички и много  Hug  Hug  Hug

# 505
Marion,  честито бебче, аз чак сега научавам, но наистина нямам време и сили за форума.
Браво за разходката, аз още не смея.
Боря с коликите на Натали денем и нощем, иначе е добре. А от няколко дни се чудя какво да правя, защото  се мъчи като 'ака' и много плаче, дали от някои капки се запича, не знам. На всичко отгоре и аз се запичам и се От недоспиване понякога наистина ми става адски зле. Дано скоро време влезем в някакъв режим и поне през нощта да се спи малко повече и да кърмя на по-голям интервал от време. Не е хубаво да се оплаквам така, но какво да направя...
Стискам палци на другите не родили бургаски мами.

# 506
Най - накрая и аз да се разпиша! Ма нямам никакво време, бе! А засега Алекс само яде, спи и пълни памперса. Е, през деня будуваме повечко и се люшкаме в шезлонга и се разнасяме на ръце... Поне през нощите е мирен. Вчера ме изненада с един 4-часов сън, за който съм му много благодарна. Айде и занапред да е така  Laughing
Тука няколко дни си имах разправия с майка ми, но нещата се оправиха от само себе си. Няма сега да разказвам и да ви товаря главите с глупости. Важното е че вече всичко е наред и няма сръдни. Simple Smile

Утре с бебчо ще направим първото излизане навън. Ще ходим до педиатърката да ни мерят и теглят. Днес и звъннах и каза, че вече не са в грипна епидемия и може да отидем. Да видим дали ще ми потвърдят измерването от домашния кантар. Според него поне кило трябва да има отгоре, но да видим.

Марион,  Hug радвам се че всичко е приключило с благоприятен край. Айде от сега нататък само хубави емоции!

Анели, първо да те приветствам с "Добре дошла" Не съм писала отдавна и те пропуснах като се представяше. Поздрави и на адашчето Алекс. Благодаря ти за съвета, сега го тествам, но моя Алекс още не се е приспал. Говори си нещо, мрънка си и от време на време извисява глас, но аз съм твърда, само го наблюдавам отстрани. Вече хванах мускули от носене на ръце. Тъкмо сега пропища пак, майка ми го видя и каза че спи. Явно коликите го мъчат. То при нас това им е времето, иначе нощите са ни спокойни.
Вашите бебчета мрънкат ли на сън? Моичкият някой път ми изкарва акъла с някой писък и като отида, той си спи.

Фейси,  Hug Не ти е лесно миличка! И моята майка ме нерви от време на време, но се радвам че е при мен. Домакинска работа не съм подхващала от както е тука. Само от време на време забърквам мъфини. Иначе изцяло аз си гледам бебчо. Е, разбира се давам и да го дундурка, а тя е много щастлива.

Елг, ти пък си жената чудо. Чак ти е и скучно, викаш, а? Hug Похвали се после с одеялцето.

Доци, аз също се тормозя дали нямаме млечница. Чета, святкам се, през час му оглеждам устичката за бели неща. Утре като отидем при педи, ще помоля да го види.

За 40-то дни на Алекс ще направим малко парти. Няма да спазвам обичаите, че нещо не ми допадат. Peace Аз съм си такава, все съм наопаки и нищо не правя както другите. Но на църква ми се иска да отидем ако можем и времето го позволява.

Маги  Hug гушки за теб и за трите ти принцеси!

Мария и моя бебо пръцка. Понякога дори като голям човек, чак ме изумява. Crazy

Сандра, стиснати палчета за теб! Големия ден е близо!

Денислава Hug

За пъпчето, ние като го къпахме, слагахме парче марличка и после хубаво го подсушаваме. След това памуче със спирт.

Катрин  Hug Айде дано всички лошотии да са вече зад гърба ви. Много здраве на теб и на малкия Макси!

Hug

# 507
Абоколикен давам през кърмене, вкл. нощем. Вигантол давам от шишенце с вграден капкомер, като разреждам в 1 ч.л. кърма. Така процедирам и с капките против колики, тъй като и аз като Кайлис се притесних от изричното указание да не се капят директно в устата. В кърма разреждам и Биогаята. От два дни, по идея на Котката Марта, изцеждам някакво количество в контейнерче и ползвам през деня. Преди се цедях в лъжичка за всичко.  Crazy

А как се справяте с даването на течност от лъжичка?  Thinking Моята мома мнооого ме бута, и съвсем осъзнато, голяма е скица  Joy макар че като го прави не ми е толкова весело.  Whistling Често някакво количество отива около нея и не зная реално какво и колко от това, което давам е влязно в устата и давам още някоя капка.  Crazy

Марион, радвам се, че си по-добре!!  Hug Аз съм ок, вчера писах за раната - било нормално това прокървяване... Днес вече е напълно зараснало. Я кажи ти доволна ли си от количката??? По едно време мислех да купувам такава. Аз не съм хич доволна от Лендъра и съм в голяма чуденка какво да правя...

# 508
  • Близо до морето (200 м)
Панди, радвам се, че зарастна  Hug Аз много се притеснявам от такива отложени във времето последствия от операцията Confused
За количката - супер е, доволна съм засега. Но, ако Екс-Лендера не ти харесва как се държи на снега, Навингтона - изобщо няма шанс. Четох доста отзиви от "потърпевши" рускини - за сняг въобще не ставала тая количка. Защо си разочарована от Лендера?

# 509
Аз Вигантола също реших от вграденият в шишето капкомер да го дам, но все ме е страх да не капна повече.
Панди, за количките темата ми е много актуална, аз още не съм взела. Спряла съм се на Peg perego,след доста задълбочено проучване. Ще я купим началото на февруари. Мислех ергономична раница да купувам, но се отказах за сега. X lender - а не е ли много тежка?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт