Очакван е финала - последни щъркели, януари да докара-тема19

• 40 810
  • 732
  •   1
Отговори
# 480
Моля пишете как са храненията при вас, че  ММ е  на работа и с тези хранения е много уморен и кисел.

Извинявам се, дано не прозвуча грубо, но... правилно ли разбирам, че искаш да лишиш детето от хранене, за да е спокоен мъжът ти?  newsm78 На това бих казала "сори, с бебе е така".  Tired Новородените бебета нямат нужда от "силово" премахване на нощното хранене. Знам, че така педиатрите от старата школа промиват мозъците на някои майки и това много ме дразни. Аз лично не съм фен и на залъгването с чай/вода. Ако греша за премахването на нощното хранене, нека Котката и Зеленкото ме поправят.

Не, нямах предвид това, исках да знам защото, все пак имаме 8-9 хранения на ден от, които 4-5 са вечерта, а и изяжда цели 120мл. Много често се буди, а ЛЛ ми каза да се опитвам , да ги пропускам. Съседката има момиченце на 2 месеца и те са се отучили от нощните хранения с чай от копър. А мъжа ми казва, че няма проблем, но ме кара да му давам две глътки чай, а мен сърце не ми дава да го оставя гладен, Embarassed Просто не знам какво да правя с тези хранения! Cry

# 481
Catherine_78 аз не съм махала нощното хранене, много е рано за отказ от такова. И да попитам - какво значи "4-5 хранения през нощта", аз за нощни приемам ядене между 24 часа и 6 сутринта.
Ние сме яко с колики, сега ММ търси Абоколикен, бил е в 4 аптеки и няма, да видим дали тази вечер ще се намери. TiredЧе положението никак не е розово Tired

# 482
Кайлис, Колийф е със същото съдържание като Абоколикен, само че е по-скъп. Ако има Колийф, може да вземете него.

# 483
Кайлис, Колийф е със същото съдържание като Абоколикен, само че е по-скъп. Ако има Колийф, може да вземете него.
Колийф пи до сега, не му помогна особено. Абоколикен намерихме в Ремедиум, ако на някой му трябва. Пишеше да не се дава в устата на бебето директно, но аз ги накапах така, дано да не е грешка. Rolling Eyes

# 484
  • София
Здравейте. Чета ви, но 2 дни не съм писала. Нещо много ми идва всичко. Като за капак днес се скарах с майка ми - само налива масло в огъня, все търси кусури на ММ и все нещо изтъква. И пак имаше изказвания от рода кой какво дал - те колко много, свекито нищо. Аз не казвам, че не е така, ама какво - да ходя да й кажа дай пари ли? Който има желане е дал, не съм насилвала никой. За раждането спокойно можеше да си мина по здравна каса и без вип, не съм ги молила, а те настояха. Вярно, че помага, изглади всички дрешки днес, носи храна понякога, но вече не ми издържаха нервите, вдигнах скандал и я изгоних. Казах й повече да се постарае да не идва. После Точко беше опикал целия диван - реве, че е мокър и гладен, аз преобувам, ММ го няма и няма кой да направи мляко. Бях сложила спагети да варя, чувам как изкипяха, ама не мога да ида да ги махна и като ревнах, ужас! А детето пищи и се дере - хем че е опикан, хем че е гладен. Нямам 100 ръце! ММ се прибра и като ме видя в това състояние хукна да оправя всичко. Пра и дивана.
Вчера пък сутринта дребния ме наака, после повърна върху мен, вечерта ме напика - изобщо картинката е пълна. Цедя кърма колкото мога, но все по 40 мл и после дохранвам, а понякога и толкова няма. Да суче така и не пожела. Майка ми ме обвинява, че не съм упорита, че не ми пукало за детето и все такива. Хем беше свидетел колко трудно тръгна моята кърма и то след седмица, колко рев беше и температура имах.
За коликите ние сме на абоколикен също, но според мен си има колики. Не знам как би било без капки. Тази нощ пъшка и се е напъва почти през цялото време, не можах да мигна. За капак тази вечер бях толкова гроги, че като изцедих кърма, отидох да си полегна, към 8 беше и съм заспала. Трябваше 8.30 да го къпем, но ММ не е искал да ме събужда и го отложихме за утре. Чак се размърдах, като ММ помъкна шишето да го храни.
Между другото, капки абоколикен и ние взехме от ремедиум.
Денислава, мерси че ме мислиш. Надявам се и при теб всичко да е ок. Гледам, че родилите мами с бебоци на д 1 месец са най-активни.
Катрин, ти най-накрая се разписа тук. не знаех, че толкова много си преживяла. Хубаво е, че всичко е завършило благополучно.
На всичко останали  Hug, че от другата стая се чуват мрънкания и пъшкания, отивам... 

# 485
  • София
♥Пандичка♥, относно хранене с изкуствено мляко не мога да взема отношение.

didsi и още една мама, която изпуснах вчера, честити рожби!

Мамите на близнаци, разпишете се, ако намерите време  Hug

# 486
Здравейте,

Аз ще изперкам от скука. Днес ще готвя и гладя. Добре де ама после Rolling Eyes
Оплетох жилетките, сега хванах едно одеало. Ще го правя шарено с остатъци от прежда. Подариха ми и два гоблена за децата, но не ми е дошла музата.

Иначе сме добре. Бебо почти не се буди през нощта. Слуша ме Joy

Кайлис, в нашата аптека ако няма нещо ми го поръчват за следващия ден. Та питайте преди да ви е свършил, дали могат да ви го поръчат.

Фейс, като те чета и се връщам 5 години назад. Едно към едно, но имаше и свеки да дудне. Освен да си съсипеш нервите друго няма да стане.
Сега ти е трудо, но ще мине. Ще си организираш и разпределиш времето.
Бебо защо го сменяш на дивана? Ако нямаш повивалник аз имам един мек мога да ти го дам. Или ако ти е удобно на дивана вземи си напикванка. То е едно такова от плат и непромокаемо.
 Hug

# 487
  • Севлиево
Какво да ви кажа, не ми се пише много. Кърмим се долу горе на режим, без да искаме си го създаде. През 2 часа. Нощем като си легне се буди в 2, в 4 и тъй започва деня през 2 часа ядене. Не ми пречи да ставам през нощта, стига да не го мъчат колики. За сега те са надвечер, когато си дойде тати. Борим ги с немски Еспумизан. Имам чувството че го чака да будува и да плаче. Снощи май не му стигаше яденето, та ми вися на гърдите доста време. В резултат тази сутрин гърдите ми са леко напрегнати. Едното зърно си ме наболява като засуче, но знам че ще мине и стискам зъби, не мажа с нищо.
Доста по-спокойна съм без помагачи и като спим само двамата с бебето. Не се притеснявам че ще събуди някой и така си спя и аз спокойно.
Фейс грях ми е на душата, ама добре си направила с майка си. От сега нататък нещата ще се успокоят и наредят  Hug Hug Hug
Елг ква е тая скука, кви са тия 5лв хахаха не ми се плете ама грам, обаче един гоблен съм нагънала и ще го свърша до края на седмицата може би  Crazy
Аз се тормозих заради млечницата. Няма Дактарин по аптеките и като звъннах на док препоръча Нистатин. И туй го няма, но ММ купил Фунгостатин и сега ще видим какво ще направим.

# 488
Хайде да драсна и аз на бързичко  Mr. Green
Елг, чудя се как ти е скучно  newsm78 При мен няма такова нещо. Може би защото и каката си е у дома и не е знае с тоя сняг и дървени ваканции кога изобщо ще тръгне  newsm78
Имам да плета - добре че и мама помогна с плетенето. Сериите на филмите които следя са излезли и не мога още да ги гледам  Crazy
Ние днес уж трябва да ходим на консултация. Но....нашата улица не е изрината, сняг има до коленете и как ще отидем незнам  newsm78 ooooh!
Панди с количката ли излизате на разходка  newsm78 Ние оня ден пробвахме и беше много трудно в снега..
И по повод на това излизане майка ми така ме увика  Shocked ooooh! Щяла съм да разболея детето, къде съм тръгнала в тоя сняг и студ. А нямаше вятър и времето беше приятно  Peace

Съчувствам ви на всички за коликите. Малката няма, но с каката много си патих и знам какво е. Дано по-бързо минават и всички бебоци да се успокоят  Hug

Относно молитвата за 40 дена - може и да не е точно на деня  Peace А се чете и за майката и за бебето (говорих вчера с 1 приятелка, свекъра и е поп  Peace). По мои сметки ние на 2.02 правим 40 дена и ако времето подхожда ще отидем  Peace След молитвата 3 дена се пости и неделята след молитвата се ходи за пречистване на майката  Peace

Хубав ден на всички  Hug

# 489
Привет, кой запита за мами на близнаци ей ни на и нас на хоризонта  Mr. Green
Фейс-че това са нормални настроения, спокойно ще се справиш и ще ти мине кофти настроението  Hug. Просто се отпусни и приемай нещата по-леко, дори и бебо да поплаче малко, не е фатално, не се напрягай толкова много. Къщната работа може да почака, а роднините - добре си се справила, не си примълчавай нищо и не се измъчвай. От опит ти казвам с дъщеря ми преди години бях адски ошашкана и всичко преживявах, плачех с нея и се тормозех - резултата е, че почти нямам спомен от най-хубавите месеци от живота и. Бях изморена, изтормозена, изнервена и се изпокарах с всички. Подрипвах на всяко примъркване и все бях под напрежение, те бебетата пък го усещат иии после ме беше яд, че не съм се насладила на малко бебе, да му се радвам и гушкам. Сега гледам да се наслаждавам на тези моменти и да не се впрягам много, дори и да има някой бебе да поплаче, поплаква, гушкаме се, успокояваме се - моето спокойствие действа и на тях и това е най-важното.
Така че мами наслаждавайте се на тези мигове и не ги пропускайте, аз знам, че за мен са последни няма да имам бебета повече и поглъщам всяка секунда с тях, искам да ги гушкам и да останат вечно толкова мънички, но виждам и каката и знам колко бързо ще мине времето и ще пораснат, а аз ще тъгувам за тези мигове.
Прегръщам ви и отивам да закусвам, че бебите похапнаха и трябва нова манджа да им подсигуря  Hug

# 490
  • гр.София
Минавам на отчет набързо.
Пандичка направо незнам каква е тази смелост за такива разходки,..браво и Зеленкото май беше като теб!И на мен така ми се излиза,със сигурност ще се разведря доста,амапусти страх от тия вируси,а и незнам дали ще облека бебо адекватно за навън(Моля,не ми се смейте  Embarassed )
Кайлис чак грешка не смятам,че е че си накапала капките направо в устата,но специално Колийфа и Абоколикена съдържат лактаза,и целта е да се смесят добре с млякото за да разградят лактозата и по този начин да помогнат.
Фейсче ,твоите премеждия край нямат.Дано скоро влезете в ритъм и да се поуспокоят нещата,във всякакъв аспект  Hug
Искренно завиждам на Елг  Embarassed ,мечтая си да ми е скучно и знам какво ще правя ако ми се случи-ще спя дълго и непробудно.Ще си изправя косата,откакто съм родила,един път можах да го направя.Аз за съжаление не се справям с кърменето,имам кърма,но така и неможах да овладея силната струя и слагам бебо на гърда едва 3-4 пъти на ден,През другото време се цедя и се храним от шише.От 3 дни коликите му са изразени като силни газове.Толкова се мъчи милия,пръцка,напъва се,гърчи се нон стоп.Коремчето и чревцата му само къркорят.Така ме е жал,много се измъчвам,защото е целодневно така.Неможе да спи,и е толкова уморен на моменти,че дори забравя за яденето,а той обича много да яде.Незнам как да му помогна,внимавам какво ям.Изключила съм толкова неща от менюто си и се чувствам напълно безсилна.Адски съм уморена и вече съм на автопилот.Извинете за оплакването,мрън  Tired

# 491
  • София
Айде, днеска е мъгливо и неприятно, ама предните дни, поне тук, си беше чудничко за разходка. Повечето педиатри са ОК за над -5 градуса, без мъгли, валежи, силен вятър. Със слинг или с количка, дори само за един час, разходката си има благотворно действие и върху майката, и върху бебето. Не разбирам какво толкова ви притесняват тези мнения на лекари и роднини - седенето 40 дни у дома за едно доносено здраво бебе (и майка му) ми се струва истинско наказание... Сигурна съм, че не сме само аз и Пандата дето излизаме редовно  Mr. Green

# 492
Айде, днеска е мъгливо и неприятно, ама предните дни, поне тук, си беше чудничко за разходка. Повечето педиатри са ОК за над -5 градуса, без мъгли, валежи, силен вятър. Със слинг или с количка, дори само за един час, разходката си има благотворно действие и върху майката, и върху бебето. Не разбирам какво толкова ви притесняват тези мнения на лекари и роднини - седенето 40 дни у дома за едно доносено здраво бебе (и майка му) ми се струва истинско наказание... Сигурна съм, че не сме само аз и Пандата дето излизаме редовно  Mr. Green

newsm10 спести ми писане smile3521

Catherin_78, явно при нас нещата стоят доста разлино. Винаги изслушвам мнението на мъжа си, но не бих позволила да ми нарежда какво да правя с детето (или с каквото и да е в същност  Laughing ) . Аз лично не виждам никакъв смисъл и логика едно бебе да плаче от глад. Повярвай ми, не след дълго дали са на АМ или кърма, те сами си махат 1, а после и 2 нощни хранения. Wink

# 493
Здравейте да споделя и тук върнах се от преглед!Вече има развитие, бебо малко се е смъкнал надолу, плацентата узряла и 2 см разкритие!А и бебко продължава да си расте така стремително, вече е 4 кг!
По късно док ме вика в АГО да направим запис на тонове и да видим има ли контракции, че аз явно не ги усещам!Каза че се надява скоро да има още промени и дори да тръгне родова дейност, ако не ще му помагаме да излиза!Питам я още днес ли, а тя каза че не, бебето не страдало и няма нужда , та ще го почакаме още малко!

# 494
 пандичка и бебетоо благодаря за отговорите. Ние от понеделник сме си вкъщи и сме много щастливи!Храни се малко под нормите(с около 5-10 грама на хранене), но си пълни памперса доволно около 3 до 5 пъри за денонощие, виждаме малко зор с оригването, просто или не винаги или много тихо го прави и малко се притеснявам.
 Сега въпрос към ЛЛЛ
 Нашето момиченце е на 7 дни, едва на няколко пъти е засуквало от дясната гърда, от лявата категорично отказва, затова използвам помпа, ръчна на "авент" количеството не е достатъчно и дохранваме с АМ.Вярно ли е че гърдите не трябва да се ицеждат докрай, за да не се запушват каналите? Искам да попитам и още нещо.В малкото пъти когато засукваше от дясната гърда, зърното се разрани и стана болезнено, когато продължих с помпата първо на дясната, а след това и на лявата гърда, зърната се уголемиха и станаха още по болезнени.Това нормално ли е при ползване на помпа? В момента ползвам крем за разранени зърна на "НУБИ".Вие какво бихте
препоръчали?

Не съм успяла да изчета всичко, просто не остава време.

Поздрави на всички и много  Hug  Hug  Hug

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 13:33 от Q_A

Общи условия

Активация на акаунт