Очакван е финала - последни щъркели, януари да докара-тема19

• 40 806
  • 732
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Тонини, аз мляко нямам. Не знам къде сгреших, но така и не ми тръгна. Така че трябва да вися в кухнята да приготвям шишета. Относно памперсите, трябва да са му по мярка, иначе пропускат. Ние памперс 2-ка бяхме взели и отначало се опикаваше с тях, после му станаха точно. Имахме памперс пермиум кеър 1-ца и му бяха ок, но като понадебеля, почна пък с тях да се опикава.

# 556
Бейбифейс, памперсите уж са за новородено - 2-5 кг. Същите като Бейбилав като размер, но има разлика явно.

за кърмата забравих, извинявай - но пък като е на АМ яде по-бързо и се оригва по-бързо. С кърма отнема по 1 час при мен цялата операция, че и час и половина го докарвам понякога.

# 557
  • Пловдив
Тонини, доволна ли си от Бейбилов?

# 558
miraluba, аз много база за сравнение нямам. Досега съм опитала само Бейбилав и Памперс Сензитив и веднага се оплаквам от вторите. Първите уж са по-плитки от Памперс, обаче не са ми давали гаф, докато вторите мани-мани. Памперс Сензитив не ми харесват и че са доста напарфюмирани. В Бейбилав за новородено не усетих миризма, въпреки че някои казаха, че има, но може да не съм разбрала за кой модел става дума. Пробвах 2-3 и на Пуфис - засега се държат добре.

# 559
  • Пловдив
Ще ги пробваме.
На мен Пуфис много ми миришат.

# 560
Фейси, аз ти писах във ФБ, че с първото дете в един момент поставих много ясни граници на майка ми, и сега тя не ги нарушава - идва да се радва на бебето и не ми се бърка за нищо. От друга страна - ако се чувстваш претоварена с домакинството и гледането на бебето, а тя и без това идва - връчваш й прахосмукачката и мопа и казваш, че ако иска да идва, ще помага така, както ТИ имаш нужда, а не, както тя си мисли, че имаш нужда - това са 2 различни неща. Или й казваш, че си напазарувала еди-си-какво, да ви сготви.
Също така, улеснявай се, бе жена. В момента аз тракам тука, а Мила спи в слинга, защото е болна и кисела. С нея в слинга мога да направя всичко - да сготвя, да изчистя, да просна прането. Не е много удобно с навеждането, но гледам да си поставям нещата така, че да се навеждам минимално или да клякам.
Нощем съм си приготвила всички неща до леглото на една масичка, изобщо не ставам. Разбирам, че трябва да ставаш за млякото, тогава се разберете с мъжа ти да приготвя млякото поне за едно нощно хранене, да го преобува и храни.
Изобщо - решението е мързеливо родителство Simple Smile Където можеш да спестиш някое движение Wink

За памперсите - ние сме с многократни пелени, но в родилното опитахме бейбилов 1 (жълтите), а за вкъщи взех пакет от биоразградимите - нямам никакви оплаквания и от двата вида. Биоразградимите идват малко слъпо - 19 лв. за 42 бро (3-6 кг), но ние ги ползваме от дъжд на вятър, и няма значение. Иначе те са единствените без гел и купища химикали на все пак прилична цена.

# 561
  • Пловдив
Фейсче, не знам дали имаш повече нужда от почивка или трябва да спреш за миг и да се събереш.

Това което ми прави най-лошо впечатление е не че майка ти все дава акъли за бебето, а че си позволява /сякаш без причина/ да квалифицираж мъжа ти. Всичко ми минава покрай очите, но това е много крайно.

Само здраве да е, а другото е такова, каквото сами си го направим.

# 562
Тонини,то добре,че дават под наем,ама аз не живея в София като вас Mr. Green

# 563
Фейс, ще се карам.
Повече постове с това, че си лоша майка, че си се провалила и т.н да не чета.
Я спокойно жено.
Ти кво си мислиш, че другите сме машини.
Всички с първо, второ, трето изперкваме.
Ей ме на аз днес съм неадекватна. Не съм спала.
Просто още се напасвате. А и моя ММ не е от най отдадените. Прави същото като твоя, само дето води и взима каката. Ама и взимането скоро ще му отпадне.
И какво ако днес не изчистиш или сготвиш Rolling Eyes пържени яйца стават за 5 мин.
Другото, майката не се измерва с домакинската работа, а с гушкането. Ако знаеш колко пъти Елия ме е нааквала. Побеснявала съм, асега се хиля яко.
Тя и
Котката ти го е казала.  Аз вечер си приготвям водата за млякото ( преди съм ти казвала с термоса) и почти на сън ги правя нещата.
И това за кърменето не си го мисли. Майката не е дойна крава. При едни става, при други не.
Пращам ти  Hug

# 564
Бейбифйс, аз понекога кърмя с часове1-2 ми виси не на ръцете ми на циците и си седя така гола в нас, къпя се , пикая на отворена врата, защото напоследък ми се дави и повръща, на едно миене на дупе ми се е случвало 3 хавлии да идат, щото тъкмо я измия и я сложа на повивалника и се напишка, ходя мия пак, връщам се с нова хавлия и хоооп - издрисква с.... И така цял ден се ръчкаме нещо с нея и не е само гушкане, мжът ми помага но днес му свърва отпуската и така. Нямам свекърва, майка ми живее на 300 км и е болна цял месец вече. Сама съм си , първо дете ми е , опит нямам, но пък настройката ми е вече че не си принадлежа изцяло на сбе си, даже бих казала че идните месеци тялото ми и всичко е основно в нейна услуга отколкото мое. Свикнеш ли и настроиш ли се да мислиш така, всичко ще е по леко Simple Smile все пак това са сбъднатите ни мечти , така че всяка жертва си струва

# 565
Здравейте Simple Smile
Фейсче, мила, не искам да чувам такива тъпотии, че не ставаш за майка , направо ме уби! Първо, тепърва има да правим хиляди грешки и то, вярвай ми, далеч по-сериозни от това дали и как точно си обгрижила новородено или си си отрганизирала дома. По-натам, като станат по-големи, тогава да видиш шоу, ще има да се чудиш дали и кое е правилно, че да няма твоите проблеми от твоето възпитание, неминуемо объркано в няква степен от твоите родители, но в същото време да не залитнеш в някоя друга крайност и т.н. и т.н. и не визирам теб,. а всяка от нас. Да си родител не е лесно, но е много хубаво. И да, уморително е, няма смисъл да се виниш. Имам толкова много вечери, когато връщайки се от работа, ни с малката съм седнала да се занимава, ни с къщата, ни с половинът, това е, не се обвинявам, колкото, толкова. Чисто, физически, трябва да си улесниш ежедневието. Да си организираш нещата така, че да те води мързела. Котето добре го е казала. Създай си елементарни удобства. Например плот за смяна на памперсите а задължителен. И да се опикае, грижи нямаш, няма да те боли и кръста. Вечер, можеш да си приготвиш термос с топла вода в спалнята, особено, ако нямаш микровълнова, където бързо да я топлиш. Водата я преваряваш наведнъж, сутрин за целия ден. Седи си под капак, нищо няма да й стане. Не е необходимо да къпеш бебето всеки ден, два пъти на седмица е напълно достатъчно. Майка ти я хващаш за ушите и най-спокойно й обясняваш какво очакваш от нея, без драми, без емоции. Ако не се съобрази, не се съобразяваш и ти с нея. Тръгвай по разходки, щом искаш. Ето, другата седмица ще е по-топло. Домакинството може леко да го зарежеш, или да прехвърлиш на майка ти, щом толкова държи да виси у вас. нека с това ти помага, а не с носене на бебето, или да идва само да ви види, на няколко дена веднъж, като на гости. Трябва да й покажеш до къде може да стига..и да си твърда. Май това исках да ти кажа. И не се обвинявай за кърменето, не се получило, ок, дали и какво си сбъркала няма значение, при номер 2 може да се получи, и не е няква фикс идея в крайна сметка. На ам, си има някои предимства, особено ако си нямала желание да кърмиш навън. А колкото дали са по-здрави кърмените бебета или не, определено ен намирам връзка между нещата, поне от личния ми опит. Храненето с шише също може да е емоционално и приятно и важното е вие да му се наслаждавате и въобще радвай се на бебо, толкова бързо растат...аз взех да си мисля, дали по-натам да не си направим и трето ..Simple Smile)
За кантарите, въобще не си купувайте. Това е най-безумната покупка и под наем не взимайте. Най-много да съсипе кърменето на някой. Аз имам , гледам да го позлвам все по-малко, защото ме натоварва с негативни емоции, особено като видя някой не дотам хубав резултат.

Ние сме добре. Много ми е хубаво бебето и много добричко, като едно меченце. Много я гушкам, спи на мен и пр. Спи ми в леглото, по-удобно ми е така с храненето. След като реших да додавам при нужда, явно се поуспокоих, и на практика почти не съм додавала ам. Странна работа. Все пак, по 30 мл на ден, вечер, давам, защото май тогава сушата е най-осезаема. Ще видим на къде ще тръгнат нещата. Колики нямаме, и с каката не сме имали. Не давам никакви капки за нищо. А защо давате биогаята? Нещо във връзка с коликите ли?
Мисля другата седмица да почнем разходки с количката, за сега само на ръце на двора я извеждам и то за по малко. Каката е на градина. Не ревнува, радва се на бебето, но си имаме нервни изблици, най-вече като я накарам да свърши нещо..И периодично чувам как "днес е най-лошия ми ден!" ;" вие сте най-лошите родители, мразя ви!"; "Никой не се занимава с мен, никой не ме обича!" и т.н. Тези неща не са нови и от днес..борим се някак..Simple Smile

# 566
Коте, удобно ли е да кажеш къде точно може да се намери въпросния Инфантс в София, тъй като аз проверих на няколко места, но не открих...даже някои не го бяха и чували Sad ?!

Предварително мерси   Hug

Ми в нашата "квартална" аптека има, ама ние сме в Младост-4 до Околомръсното, едва ли е удобно. Опитай Ремедиум, както казва Кайлис.

Много благодаря:), Котка. Младост 4 ми е добра опция.
Кайлис, днес в Ремедиума на Славейков и Графа е нямало... ММ е питал, та ще пробвам да поръчам в нашата "квартална" аптека, ако не - в кварталната на Котето Simple Smile

Hug на останалите

Ще гледам да се включа по-активно през уикенда ...
Лека и без колики Sunglasses

# 567
Момичета, минавам само да се похваля:
На 28 януари в 10.45 часа са роди нашата принцеса Ева - 3.300 кг и 51 см. От днес сме си в къщи.
Ще ви чета тези дни като ми остане малко свободно време  Hug

# 568
Фейсче, този разговор за провалените майки го водих преди няколко дни с две много готини момичета...След това се замислих, че кой е провален и кой не ще стане ясно след 20 години, когато, живот и здраве, децата ни ще се отделят от нас и ще тръгнат по своя път  Peace Та за такива изкази ни е още рано.  Hug
Моят съвет ще се припокрие с този на останалите, но и аз мисля, че трябва да въведеш някаква промяна в ситуацията. Делегирай повече дейности на ТМ - аз си признавам, че без угризения бих му прехвърлила едно от храненията през нощта. Или пък да поеме къпането и обличането изцяло. У дома се става по - рано, за да помогне ММ със приготвянето и закуската на каката. Нощем става да сменя памперси (сменяме ги в друга стая, че каката спи при нас), а когато малкия спи върху мен го прехвърлям на баща му след 6 сутринта, за да полегна и аз малко. НЕ е задължително да готвиш всеки ден, нито пък да блести от чистота. Например днес малката пожела мъфини - добре, обаче бебето иска да е гушнато, тя с претенции...Сложих малкия в слинга, започнах да чупя орехи докато тя се оглеждаше край мен, приготвих продуктите....Бебето го сви коремчето, започнахме с каката да пеем и аз подскачам на два крака Simple Smile разбъркахме, пекохме, ядохме и...станало време за кърмене. Ми, не успях да наготвя. ММ се прибра, сложи картофите във фритюрника, имаше още някои неща тип "обери хладилник" и пак не останахме гладни.  Peace
Изобщо, не ги жалете тези ваши мъже. Един откровен разговор и нещата би трябвало да си дойдат на мястото. С майка ти как ще се оправиш не знам. Съчувствам ти. Дано да успееш да я убедиш, че вече си имаш собствено семейство и то ти е приоритет. Hug
Анели - утре и аз ще го търся, ако го намеря ще ти кажа  Peace
Цветито - честита принцеса  bouquet

# 569
Аптеката е "Дима", в блока срещу СпортДепото, може би 484 беше.

Общи условия

Активация на акаунт