Очакван е финала - последни щъркели, януари да докара-тема19

• 40 469
  • 732
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря за поздравленията. Честито на Мами Коте, Матевска и Зеленко - да са ни живи и здрави.

Аз имам въпросче - родих нормално и преди седмица спрях да кървя, но от вчера пак започна, не е много но си тече. Да се притеснявам ли? Миналата седмица акушерката ми провери шевовете и каза че са зараснали много добре.

# 151
 SadДобро утро от мен!

Фейсче и на мен с кърмата няма да ми се получи. Хапчетата са си свършили работата. Пробвах, но Момчил разбра че почти нищо не излиза и загуби всякакъв интерес. Вече нищо не изтича. Ние сме на Хип комбиотик, но не пълни памперси на всяко хранене. Ака два-три пъти дневно. И яде по 50-70 мл.Коликите ни са поносими, аз давам еспумизан. В общи линии е кротък! Е има си и своите лоши моменти, като всяко бебе Simple Smile
А да ви питам, големият ми син както писах беше със грип. Три дни температура над 39°. От събота ноще вече няма температура. Педито ни каза да не го пускам при бебето още седмица. Майка ми се грижше за него и сега не пускам и нея при Момчил. Пети ден сме затворени в спалнята. Аз излизам само когато е проверено и те са в детската. Мъжът ми ми прави и носи млякото и ми стерилизира шишетата, носи ми храна, вода. И той е изолиран и спи в хола на дивана. Изобщо е някаква лудница. Мога ли щом вече детето е без температура поне аз да излизам от спалнята, с маска ли да ходя.. Така ми се иска да си гушна голямото момченце. Толкова е изнервен от температура и тоя карцер, горкият! Онзи ден и на баща си рекъл "В тази къща стана много зле" Направо съм пред депресия. Мъчно ми е за детенце!

# 152
Здравейте,
Пия мляко с нес и пиша.
Поредната бесънна нощ. Дребният реши, че ще си сменя графика и го болеше коремчето. ММ си спи, аз сменям наакани памперси, опика се. Весело беше. Та съм спала 3-4 часа.
Сега съм го сложила в коша за колата и го люшкам.
От утре отива в люлката, за да пиша.

Фейсче, компресите ми помагат за каналите.
Био гаята е пробиотик, да, и с каката карах само с него.
АМ давам Аптамил. Мисля сега да взема Милиумил. Пак на Милупа, но цената е доста по ниска.
А за кърменето, аз съм ти разказвала с каката, че бях така. Спокойно, аз не мисля, че си се провалила. Изнервена си, уморена. Не го мисли.
Аз бях почти сигурна, че няма да кърмя, та затова в болницата си давах АМ. Като видях, че мога да се цедя и има, почнах. Малко по малко мл се качваха.
Така, че спокойно. Пък ако не успееш, не е болка за умиране. Важното е да сте добре с бебо.
 Hug
За режима- аз и с двете деца имах режим. Просто оставям бебето да си каже какво иска. 2-3 дни го наблюдаваш и храниш, когато той иска. После сам ще се буди.
С Елия съм го правила това да я будя. Ей много гадно. После си оставих и сама си махна едното ядене през нощта.
За опикаването- аз върху повивалника си слагам от тези подложките за бебета ( има ги в кауфланд), та като тръгне да пишка го повдигам от единия край и така пишка на подложката.
Пращам ти много  Hug всичко ще е наред.

Роси, аз с каката кървих 3 месеца. Сега още като се прибрахме вкъщи ми спря. Но ми зацапва всеки ден. Ако е алена кръв и голямо количество иди на доки.

Еуфория, аз не съм доктор, но според мен можеш. И Елия беше болна, но не съм я изолирала. То няма и как де. Не целуваше бебето.
Ако бати е по добре се погушкайте.

Аз чакам мама да дойде. Ще ги оставя да се гледат малко, а аз да си сготвя.

На вдички коремчета, Стелинка, Тони, Перо, много  Hug

# 153
SadДобро утро от мен!

Фейсче и на мен с кърмата няма да ми се получи. Хапчетата са си свършили работата. Пробвах, но Момчил разбра че почти нищо не излиза и загуби всякакъв интерес. Вече нищо не изтича. Ние сме на Хип комбиотик, но не пълни памперси на всяко хранене. Ака два-три пъти дневно. И яде по 50-70 мл.Коликите ни са поносими, аз давам еспумизан. В общи линии е кротък! Е има си и своите лоши моменти, като всяко бебе Simple Smile
А да ви питам, големият ми син както писах беше със грип. Три дни температура над 39°. От събота ноще вече няма температура. Педито ни каза да не го пускам при бебето още седмица. Майка ми се грижше за него и сега не пускам и нея при Момчил. Пети ден сме затворени в спалнята. Аз излизам само когато е проверено и те са в детската. Мъжът ми ми прави и носи млякото и ми стерилизира шишетата, носи ми храна, вода. И той е изолиран и спи в хола на дивана. Изобщо е някаква лудница. Мога ли щом вече детето е без температура поне аз да излизам от спалнята, с маска ли да ходя.. Така ми се иска да си гушна голямото момченце. Толкова е изнервен от температура и тоя карцер, горкият! Онзи ден и на баща си рекъл "В тази къща стана много зле" Направо съм пред депресия. Мъчно ми е за детенце!

Това е абсурдно.
Ако се страхуваш, сложи си маска и живейте нормално. Дръж бебето в спалнята, ако е възможно, у нас би било невъзможно.

# 154
Добро утро момичета, аз се връщам от тонове - перфектни са. Спрях магнезия и сега си чакаме бебчето, когато реши да се покаже на света.  Simple Smile
Денят ми започва перфектно, особено след като случайно при лекарката видях и една позната лъчезарна усмивка tonniny  Hug
Вчера имах много лоша случка с майка ми, наложи се да я изгоним, държа се отвратително с мен и ММ,без това не ни помага изобщо не ни помага, а по цял ден лежи по диваните и гледа ТВ, аз си върша всичко сама вкъщи. Откакто си замина снощи с ММ ми все едно сме на меден месец  Joy, такова спокойствие цари вкъщи.
Пожелавам ви много хубава седмица, пълна с емоции.   bouquet

# 155
Котке, знам че е абсурдно!Но нашата педиатърка ме побърка и ме наблъска със страхове. Довечера си прибирам мъжО в спалнята и още сега ще по гушкам бате!  Hug

# 156
  • София
ileto, violetka_86, честити рожби!

svetla_1102, може би тези статии ще са ти от полза, за да се ориентираш дали бебето ти приема достатъчно кърма:
Сито ли е бебето ми?
Как се хранят бебетата

# 157
Привет! Луиза все повече ни реагира и се смее като я закачаме, ехххх  Two Hearts  Kissing Heart newsm76 Иначе две нощи успях да поспя, и тя до едно време спи по-спокойно, и ММ много става да ме отменя в гушкането. Иначе коликите си ги имаме, определено се засилват сутрин след 4.30. Тази нощ от тогава до 6,45 когато я кърмих и после приспах на гърдите ми, пъшкаше, напъваше се, много ми е мъчно да гледам и слушам как се мъчи. Дори на гърдите ми трудно се успокои.

Честити дечица на Илето, Виолетка, и Barabanjio (която оповест във ФБ) ! Да са ви живи и зддрави и мнооого да ви радват!  smile3504 smile3525

Честити месечинки на Роси4ка, Котката Марта, Зеленото човече, Матевска и Нурии!    Kissing Heart newsm32 1crib

Фейсче, начинът, по който се чувстваш много наподобява как аз се чувствах в първите дни след изписването ни. Тогава точно ти ме убеди, че не е истинска депресия, а нормално и временно хормонално състояние. Simple Smile Сега послушай себе си!! Моята съвет е да опитваш да излизаш за 30мин всеки ден. Ако още не искаш да извеждаш бебо, ако мъжът ти се е върнал на работа, викай майка ти. Ако и тя работи, излизай вечер, когато мъжът ти се прибере. Ей така, да видиш движението навън и да те лъхне студения въздух. А когато си ОК за разходки с бебо, знаеш къде сме ние с Лизи. Горе главата! Обещавам ти, че мнооого  скоро всичко ще се нареди и избистри.  Hug

Роска, лохиите са така - почват, спират, почват, спират. Може няколко седмици, може и 3 месеца да продължи. Мноооого е дразнещо.

Днес стискаме палци на Възпресителница с перо и Вики!!!!!

Последна редакция: пн, 20 яну 2014, 09:58 от ♥Пандичка♥

# 158
Роси, ако са били спрели за повече от 4 дни, това вероятно е т.нар. 6 week bleed:
http://forums.llli.org/showthread.php?30389-quot-6-week-bleed-qu … t-in-nursing-moms

# 159
Здравейте! Аз още съм две в едно. Утре ми е термина, а днес следобед имам час, да видим какво ще каже доктора. В събота направихме с приятелско семейство дълга разходка, ходихме до Созопол, мотахме се по кея, хапнахме... почти цял ден... изморих се много и си викам ей тази нощ след тоя маратон ако не тръгне, не знам кога... е, не тръгна.
В Бургас има обявена грипна епидемия, спрени са ЖК и плановите операции до 22 януари сряда, а точно тогава наблюдаващата ме по каса каза да отида. И за това съм малко притеснена.

Чета тук и във фейсбук много полезни неща, запаметявам линкове, че колкото и да си казвам това е важно, няма как да го забравя и след няма и час вече ми се е изфирясало от бременния мозък. Mr. Green

Фейс, аз съвети не мога да давам за това, мога само да те spoko  Hug. Всичко ще се нареди, ще видиш.

Честито на всички мами, сдобили се бебчета! Да са живи и здрави мъниците и много да радват!

Да питам - днес ми изтича 45дневния болничен. И сега какво?

Малчо и Прахчето се обаждат тук там, моля Газела и Марион-С да се обадят, че напоследък хич не ги засичам. А аз може и да не пиша, но всичко чета.

Днес е хубав януарски ден. Насладете се на слънцето!  Nature Sunny

# 160
Здравейте и от нас. Каката и баткото още покашлят, аз съм май вече на оправяне, малките засега се държат  Praynig Давам ампулка вит.Ц всяка сутрин. Днес има слънчице и си мислех да не ги ли изведа бебките newsm78, но се отказах заради майка ми , която не знам как, но ни се натресе (въпреки, че изрично казах, че НЯМА ДА Е УДОБНО) и вече седмица си проси изговане, кухнята е пренаредена, дрехите са разместени - идеално!!!!  Хубавото е , че утре си отивааааа и по този повод искам да ви почерпя:

Ивката й излязоха пъпчици на дупето (червенички) и се чудя дали пък не е алергия  newsm78 Иначе всеки път се мием ... откъде дойде това не знам  #Crazy

Стискам палчета на всички очакващи мамчета (признавам последните ми дни бяха доста напрегнати и неприятни, но бих ги повторила ако трябва, защото резултата си заслужава  Heart Eyes Heart Eyes) Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 20 яну 2014, 12:55 от toridim

# 161
Elg, Pandi, Kote - благодаря ви за информацията. За всеки случай се обадих на лекаря ми. Каза ми да се наблюдавам няколко дни ида видим какво ще стане.

Честит син на мама Вики - родила е тази сутрин към 10.40 Simple Smile
Хубав ден пожелавам на всички ххх

# 162
  • София
Честито на мама Вики, да и е жив и здрав малкия мъж  Hug  bouquet

# 163
Привет група.Тук става все по-пусто..
Честити месечинки мама
Rosi4kaS - бебе Вивиан

мама Котката Марта - бебе Мила

мама Зелено човече - бебе Лимон
мама Matevska - бебе Калоян

мама Nuriii - бебе Яна

мама Katrin Kavalova - бебе Максимилиян
 Честити бебчета на обебелите се мами,които съм пропуснала,да са им живи и здрави рожбите!!
Чакаме новини от Перо и стискам палци !!  Hug
Тори ,какъв повод за почерпка, разби ме!
еуфория Баткото да оздравява бързо,но не го лишавай от гушкане.
Im So Excited скоро ще е момента,чакаме подробности следобед,успех!!
maggie_m Дано си успяла да убедиш завеждащия да ви пуска вече,голямо мъчение...  Hug
allian84 При теб как е положението??
При мен няма новини,така че пожелавам прекрасен ден на всички и успех и стиснати палчета на мамчетата на които днес им е деня.На родилите по-малко колики и повечко сън и да не прекалявате с целувките  smile3534 , че си опъпчихте слънцата.На коремките  Hug още малко останаааа !!

# 164
  • Севлиево
Тая тема е живия пример как не само свекитата, но и майките ни могат да ни изкарат извън нерви с така наречената си помощ. Няма да коментирам моята, но и аз съм в отбора.

Общи условия

Активация на акаунт