Очакван е финала - последни щъркели, януари да докара-тема19

• 40 510
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте!
Перо,как си?
Фейсче,не се отчайвай! Ето,момичетата много добре са ти казали,че трябва да се наспиш и успокоиш. Радвам се,че ТМ се включва в дейностите,които са свързани с Точко. ММ пък още отсега би отбой-бебето си имало 2 баби,2 дядовци и майка,той какво да се навъртал. Побеснях-все едно сама съм си правила бебето!
Гони ме нервата и не ми се пише много-много.
На всички нови мамчета-да са ви живи и здрави бебчетата,да ви радват много,а на вас-бързо възстановяване! Hug

На всички мами-дано скоро отминат проблемите с кърменето и коликите. Hug
На всички бременелки(то не че останахме много)-дано скоро дойде и нашият ред! Hug

# 136
Привет и от мен пореден ден в болницата, вчера доста си поревах от нерви и безсилие.
В петък малката беше 2080 ииии с огромни надежди ни казаха, че ако качи още 20 грама в събота ни пускат. Да ама не вчера била 2060 - явно се е изакала и изпишкала преди кантара ииии ние отново тук.
Така може да си играем доооо другата неделя, двайсет грама надолу и нагоре, нервите ми не издържаха и ревнах, тук са адски нелюбезни нищо не обясняват и не дават отговори, на въпроса ми няма ли начин да си тръгнем срещу подпис, ми се сопнаха, че е трябвало да се подготвя, че ще поседим по-дълго време. Безсилието, безразличието и отношението, с което унижават майките тук направоооо ме накараха да избухна в сълзи, доста си поревах, но ми олекна.
Бебетата стоят и двете на гърди, но се измарят след 10-тина минутки, после се изцеждам, на следващото хранене давам и изипиват след сукане по 40-50 мл.
Иначе аз ще мъча да увелича количеството на кърмата, че не успявам да изцедя толкова на всяко хранене, даже към края на деня вече едвам изцеждам 60 мл от двете гърди.
Не знам и колко успяват те самите да си дръпнат, нооо каквото стане ако се налага ще дохранвам с АМ въпреки, че не ми се ще.
Прегръщам ви и пожелавам прекрасен почивен ден  Hug Hug Hug

# 137
Дали си държат главите ( не з ам как да го обясня). Бебо е като костенурка. Като го гушна към мен и започва да се надига, оглежда.

Да, и Мила. Даже сестра й я кръсти "костенури", обаче още не може стабилно да си я държи и я забива в мен по някое време.

И бебо е така. Ако го оставя наляво, го намирам по гръб и с глава надясно. Забравила съм какво правят.

Принцесо, хубав край на разказа си имате.

Честита дъщеричка на Вероника.

Малчо  Hug

Аз изкарах прекрасна безсънна нощ. Малчо го болеше коремчето и заспа чак в 12ч. Пропусна си храненето в 1ч. А каката падна от леглото си и си удари окото, нослето и главата на ръба на спалнята ни. Сега е ожулена.

От мен много  Hug

# 138
Добро утро и от мен! Аз пък спах като къпана, защото ММ го пуснах на ергенска нощ  Mr. Green тоест на риба /на 1 час разстояние е, така че бях спокойна/, ноооо такъв кеф беше в леглото - можех да си се мяткам и шавам и стена колкото си искам без да се съобразявам - блаженство! Обмислям дали да не го изпидиря да спи в хола!  Mr. Green

Илето, честит син! Да ти е жив и здрав и само хубави новини да чуваме от теб!
violetka_86, честита дъщеря и на теб! Много да те радва!

Росичка, на мен ми стана жал за теб от историята ти, а не смешно - горкичката какви нерви само си изпотрошила, но се случва....

Елг, как си правиш топли компреси под душа??? Нали вече си мокра цялата? Дано изминалата нощ да не се повтаря вече.  Hug

Бейбифейс, звучиш ми по-добре вече!  Hug Дано скоро да си стъпиш на крака! А тази в отделението как е могла подобна грешка да направи - щях да огърмя светилата, ако бях аз на твое място!!!

Хис принсес, ама и тази хебаме, която ти се е паднала, е била за изгонване директно! Нямаше ли последствия - та тя те е подложила на испанската инквицизия направо! И това нямаше да го оставя така - още повече в Германия, щях да ги тормозя с оплаквания месеци наред докато не направят нещо да си подобрят персонала! Ужасни мъки си преживяла и ти - добре, че всичко е минало сполучливо!!!

__Malcho__, наистина поведението на ТМ е за побесняване! Дано като се появи бебето да се промени - да му дойде отвътре така да се каже да се грижи за него. Иначе ще е голяма мъка за теб...

maggie_m, много  Hug Няма ли начин да влезеш при завеждащия отделението и направо, с твърд тон, да му кажеш, че си тръгвате и че искаш да се подпишеш ако трябва под сто хиляди документа? Лицата под него никога няма да поемат отговорност при взимането на решение. Това е моят съвет - даже отиди с ТМ там, за да не омекнеш по време на разговора. Това е нечовешко вече наистина.

Оф като ви слушам какви проблеми имате с кърмене, колики, запек, направо страх ме хваща дали ще се справя....

Хайде, чакаме новини от Перо! Панди нещо ми се изгуби тия дни!

# 139

Към ЛЛЛ - Дискомфорта е при засукването и първите няколко глътки на бебчо. След това всичко е наред и не усещам болка. Кърмя на поискване, в момента, в който се събуди малкия си иска яденето и аз веднага му давам да суче. Има периоди, в които спи по 2 часа, има и по-дълги периоди на сън. Събужда се като огладнее общо взето. Често има кърмачески кризи когато яде на всеки час. Днес например не мога да го наситя - яде като ламя!
Снощи до късно четох статии на кърменето, наливах се с вода, налагах се с леден компрес 2 пъти след кърмене и така се справих с дискомфорта, болката и препълването на първо време. През нощта спах спокойно и без болки, а бебо спа цели 5 часа /това му е рекорд!/. Смятам да опитам блоково кърмене за да намаля количеството на кърмата.

marjan357, вероятно бодежите са при слизане на млякото, щом след това няма дискомфорт.
Виждам, че си чудесно информирана и отговаряш адекватно на нуждите на бебето ти, поздравления   bouquet

5 часова пауза е по-скоро голяма за толкова малко бебе. За 24 часа можеш да си позволиш само една 4 часова. Когато паузата е по-дълга гърдите не произвеждат мляко, защото няма сигнал за търсене, а е възможно и да се препълнят с последващ дискомфорт. От друга страна бебето не получава мляко и така нужните  му калории.

Пожелавам ви безпроблемно кърмене   bouquet

# 140
Честити бебоци на Цветно, ileto и violetka_861stroller

vass.m, моят термин също е на 21ви, но гледам да не се шашкам, защото ми се струва, че това само ще забави нещата  Grinning. Е, купих си вчера папая и ананас и ще тествам плодовата салатка следобеда или утре, но като цяло се надявам, че скоро момата ще си тръгне самичка. Моят корем май е по същия начин, но пък главичката си е достатъчно ниско и в позиция. А за изчисленията - толкова са ориентировъчни, че няма как да се ръководя по тях...Вярвам, че беба ще е точно толкова голяма, колкото трябва и няма да има проблем да излезе  Heart Eyes.
milensky1980, дано скоро операцията се възстанови напълно!  Hug
babyface76, всичко ще се нареди, мила! При всеки е различно, няма нищо странно в това да имаш съмнения и да се чувстваш несигурна в началото! Нека мине малко време и нещата ще си дойдат на мястото!  Hug
Възкресителница с Перо, какво стана с твоите контракции?
Rosi4kaS, като те чета и се убеждавам, че ще е най-добре да се разхождам с чанта, закачена за количката, за да се избегнат подобни приключения. Цялата количка едва ли да забравя...  Joy.
His Princess, колкото кошмарно, толкова и красиво си го описала! Бъдете здрави и щастливи!  Heart Eyes
maggie_m, само мога да се преклоня пред усилията, които полагаш! Стискам палкци скоро да се приберете!  Praynig
~Elg~, милата Елия! Твоят мъж нали беше сръчен? Да й монтира една преградка отстрани, за да не пада повече  Simple Smile.

При нас е голяма идилия: нещо ми се кротна положението зад гърба и кога поглеждам и трите ми момчета (мъж ми и двата котака), така сладко заспали в най-забавни пози и на най-забавни места, че едва сдържах смеха си!  hahaha Heart Eyes.
Хубава неделя!

# 141
Честито на похвалилите се мами с нови ангелчета ( някои с дота завидни размери Simple Smile ) Hug
 Момичета, относно кърменето и аз имам питане. При мен също сученето води до освобождаване на напрежението в гърдите, за разлика от помпата, от която някой път едвам изцеждам и 10тина мл от гърдата от която не сме яли, докато тази, на която сме яли значително олеква... мислих, че е от помпата, но я смених с електрическа и с нея, макар да съм доста по доволна, пак има случаи в които едвам по малко изцеждам, за 20тина минути помпане. Та се чудих тя изобщо изяжда ли достатъчно.. и как един път се храни активно  20, 25 минути с малко почивки, но доста активно сукане, а друг път 7, 8 минути супер лениво и край Sad започва да се оспива , аз да я изправям, говора й и какво ли не, но без резултат, а преди това супер гладна се е събудила и започва настарвено... в теьзи моменти ми е много сдухано и чакам доки в понеделник да дойде на визитация и да консултира по въпроса. реших и вас да попитам Confused

# 142
  • София
maggie_m, аз си тръгнах по-рано, разписах се за домашен отпуск, взех си и детето и се прибрах в къщи. Аз говорих с завеждащият отделението. Тонини правилно те е посъветвала.
Честити бебчета на Цветно, ileto и violetka_86! Да са ви живи и здрави и бързо възстановяване на мамите!
Засилиха се коликите на малката нощно време. Почти не съм спала.
Лек ден на всички!

# 143
Честита първа месечинка   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

мама Rosi4kaS - бебе Вивиан

мама Котката Марта - бебе Мила

мама Зелено човече - бебе Лимон

мама Matevska - бебе Калоян

Да са ни живи и здрави ! Едно прекрасно и безгрижно детство Simple Smile   bouquet  bouquet

# 144
Тони, правя компреси с кърпи. Пускам душа на много гореща вода( ама с нея не мога да се къпя), топля кърпите и ги слагам.

Мандаринката, точно такава преграда гледах скоро дали да не и вземем.

Честита месечинка.  bouquet

# 145
 Laughing Не мога да не споделя с вас Мирко какво направи.Сутринта не ми ставаше да го кърмя и го взех при нас да спи след като се нацока,и по някое усетих как едни мааалки пръстчета ми бъркат в устата  Laughing събудих се и той ми се усмихваше...Толкова беше сладък че си го нацелувах

# 146
Честита първа месечинка на
мама Rosi4kaS - бебе Вивиан

мама Котката Марта - бебе Мила

мама Зелено човече - бебе Лимон

мама Matevska - бебе Калоян

Да са ви живи и здрави бебоците и много да ви радват.

Относно костенурската поза  Mr. Green Каката почти не съм я слагала по корем, че тя много си повръщаше, а по корем съвсем повече. Но малката от 10-я ден някъде започнах да я слагам по мъничко и вече си вири главата  Mr. Green Опитах и снимки да направя, но още се клатушка и тъкмо щракам и гледам на снимката наведена главата. Не можах да улуча моментите и се отказах - има време и за такива снимки  Hug

# 147
  • София
 Peace Да се отчета и аз.
Честити месечинки на бебоците на Rosi4kaS, Котката, Зелено човече и Matevska   bouquet
Елг, биогая знам, че е пробиотик, но от аптеката ми казаха, че няма смисъл ако не е болен или с някакви проблеми да му я взимам. Аз бях изтощена, че точно се прибрахме от родилното и само казах да ми даде каквото смята за добре. АМ какво даваш? Сори за бесънната ти нощ... Знам какво ти е. Аз вече не издържам с тези негови колики. ММ си спи, аз повивам и успокоявам. Той повече денем действа, а аз спя. Топлите компреси под душа помагат ли за производството на кърма, или само отпушват каналите?
Аз с кърмата съм доста зле вече. Все повече намалява и намалява количеството. Вчера и днес сутринта по 20 мл цедих, тази вечер 10. Следобяда той сука малко от едната, но после си изяде почти цялото АМ. Иначе каналите са ми отпушени, просто нямам мляко. Пробвах с по-често цедене, но няма и това сякаш не е стимулация. Вече толкова се уморих да го мисля кърменето, че дори престанах да чета материали по темата. Провалих се в това отношение - приемам го и продължавам напред.
За режим на хранене, педито ни каза на 3 часа и да му давам и нощем. Много ми е неприятно да будя спящо бебе, за да го храня. Той си има негов си режим все още и не го интересува този, който му налагам. Понякога се буди на 1,5-2 часа, понякога не мога да го вдигна изобщо. С ММ се разправях сега в 9 да не го будим, че спеше много сладко, ама той не та не - ще му объркаме режима. В момента яде по 80-90 мл. Освен това ака почти след всяко хранене, направо ми омръзна да сменям наакани памперси. Опикал е всичко. В момента, в който го съблека гол и започва. Тук в рамките на няколко дни успя да си облече почти всички дрехи.
Ние също сме с колики, но не след всяко хранене. Днес примерно след храненето в 6 и в 9 си спа сладко, но иначе цял ден беше неспокоен, напъваше се много и пръцкаше. Налага се по час-час и нещо да го успокоявам, за да заспи и след това идва следващото хранене, което е направо убийствено - нямам никаква почивка да подремна. От утре ММ е на работа и оставаме сами. Майка ми е болна пак и не може да дойде, а тук хладилник празен, толкова неща има за купуване. ММ без мен никога не може да напазарува каквото му поискам, все нещо объркал или не намерил.
His Princess , това като го чета и направо се плаша. Все плюем нашето здравеопазване, ама и там си ги бива... Важното е, че на финала всичко е ок!
Перо, с теб какво става?
Малчо, стягай го ТМ, негово си е детето все пак. ММ каза, че не иска баби, докато си е той вкъщи.
Маги, подпиши документите и си вземи бебките, както са те посъветвали.
Тонини, твоят ден наближава също:)
mandarinkata и ти си там някъде:)

# 148
  • София
Да са ви живи и здрави сладките принцеси и принцове!  Heart Eyes

Аз все още чакам.. терминът ми мина, утре ако няма нещо ново отивам за измерване на ДСТ. Родих синът ми точно на термина и сега ми е малко странно да преносвам. Мамето ме "успокои" че едно време ме е преносила с 20 дни  Tired

Успех на всички мами, бъдещи и настоящи!  Hug

# 149
Добро утроо ,аз с нищо немога да се включа по темата за отглеждане на бебенца,кърмене ....и т.н. чувствам се напълно безполезна ,само мога да се оплаквам и да благородно да ви завиждам  че си гушкате пухкавите бебчета newsm51  ,днес е вече 3-тия ден след определения ми термин 17.01 и моя малък биберончо няма май никакво намерение да излиза ,докторът ми каза че по правило трябвало да се изчака 7 дена и тогава да реши какво да прави ,което хич не ме успокоява защото всеки ден ми се вижда като цяла вечност   newsm45 ,и такива работи около мен ...желая ви хубав ден

Общи условия

Активация на акаунт