Очакван е финала - последни щъркели, януари да докара-тема19

• 40 454
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ето ме пак. Бързам, докато имам време, че след час и нещо ще къпем малък Точко. Вчера педиатъра каза къпане всеки ден, но ние с ММ сме на мнение, че не е нужно чак толкова в момента, когато е новороден и е зима. Нещо много ми идват тези съвети от педиатри от старата школа и това как да ги съчетавам с новостите, които чета по темата за отглеждане на децата. Нашият педиатър е възрастен. На док майката също е  педиатър-пенсионер и като й се обадя за нещо получавам съвети от рода да давам вода със захар и др. подобни, които сега се отричат.
Друг проблем, който имам е  липсата на кърма и сега чета всички съвети, които са давани по темата, статията на зеленото човече си я запазвам за четене по-късно. Док каза, че и от стрес може да нямам кърма и да дойде по-късно. Проверява ми днес каналите, понеже ходих да маха конците и каза, че са отпушени. Но гърдите са меки и отпуснати. Преди малко Яни засука дясната - с нея няма проблем, но не мога да го накарам да суче от лявата - там плаче и се дърпа. Сука ме около 10 мин и пусна. После давах АМ и си го изяде почти цялото. Сега, докато ви четох, цедих с помпата и резултатът беше 20 мл от двете гърди Sad
Перо, айде да се раждате и вие, че знам колко е изнервящо накрая! За спането си права, аз днес поспах малко, с ММ се редувахме - той от 12 до 3, а аз от 3 до 6. Освен това бях на разходка - баща ми ме закара да ми махат конците и това ми беше разнообразието и то голямо.
Doci, не съм в депресия, както всички мислят - просто съм изтормозена. Днес съм малко по-добре. А ти внимавай с тези настинки, че аз още не мога да оздравея, ами и баба ми се е заразила и е доста зле положението там. Майка ми се съмнява, че ще го преживее това.
Коте, разбирам те много добре, не е като да не си обичам бебето. Просто много ми се насъбра и ми е за първи път всичко. Неспането и болките ме изцедиха. Иначе забелязах, че като го гушкам и ми става много добре, но ММ все протестира да го оставя да спи - той не разбира тези контакти, едва ли не мисли, че тормозя детето, като не го пускам да спи в леглото. Единствено си мисля, че от една страна е прав, че като свикне прекалено много до мен и после няма откъсване. Ако ми се наложи да изляза, ще е голям проблем. Сега съм го сложила да спи на дивана, а ние гледаме ТВ. Ако се размрънка, започвам да го галя по главичката - веднага се успокоява. Относно акото, не става дума за воднисти изпражнения, а за чиста вода - все едно се изпишка от дупето. Видях го, защото стана, когато сменях памперс. И се наака 5 пъти за 1 час. За глюкозата и аз имах съмнения, че не е нужно, но така ми казаха от бърза помощ и така направих - не съм компетентна и изпълнявам.
Тонини, днес ги оставих майка ми и ММ да се грижат за него 2 часа, резултатът беше неправилно поставен памперс и мокри дрешки:). Едвам се били справили, оплакват ми се, че много шавал  Mr. Green
Деси, много се радвам за теб! Дано и аз се пооправя скоро.
Алиан, стискам палци и за теб да се раждате скоро. Нищо не каза за квартирата, или аз просто съм пропуснала.
Кайлис, това, което ми описваш за малката е точно, както при мен. Чак сега почвам да се съвземам. Ние, да чукна на дърво, нямахме никакви проблеми, но може би ако беше като с твоето момченце, сърцето ми щеше да се къса.
Мария, ТМ е странен, аз очаквах нещо подобно от моя, но стана обратното. В момента е като на пружини и като нещо трябва да се прави, скача веднага. Аз само сменям памперс, че нали обясних по-горе как го бяха сменили с майка ми.Simple Smile Иначе го облича, нищо че много шава.
Елг, мерси за съветите.  Hug За биогая от аптеката ми казаха, че не било за колики  newsm78 Исках още да те питам ти какви количества кърма цедиш и му даваш? Как определяш по колко да поема? Колкото изяде ли? Аз не че има надежда да кърмя или да цедя, нещо се влоши положението, но да си питам...
Нещо смешно се сетих - не го бях споделяла. На мен в болницата ми смениха бебето  #Crazy Последния ден преди изписването за последното хранене ми донесоха друго бебе. Аз още щом го зърнах отдалече и казах, че не е моето - беше с много малка глава, но акушерката настояваше, че било моето. И се скарахме. На всичкото отгоре беше момиче. Ама аз съм била Калина и там на етикета пишело майка Калина, значи било моето. Нито пол отговаря, нито тегло, пък и фамилията ми не е Димитрова. После от отделението ми се извиняваха, че била нова акушерката и не била наясно още кое как и какво.
Сега ви оставам, че след малко ще къпем. Нещо не му понася коритото повече обича на чешмата да му мия дупето. Дано днес няма ревове:)

# 121
 ooooh! Направо съм луднала Мирко четвърти ден ми е с температура 37.2 - 37.5 давам му панадол бебе но той е все така  .Какво да го правя ? Cry Искам по-бързо да  ми се оправи съкровището

# 122
ooooh! Направо съм луднала Мирко четвърти ден ми е с температура 37.2 - 37.5 давам му панадол бебе но той е все така  .Какво да го правя ? Cry Искам по-бързо да  ми се оправи съкровището

Лекар виждал ли го е?

# 123
Да даже в понеделник ще го водя пак

# 124
Фейсче,
Био гаята е бактерия. Има в нета листовка, прочети я за да се ориентираш.
Цедя по 100-120мл от двете. В началото цедях по 20 от двете.
Той яде 120мл  през 4 часа. Ако не изцедя толкова давам АМ.
Просто се успокой, ако е възможно се наспи и неси мисли, че няма да се кърмите. Ако ще се изцеждаш си трябва постоянство. Като при кърменето.
На мен даже циците ми си имат график.  Joy Болят ме горе долу когато трябва да се цедя.

Аз да питам нещо,
Как са с двигателното развитие вашите бебоци?

# 125

Какво имаш предвид?
Мила още спи около 20 ч. на денонощие, останалото време яде 8 пъти по 30 мин.
(Тя се роди един месец по-рано, така че го приемам за нормално.)

# 126
Фейсче и аз като другите ще ти кажа - не гледай какво цедиш с помпата  Peace
Слагай го по-често на гърда - в началото ще се дърпа, може малко да помрънка, защото е опитал от лесното (шишето с АМ).
Точно за това се включих да кажа - не само към теб, а към всички, които не успяват да изцедят ...
Тази вечер си направих експеримент - колко ще изцедя от гърда, от която не съм хранила повече от 4 часа. Резултата - нямаше и 10мл, като цедих в продължение на близо 30-тина мин. Едвам капеше.
Малко след това сложих бебка да вечеря - е даже и преля устата от силна струя ли какво незнам. Нахрани се детето и сега доволно спи  Peace

Кайлис беше споменала, че за нея най-добрата помпа е бебко. А Елг - че успява да изцеди голямо количество с помпата. Е всеки различно.
Аз да споделя че нашите дни в болницата минаваха във почти постоянно висене на гърда  Peace Мъчих я да си оформи зърното (че са малки и хлътнали), мъчих и да увелича к-вото. След изписването започнаха да се нормализират нещата  Peace

Някой може и да ме линчува, но ще си призная - не мога да кажа че кърменето ми е особено приятно. Не от към гледна точка на контакта с детето ми, а факта че потичането на кърмата ми причинява болка от която ми се насълзяват очите. Отделно усещам и как се препълват, едно такова чувство  Close Отделно зърната ми са толкова чувствителни (без да са разранени), че ме боли, когато някоя по-широка тениска се развява върху тях.
Но имам кърма и ще кърмя до когато я имам  Hug

На мамите - лека и спокойна вечер без колики на бебчетата.
На бремелинките по-малко безсъние.
Аз ще опитам да подремна - спи ми се, а много трудно заспивам  ooooh!

# 127
изтървах ви съвсем  Whistling Минавам да се запиша и да благодаря за темата!   bouquet

Не съм чела, засега още се борим с кърменето, иначе сме много кротки Blush Дано все така да е Praynig

# 128

Какво имаш предвид?
Мила още спи около 20 ч. на денонощие, останалото време яде 8 пъти по 30 мин.
(Тя се роди един месец по-рано, така че го приемам за нормално.)

Дали си държат главите ( не з ам как да го обясня). Бебо е като костенурка. Като го гушна към мен и започва да се надига, оглежда.

# 129
  • Русе
Момичета, минавам само да се отчета  Simple Smile. На 12.01.2014, пет дни преди планираното секцио се роди нашият малък мъж Антон. Тежи 3500 и е 50 см. След седем години чакане, най-после прегърнахме своето детенце. Всичко започна на 11.01 вечерта с леки болки в кръста и корема. Отидох в АГ-то с намерението само да ме погледнат и да се прибирам вкъщи. Е, да ама не. ММ беше сигурен, че раждам. Включиха ми система  магнезий, на тоновете нямаше контаркции, но на сутринта осъмнах с разкритие. Родих със секцио в 12 и 10. Вече сме си
вкъщи, свикваме един с друг, храним се смесено защото мама няма достатъчно кърма. Бъдете здрави, на родилите - спокойни бебенца, неродилите - леко и безболезнено раждане  Hug.

# 130
Дали си държат главите ( не з ам как да го обясня). Бебо е като костенурка. Като го гушна към мен и започва да се надига, оглежда.

Да, и Мила. Даже сестра й я кръсти "костенури", обаче още не може стабилно да си я държи и я забива в мен по някое време.

# 131
Здравейте момичета!   bouquet

Бебе Селина днес е много добричко Heart Eyes след вчерашният катаклизъм  Mr. Green  
Викам на ММ трябваше да я кръстим Сирена,така реве ,че се чува в целият квартал  Grinning
Коликите ги борим с капки и я държа върху мен,мисля че има значително подобрение..

Ето я моята история за раждането Heart Eyes

Поради медицински причини ,ако малката не се беше родила до термин 6.01 ,трябваше да ме приемат в болницата и да предизвикат раждане...На 7 сутринта потеглихме с ММ и куфарчето към нашето мечтано пътешествие...Три дни и три нощи ме мъчиха с някакви хапчета,предизвикват ми контракции ,болки ,контракции и после нищо.Изчакваха нарочно ,тъй като не искаха да предприемат агресивен метод .На четвъртия ден отново никакво разкритие,и решиха да ми сложат гел,който бил с по-силно действие от хапчетата.Съответно почнах да получавам контракции,доста по-болезнени от предишните.За тези четири дни бях на тонове сигурно 50 пъти ,никакво време за почивка и спане,и бях почнала да се изнервям ,че вече нищо не се случва .Контракциите започнаха да зачестяват,но през целият ден нищо не се случи.Вечерта бях отново на тонове и след това ме прегледаха мануално и Доки каза ,че имам разкритие около 3 см..ММ беше там ,след това си тръгна,тъй като не дадоха никакви надежди за нощта.. Качих се в стаята си обаче след час болките започнаха да стават все по-силни и по-силни,слязох отново на тонове и смяната се беше сменила,посрещна ме едно младо 18-20 г момиче(хебаме) и не мн дружелюбно,бях си взела белешка от предните дни...Тук има много практиканти,хебамета,стажанти и т.н На тоновете се видяха контракции ,но бяха отново нерегулярни .Болките се засилваха и за целта ми биха една мускулна и ме пратиха да спя,а ако има нещо да сляза пак..Отидох си в стаята и от инжекцията съм се унесла,но след около 2 ч се събудих отново от контракции,чудех се дали да слизам пак долу,тъй като имах чувството че хебамето си мисли,че преувеличавам и те нещо не им се занимава...извиках сестрата и тя ме пита дали да ме смъкне ,аз и казах не знам имам силни болки...тя вика ще се обадя да питам,след малко дойде и ми помогна да сляза до родилно.Там бях отново недружелюбно посрещната,все едно им развалям рахатлъка..същата хебаме ,включи ме на тонове,вика ще те прегледам мануално-1 см разкритие  Shocked викам си аз ли не чух добре...ама то от болки накъде..включиха ми и система,но тя не помогна много..контракции-чести ,но не регулярни, и ми се обяснява след това 5 пъти как не могат да ми бият упойка (PDA)защото съм нямала достатъчно разкритие..И аз се чудя,викам си по пр търпя на болка ,ама това ако е началото ,как ще издържа до края,един Господ знае...Казаха че тр да се разхождам,за да имам по- голямо разкритие и да ми бият упойка...и после да спя или ако искам да ми напълнят вана,тъй като имало още многоооо време и раждането щяло да продължи с часове...Казах че искам вана и се обадих на ММ да дойде 4:30 през нощта,дойде към 5 ,аз вече едва стоя,едва ходя,той ми говори аз не го чувам,че и иска да му отговярям,разбра че не ми е добре и ме пита какво да прави,викам само стой до мен Mr. Green
От родилно ми казаха да се върна към 06:00 .Отидохме,отново тонове и пак ми се обяснява ,че нищо не могат да ми дадат за болката,защото са ми включили система преди 3 ч и тр да минат още мин 3,а за упойката е още мн рано...та оставиха ме на тонове ,а аз буквално се гърчех от болки и контракции ...След 15-на минути се смениха смените.Аз викам на ММ върви извикай някой ,не мога да търпя повече..след минута дойде др хебаме,не бях я виждала до този момент.Видя ме и ме попита "Ама защо напъвате толкова силно,я да ви прегледам" .И думите й бяха -"Ами нормално да имате толкова силни болки ,след 15-20 мин бебето ви ще се появи на бял свят,виждам му косата" ....?????? WTF????? Шок и ужас,извикаха една Докторка извадиха набързо няколко необходими принадлежностти и ми викат напъвай като имаш контракция.Всичко се случва в обикновен лекарски кабинет ,на обикновено легло,нямаше време нито да ме преместят в родилна зала,нито да ми бият упойка (било вече късно...)
След няклко напъвания,подкрепа от хебамето и ММ ,който беше неотлъчно до мен,в 06:52 се появи нашата Селина,буквално я видях как излезе...почистиха я и ми я дадоха веднага ...уникален момент за всяка майка Heart Eyes таткото преряза пъпната връв и след малко се упътихме към родилна зала,тъй като ме срязоха ,имах и разкъсвания и трябваше да ме шият...това време Селина прекара с нейният татко,който както всеки такъв бе безумно щастлив Heart Eyes Аз губех доста кръв и се бяха попритеснили ,но всичко мина ок,единствено припаднах по-късно в стаята,но то се очакваше..Всяка болка беше мигновенно забравена..ТЯ беше там! Нашата кръв и плът....

Сори за дългият пост,надявам се да не съм ви отегчила...лека вечер ! Hug

Последна редакция: пн, 20 яну 2014, 19:05 от His Princess

# 132
Здравейте на всички мами Simple Smile!Писала съм няколко пъти,но пък редовно ви чета!Влизам да се отчета,че на 14 януари станах майка на прекрасна дъщеря с мерките 3850кг и 53см  Heart Eyes. Вече сме си у дома и се опитваме да свикнем една с друга Blush. От мен честито на всички майчета и търпение на все още чакащите. Wink

# 133
Hug Ох, принцесо и това в Германия...дано не ми се случи и на мен..., че аз директно бих ги била по чутурите тъпи... bash Радвайте се сега на щастието - дано бързо забравиш..

Фейс ти  стова сменено бебе и те наистина ти го смениха.  ooooh!
Да внимаваме какво приказваме значи...

Виолетка, честита дъщеря!

# 134
Перо,пълен ужас...то все едно родих сама ...защо тогава бях под наблюдение?или по-скоро под НЕ-наблюдение...и това в най-добрата болница в околността,мислех да се оплквам ама майната му,гледам си малката и така...надявам се всичко да е наред при теб! Hug

Общи условия

Активация на акаунт