Очакван е финала - последни щъркели, януари да докара-тема19

• 40 462
  • 732
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте от мен.
Аз май съм при изключенията с майките - много съм й благодарна за помощта. В петък и събота през нощта дори взе бебето, за да можем да поспим с тати... Ако не беше мама и мъжа ми не знам как бих се оправила.
Иначе ви чета, когато мога.
Честито на новите мами   bouquet
На чакащите стискам силно палци  Hug Не остана много  Grinning

# 181
Elena93 и аз съм в отбора  Wink Все още никакви признаци няма за излизане, а така да ми тежи вече  CryИ за капак на всичко вече почти седмица така ме боли левия крак-нерв ли е, сухожилие ли е, незнам, но така времето минава още по-бавно, защото не мога да излизам...Още малко ни остана и на нас...

# 182
Вики, най-сетне бебо реши да дойде! Да ти е жив и здрав! Честити синове и на Lilo0 и
sladyrana_90
- много да ви радват!!  newsm63 newsm07  bigdance2

Честит първи месец на всички бебоци, които се родиха тези дни през декември! А ние още чакаме Sad В тази връзка мерси, че ме мислите Simple Smile Дени, дано да се засечем в болницата, както днес на прегледа  Peace
Денислава, Алиан, Im So Excited, Elena93, mandarinkata, Малчо, Jeannyq stelinka_01 дано тези дни да е щастливото събитие за вас!

Елг, мерси за съвета за компресите. Кайлис, колко ви завиждам ако знаеш, че вече се разхождате - и ти, и Елг, и Панди.... Мен ще ме хване студа и вероятно ще трябва да си отвися вкъщи седмици наред. Иначе гледам всички страдате от безсъние заради бебчовците, дано скоро да мине този период.

Бейбифейс, пробвай наистина с чайчета, стимулиращи храни, компреси и най-вече с почивка, а - и както те посъветваха стимулирай не толкова с помпата, а със самото бебе. Явно при някои просто източване с помпа не се получава - виж колко примери има само. Ако пък не се получи, не е болка за умиране!

По въпроса с мамите - неведнъж съм казвала, че съм против, просто защото се познавам, че се изнервям прекалено много от друга помощ, дори ако наистина помагат. Да не говорим ако само си седят. Та затова и не се опитвам да експериментирам. Да видим дали с ММ ще издържим....

# 183
Аз искам да питам родилите вече мами - колко килограма оставихте в болницата и с какви темпове сваляте в момента?

# 184
Здравейте мамчета!!! waveyИ аз да се появя във вече новата тема.
След много трудно раждане,последвано от спешно секцио и усложнения след това,на 13.01. в 22:45 се роди нашето ГОЛЯЯЯЯЯМОО момче Борислав с мерки 4300гр. и 53см.От събота сме си вкъщи и се гледаме доста спокойно и успешно,сякаш винаги си е бил при нас.Засега толкова,после ще пиша подробности.Връщам се да чета назад,че много по диагонал ви минах. smile3503
Лека вечер на всички!!!

# 185
mama_Todorova Радвам се,че сте добре много те мислихме  Hug

# 186
Здравейте мами! Вчера ме изписаха от болницата след като писах тук контракциите се увеличиха и отдохме в болницата. Направиха ми преглед за разкритие и нямах пуснаха ми банки и ми набодаха дупето да спрат контракциите те не спряха до 12 посреднощ последва 2-ри ужасен преглед за разкритие и пак нямах и така чак към 3 сутринта ми спряха контракциите. Неразбрах защо трябваше да ги спират  #2gunfire #2gunfire  ужасена съм от болезнените прегледи за  разкитие чак не ми се разказва така още сме 2 в 1 и май ще се ориентираме към друга болница моя уж добър лекар сега ще ме кара да раждам нормално при условие че съм с високо кръвно завишени кетони в урината и куп още неща...
Честито на новите мами!

# 187
Такааа, какво ми каза доктора днес след прегледа за разкритие, който беше неприятен, но не и чак болезнен - по принцип съм готова за раждане, с изгладена до 80, 90 % шийка, но без грам разкритие. Така можело да си откарам до другата седмица. В сряда ще ми види тоновете, ако трябва пак преглед ще ми направи и пак ще говорим. Пита ме дали не съм си променила мнението за секцио и каза, че може да се наложи да си го променя. Вече и аз не знам какво да правя. Искам вече да излиза да се гушкаме.

Точно след прегледа видях една позната, която ми каза, че е преносила сина си с две седмици ( Shocked ) и накрая пак е нямала разкритие и са ѝ направили секцио. Та не знам вече и аз... дали да не размисля, но ще видим в сряда как ще се развият нещата.

Алиан, при теб какво ще наложи "ваденето" ако до средата на седмицата не се появи твоята госпожица?

ММ се изказа, че много ме обичал малкия и затова не искал да си излиза от мен Mr. Green. Паркирал се е, дръпнал ръчната и мирно и кротко си седи на топло. Умирам си от смях като вземе да ми ръси такива щуротии hahaha, а не е хич рядко това.

Честити бебчета на Вики, мама Тодорова, сладурана 90 и... (имаше ли още някой Embarassed )! Да са живи и здрави всички и много радост да носят!!!

# 188
Момичета, отдавна не съм се разписвала, но това не значи, че не ви следя Simple Smile

Честити да са новите бебчета и много здрави и щастливи!!!  smile3525

малко останахме с коремчета  Mr. Green

да ви споделя, аз почвам да се изнервям вече (макар че терминът ми всъщност предстои) и всичко и всички ме дразнят - вкл. ММ... може да са хормони или предродилна депресия  #Crazy фейсче, отсега имам чувството, че те разбирам, като разказваше за следродилното състояние  #Crazy

лека на всички и чакаме още добри новини Simple Smile)

# 189
  • София
Здравейте. Разписвам се набързо, че след малко ще се храним.
Днес Яни беше много неспокоен межди 15 и 21 часа - изобщо не е спал! Хем го мъчат колики, напъва се да пръцка и пълни памперса, хем огладнява на час и половина-два и аз не знам какво да правя - да развалям ли режима, или да го залъгвам, докато дойде времето за хранене. Проплаква, смуче си ръчичката, а точно преди час е ял доволно количество АМ. Не му ограничавах днес нарочно количеството, за да се нахрани добре, но той суче по 85 мл и заспива. Много се изтощи и след къпането и храненето в 9 заспа на секундата и почти не е мърдал. Да се надяваме тази нощ да се спи.
За кърмата - днес сутринта изцедих 40 мл и бях много обнадеждена. Да, ама не - следобяда нямаше и 15 мл. Слагах го да суче, нали уж с помпа не се изцеждало всичко. Суче около 10-20 мин и след това заспива. След 5 мин се буди с рев и иска да яде.
За майките - моята идва за по час-два на ден, че тича на много места. Не съм недоволна засега, беше сготвила и успях да се измъкна за малко до магазина. Изглади всички дрешки, които бяха изсъхнали. Аз нямах сили да гладя.
При мен положението психически не е особено розово. Разплаквам се от нищо. Днес, само че бях за половин час навън и изпаднах в еуфория, сякаш ми се е случило най-хубавото нещо на света. Толкова го чаках това бебе да се появи и си мислех, че ще съм най-щастливата на света, а толкова изтормозена се чувствам Sad. Панди, май си права, че на твоето състояние прилича. И аз не мисля, че е точно депресия. Липсват ми контактите, мъчно ми е и за приятелите, че тях доста отдавна ги зарязах, предвид състоянието ми последните месеци. С нетърпение чакам времето, когато ще можем да бутаме количките в парка.
Елг, ние също сме на аптамил, но се чудих с какво да го сменя, че уж е най-скъпо, ама нещо.... Мислех с хумана, но може да пробвам и милумил. За режима - аз реших на 3 часа да го направя, а педито каза да не пропуска нощното хранене първия месец, че имал нужда. Ама много ми идва неспането Sad За опикаването и аз слагам подложки, ама днес си опика хавлията. Всеки ден има по една изцепка:)
Еуфория, ти какви хапчета пиеш? Може да си споделяла, но съм забравила. Еми в крайна сметка не всеки може да кърми. Опитах се, но не става. Иначе за положението при вас - разбирам те. Дано скоро оздравявате.
Още имах да пиша, ама няма време.
Честити бебчета на Вики и мама Тодорова!!!
Тонини, Денислава, Алиан и другите - много  Hug Hug Hug Hug

# 190
  • София

Алиан, при теб какво ще наложи "ваденето" ако до средата на седмицата не се появи твоята госпожица?

ММ се изказа, че много ме обичал малкия и затова не искал да си излиза от мен Mr. Green. Паркирал се е, дръпнал ръчната и мирно и кротко си седи на топло. Умирам си от смях като вземе да ми ръси такива щуротии hahaha, а не е хич рядко това.

Im So Excited, доки е на мнение, че 80% от индуцираните раждания с окситоцин свършват като спешно секцио, и не иска да мъчи мен и бебето. Отделно малката е с пъпна връв около врата и е мн високо, та ако не излезе сама днес или утре сме секцио. Да си призная, май и мен започва да ме хваща страх от естественото, при положение, че тя не тръгва сама да излиза. Мисля, че доки си знае работата и ще и се доверя.

И ММ прави едни такива изказвания - обяснява, че малката била на хотел - топло, рум сървиз, и затова не искала да излиза  Laughing

Фейси, Елг, Десита и компания  Hug

Тонини, не знам кога ти е секциото, но май нашите бебоци ще са близки по дати Simple Smile

# 191
  • софия
Привет от реанимацията ,
Благодаря за поздравите.
Както някои вече знаете,вчера се роди нашия син, 3150, 51 см със секцио по спешност.
Аз трябваше да съм в болницата в 8.30 за предизвикване, но болките ми започнаха в 4 директно на по 5 мин и имах малко изтичане за което не бях сигурна дали са води, та дойдохме по-рано към 6. Потвърдиха, че ми изтичат водите и имам 3,5 см разкритие и се обадихме на моята лекарка да идва
Ще пропусна подробности как ме мотаха докато ни сложат в самостоятелна зала, тъй като искахме мъжа ми да е с мен. Като ме качиха прегледаха пак първо някаква др. лекарка , после и моята дойде и се оказа, че водите са зелени. Тоновете не бяха добре и главата не се беше позоционирала правилно , а някак настрани , а контракциите ми бяха много слаби и неефективни (общо взето само болка) и започнахме да умуваме какво да правим. Понеже видяха, че не съм ЗА за секцио ми вкл. система и започнахме да следим тонове и конттракции. Болките станаха непоносими, а контракциите си бяха слаби, тоновете не се подобриха и след около час пак обсъдихме. Моята лекарка каза, че ако държим ще нарави всичко възможно, норисковете са големи ,шанса да стане минимален и не дава никакви гаранции. Виждаше се, че няма да стане бързо а водите не са ОК .Оставиха ни да обсъдим с мъжа ми и решихме да не рискуваме. За 5 мин преминахме към секцио. Аз бях изтощена от болките и много уплашена и просто се оставих на течението. Всичкостана светкавично. Сложиха ми упойка и извадиха  бебето. Нищо не усетих. Успях да го видя само за няколко сек. докато ме шиеха. Аз треперех, не можах и да реагирам .Оказа се,че пъпната връв се е омотала и затова и не е могъл да се позиционира правилно. Имах смесени чувства дали взехме правилното решение, но мисля, че да. Сега съм в реанимация с няколко много приятни жени и времето мина бързо. Утре сунтрин се надявам да ме преместят в стая и да се видим с Бебко. Просто нямам търпение да го гушна.  Hug Hug

Честито на всички, които м/увременно са станали майки и успех и стиснати палци на тези на които им предстои.

Последна редакция: вт, 21 яну 2014, 04:46 от Вuки

# 192
Добро утро!  Grinning
Честито на всички нови майчета! Да са ви живи, здрави и кротки бебочетата и бързо да се напаснете един към друг!   bouquet
Фейсче, пих Достинекс още в болницата. Спира лактацията. Примирих се вече с това, че няма да ми се получи кърменето. Ние както писах сме на Хип, една приятелка ме светна да си поръчам млякото от Ebay излизало 10 лв . минус. Инак 27 лв. е кутия 800 гр. Баткото го гледах с Аптамил и да ви кажа доста се беше ошишкал и все беше гладен. Сега като гледам Момчил какъв е кротък и как го будя за да яде чак се притеснявам.
Благодаря на всички за подкрепата. Hug  bouquet Бате е добре от неделя няма температура. Да чукна на дърво!!
Но пък днес са обявили грипна епидемия. Та мисля при бебето само с маски да влизаме, докато отмине. Той таткото е потенциален носител, пътува с градския транспорт и работи с много хора. Пием Биозин и Осцилококцинум. А в този ред на мисли да попитам, мога ли да давам на бебо коластрата? Препоръчват ми някаква американска (което за мен е минус) Т-фактор мисля че беше.

Пазете се! Хубав ден на всички! Simple Smile

# 193
Добро утро!
Да видим дали с ММ ще издържим....

Ще се справите  Hug Аз както обичам да казвам - посвета има милиони майки и бащи, които отглеждат децата си без бабите да им надничат зад рамото Wink И ние сме едни от тях.

Днес Яни беше много неспокоен межди 15 и 21 часа - изобщо не е спал! Хем го мъчат колики, напъва се да пръцка и пълни памперса, хем огладнява на час и половина-два и аз не знам какво да правя - да развалям ли режима, или да го залъгвам, докато дойде времето за хранене. Проплаква, смуче си ръчичката, а точно преди час е ял доволно количество АМ. Не му ограничавах днес нарочно количеството, за да се нахрани добре, но той суче по 85 мл и заспива.
Фейсче, аз опит с Ам нямам, обаче на толкова малко бебе не бих ограничавала храненията, не бих залъгвала с вода...Общо взето си мисля, че ако се водиш по Яни ще ти е най-лесно. Peace Дано да сборите коликите, при нас най-много работи спането върху мама по корем...
Деси, късмет и на теб. Аз 2 пъти съм минала преглед за разкритие - не го усетих почти...Значи много зависи кой ти го прави.
Денислава, Ексайтид, Алиан, Севито - успех с чакането...
Моят мрънчо се обади и ви оставям....Аз две не виждам, че имахме още една тежка нощ Confused много се мъчи душичката, дано да се коригират нещата и при нас Tired

# 194
Да започнем утрото с прекрасна новина. Възкресителница е родила своята дъщеричка Жизефин Ава тази нощ. Да е честита!   bouquet  Two Hearts smile3504

Чакаме хубави новини от още някого днес. Wink

Алиан, аз попадам ли в "компания"?  Grinning Стискам палци за бързо и безболезнено раждане! thumbsup

Общи условия

Активация на акаунт