Очакван е финала - последни щъркели, януари да докара-тема19

• 40 393
  • 732
  •   1
Отговори
# 195
Аз искам да питам родилите вече мами - колко килограма оставихте в болницата и с какви темпове сваляте в момента?

Една седмица след секциото съм минус 10 кила, но аз качих много през бременността тъй като се дви ех трудно....имах болки, лежах в болница и т.н. Тръгнах 55 в болницата влезнах 83, днес съм 73  newsm78....и дърпам надолу средно с по 300 грама на ден ....да видим до кога, но тъй като за бебето се грижим само аз и мъжът ми, разбирай не съм се спряла  Mr. Green

# 196
Забравих. Почерпете се за първата ни месечинка.  Heart Eyes Ей така ще хвръкне и първата годинка, а после още 17.....

Имам и едно въпросче, което от 3 дни се каня да задам и забравям. То е към мамите родили секцио около нашата дата. Болят ли ви операциите? На мен както нищичко ми нямаше, от три дни ме боли и то доста. Не е самият външен разрез, а сякаш вътре и горе-долу два пръста над разреза... Да се притеснявам ли?????? Първоначално си мислех, че ме боли разреза в резултат на носене на един тъп тънък колан, който ми стягаше баш на операцията. Докато се усетя да го махна... Но от вчера вече започвам сериозно да се притеснявам, тъй като определено усещам болката вътре и не на разреза...  newsm78

Последна редакция: вт, 21 яну 2014, 09:31 от ♥Пандичка♥

# 197
Здравейте, мами  Hug
Минавам за минутка само... не съм успяла още да прочета и ред...
На 14.01. в 6:15 сутринта малко нетърпеливо се яви и нашият Андрей.
От два дни сме у дома, но все още не сме достатчно организирани, което се надявам скоро да поправим...
Викат ме  Laughing до скороооо Hug

# 198
Ирчик, честита радост!
Панди, аз не съм родила много около вашата дата, но такива болки нямам.
Килограмите - забременях 44, в болницата влязох 54, в момента съм около 47. Имам да смъкна още 3 кг, но според мен и ако не ги смъкня няма да е болка за умиране. Преди бях като скелет, сега съм "сочна"  Joy Joy Joy Следи от раждането няма, само коремът трябва да се стегне.

# 199
Добро утро, мамчета и коремчета! smile3525

Аз май се чувствам поизморена, но не ми тежи. Поспива ми се, но май ни почват коликите. Sad Ще трябва да се борим с тях. Взела съм му възглавничка с черешови костилки, но искам да питам мамите колко минути я пускате да се загрява в микровълновата, преди да я сложите на коремчето на бебчо.
От 2 дни го слушам кихва по 1-2 пъти и покашля, но май кашличката е като от задавено. Не съм го простудила със сигурност, тъй като вкъщи е около 23-24 градуса, а като го къпем вдигаме още с 1-2 нагоре. Иначе си хапва добре. Спинка по 2-3 часа между храненията и пълни памперса. Температура още не сме мерили. Нещо ме е страх да му навра термометъра в дупето. Close

Честита принцеска на мама Възкресителница с перо. Да е жива и здрава и да радва мама и тати!

Панди, Честита месечинка на Лизи! Колко бързо лети времето, а?
за операцията не мога да ти кажа, тъй като съм почти 20 дни след теб, но мен си ме наболява още - особено като съм легнала и съм се отпуснала, после е голям зор докато стана. Понаболява, но от ден на ден я усещам все по малко.
Аз исках да питам за лохиите - четох че трябва да не са алено червени, а кафеникави. Моите от време на време са червени. На моменти са слаби, но понякога се засилват.

Минка, аз съм 10 дни след операцията -8 кг. Тръгнах за болницата 72, като се върнах и се прителглих бях 66. Сега вече съм 64 и се надявам да продължа надолу до заветните 53-54 кг. Старая се и да хапвам здравословно, храни които не вредят на бебо, тъй като кърмя.

Мама Тодорова, Честита радост! Най сетне твоето голямо момче се престраши да излезе, за да се видите!

Мами, вие колко често къпете бебоците? Аз убедих вкъщи мъжо и майка ми, че 2-3 пъти на седмица е напълно достатъчно. Дупето обаче мием почти след всяка смяна на памперса. Засега ни е малко сложно, че в банята е по студено, та ММ и майка ми мъкнат легените с вода в стаята. Притеснявам се и за пъпчето, но като го гледам днес - утре ще ни е вече паднало. А пък и много често като развия памперса Алекс решава че точно тогава трябва да свърши голямата работа. Laughing В такъв случай ползвам бебешките кърпички на Бебелан. Много съм доволна от тях. Имахме вече и 2 случая на опишкване, ама нищо де, поне ни е весело.  Тати най - много ни се забавлява!

Вики, още малко и ще сте заедно с малкия бебок. Пожелавам ви цялото щастие на земята! bouquet

Иричик, Честита радост и на теб! Малкия Андрей да расте здраво и щастливо дете!

На всички чакащи и преносващи коремчета много  Hug

Въпрос към ЛЛЛ:

Малкия Алекс се оказа голям гладник. Понякога се храним на 1,30 минути, друг път спинка по 3 часа. Не сме си установили режим, храним се на поискване, тъй като смятам че е най - добре за него. Смених тактиката, да го преобувам преди хранене, тъй като е много неспокоен и ревлив. Сега първо хапваме малко, после сменяме пампата и след това си дояждаме. От няколко дни вече му давам да суче и от двете гърди на едно хранене. Не съм сигурна обаче дали е правилно, тъй като съм чела, че бебо първо трябва добре да изпразни едната и след това ако иска още да го преместя на другата. Да де, ама той като усети че струята вече не е така силна се сърди и ме бута, като го преместя на другата е доволен и си суче добре. Опасенията са ми породени от факта, че съм чувала, че в началото кърмата не е толкова калорична, т. нар преходно мляко. Не знам дали храня Алекс пълноценно и дали поема достатъчно като качество кърма.

# 200
Здравейте,

Честито на мамаТодорова. Hug да ти е жив и здрав бебо. А на теб бързо въьстановяване.

Перо, най- сетне. Да ти е жива и здрава.

Иричек, да ти е честит бебока.

Деси89 Hug

Фейсче, и Илиян ще си кара с нощтно хранене. Яде в 10, 14, 18 22, 02 и 06 ч. През 4 часа и вече по 150 мл.
А на мен кърмата ми намалява.
Иначе за психиката ти- като почнете да излизате навън ще ти мине.

Алиан Hug

Вики, щом бебо е добре няма какво да му мислиш

Еуфория, може ли малко инфо как от е bay поръчваш. От един и същи продавач, дали е истински хип.
Аз каката я гледах с Хип и бях доволна.

Панди, честита ви месечинка.

Минка- аз качих само 10 кг. Тръгнах от 53,54 родих на 64. Сега съм 57. Ако смъйкна до 55 ще съм супер. Но аз нищо не правя. Имам малко коремче и цици. Второто ще си остане. Корема след две седмици го почвам.

ДеситаБонита, каква е тази възглавница?
Не си го простудила, ние също кихаме понякога.

# 201
  • София
Цитат на: ♥Пандичка♥ link=topic=760099.msg27239125#msg27239125 date=1390287468

[b
Алиан[/b], аз попадам ли в "компания"?  Grinning Стискам палци за бързо и безболезнено раждане! thumbsup

Ех, Панди, естествено, извинявай че не съм те писала по име  Hug Честита месечинка на малката   bouquet

Честито на Перо и на Ирчик   bouquet  bouquet

На всички  Hug

П.П. Пак са променили изгледа на форума Sad

# 202
Здравейте!
Влизам да се отчета-още сме си 2 в 1,вчера имах чувството,че ще се раждаме,ама пак фалшива тревога. Днес сме кротки,почти нямам контракции(от подготвителните). Ще си чакаме май да вдигнат грипната епидемия в Бургас и тогава ще се раждаме! Joy Joy Joy
Каквото и да е,само да сме живи и здрави,пък другото не е важно! Peace
На всички мами-Честит Бабинден! Все пак вече сте в графата на празнуващите! Peace
На бебчетата,които празнуват 1-вият си месец-да са живи и здрави,нека леко и безпроблемно се нижат месеците за тях,а и за техните родители! Hug
На всички коремчета-кураж,не остана! Скоро и ние ще си гушкаме вързопчетата! Hug
На новите ни мами-честито! Да са живи и здрави бебчетата и много послушни. На мамите-бързо възстановяване! Peace

Фейсче,кураж,мила. Може би всичко това е заради нервите,които потроши още преди раждането на Точко и затова сега си на предела на силите си. Успокой се,виж как ТМ ти помага,а и майка ти,отпусни се и се наслаждавай на майчинството(ама гледай кой ти го казва-аз съм сигурно 3 пъти по-нервна и от теб). Hug
Кайлис,ама ти направо като манекенка си влязла в болницата. Hug
Деси,ако те тревожи лекарката-сменяй я  преди да е късно. Как може да иска да родиш нормално,щом имаш здравословни проблеми? Тя ми звучи като моята АГ-аз я питам има ли ми нещо на изследванията за кръв и урина,тя ми вика:"Ми имаш малко опалесценция,ама то е заради гъбичките!",а аз хич не знаех,че съм се огъбила. Шаш и паника! Какво да казвам-от лекар до лекар,разлика като от тук до небето!
Лек ден,сладурки! Hug

ОООООО,не ,форумът пак е променен!!!!!!!!!! ooooh! ooooh! ooooh!

# 203
ДеситаБонита, каква е тази възглавница?
Не си го простудила, ние също кихаме понякога.

Възглавничката е ето тази:

http://www.casyopea.com/shop/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%BF%D1% … B0-casyopea-baby/

Надявам се да има ефект, все още не съм я ползвала.

# 204
  • София
mama_Todorova, Възкресителница с Перо, irchick, честити рожби!

♥Пандичка♥, нямам абсолютно никаква болка от доста време. Вариант ли ти е да се чуеш с лекаря?

Все пак са решили да сменят изгледа на форума  Tired Tired Tired

# 205
Привет и от нас.
Май успяхме и малката да заразим. От вчера е със сополки, та ходихме при педи, нищо сериозно, ама си имаме рецепта  ooooh!
Панди и мен ме наболява, ама не мога да преценя - разреза ли е или нещо вътрешно. Мен ме боли само от лявата страна и то от доста време, макар и не постоянно. Трябва да си запиша час за преглед, че и друг проблем имам и ще питам док.
На Лизи - честита месечинка  Hug
За кг и аз мислех да ви питам. Аз за сега съм -8кг. Имама още доста обаче да свалям  Peace
Честити бебчета на mama_Todorova, Възкресителница с Перо и irchick. Да са много здравички  Hug

Голям проблем имаме с каката  Sad От как се е родила малката изобщо не слуша. За пример : снощи излязох от стаята за сек да напълня вода за къпане. Влизам и виждам как е взела малката в ръце и като ме видя буквално я подхвърли на леглото  Shocked Обяснявам че това е сестра и, че не е кукла така да и прави....Не е от липса на внимание, защото баща и много се занимава с нея. Аз също се опитвам да я занимавам, но тя все отгоре бебето се вре. Така кашляше отгоре и и резултата не закъсня  ooooh! Вече се чудя в нас ли е проблема или в нея. Говоря с добрата и обяснявам, но тя като че ли на пук ми прави - какото кажа тя наопаки прави  Confused
Да свършват тия болести и да отива на градина. С тия мъгли като не можем да излизаме и това още повече я влудява  ooooh!

# 206
Здравейте, съжалявам, не съм чела нищо., имам проблеми с кърменето.
Въпрос към ЛЛЛ:
Здравейте, беебто ми е на 6 дена, вчера ни изписаха. В болницата преди всяко ядене я слагах на гърда и после й давах ам, което тя си изяждаше. Последно вчера ядеше по 50 мл ам. Въпреки че съм я слагала. Слагам я първо на едната, после и на другата, като следващия път правя обратното-почвам с втората. Като стисна текат някакви капчици. Почнах тази нощ (вече сме си у нас) да се пробвам след хранене да цедя, ми почти нищо не изцеждам - няма и 10 мл). В болницата са имали само едно нощно хранене към 1 часа, и то с ам. Гърдите ми са меки, това, което все пак виждам че тече е не много гъсто, и жълтеникаво, не е сивкаво или бяло. Не знам какво да правя. Сега от нощното хранене в 2-3 не съм давала ам, но съм убедена , че е гладна, макар че спи доста. Май кара жълтеничка и е вяла. На гърда заспива много бързо. Не знам дали въобще гълта нещо. Суче и насън . Но не виждам, някакви гълтателни движения често. Ам също яде на сън. Щипя я леко по бузките, дърпам ушички, петички и какво ли не, спи много. Простто не знам как да го оправя положението с кърменето. Иначе засуква добре, за сега нямам рагади. Моля, помагайте. Чудя се, да давам ли ам, да я мъча ли така само с кърма, да не вземе да прималее от глад и съвсем вяла да стане, тва че спи и не реве, не значи , че не е гладна, според мен, защото ако й дам ам, ще го изяде. Благодаря Ви  bouquet

# 207
  • Пловдив
Привет на всички!

Честити нови бебчета! Да са здрави и с късмет!

Панди, мен операцията не ме боли, само от време на време корема, но се усещам че е от преумора. Като полегна и минава. Но ти си по-рано оперирана от мен, ако имаш съмнения е по-добре да те види лекар.

Кайлис, застреля ме с тия килограми. Направо мечта.

Аз с тази бременност не се теглих. В болницата постъпих 73. Нормално съм около 55, но знам че бях малко повече когато забременях.

Знам че ще ги сваля бавно и полека, особено когато започнем да излизаме. С баткото дънките ми увиснаха за дни щом започнахме големите разходки.

Слънчев ден!

# 208
Здравейте,  да се запиша и аз все още  2в1 и няма признаци бебко да излиза!  Но пък аз съм спокойна когатореши тогава,  само дано не се стига до секцио,  това ми е единственото желание!
Не съм писала от доста време,  но не ми се пишеше покрай някои неща!
Иначе сега определено е по лесно да ви следя и попивам всяка информация!

Честито на всички бебчета които навършиха месечинка!
Честито и на всички мамчета които вече гушкат рожбите си,  да са им живи и здрави!   bouquet

# 209
Възкресителница с Перо, irchick, честити бебенца!

Кайлис, направо ме уби с тея килограми, особено след всички вкусотии, които редовно казваше, че правиш и само се облизвахме тук. Бравос! Peace

Не ми казахте нищо за болничния, никой ли не знае? А да ме насочите къде да питам или чета...?

Общи условия

Активация на акаунт