Очакван е финала - последни щъркели, януари да докара-тема19

• 40 836
  • 732
  •   1
Отговори
# 405
Панди, не е по съвет на никой.
Педито ни е готина бабка, съвременна докторка. Казва как е бебето ( примерно за захранването) и че според нея мога да започна с да кажем пюре от тиква. После добавя- ти си майката, ти го гледаш, ти прецени кога и как ще го въведеш.
А за режима ни- тя и Елия беше така. Докато при нея правех грешката да я будя през нощта. Сега по инстинкт се будя, гледам го, той спи. Ми ако иска да яде ще реве. И така до 4ч се будих, накрая го оставих. Почна да мрънка в 5:30 и яде тогава ( а уж по"график" трябваше в 6).
Та така. Просто си ги гледам бебета ( визирам и каката) каквото и когато искат. Случвало се е в 21ч да е гладен, не го държа до 22.
После със захранването пак ще си смени режима.

А не го възприемам като критика  Hug

# 406
Елг и според мен е най добре да се водиш по бебето!Аз също не бих го будила да яде, ако е гладно ще се събуди и ще реве, като изключение е в началото, когато са още мънички и тогава нямат сили или се бори жълтеницата ...

# 407

Пък всички ми казваха колко ще ми е трудно.
Аз пък си признавам, че не ми е лесно. Ето, днес станах, оправих къщата, пуснах миялна, пералня, прострях, започнах си яденето, дето ще е за довечера, с каката прибирахме къщата...Бебето се събуди от 8,30 и до 12,30 стоя буден 3 часа, съответно - каката върху него - с мечешки прегръдки и целувки. Не мога да ги оставя сами и за 30 секунди, не мога до тоалетната да отида...Нищо. Заредила съм по стаите малки бутилки с минерална вода, поне жадна да не стоя. Храних каката - едвам я замъкнах в кухнята, защото иска да стои при бебето постоянно. Приспивах в тандем - единият на гърда и през това време с голямата четем книжки и пеем песни, после - малият върху корема ми, а каката - гушнах с едната ръка. Тъкмо тя взе да заспива - той започна да се пъне, айде и тя се разбуди и още 10 мин после се успива пак. И това без да сме излизали навън...А с разходка не знам как ще е - утре ще се пробвам и на това  CrazyИ сега почивам малко, че скоро пак ще се започне. Трудно си е с две деца, особено ако едното те кара да будуваш по цели нощи, а другото е станало толкова чувствително, че трябва постоянно да внимаваш какво казваш и как го казваш. И няма кой за 3 минути (не три часа!!!) да те отмени.  Tired
Тони, спокойно, и моето бебе връща често...И то доста често. С каката съм нямала такива проблеми, но този ми разказа играта - затова (и заради коликите) и спи върху мен, де през повечето време.
Алиан - ще се регулират нещата, спокойно.
Панди, Ивичка, браво за нервите за разправии с бибероните. Аз такива нямам. А пък да стоя нощем да тикам биберон - съвсем няма как да стане, то без това сън няма, че с това действие - съвсем. Аз малкия го пробвах веднъж - два пъти - не засука биба и някак си приех мисълта, че няма да ползва биба и това е.
Ивче-Усмивче, благодаря ти, ама и моите снимки не са кой знае какво. Иначе и аз каката съм стояла будна до посред нощите да я гледам и да и се възхищавам колко е красива  Heart Eyes Това бебе от родилното все ми се струваше много грозно(или по-скоро имаше измъчен вид, с тези абокати по ръце и крака и ниското тегло) и честно да ви кажа, даже ми ставаше гадно като ми кажеха, че прилича на мен...Сега вече се пооформи и взе да ми харесва Mr. Green
Малчо - успех  Praynig
На всички други - леко чакане и хубав ден!

# 408
Кайлис Hug
То ако и моите бяха с малка разлика, нямаше да ми е лесно.
А и аз имам баба, дето помага с Елия. Та ако не друго, поне тогава готвя.

Имам една позната на площадката- разликата им е като при нас, тя не готви, защото не може, като си дойде таткото ги връчва децата на него, чисти само в неделя. И не спира да обеснява колко и е трудно. А и двете и деца са душици.

# 409
И аз незнам как бих се оправила с две деца с малка разлика,зависи може би какви са по характер.Добре,че моята е голяма и всичко разбира и се съобразява,пък как помага не е истина,не съм вярвала,че чак толкова ще откликва на всички мои молби за щяло и нещяло.Дори днес имаме напредък-отиде сама до училищния автобус,нищо че е едва на 500-600 метра ,но е доста оживено и трябва да пресича. Mr. Green
И нашия Борко иска все в ръцете на някой,и мрънка като го оставя в кошарата,но като напълни памперса всичко е ОК-олеква му на човечето и заспива с усмивка на уста Joy

# 410
  • София
lili_gm26, stelinka_01,  sunflower3, честити рожби!

Здравейте, тези от вас които са си получили вече акта за раждане на бебчето, само на кирилица ли е или и на латиница? И ако има и на латиница изписано името - питаха ли ви точно, как да го изпишат? Благодаря ви предварително за отговорите.  bouquet

Като старите е - само на кирилица. Никой не ме е питал за латиницата, и аз се чудех, ама...

Има ли други престрашили се с бебоците на -6С или аз съм единствената "луда"?  Mr. Green Прекрасно време, много обичам сняг.  Heart Eyes Не ни се прибираше. Каката беше на 8-мото небе. newsm68

Има, разбира се  Mr. Green

Кайлис
,   Hug

Ние се разсипахме от социален живот тези дни, затова и бях предимно офлайн. То не бяха разходки, срещи с приятели, снежни игри, че и на класически концерт за деца бяхме. Направихме и т.нар. питка на Лимонката. А казват, че децата пречели на социалния живот -  hahaha как ли пък не  Joy

# 411
  • Стара Загора/Сливен
Здравейте и от мен  Hug, влизам да се похваля с моя малък юнак Кубрат! Роди се на 23.01 в 14.03 мин. 3740 кг 53 см. Раждането мина за около 1 час, благодаря на всички за подкрепата и стиснатите палци!  Hug Сега нямам време да следя темата, надявам се след някой и друг ден след като вляза в релси да се включа! Hug

# 412
  • Германия
Какво за Бога се случва с бг мама? Хайде вече спрете се!!!  #Cussing out

Върпрос (или по-скоро коментар) към ЛЛЛ: От няколко дни моята Пандичка започна да прави по-дълги паузи на неядене - основно през нощта - 4-5чАса. Събуждам се и гърдата, от която не съм хранила последния път е твърда и с бучки. Другата, от която последно съм хранила също вече е напрегната. Предполагам трябва да ставам на третия час да изцедя малко, колкото за облекчение. Но ми се струва адски тъпо детето да спи, а аз да навивам часовник, за да се цедя, особено знаейки, че до час и беба ще се събуди да яде. То сънят отива на кино.  ooooh! Та може би въпросът ми е кога да очаквам да се регулират нещата без да се цедя и без да си докарам мастит?

Елг, не бе, просто си споделяме. Не съм срещала досега такъв подход (с по-рядко хранене за сметка на количеството) и се чудех примерно дали е по съвет на някого. Знаеш, че тук нищо не е с цел критика.  Hug Сега пък аз е оправдавам.  Laughing

Тонини, някъде около МД имало място, откъдето можело да се наемат везни. Било много изгодно. Така би могла да го мериш и да гледаш дали наддава. Аз обаче реших, че 1 не искам да се психясвам и 2 усетих, че Лизи си натежа и съответно бях сигурна, че наддава добре. Бях права. И док потвърди, че наддават ли, не трябва да се притесняваме за многото повръщане. Е, аз се притеснявам, щото и баща ми, и ММ цял живот страдат от рефлукс, но се надявам случаят на Лизи да е съвсем различен, да е просто едно "щастливо повръщащо бебе" и с времето да израсте този "проблем".

Аллиан84, добре дощла у дома! Да, първите нощи са дълги и тежички, но ще се нагодите, къде ще ходите.  Hug
Пандичке, то би било брутално да те буди нощта часовник заради едното цедене.  Tired Къде спи Лиза? Ако е на една ръка разстояние можеш в просъница да я прибуташ както си лежите да суче и да облекчи положението. Ако си лягаш по-късно от нея пак можеш да използваш преди да си легнеш ти да сложиш да суче/не е нужно да я будиш съвсем, повечето бебета засукват инстинктивно,само внимавай да е сложена оптимално на гърдата/. Ето виждаш ефекта на пролактина в ранни зори  Mr. Green - закуската чака наготово  Wink Ако е много болезнена гърдата можеш сутринта пак насън да я накърмиш без да чакаш да се събуди /ако ти е удобно де; някои майки се радват на половинката час спокойствие сутрин с кафето в ръка/. То затова се нарича кърмене на поискване- ако майчината гърда е препълнена и напрегната също си иска своето облекчение  Wink Прецени как е удачно за вас, така че хем да се наспиш, хем Лиза да е сита, хем теб да ти е спокойно.  Peace

# 413
Здравейте и от мен, не влизам често да пиша, но ви чета. За сега вкъщи всичко е кротко, нали таткото е на линия, та бебките са тихи и кротки, а като тръгне на работа ще ме направят стерео амаа да видим.
За сега успяваме да се кърмим, доколкото могат стоят и сучат от гърдите, после се изцеждам и след сукане додавам с шишенцата. Станала съм като крава, цедя и давам, а моят мъж ми се смее. Добре, че една приятелка ме уреди с електрическа помпа иначе да съм се предала до сега.
Надявам се с времето да спра да се изцеждам, а те като позаякнат да успяват да се нахранят само на гърдите, иначе добре смучат, нооо зърната ми са адски зле, болят ме, дори и със силиконовите зърна, но стискам зъби и мажа с каквото има в аптеката.
Та така бебите за сега са кротки, нахранват се и заспиват, после пълнят памперсите (да чукам на дърво, дано за напред да е все така). Нямат колики, едната малко помрънква на моменти, но е за кратко и заспива. По някога откарват по 4-5 часа сън, но щом спят и са кротки аз съм спокойна.
Понякога повръщат, явно от преяждане, така че за сега сме спокойни вкъщи, че всичко върви (пу пу да не ни е уроки, чеее да не станат някой бесове да ме побъркат денонощно, чеее с едно е ОК да го гушнеш и укротиш, ама двете  Crazy Crazy Crazy).
Пожелавам на всички прекрасен слънчев ден и много кротки и тихи бебчета  Hug Hug Hug

# 414
Да се отчета след прегледа! Мерси на всички за стиснатите палци  Hug! Беба е добре, готова да се ражда, според доки малко дребничка, но аз не се притеснявам за това (не им вярвам толкова на тези видеозони).
dolphin-mama80, честито! Да ти е живо и здраво момчето!

# 415
Панди, Тонини, кантарчетата срещу МД с в мгазин "дундьо" -  аз си взех. Излиза около 15 лв на месец, но като го вземеш депозирш цената му и после ти я връщат.

# 416
Здравейте на всички вече родили мамчета,и на всички ,които с нетърпение очакват своите рожбички Grinning Grinning Grinning Grinning

Включвам се макар и късно в новата темичка да благодаря на всички за милите и топли пожелания.
Моето малко съкровище проплака на 14.01.2014 в 12.44 секцио с  мерки,3430 и 50 см.Казва се Антон и вече се гледаме в къщи сами сме си без помощници и баби даващи акъл за всичко.Таткото много ми помага за всичко и се справяме.
Малко ме ядосва бебо,че не иска да суче от гърда,трябва да се цедя за всяко хранене.Като го сложа на гърда и захапва ,засмуква и заспива.Няма оправия какво ли не съм правила ,не иска да суче.Ако някой ми даде добър съвет от сърце ще приема.Иначе с другите неща за сега сме ОК.
Ще ставам,че идва време за хранене и памперса ,като имам малко свободно време пак ще се включа.
Пожелавам на всички чакащи коремчета късмет и успех и скоро да гушкат своите малки съкровища Simple Smile.
Връщам се да ви чета,че като гледам доста съм изпуснала Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 417
Честити бебчета на Долфин-мама и Дессита82! Да са ви живи и здрави и вие покрай тях, че много, много да им се радвате!  Two Hearts 1crib newsm51

Пепеляши, разбирам какво казваш и сигурно за други майки и бебета придърпване и кърменето в спящо състояние работи, но при нас на този етап е абсурд. Sad Лизи има доста силен рефлукс и след сукане, дори и минимално, трябва да я изправя, да оитам да я оригна и да я подържа изправена известно време. Често се получава дълъг процес на изправяне, опит за оригване, повръщане, бърсане, опит да я сложа да легне, пак повръщане и разнасяне. Понякога е много изнервящо. Искам да кажа, че винаги трябва да я вдигна, защото иначе положението става още по-трагично. Накрая на поста имах едно въпросче, ще ми е интересно мнението ти - колко време ще отнеме гърдите да се напасат, да е ОК Лизи да прави по-дълги паузи без да се цедя и без да направя мастит? Simple Smile

Кайлис, аз си мисля, че когато са новородени, не че "не искат" биба, а бързо я плюят, защото бързо се изморяват смукателните им мускули. Веднъж поукрепнат ли малко, аз лично виждам ползи от бибата, слава богу с Анди не сме имали проблеми и с отказването. Дано и с Лизона да е така. Иначе викаш търпение да им бутаме бибата постоянно?  Laughing Оле, какво ти търпение, откачам!  ooooh! Joy Но като виждам, че си я иска, ама нещо не й стиска, к'во да правя, ставам, бутам или докато я засуче добре, или докато успее да задреме без нея...

Иви4ка, хахаха преставих си те спяща облегната на кошарата и бутаща биба на беба в устата.  Joy Аз бих паднала на пода, ако ми се случи да се отпусна в тази поза.  Joy

# 418
Забравих да споделя, че Лизи от вчера не е акала (с изключение на едно пръцнато, което не броя) и цял ден е много неспокойна. Вече съм убедена в причината - не беше пила Абоколикен от вчера сутринта, около 30 чАса. Вчера попът за родителите ми изгубих шишенцето, ей умрях от яд.  ooooh! Днес успях да купя и дам едва следобяд. Ако до заспиване се изака + е спокойна перз нощта, ще се закълна в тези капки!

И въпрос - текстът във форума става ли ви откачен???  #Crazy Първо, отново е само в едната страна на екрана - първо вляво, а като скролна надолу отива вдясно  ooooh! Второ излизат реклами, които се пльокват ВЪРХУ текста! Това прави четенето практически невъзможно, скапах си очите!! До кога, питам аз????? м:bad-words: #2gunfire #Cussing out

# 419
Мами след като ви писах и мислех блажено да заспя реших да отида до кухнята за чашка вода отварям коридора и една ужасна миризма на парфюм Sick от тия евтиниите дето ги пълнят и само магистралните ги ползват! Оглеждам се и виждам чифт ботуши-дамски. Подозренията ми се оказаха вярни на брат ми ако мога да нарека това нещо брат ми  си донесъл изчадието-приятелката си в нас. Моя запали буто и 300-мъки отидохме до аптеката за лекарства навън тук е трагедия няма улици всичко е непочистено хората вървят по платното защо просто няма къде! Видяхме 3-снегорина с дигнати гребла #Crazy Най-върховния момент настъпи когато се прибрахме след като напазарувахме влизам този ку...ски аромат завладява ноздрите ми аз се облягам на стената в коридора защото ми причернява изпускам хляба моя за да ме хване да не цопна като чувал настъпва продуктите които съм изпуснала пренася ме до дивана. Малко ми светва моя е бесен блъскаше като тайфун ако бях сама падам си на корема като едното нищо... 3-часа съм проветрявала след като излязоха на тоя студ отворено навсякъде ужас.... иначе поспах 1-2 часа.   smile3511 smile3516

Общи условия

Активация на акаунт