Очакван е финала - последни щъркели, януари да докара-тема19

• 40 848
  • 732
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Здравейте и от мен!
На нас коликите с пълна сила ни разказват играта от петък. Давах инфакол, от днес купих и колийф. Започнах директно да ги слагам в устата на бебка, но после прочетох че с лъжичка трябва да се дават. Познайте тя как реагира на лъжичката Weary. В същото време ходих до общината и подавах документи за еднократната помощ за родено дете. Ходих и до педиатърката да подавам формуляр за избор на първоначален лекар, а тя не ми е наблизо. Обиколих половин София. Събирам документи и за детски да подам.
Стараем се на баткото да обръщаме внимание, че влиза в някакви филми. Разтройва се бързо, плаче, обяснява, че го е страх от смъртта, не иска да умира, нито пък ние и т.н. . А покрай нас не сме имали смъртен случай последните 3 - 4 год. и с ММ се виждаме в чудо с него......все си мислех, че като е по-голям проблеми с него покрай бебето няма да имам, но на моменти забравя за съществуването на малката. В събота почти седна върху нея. Забравил, че е на спалнята. Тя се разплака, аз скочих,дръпнах го него за ръката, защото направо си сядаше върху детето. Изгоних го от стаята, той се разплака, малката също и аз покрай двамата.....
Да са честити бебчетата на мама дессита82 и долфин-мама! Да са ви здрави и много да ви радват! По-бързо се прибирайте в къщи!
Панди ще взема да пробвам  Абоколикен ако и с тези не потръгнат нещата.
Лек ден на всички!

# 436
  • София
Здравейте Simple Smile

Честито на новите мами, да са ви живи и здрави бебенцата   bouquet

Елг - каква ти е помпата на Медела? Аз се цедя с Авент ръчна и отначало много ме болеше, вече посвикнах, но пак ми е некомфортно. Даже отначало си разраних едното зърно и чакам да задравее.

Панди
- Абоколикен от Германия ли са тези капки? Питам, защото това ни предстои, а ако са немските има възможност да ми купят и да ми донесат.

Тонини, много неприятно с педиатърката, дано да се оправи по-бързо! Не може ли да го заведете при друг само за преглед, пък после при нея?

Не съм ви чела много назад, че още не съм в час много. Добре че мама е тук и помага, сега готви и глади, снощи изпра дрешки, през нощта гледа малката за да мога да поспя малко, че не съм спала от 5 дни. Не мога да се оплача, много помага.

Малката днес за първи път засука. Кърмя я със силиконови зърна, иначе не може да захапе. Трудно е, тя се цупи. Днес 45 минути беше на гърда, като суче на 4-5 засмувкания, после почивка. Прави и по-дълги паузи. Накрая заспа на гърдата ми и аз я вдигнах да я уригна, размрънка се, затърси още и и дадох вода. След това заспа. Сега я чакам да се събуди да и дам от другата гърда.
Решила съм да я храня на поискване, но ми е трудно да разбера дали и е достатъчно или да дохранвам с АМ, както беше до сега. Аз до сега се изцеждах и дохранвах с количеството АМ според дните и. Моля дайте съвет за кърменето и дохранването

Прегръдки на всички  Hug

# 437
Здравейте мами! Днес ме събудиха с обаждане дали имаме бебе #Crazy Мислели си че днес било датата. После звънна майката на моя и тя си мислела че за днес било newsm78. Крайно неориентирани хора как може. Аз по-дебела от всякога сърби ме кожата навсякъде. Като вървя и ще се пукна такова усещане имам.
Мами вие кога сложихте колан за прибиране на тумбака и какви си взехте мисля да се ориентирам да си купувам но незнам какъв. Ползвате ли тези прехвалени сутиени за кърмене?
Тук студ е на  макс утре съм на консултация трябва на 3-ти да вляза в болницата но ще говоря с доки да не влизам по добре да ходя на тонове и за кръвно от колкото да студувам там и да се разправям с циганори нямам нерви за това дори да съм във Вип пак ме дразнят а и тези Випове-стаи не са самостоятелни а с по още един човек така че е безсмислено. Много ви се радвам като ви чета че бебоците ви цокат и аз нямам търпение.

# 438
Здравейте мили момичета,

Знам,че може би е доста късно за присъединяване в групата, но се надявам се, че ще ме приемете. От началото следя темата,ежедневно изчитам всеки пост на всяка една от вас. Знам за премеждията,през които всяка една е преминала и за които е споделила тук. Информацията ми беше, и продължава да е, изключително полезна.Сега продължавам да ви следя непрестанно, въпреки,че имам известен пропуск в предната тема. Знам,че не одобрявате подобни включвания ей така от нищото все едно Simple Smile Не ви беше приятно и "добавянето" на "неактивни" мами в групата във фейсбук , и съвсем разбираемо, та в този ред на мисли  не ме приемайте като шпионин Grinning Все исках да се включа , но от суеверие ли , по -скоро от някакъв страх може би, не го правих. Нашето бебе е много чакано и нещата не се получиха така лесно, но все пак след почти 5 години - вече се радваме на живо и здраво момченце, което се роди на 28.12.2013. През цялата бременност съм треперила и не смеех да се зарадвам, докато не го докоснах това прекрасно създанние... Сега съм най-щастливата мама, предполагам,като всяка една от вас. За да не става много дълъг поста , той вече е де Simple Smile, просто исках да попитм , приемате ли нови попълнения и в бъдещата темичка за бебоците. ще се радвам,ако мога да съм част от наистина прекрасната отчетна група и наистина ще разбера,ако не успея да хвана " последния влак"Simple Smile Ще се представя подробно, ако имате интерес от една нова мама в отбора. Поздрави и  Hug на всички

# 439
До последно ме мързеше, но в 15ч ме хванаха лудите и се изнесохме с бебка. Добре ни се отрази свежия въздух. Simple Smile

aneli_7, радвам се че се разписа! Добре си ни дошла!  Hug Разбира се, че приемаме нови попълнения. Simple Smile Дилемата с приемането във ФБ групата беше друга и е свързана с нещо неприятно, което някоя тук направи на друга и от тогава сме по, хм, внимателни.   Bulb search Както и да е. Разкажи за себе си, от къде си, как е дечко и т.н.  Hug

Тонини, много кофти. За нашата първа консултация педи беше болна, но изпрати заместник (която даже май ми е по-симпатична). Същото се случи и с каката преди 4г (бяхме при друг лекар). Твоят педи няма ли заместник?  newsm78

Аллиан84, продуктът е немски, но си го купувам от тук. Simple Smile

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 17:22 от ♥Пандичка♥

# 440
Сега малко накратко за мен. От София съм, живея в кв. Малинова долина, което си е баш Студентски град Simple Smile. На 29 години съм и както се разбра малчо е първо детенце. Роди се на 28.12.2013 със секцио при д-р Ташков в болница Надежда ( Пандичка, знам за твоите  колебания относно болницата: следях те и в друга тема Simple Smile)) и размери - 2,780 кг и 50 см  Казва се Александър и е много добро детенце. Сега малко коликите го тормозят, ама се борим де Simple Smile)) .. с БиоГая и от три дни сменихме Инфакола с Колийф . Ами аз май има доста да разказвам , та ако някоя от вас нещо се сети  и има интерес, мога да споделя.

Благодаря Панди за топлото посрещане
Извинете ме ,ако не се справям добре и с постовете, но за първи път ми е;)

На всички мами и бебенца  - здраве и  Hug

А на останалите 2 в 1 - и късмет Wink

# 441
Сетих се, че исках да отговоря на Панди за бибата - не е така, че бебетата "не искат" бибата, нито им се уморява мускулатурата или сукателният рефлекс, а просто имат "рефлекс за избутване" с езика на всичко, което им влезе в устата - започва да изчезва между 4-ия и 6-ия месец и е един от признаците, че са готови за захранване. Аз лично сега не се и мъча с бибата, ще пробвам по-натам, когато се опитам да я приуча да заспива, без да виси скачена с мен. По принцип децата обаче добре приемат лъжичката - миленски, ти как точно опита да дадеш капките с нея?

Също някой беше писал, че миризмата на кърпите бейбилов сензитив е гадна - вярно, но на ултра сензитив не е Simple Smile))

Миленски, нашата кака също има такава тема - не искам да пораствам/остарявам/умирам, но не мога да дам акъл, аз просто говоря с нея... обяснявам, че за съжаление "такъв е животът" и по тези въпроси нямаме голям избор. Това не я успокоява особено, де  Mr. Green

# 442
Коте, да, разбирам. Но все пак в определени моменти я засмукват доста добре. Понякога Лизи я засмуква от първия път и така може да издържи много време. Та все си мисля, че плюенето в други моменти се влияе и от някакиви други фактори?  newsm78 А може ли да ми отговориш на въпросчето за очичките, който бях задала по-нагоре?

Миленски, много добре те разбирам. И нашата кака от сума време (сигурно от тригодишна) се вълнува от темата за смъртта. Преди две седмици нали моята баба почина и от там темата се възроди с пълна сила. Понякога много се разстройва, ей така от нищото. Говорим, обясняваме, гледаме доколкото усещаме, че може да понесе да сме откровени. Доста от нещата разбира и приема. Но за други, като например, че и тя някой ден ще умре, или че хората се погребват, определено е твърде малка да разбере (не е и нужно) и там вече видоизменяме истината. Надявам се този период да отмине скоро, че понякога и аз много се разстройвам, чудейки се какво и как точно да обяснявам и успокоявам... Sad

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 17:57 от ♥Пандичка♥

# 443
Коте, да, разбирам. Но все пак в определени моменти я засмукват доста добре. Понякога Лизи я засмуква от първия път и така може да издържи много време. Та все си мисля, че плюенето в други моменти се влияе и от някакиви други фактори?  newsm78 А може ли да ми отговориш на въпросчето за очичките, който бях задала по-нагоре?

Отговорила съм ти, не си видяла  Mr. Green
Да, нормално е. Поне докъм годинката е позволено да са кривогледи.

# 444
Ето ме и мен момичета след прегледа си. Прегледа ме на ехограф - води почти няма, плацента узряла. Не мислеше да ме гледа за разкритие, мислеше за петък да го отложи, но после на тоновете се видяха регулярни контракции (които аз не усещах изобщо), провери ме за разкритие имам 1,5см., та сега съм си вкъщи и си чакам събитието. С такова желание отидох на преглед, много се надявах да имам разкритие и нещата да се започват, явно Господ ме е чул.  Praynig Стискайте ми плаци скоро да си гушкам момченцето.  Hug

# 445

Отговорила съм ти, не си видяла  Mr. Green
Да, нормално е. Поне докъм годинката е позволено да са кривогледи.

ooooh! мега странно как не съм видяла този и още няколко поста на предната стр.  Rolling Eyes Ок, мерси за отг. Simple Smile

Денислава, бравооо, стискаме.   Hug

# 446
Момичета, при вас след колко време има резултат от Абоколикен-а? Ние караме основно на хомеопатия, давала съм няколко пъти Еспумизан, но от днес минахме на Абоколикен и се надявам той да има ефект, че е много неспокойна малката и много се присвива.  Whistling

# 447
Алиан, обикновенна ръчна Медела ( даде ми е приятелка). Аве та ми е 100 пъти по удобен.

Мен ме друсна нервата нещо. Но няма да ви занимавам.

От мен лека и мека

# 448
  • София
С баткото още от бебе нямах проблеми какво влиза в устата му. Било биба или лъжица. А малката като спусне кепенците нищо не минава. В момента, в който усети, че е лъжица, а не биба веднага я избута с език и изплю съдържанието. Сега като беше будна се опитвам така да се каже да я запозная с лъжицата, да я усети, но не. В момента в който я докосне и веднага я избутва с език и стиска устни.
Цял ден даваме Колийф не забелязвам подобрение , май Инфакол по-добре действа.
Денислава, давай момиче!

# 449
  • Пловдив
Момичета,
Вашите бебета имат ли зачервяване на мястото на което е поставена БЦЖ ваксината /на рамото/?
На моето бебе никъде не му е зачервено, а баткото имаше цирей дори от който изтече гной.

Общи условия

Активация на акаунт