Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - 8

• 33 346
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
Зизу, с теб сме  Hug  Hug

Добре дошли на новите и успех с отказването!   bouquet

# 316
  • София
Зизу, не се давай, мила.  Hug Ти добре знаеш - дори и да ти донесе моментно удовлетворение или успокоение, после ще съжаляваш. Не си го причинявай. Стискам палци всичко да се оправи при теб.  Hug
Добре дошли на всички нови бивши пушачи и успех!   bouquet

Току-що видях, че днес стават 9 месеца, откакто не пуша. Боже, кога минаха...  Crazy

# 317
  • София
Зизу, стискам палци всичко при теб да е наред !  Hug А относно цигарите ти много добре знаеш,че няма как да те успкоят. 

# 318
 mimasbg, първият месец вече е минал, ще ти липсват все по-малко! Simple Smile
Тeddy, поздравления, щом вече не ги броиш, значи супер!  bouquet
 На краси2 стискам сериозно палци!!!
Зизу, ти съвсем скоро почерпи за 9 месеца, доколкото си спомням, така се зарадвах за теб! Уви, идват проблеми, когато цигарите не са никакъв проблем...въпросът е дали реално могат да те успокоят, дали си струва да захвърлиш 9- месечната си лична победа в живота заради това илюзорно успокоително- цигарата или ще се почувстваш още по-зле Sad И аз треперя от такива моменти, пък и каквато съм лабилна....може да опиташ мента, глог и валериана вместо цигара...Стискам палци проблемът да отмине бързо Hug

# 319
  • Бургас
Милена, добре дошла сред нас! Grinning

Зизу, мила стискам палци проблема да се реши!  Praynig
Не се предавай, еднократното прегрешение, след толкова време, няма да те върне назад! А и сама си се убедила, че не ти помогна.  Hug

# 320
Дръжте се, момичета!!  Hug Hug

# 321
  • Linz
Днес запалих пак, ама не ми беше сладко- решила съм, че ще ги спирам.
Аз си мисля, че ако имам проблем или ми е нервно, едно малко питие с една цигара няма да ми навреди. Само ще си припомня колко гадно миришат цигарите и че ми става лошо от от тях.

Зизу, всички имаме тежки моменти понякога, не се оставяй цигарите да те преборят Peace

# 322
Аз си мисля, че ако имам проблем или ми е нервно, едно малко питие с една цигара няма да ми навреди. Само ще си припомня колко гадно миришат цигарите и че ми става лошо от от тях.

Де да беше толкова просто...нямаше да има пристрастени пушачи  Rolling Eyes Като се завърти колелото обаче....

Е затова се радвам на истинските непушачи. Те  нямат нужда от цигара при стрес и трудни моменти в живота. Защо ли? Ами защото не познават този наркотик и чувството от него, защото не притежават тази заблуда, че цигарата "дава нещо".

За да каже човек, че е непушач, трябва да достигне до това ниво. Но може би трябва да минат мноооооооого години, да не кажа 20 поне, за да стигнем този етап. Иначе винаги ще ни е страх, да не се върнем към порока, или да не се подведем пак. За съжаление мозъка не забравя толкова лесно, нещо което знае. Сестра ми не пуши над 10г, няма нужда вече, но винаги знае, че може да пропуши, знае че и е било хубаво, но не иска, защото знае, че после трудно човек се отървава. На мъжа ми баща му не пуши от около 30-40 г. Той наистина няма нужда от цигари вече и не го е страх, че ще пропуши.

НСЧ, изключвам теб...дано никога физическото отвращение от цигарите да не напусне организма ти. Де да можеха всички така да се отвратят. Ама то и от пиене се повръща, ама после пак пием за съжаление. Аз имам такова "вечно" отвращение към джина. Но за съжаление само към него.

# 323
  • Бургас
Е затова се радвам на истинските непушачи. Те  нямат нужда от цигара при стрес и трудни моменти в живота. Защо ли? Ами защото не познават този наркотик и чувството от него, защото не притежават тази заблуда, че цигарата "дава нещо".

Честно казано и аз това си мисля от дни и хич не ми харесва, ама. Rolling Eyes
Не се чувствам като непушач, а като бивш пушач, това е. Страхувам се, че мога много лесно да се подхлъзна и да пропилея всичко постигнато до момента. Дано не се случва!
Може би наистина трябва да минат много години, за да "забрави" мозъка. Времето ще покаже.

# 324
Те за това казват, че бивш пушач няма. Човек, който някога е пушил много, никога не може да се каже, че напълно е отказал цигарите. Във всеки един момент може да се върне към порока. Аз за това не го мисля чак толкова много. Горда съм от себе си, защото когато видях, че цигарите ми пречат, просто ги спрях! И знам, че дори и (да чукнем на дърво) да ми се случи нещо стресиращо, дори и да пропуша пак, има голям шанс след време да се осъзная и пак да ги спра  Wink

# 325
Ама не забравяйте горната статия, колко по-вредно е да спираш и почваш наново, отколкото да си пушиш просто  Naughty
 Joy

# 326
Здравейте,
сега ще изчета цялата тема Simple Smile
В момента съм на фазата да формулирам ясно и конкретно защо не искам повече да пуша. Пуша от ужасно много време - 15 години, макар и през последните 5 да са до 6-7 цигари на ден.
Имам два опита да ги спра - с табекс, единия беше за 8 месеца, другият едва за 3. Но си давам сметка, че тогава нямах истински и силен стимул да го направя.
Сега все още си подреждам нещата в главата, започнах да усещам, че ми пречат - особено при спорт, а това ме влудява. Имам намерение и в най-скоро време да съм бременна, което вече е много сериозен мотив да хвърля последната кутия в коша. Но някак май все още не ми стиска да взема решението и да кажа "да, от днес!"
радвам се, че има такава тема, надявам се и да успея Simple Smile

# 327
На мен ми е голям мотиватор една колежка, която по половин ден кашля ужаааасно  Confused Като я слушам, се радвам, че не пуша

# 328
Благодаря за милото посрещане!
Аз спирах цигарите около две години Laughing Първо спрях да пуша на работа и запалвах само вечер, събираха ми се около две цигари на ден /прегрешавах повече ако бях на гости/. Така си карах доста време до преди четири седмици, когато имахме гости /страстни пушачи/ и разреших да се пуши в хола. Няма да описвам на какво миришеше на другият ден.......УЖАС! Така с приятелят ми ги отказахме, като той беше страстният пушач, а аз дългогодишният /17 години/.
Започнахме и  да се замисляме за бебе, това е голям стимул Simple Smile

# 329
Хахаха zayo, нали разбрахме, че и оралния се*с бил полезен, така че, който спира и почва цигарите ще гледа да компенсира с него  Laughing

lucy-lou , успех!   Hug

Общи условия

Активация на акаунт