Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - 8

• 33 347
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
А-хаааа, аз пък си мислех, че съм единствената издънка на света с омраза към джинЪТ я! И на мен така след мноооого трудна вечер, ама то и джинът не беше свят май, май...10 клас...7 джина за има няма 2-3 часа...много зле бях.....Но пък сега съм излекувана от него за цял живот....може би трябваше да пробвам отравяне с цигари, примерно 7 кутии за 1 ден, да не слиза цигарата от устата, до повръщане...1 път ама завинаги  Simple Smile

Аз затова казах, че 10г не са достатъчни....около 30 обаче ще свършат работа

Аз откакто не пуша също съм посягала към валериан, валидол и т.н. Преди това се лекувах с цигара. Не знам и аз какво да кажа вече....

# 346
То при мен май точно така се получи с онази прословута една цигара, направо натравяне си беше, толкова зле не ми е било никога. Затова си мисля, че едва ли някога ще пропуша. Сутринта след това преживяване за първи път се събудих със съзнанието на непушач.

zayo, при мен не беше много като количество, но беше силно като тютюн. Ако бях изпушила цигара от кутия, особено някоя по-лекичка, най-вероятно сега нямаше да съм в темата  Mr. Green

Баща ми някога е бил пушач, вкъщи не е пушил, а и аз съм била малка и не помня, но ги отказал преди 26 г. и още казва, че ако запали ще пропуши. Аз, ако не ми се беше случило горното, щях да съм 1:1.
Мъжът ми преди 15 г. ги отказа и още първата рече, че не му пука, не му се пуши и ще докаже, че няма да пропуши, даже да палне една. Първата година пробва. После мисля след 2-3 г. пак. Естествено на маса, предизвикан от приятели  Laughing не пропуши, даже не успя да я изпуши. Тогава не му вярвах, че му е гадно, но когато и на мен ми се случи, повярвах Joy

Така че явно при всеки е различно, но наистина и много влияе онова, което мозъкът ни извиква като образ - ако е удоволствие, релакс и т.н., няма години, които да го заличат, само нещо гадно е способно  Mr. Green

# 347

Така че явно при всеки е различно, но наистина и много влияе онова, което мозъкът ни извиква като образ - ако е удоволствие, релакс и т.н., няма години, които да го заличат, само нещо гадно е способно  Mr. Green
Уви, при мен джинът е изключение....имала съм тежък махмурлук и от вино, водка и пак си ги обичам, а за цигарите- след 2 месеца непушене (предния път като ги спирах),на  НГ си взех тайно ДВЕ и ги изпуших ако не с кеф, то не и с отвращение #Crazy. На другия ден ми беше кофти( психически), не ми се пушеше, след 1 месец пак 1- противна ми беше, успокоих се, на следващия месец-2-3 и април вече пушех #Cussing out Подчертавам, че и тогава ги спирах със същата нагласа, както и сега. Така че не смея и да си помисля дори да си дръпна, познавам си номерата вече Simple Smile

# 348
За алкохола при мен не действа  Embarassed като студентка съм прекалявала с всичко, но не съм се отвратила от нищо...
Единствено с джин не съм се напивала, по простата причина, че не обичам и повече от 2-3 глътки не мога да изпия  Joy

# 349
НСЧ, то и един непушач да му дадеш цигара и той ще пропуши  Peace Не е въпросът в това, дали ако запали ще пропуши. То е нормално. Въпросът е в това дали човек си мисли, че може да запали...аз грешно явно съм се изразила, просто някак исках да кажа, че вероятността да пропушиш след 30г непушене е почти минимална, след 10 все още съществува...така си мисля аз де.

# 350
  • Бургас
Оффф, тези дни пак ме тресат депресивни състояния на тема килограми. Tired
Не съм качила още, но и не свалям. Стоя си на едно ниво и това е. Crossing Arms
Май ще трябва и пукницата да спирам. Drunk
Ми то живот ли е? Аз пия основно бира и вино. Твърд алкохол не, джин пък абсурд. Laughing Но биричката вечер ми е като кафето сутрин - задължителна.  Mr. Green
И сега к'во - спрях цигарите, сладкото почти нацяло, по мъже не ходя (само по моя  Laughing), ако и алкохола откажа, едни крила да ми подарят. People Angel
А как обичам да си угаждам ако знаете. Една стабилна софра повече ще ме зарадва от букет рози. Mr. Green Blush

# 351
И аз твърд алкохол не пия, но тази биричка ми е слабост Embarassed 

# 352
И аз така, Мария. Пия само вино и бира и обичам да си хапвам. Аз ви казах с моите килограми. Положението под всякаква критика. Тъпото обаче е, че никога не съм пазила диети и ми е много трудно. Сега се опитвам нещо да правя, но... егаси, по-трудно ще излезе това с килата, от това с цигарите.

# 353
  • Бургас
По-трудно ми е на мен. Tired
Когато ми се пуши от нерви бързо ми минава.
Но заради пустите килограми съм готова да пропуша и без да ми се пуши даже. Като знам колко лесно и бързо, без грам усилия ще си вляза в пак в дрехите.  Rolling Eyes Плаша се защото на моменти, като се депресирам, тази мисъл ми изглежда много привлекателна. Confused

# 354
Ясно. zayo Simple Smile за себе си мога да кажа, че съм 100% сигурна, че никога повече няма да пропуша. Това го разбрах още тогава - 2 месеца след края. Просто случката препрограмира мозъка ми (правете си изводи какъв ужас беше Joy).
Но ако това нещо не се случи, не задължително с палене (всеки си има различен начин), опасността винаги ще е реална, дори след 20-30 г.
Всичко е в главата ни.

Мaрия, и аз планирах да спра алкохола, но почнаха да ми избиват крилца и си викам - аааа, не!  Naughty
Скрит текст:
така се върнах към стария ми начин на живот, който е 1 път хранене (умерено количество, здравословна храна, но без ограничения в менюто + чаша-две вино или нещо др.). Знам че за някои хора е изтезание, но явно при мен по друг начин не става. Всъщност става, ама с НВД, а аз не обичам особено месо. Искам си картофите на фурна, бобчето, лещичката...
Моите кила не са от спирането на цигарите (дори съм по-малко от преди да ги спра), но са много и затова искат твърди мерки. Бях стигнала почти иделаното ми тегло с НВД и гладуване (и там бях инат, не по-малък от този при спирането на пушенето), после, кой ме би по главата, реших да започна да се храня както са съветите за здравословно хранене - закуска задължително + нормални количества обяд и вечер. Ами не става. Качих 30! Възможно е напълно в алкохола да е причината, в смисъл да влияе зле на метаболизма, ама аз не се наливам, нито пия през деня, 1-2 чаши са си направо в рамките на докторските препоръки  Mr. Green сега не винаги пия, но и не съм го спряла съвсем.
Отгоре на всичко нито сладко ям, нито готова храна, нито пък домашната е нещо нездравословно, че и спортувам редовно, в добра физическа форма съм, проблеми с апетита нямам.
Явно така съм си създадена - 1 ядене, че и се чувствам добре  Crazy

Та мисълта ми беше - търси си твоя начин, може и да е по-нестандартен, важното е да помага  Hug

# 355
Мария, изчакай още малко, нещата най-вероятно ще се стабилизират. Все пак са минали само 3 месеца, на организмът му трябва време да се адаптира. Най-трудни са първите няколко месеца, след това теглото се задържа, а после може и да падне.

# 356
  • Бургас
Благодаря ви момичета!  Hug
Нямам никакво намерение да пропушвам. Само се моля да не направя глупост, когато изпадна в някое от онези състояния, след среща с гардероба и кантара. Laughing
Аз ви бях писала за моя проблем с метаболизма и ходенето до WC. От две седмици започнах да пия зелен чай и проблема е решен. Може би не трябваше да чакам толкова дълго, цели три месеца, ама. Rolling Eyes
Надявам се с времето наистина нещата да се наредят. Или да намеря своя начин, да изглеждам и да се чувствам добре, едновременно. Grinning

# 357
Мaрия, ти си моята половинка тук и тия приказки за килцата и цигарите не ща и да ги чувам Crossing Arms
Сигурна съм, че изглеждаш много по-добре от пушаческата си ера, макар и по-оформена. Аз мога да кажа, че почти си върнах кг-те, обаче- освен диетката, трябва голямо тичане. Използвайте всякакъв повод-няма сол-тичане до магазина; хубаво парче по радиото-скачане и танци; малко свободно време-гимнастика. Съчетанието спорт-диета прави чудеса! Дългогодишният ми опит го показва, пък и се свиква.....Говорих ви за броенето на калории, аз събота и неделя се отпускам, особено неделя, но в понеделник започвам с нови сили и отвращение към слабостите си. Крилца трудно ще ми покарат, че пороците са ми много, но се старая. А как обичам да ям......! Добре че обожавам салати Heart Eyes

# 358
  • София
А аз съм вашата третина, момичета!  Hug и мен ме радва повече хубава трапеза от букет цветя. А мъжа ми е спортист и фитнес маниак  Laughing Лошото е, че при мен килата, които качих след спирането започнаха леко да падат, но много бързо зациклиха. Вчера и аз обяснявах, че ми иде да пропуша, та да заотслабвам.

# 359
С една колежка сме решили от 1.03 да ги спираме. Дано да е успешен този опит за разлика от предишните... Вече ми се стяга сърцето като си мисля  Sad

Общи условия

Активация на акаунт