Отговори
# 75
Здравейте, момичета! Stop

Ако бабите и дядовците не са сръдливи, не мисля, че е проблем само второто дете да е кръстено. Ние с брат ми сме така. Той е по-малък и е кръстен, аз не съм и никога не е имало сърдити. Дъщеря ми не е кръстена, но втората ще вземе името на баба си, просто ми харесва името. Който иска да избира име, да си направи бебе  newsm62
За мазането - миналата бременност се мазах с какво ли не откакто разбрах, че съм бременна, защото съм податлива, още от пубертета си имам по бедрата. Почти до последно издържах, обаче една седмица преди темина (преносих 6 дни) се събудих като след бой с бенгалски тигър. Сега се мажа с крем на Мустела, харесва ми, но ще видим какво ще стане накрая  newsm12
Витамини пия О'мами, защото от всички други повръщам. Още ми се гади постоянно и повръщам от време на време, затова трудно и наддавам, все още съм -3 кг.  Weary

# 76
  • София
За имената е сложно, според мен родителите си решават на кой да е кръстено бебето,бабите и дядовците са имали този шанс вече и не е уместно да се сърдят. Но реално за съжаление има и драми от тяхна страна, факт е , че те едно време са кръщавали децата си на техните родители и очакват и ние да сторим същото. Дори и да не го изразяват гласно, имат някакви очаквания. Наше решение сега е да не е на никого кръстено, да е интернационално, да не е много масово в БГ и да е съвместимо с имената на каката и баткото. Кристиян и на мен ми се върти, но е много масово, ако беше момиче щеше да е Катрина или Карина, но за момче ми харесват Деан и Самуил, харесват ми Камен и Пресиян , но не са интернационални. От всички предложения таткото не харесва нищо и казва, че имаме още много време. А на мен ми се иска да имаме поне няколко варианта  Sad

Със сигурност е хубаво да се избягват сауни и много топли басейни, иначе и аз планирам спа февруари живот и здраве, но май само от басейна и релакс зоната ще се възползвам.

Моето течение се оказаха гъбички нямах симптоми освен обилното бяло течение и е хубаво да се направи микробиология ако някой има опасения. Сега ги лекувам с Гиназол  и след няколко дена превантивно ще слагам глобули млечна киселина.

Благодаря за съветите за хемоглобина, ще направя една желязна терапия да стабилизирам положението Simple Smile

Количката е много индивидуално, аз си мисля ,че е добър вариант да се вземе някоя маркова и запазена втора ръка. Ще ни трябва приблизително 2 години и  е важно да е удобна и за майката и за детето.

# 77
  • София
Здравейте,
много бързо свършват темите...  Laughing
Влизам да чета на 15 страница и хоп - покана за нова тема!  Crazy
И аз да благодаря за прекрасно оформената нова тема! Както винаги - перфектна!

Относно имената - да се включа и аз.
Всички сме наясно с традицията в България. Не ми харесва това, че искаме да европеизираме/американизираме всичко. Обичам българските традиции - харесва ми децата да са кръстени на някого, харесва ми да говоря с български думи (не заемки), харесва ми да съм българка.
Затова и пазя традицията. Личен избор.  Peace

# 78
  • София
Здравейте момичета, записвам се из в темичката.
Много хубави имена сте коментирали. Ние все още си нямаме избрано име, но и двамата искаме да не е много дълго и да звучи еднокво добре и в България и в чужбина.

# 79
  • Пловдив
the Faith, София е чудесно име,както си казала,заредено с енергия,но мойто М не го възприема/свързва го с някаква недобра възрастна съседка/и не иска така,но и другото ,което и на двамата ни харесва  - Емили,е хубаво според мен Simple Smile

# 80
  • Pb
И ние сме по традициите. Името ще е българско и бебе ще е кръстено на един от родителите ни, също както и баткото. Харесва ми, че по някакъв начин се продължава рода и ще има приемственост. Пък за това дали някой чужденец ще си изкълчва езика, повече от колкото на него му е комфортно, не съм се замисляла и въобще не ме интересува  Flutter.

П.П.
Аз също мн. харесвам София.

# 81
Ние все още не знаем какво ще е нашето бебче ( дай Боже на 27 е в настроение и се покаже), но за мъжко име  сме се спрели на Георги (мъжът ми има главна роля в избора, но пък ми харесва, а и свекър ми е Георги). Ако пък си имаме принцеса, ще се казва Валерия, не знам защо но това име ужасно много ми харесва. Бонус е, че майка ми се казва Вера,баща ми Веселин, а свекърва ми Весела.  Crazy Така с един куршум многооо зайци  Laughing Laughing Laughing

# 82
Да се запиша и аз в новата тема. Заглавието е много подходящо. Като ви чета мненията за количките и тръпки ме побиват. Ще чакам таткото да се накани за пазар и каквото той хареса - има усет да избира само качествени продукти. Ние още не знаем пола и дай боже на 5-ти да се покаже, че последния път се въртеше като на виенско колело.
За водата не се бях замисляла, но от началото на бременността си пие от каната на брита и ми е добре.

# 83
Хоп и аз тук  Grinning
The same myself - благодаря за темичката!
Как сте успели да изпишете тооолкова много  Laughing С удоволствие ви чета  Blush

Много хубави имена сте избрали! Ние си бяхме харесали имената още преди да помислим да имаме бебенце  Laughing За мен е много важно детенце да е кръстено на някоя баба или дядо. (После се оказа, че само за мен е важно, а всъщност те нямат изобщо претенции). Измислихме си много хубави имена, които изпълняват условието и сега чакам "лотарията"  Laughing

По повод на водата - ние в къщи също пием само от чешмата. Смятате ли, че има проблем в това? Винаги съм пила от чешмата - най- ми е свежа и утоляваща жаждата.

mimeto_slavova хареса ми количката, която си показала, смятам да потърся отзиви и да я видя на живо. За мен е много важно да има позиция, в която детенце като седи да гледа към мен, също да има опция за дълга дръжка за бутане, т.к. и двамата с ММ сме височки. Много ми се иска Stokke, но за нова не бих искала да платя, а към вторите употреби сякаш започвам да имам  предубеждения...ще видим като отидем на пазар, още не съм гледала нищо на живо.

Sani4ka_ аз сега се мажа с Mustela и много ми допада. Много леко и приятно мирише и се разнася много лесно, добре и попива. Преди това изразходих една опаковка Lierac, но той е като гел и не ми допадаше нанасянето.

Mimka_to не мисля, че е притеснително ако е тъмна, моята сутрин е тъмна, после светла  Crazy

Кога да спрете Фолиевата к-на вие ли си решавате или питате док? Аз днес съм на преглед и ще попитам, но бих си я пила до края.

# 84

Здравейте и от мен.

Честита нова тема не съм писала от много време, но бяхме доста ангажирани и напрегнати  ooooh!

Та.. да се похваля вече с моят мъж сме официално женени  Party  Crazy

Аз на 20ти съм на ЖК, а на 28 на скан - това ще бъде третия скан и се надявам всичко да  е наред.
  bouquet

# 85
MiMito12 честито за свадбата, дълъг и щастлив семееен живот ви желая Simple Smile

Ами за името - мъжа ми избра да се казва Анна на майка му и на мен на галено Ани ми звучи добре, макар ча  исках Риктория или Анита Simple Smile

За водата - аз пия от кана Брита и понякога от чевмата засега не съм забеляза да е няккаъв проблем

За мазилата: Аз не съм ползвала досега но като ви чета май ще трябва да си избера някакво, кажете някое хубаво изпробвано мазило което да ни предпази от стриите

Хубав ден Simple Smile))
  Hug

# 86
Да ви попитам, има ли някой на който още му става лошо? Ето, вече 5-я месец подкарах, а тогава гадене не ме напуска и това е. Е, намаля определено, но си го има.  Rolling Eyes Направо завиждам на всички, които не познават тази страна на бременността.

Миличка и аз почти съм влязла в петия но от време на време все още имам неразположения особено вечер аз по принцип с тази бременност такива имах вечер и много се надявам вече да отминат...че е гадничко...  Hug

I na men mi stava mnogo tejko ve4er a prez denq taka mi se vie svqt i ponqkoga me boli glava, sigurno ot niskoto kruvno...ne e kato gadeneto,no... #Crazy Dokolkoto razbrah bilo normalno newsm78

# 87
  • София
Здравейте, мили момичета, приемате ли нови попълнения?   bouquet С някои от вас се познаваме от другата тема и от ИБ, с другите се надявам тепърва да се опознаем. Да се представя с две думи - аз съм Теди, на 26 г., от София, с първа бременност, термин 29 юни и почти със сигурност потвърден младеж.  Laughing

# 88
Здравейте, момичета. И аз да се запиша в новата тема.
елхичка, за гаденето и на мен продължава да ми се гади - и вечер, и сутрин. Дори и повръщането си го има.

За мазането - аз илчно започнах с Перкуталфа крем, но сега съм с преварен зехтин.
Исках да ви попитам - чух, че в Англия продавали някакви овлажнителни кремове без определено име, а например - серия1, серия 2. Чух страхотни отзиви за тях относно стриите. Идея нямам за това исках да ви попитам някоя друга от вас чувала ли е и коя точно серия е за това?

Зз водата  - аз пия абсолютно всякаква.

# 89
Здравейте всички!
Ама вие сте се скъсали да пишете...Аз си прочетох всичко и сега да коментирам:

За водата - Когато съм вкъщи пия само от чешмата, в офиса и унито минерална или изворна или като куче от чучура Joy ...последният винаги най-много ми е харесвал!!!

За количката - Тук има много мнения...добри и лоши за скъпите, добри и лоши за евтините. Просто ще изберем тази, която пасва на нас.

За имената - за момче изобщо нямам представа какво име да изберем. Мислим и не измисляме  Sad

За стрии - никога не съм се мазала с тоалетни млека и други мазила...кожата ми винаги е била нормална...не мислех и да се мажа, но после се сетих за стриичките и тъй като не разбирам грам от мазила просто питах познати и аптекарката и за мой късмет( или не късмет) ми препоръчаха Перкуталфа - мажа се през ден и кожата ми я чувствам много добре!

Общи условия

Активация на акаунт