Отговори
# 90
Сутрин се мажа с Био оил, вечер с Палмърс. Мажа навсякъде без ръце и краката от колената надолу.

# 91
Теди, радвам се да те видя тук  Hug
Количката, която беше показана на предната страница, ми хареса много, единствената ми забележка е, че е доста тежка - 14 кг хич не са малко, съветът ми е да се види и изпробва на живо.
Вода си пия всякаква - и от чешмата, и минерална. Хайде сега и това да го мисля, няма нужда  Mr. Green
За имената - определено искахме да е кръстено на някой от родителите, не че те биха ни се разсърдили, ако решим друго. За момиче се оказа, че ни е далеч по-лесно, мъжкото име беше много трудно и в крайна сметка не е много ясно, че е на свекървата  Mr. Green Изискванията ми бяха да е българско, без изчанчени съвременни варианти от рода на Дея, Мия, Ния и пр. (надявам се да не обидя никого - това е моята гледна точка), да има кратък вариант, и да има имен ден.

# 92
Като говорим за чисто български имена май няма много такива Thinking

# 93
Мерси за новата тема:)
За мазането мога да кажа от опита на моята приятелка, която роди преди няколко дена. Тя се маза с някакви кремове до 6ти месец, но започна много да се нацепва. Отиде в аптеката, препоръчаха и Елансил и веднага новите стрии от пурпурни станаха по-светли и не се появи и една нова до края. Ста въпрос за качени 25+ кг. За мен нещата са комплексни (кожа,хранене, качени кг.), но казам какво съм видяла с очите си, дано е полезно. Аз за сега съм с карите, но ако ми се появи нещо, и аз ще взема Елансил.
За името е решено още като планирахме бебче да е Кая. За мъжкото нямаме консенсус, но няма и да се наложи.
Фолиевата док каза да я спирам вече.

# 94
  • Пловдив
MiMito12,честито.Дълъг семеен живот,изпълнен с много любов,топлина и деца  bouquet

Тeddy, добре дошла.Леко бременеене и красив пухкав финал през юни Hug

# 95
  • София
Кети, благодаря. Hug
МомеHug А на какво име се спряхте все пак, или още не сте?  Laughing
Ние засега клоним към Росен - на свекъра, но още не съм напълно сигурна. Иначе много харесвам и бих го кръстила Борис, Никола, Максим или Филип. Но ще му дойде времето да решаваме.  Laughing

За стрии се мажа с някакво био мазило, което ми изпратиха от Австрия, вижда ми се хубаво, приятно омекотява, ще видим дали ще има ефект. Иначе имам и Мустела за когато свърши това.

А вода най-добре чиста изворна според мен. Мернах само, че някой беше питал за извор около София - има в Железница прекрасна вода, а там районът е много красив и разходката винаги си струва.  Laughing Иначе когато нямам изворна, пия филтрирана в кана Аквафор.

И аз се чудех за фолиевата дали да я спирам. Лекарката ми по ЖК каза да я пия през цялата бременност, а лекарят от Токуда каза да я спирам, защото след 12 г.с. се пие само ако има специална нужда от това.  newsm78 Някои я пият през цялото време, други я спират, аз още не съм решила.

# 96
  • Шумен

Здравейте и от мен.

Честита нова тема не съм писала от много време, но бяхме доста ангажирани и напрегнати  ooooh!

Та.. да се похваля вече с моят мъж сме официално женени  Party  Crazy

Аз на 20ти съм на ЖК, а на 28 на скан - това ще бъде третия скан и се надявам всичко да  е наред.
  bouquet

Честито!Дълъг и щастлив семеен живот  Heart Eyes

# 97
  • Шумен
Здравейте, мили момичета, приемате ли нови попълнения?   bouquet С някои от вас се познаваме от другата тема и от ИБ, с другите се надявам тепърва да се опознаем. Да се представя с две думи - аз съм Теди, на 26 г., от София, с първа бременност, термин 29 юни и почти със сигурност потвърден младеж.  Laughing

Добре дошла сред нас и моя термин е 29.06  Wink

# 98
За  Фолиевата аз до скоро си я пиех, но на последния преглед доки ми каза да я спирам и така и направих.
За мазането мога да споделя, че единственото мазило, което ползвам е млякото за под душ на Нивеа. Преди да започна да го ползвам кожата на корема и гърдите ми беше суха и много ме сърбеше.  Още след първото ползване и имаше ефект! Забравих за всякаква сухота и дискомфорт. Кожата ми е мека, еластична  Party Много съм доволна....

# 99
Teddy, благодаря за инфото Hug
Уикенда ще си направим една разходка до там:)
Относно имената.. много ми е трудно. Нали засега е момче, а аз винаги съм мислила за момиченце и там ми беше по-лесно. Не че не харесвал типичните български имена, но вече са ми банални. Ще ми е трудно да избера име за момченце. А пък чуждите мъжки някакси ми звучат много кофти, да не кажа друго.. newsm78

# 100
 цоп в темата! Embarassed

# 101
Ха добър ви ден, мамчета....най-сетне се докопах за запис на 7~8-ма страница  #Silly
От сутринта а-ха започвам да пиша и на два пъти спира тока smile3560  Надявам се сега да не спре пак, че вече ще изпадна в конспиративни съмнения Laughing

The same myself, благодарност и от мен за темата  bouquet  и се чувствам поласкана, че си решила да я озаглавиш с моето предложение Blush  Надявам се заглавието да допада на повечето мами, предвид, че нямаше възможност за анкета Peace

По въпроса за имената ние с лИбоФта не сме постигнали пълен консенсус, още повече, че полът ни е загадка засега, но си имаме фаворити, около които гравитираме, както категорично общо решение, че каквото и да е името, то трябва да е българско, кратко и изразително.  На никого няма да кръщаваме - и двамата сме се отчели по тоя параграф в предишните си бракове fiuuuuuu  и сега за да няма сърдити ще кръстим чеденцето с име, което просто да ни е красиво Heart Eyes

Може да си се струва налудничаво, но много ме блазнят имената на стари български владетели, като Калоян, Тервел, Кубрат....някак си ми звучат величествено  Rolling Eyes, но естествено не и на нормалните хора като мъжа ми Joy
Нищо налудничаво няма...или ако има, поне не си сама Mr. Green  Ние също сме решили, ако ще си имаме малък мъж, той да носи гордото име на български владетел - фаворити са ни Калоян,Крум и Самуил, макар че аз харесвам и някои нецарствени имена, напр. Явор, Вихрен. За женските имена изборът е по-стеснен и се свежда до Биляна, Зорница и Анна, май с общ превес към последното Simple Smile

Виждам, че доста разпалено коментирате количките и прочие принадлежности... Ние с покупките за бебоче ще изчакаме почти до последно, защото много неща щи не дойдат на готово /споменавала съм вече, че непосредствено пред нас в най-близкия родствен кръг на ММ растат двама малчовци и вече са ни заредили с мини кошарка до 5-6месечна възраст, гимнастика за бебе, столче за кола и даже ескимос Grinning / Впрочем и количка са ни уредили - аз си я харесах, не нова /както бях споменавала/, ползвана, но супер запазена 1stroller ....те пък същите решили да ни я купят като подарък , така че до момента не съм имала възможността да похарча и 1ст. , но пък дано е за хубаво, ако следваме някакви суеверни съображения Wink

За мазането, засега ползвам крем с арганово масло на AVON, взела съм си пак техен лосион за стрии, но още не съм го наченала.  Ще видим как ще съм. С първата ми бременност не съм имала проблеми и някакви бегли следи от стрии имам само високо на бедрата под слабините, а тогава с нищичко не съм се цапотила.  Предполагам, че все пак е и до кожа - т.е. индивидуално е Rolling Eyes

Накрая да честитя на всички, разбрали какъв щъркел чакат  stork-boy или  stork-girl
 welcomeна новите попълнения в юнската ни дружина, а на болничките бързо оздравяване!  bouquet

# 102
Теди, измислили сме - супер банално, популярно, прозаично и комерс  Laughing, но съм малко суеверна и не искам да го казвам, преди да се е родило детето.
И аз много харесвам имената на старите български владетели, както и такива, с буквичка "Р" в тях.
За фолиевата - док. ми каза към 14 г.с. да я спирам.

# 103
Момичетаааа, открих я! Crazy Crazy Crazy Чак се разтреперих от вълнение.....   Heart Eyes Тази, която е показана е в розово и има панделка, мъжката е с вратовръзка и ги има в още толкова много цветове, и са толкова красивиии! http://www.kinderwagen.com/cam-combi-minu-elite-kombikinderwagen … e-rosa-2013-21222   А колко е компактна и удобна само.... Ето и клип http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HoMPeaOioI0

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 14:59 от MartyG

# 104
  • Пловдив

Miss Blondy~Redhat,пропуснала съм,че си кръстница на темата.Много хубаво и актуално заглавие  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт