Отговори
# 660
  • Pb
Ето каква интересна информация съм си записала в тефтера преди 1-2 г.

Разпределие на килограмите (става въпрос за края на бременността):

3-4 кг бебе
3,2 кг - допълнителен запас хранителни вещества
1,8 кг - кръв
0,9 кг - околоплодна течност
0,9 кг - увеличаване обема на гърдите
0,9 кг - същото за матката
0,6 - 0,8 кг - плацента
Тотал - около 13,3 кг за едноплодна бременност

# 661
  • София
здравейте,
поздравления за всички хубави новини от прегледи  bouquet
за втвърдяванията - черпете ако нямате Peace не са най - приятното нещо особено като знаеш, че хич не им е сега времето  Tired аз бях с контракция през целия 20 минутен преглед при Марков и тъй като и белега от операциите ми бил много тънък и той много се притесни за мен и ми назначи магнезий 3х1 - при все, че не ми е доктор. та да има нещо да си те човърка - иначе ще ти е прекалено хубаво ooooh!
slun4iceto над дясната лента в новата визия на форума имаш опция върни старата визия! много полезен бутон Peace изпреварили са ме Crazy
за мърдането - хубаво е! напоследък непрекъснато я усещам и ми е спокойно така Heart Eyes
за килограмите все още удържам фронта, но най - трудното предстои ... дано не се освиня много Embarassed
желая Ви спокоен и усмихнат ден и дай Боже само хубави новини Praynig

# 662
Мерси момичета, вече си върнах старата визия и виждам лентичките ви  Wink
Определено новата визия не ми харесва и се надявам да не я наложат за постоянно.

Относно килограмите- аз съм +3, които ми се струва приемливо за 5ти месец. С миналата бременност качих само 11 и се чувствах прекрасно. Сега си мисля,че ще са повече, защото в това време сме си основно вкъщи с дребния и си хапвам честичко. Но пък стига да не е нещо от рода на +30кг, няма проблем за свалянето им впоследствие, та не се притеснявайте. Всеки е предразположен различно да качва и с различна скорост после да ги свали.  Laughing

# 663
Аз съм чак на 10ти на доктор и вече броя дните.Бях на 23,01 ,ама искам пак  Blush
За килограмите съм + 3 дано да не качвам много ,ама се съмнявам
За усещането-ще търпя ,нямам избор..А искам поне да почна да я усещам всеки ден силно,че да съм спокойна  Tired

# 664
Slun4iceto не съм специалист ,но доколкото знам трябва да се застъпят майчинствата за да вземаш същите пари.Трябва да си излязла в майчинство с второто дете,преди да са ти изтекли двете години с първото.Разликата да е по-малка от 2г. и 45 дни.

# 665
Slun4iceto не съм специалист ,но доколкото знам трябва да се застъпят майчинствата за да вземаш същите пари.Трябва да си излязла в майчинство с второто дете,преди да са ти изтекли двете години с първото.Разликата да е по-малка от 2г. и 45 дни.

Силно се надявам да е така, защото ще успея да го хвана буквално за 1-2дена, а разликата хич не е малка!  newsm44

# 666
  • София
Момичета, някоя от вас разбира ли повече от Застъпено майчинство? Аз писах и в счетоводната и отговорът ме удовлетворява напълно, но ми се искаше още едно компетентно мнение. До колкото разбрах , за да е застъпено майчинството (да се взимат пари като за 1вото дете , а не да се гледа 1.5г назад доход), трябва да сме вече в 45дневен срок преди раждане преди 1вото дете да направи 2 години. Така ли е?
Точно така е! Peace

И на мен често ми се втвърдява корема, поне по веднъж на ден и това също малко ме притеснява. Иначе усещам бебо много усезаемо, даже леки ритничета ми дава! Heart Eyes

# 667
Здравейте всички ! Имаме прекрасен снежен ден!

Радвам се, че явно не съм единствената, която е започнала да забравя разни неща!

Бебока рита сериозно ви казвам! Само преди 4-5 дни го усещах само в легнало положение, когато съм спокойна или му пусна музика, а сега вече и докато съм седнала и права. Вчера разбрах, че не мога и страшни филми да гледам!  #Cussing out Така ми се качи пулса, стана ми зле, бебо почна да протестира и трябваше да спрем филма! Ах този бебок не знае какво изпуска просто!

# 668
Момичета, споделете как сте на корем? Аз имам само едно яке, което мога да закопчавам.

Ето моя как изглеждаше вчера Simple Smile за 6-ти месец май добре изглежда  Crazy

# 669
RoseAmber , страхотно ти е коремчето.  Peace

Здравейте всички ! Имаме прекрасен снежен ден!
От това изречение разбирам, че не си от Варна.
За страшните филми и аз се притеснявах, но май нямае протести. И аз съм забелязала, че сякаш като пусна музика и получавам танци в корема  Mr. Green

# 670
RoseAmber хаха...от Варна съм, но живея в София! Сега ме подсети за най-любимият ми град, в който обичам дори и времето! Аз вирея много добре на студени, ветровити, дъждовни и влажни места...карат ме да се чувствам жива! Поздрави на морето! newsm03

# 671
Упс малко обърках...Rose Amber - добро жилище му правиш на бебока! Браво!

Това за Варна беше за Лидката!

Смахната работа!

# 672
RoseAmber, страхотно коремче си имаш!
Аз започнах да усещам доста рано бебо, но напоследък чак станаха по-чести обажданията и винаги ниско долу в ляво. Снощи бъдещия батко ме попита кога ще почне да рита бебето в корема. Точно в този момент то си играеше и му сложих ръчичката на корема ми и той много се радва. Цяла вечер не спря да говори за това, а в градината разказвал на всички, че ще си има бебе Simple Smile Много мило ми стана, защото с него имам проблеми в развитието му. Сега като го гледам как се радва за бебето, направо лети, съм адски щастлива.

# 673
Роуз, и аз съм със същите размери, да са ни живи и здрави  Mr. Green
Ще направя една равносметка на всичко, което приемам за настинката, ако искате, може да се сложи на 1-ва страница - какво да правим като се разболеем, като уточнявам, че засега проблемът е само с гърлото и затова се концентрирам върху него: 1. Поне 2-3 л. чай от липа, джинджифил и шипка на ден; 2. Оксилококцинум; 3. Хомеожен; 4. Прополки; 5. Инхалация над тенджера с врящ чай от мащерка и сода; 6. Гаргари с топъл разтвор на клеева тинктура; 7. Компреси с топла извара на гърлото; 8. 2 лимона на ден, разбъркани с мед и топла вода.
И да споделя една реклама, която много ме разчувства  Blush http://www.youtube.com/watch?v=gZq62c82-h4

# 674
  • Пловдив
Mometo*,много хубава реклама - нежна и чиста. Hug

Общи условия

Активация на акаунт