Посиняване

• 3 056
  • 20
  •   1
Отговори
  Здравейте,мамчета! Случи ми се нещо,което много ме притесни.Вчера докато хранех малкия започна да се държи странно,леко да му потреперва главичката и да се напъва като че ли иска да заплаче ,но не може.Секунди след това започна да променя цвета на лицето,гушнах го и му посиняха и устните,а след това и крайниците.Не забелязах да му е спряло дишането,не се е закашлял...След още няколко секунди напълни памперса,започнах да го събличам,за да му го сменя и видях ,че цялото телце е синйо.Това около 1 мин. и после си върна цвета,но беше видимо неспокоен.Заведохме го веднага при педиатъра,каза ми да не се притеснявам,че често се случвало при кърмачета и че било нормално.На мен обаче никак не ми се струва нормално бебето ми да посинее цялото.Не знам и към какъв специалист да се обърна,какви изследвания да пусна.Може би кардиолог? Моля ви,ако някой има инфо за такова посиняване или му се е случвало казвайте какво да правим,защото педиатъра явно няма да помогне.Иначе днес си е добре,всичко си е по старому,освен че целият е обринат,но това предполагам е от жълтъка,с който захраних вчера и няма връзка с посиняването.

# 1
  • София
хич не ми звучи на мен нормално, що за педиатър  Rolling Eyes
само предлагам кардиолог, детски.
моето дете имаше проблем със сърцето, казаха ми че може да очаквам подобно, за щастие не се случи и проблема отшумя.

# 2
Не е нормално.Не знам изобщо как е могъл да го каже това педиатърът.Консултирайте се с кардиолог.

# 3
  • София
Аз също мисля, че сте за консултация с кардиолог и пулмолог обаче. Стискам палци всичко да е наред!

# 4
Ох, като кажат "нормално е".  #Cussing out Полудявам просто.

# 5
Търсете второ мнение. Не ми се вижда нормално никой да посинее, камо ли бебе  Shocked

# 6
  • Варна
Не е ли прекалено рано за жълтък? Казваш, че вчера си го въвела, да не би да е някаква реакция? Нямам представа може ли да има подобна алергична проява, разсъждавам просто, защото времево двете неща съвпадат, доколкото разбирам. Или да се е задавил, да му се е пригадило... Как го даде този жълтък и колко точно даде? Иначе не, определено не е нормално детето да посинее цялото.

# 7
 Дадох една четвъртинка жълтък в зеленчуковото пюре на обяд по препоръка на педиатъра.Той посиня на следващото хранене.Не вярвам,че има връзка.Рано е,но аз захраних рано,защото Христо не можеше да се засити от никое АМ и искаше да яде през 2 часа,което можеше да  доведе до прекалено качване на килограми.Имаме час за кардиолог за утре и ще стане ясно.Педиатърът обаче ми каза,че индикация за сърдечен проблем е когато детето посинее около устните,та сега не знам дали изобщо сме за кардиолог.

# 8
 Сега се връщаме от "кардиолог".В кавички ,защото това беше всичко друго,но не и преглед при кардиолог.Заведохме го при д-р Санта Гудман,разпита ни какво му е станало,прослуша го със слушалките и започна да ми обяснява как да го захранвам,какви упражнения и масажи да му правя,да не съм му давала каши ,че бил дебел,не съм го носела правилно и сега трябвало да му купя ортопедични гащи,от тези с каишите ,но точно тези,които ми изпишела,да не съм взимала друга марка Naughty В края на краищата я попитах "добре,ами за посиняването?",това не било болест,бил по-чувствителен към температурата и за това посинявал,но да съм си имала едно на ум ,питам я аз" Добре ,но няма ли да го видите поне на ехограф,така или иначе сме дошли?",а тя рече и отсече ,че това не е сърдечен проблем,нямало какво да го гледа и ако пак посинее да търся невролог,защото можело да е епилепсия.Нямам думи ,момичета,не очаквах такова нещо и накрая пак не стигнахме до никъде,освен че сега се притеснявам да не би да е болен от епилепсия,не дай си Боже.Бясна съм #Cussing out

# 9
Опитай се да овладееш гнева си и посетете толкова лекари, колкото е нужно.Притеснението ти няма да помогне в случая.Мобилизирай се, заведете го и на невролог и по-скоро разберете защо се е случило това.Всяко нещо открито навреме е поправимо.

# 10
  • До морето :)
Оф, баси и докторите. И според мен го заведете на още 1 специалист. Тука из форума може да потърсиш мнения за специалист. Дано не е нещо сериозно.

# 11
  • Варна
Ортопедичните гаши пък какво общо имат с цялата работа и откъде накъде кардиолог ще ги изписва?

# 12
  • София
Не сте уцелили лекаря въобще.
Добрите детски кардиолози са на едно място-детска кардиологична болница (т.нар. 3-та градска).
Мога да препоръчам и доктор Демирев,който преглежда и в клиника Детско Здраве.

Дано всичко е наред!

# 13
горещо препоръчвам д-р Чилингирова в болницана на чирков. страхотен човек и лекар.

# 14
 Мислихме да се обърнем към д-р Демирев,но часове за този месец няма,както и при останалите двама лекари,при които се опитахме да запишем час.Днес педиатърът ни насочи към д-р Радева,утре ще звънна и ще видим.Иначе малчо е добре за сега,не е посинявал ,като изключим ръчичките,но те вечно са сини,освен ако не е много топло.

Общи условия

Активация на акаунт