Всякакви въпроси относно съдомиялните - 14

• 61 381
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Лазурит ,нови са таблетките, не са овлажнени. Дано е било нещо, което е препречило отварянето до край на вратичката. Усъмних се в една лъжица след обстоен преглед на горната кошница. Утре ще пусна пак съдове и ще се разбере. Нова е машината, година няма още.
И още един въпрос. Чета тук, че правите профилактика. Препоръчайте препарат без значение цената. И къде се слага той? На каква програма се пуска миялната с него?
Благодаря от сърце за насоките   bouquet  bouquet  bouquet
Янтра , благодаря ти! Добра идея Simple Smile

# 676
Аз правя с препарат на ККласик /два лв. и стотинки/. То е едно шишенце  - маха се фолиото, слагам го в празна машина и го пускам на интензивна програма /70 градуса/.

# 677
  • Ямбол
Аз затова вече не ползвам таблетки. Много скъпо излизат, а и като не ми се разтвори, трябва да пускам отново. Не ми се занимава. Най-удобно е всичко отделно, да си сложа колкото си искам и каквото си искам.

# 678
Принципно е така... ама на мен не ми се е случвало още да не ми се разтвори таблетка, но пък опита ми е скромен Simple Smile има-няма 2 месеца...
Ще си взема и отделно препарат и гланц, за да си пускам кратката програма с половин доза препарат... рядко се налага, ама да съм подготвена...

# 679
Кокичета, аз пък имам съдомиялна от декември.Първо пробвах само таблетки, при мен резултата беше скърцащи от чистота съдове,но пък побелели чаши.Като счупя таблетката на две всичко е наред...Реших да пробвам със сол препарат за миене и гланц - резултата е пак измити съдове, но ми идват малко хлъзгави и ... лигави Simple Smile И в двата случая ползвам бързата програма за половин час на 60 градуса.Не знам каква е твърдостта на водата в Горна Оряховица... Въпросът ми е мога ли да ползвам само таблетки,например всичко в едно, ама само таблетки, и нищо друго, без да добавям сол или каквото и да е било друго? Да знам, че е задаван този въпрос... Simple Smile)))

# 680
Ползвала съм винаги и само таблети, в редки случаи гел. Да не се разтвори таблетата не ми се е случвало абсолютно никога.

# 681
Преди време споделих мой проблем за паднало покритие на металната кошница и ръжда от мястото, което оцвети вратата на машината вътре. Мисля, че стопирахме проблема, сменихме и препарата, ако в него е вината (което не ми се вярва), но това медно покритие не се маха.
Гледах разни препарати, които са за махане на ръжда, но не намерих за подобна цел, ако някой може да препоръча или поне да ме насоча какво да търся  Simple Smile

# 682
Кокичета, аз пък имам съдомиялна от декември.Първо пробвах само таблетки, при мен резултата беше скърцащи от чистота съдове,но пък побелели чаши.Като счупя таблетката на две всичко е наред...Реших да пробвам със сол препарат за миене и гланц - резултата е пак измити съдове, но ми идват малко хлъзгави и ... лигави Simple Smile И в двата случая ползвам бързата програма за половин час на 60 градуса.Не знам каква е твърдостта на водата в Горна Оряховица... Въпросът ми е мога ли да ползвам само таблетки,например всичко в едно, ама само таблетки, и нищо друго, без да добавям сол или каквото и да е било друго? Да знам, че е задаван този въпрос... Simple Smile)))

В Г. Оряховица водата е твърда и солта трябва да ти е настроена на по-висока степен, но не знам точно на колко. Иначе съм писала по-назад, че, като си с таблетка all in 1, няма нужда от допълнително сол и гланц. На моята има специален бутон за изключване на солта, когато миеш с таблетка.

# 683
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Здравейте,
имам въпрос относно таблетките. За първи път ми се случва да не се разтворят 2 таблетки, сложени една след друга в отделението/ пуснах я 2 поредни цикъла на PRO /. Имате ли идея защо се случва това? Сега я пуснах без препарат на 30 минути-просто да изплакне.
Самите таблетки бяха раздути и полепнали по вратичката на отделението, в което се поставят. Не светят никакви индикатори- нито за сол, нито за блясък...
Изясни се проблема. Както и предполагах една лъжица, която заподозрях вчера е пречела на вратичката да се отвори изцяло. Днес всичко си е ок.
Мерси за съветите на всички.   bouquet

# 684
Здравейте. Искам да се сдобия с миялна машина, но мястото ми е доста ограничено. Единственият ми вариант за момента е шкафът ми под мивката, който е с дълбочина 53см, широчина и височина има достатъчно. Поради тази причина избирам миялна не според марката, функциите, парите и прочие, а според дълбочината. Вариантът, който успях да открия е миялна с 50см дълбочина. Въпросът ми е дали има шанс след инсталирането и свързването към водопровод и т.н. тази 50см дълбочина да се вмести в моят 53см шкаф. Много ще съм благодарна на всякакво мнение по въпроса. Относно логиката за закупуването, осъзнавам че е възможно най-тъпият критерий за избор на миялна машина, но това е положението за момента.
Това е миялната, която съм харесала.
Благодаря предварително.
http://www.bosch-home.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1 … 8/SKS51E18EU.html

# 685
  • Berlin
Хмм и аз трябва да избирам нова машина. ooooh! Проблемът е, че сегашната си е заварена в апартамента и не ми се е налагало досега да разглеждам миялни. Освен, че трябва да е висок клас енергиен клас, да харчи по-малко литри вода на цикъл, да има самопочистващ се филтър, какво друго е важно да има като характеристика/екстри? Общо взето съм се насочила като марки към Бош, АЕГ или Сименс (ама последните май не ги намирам по сайтовете за техника).
Нещо, което не разбирам - каква е разликата м/у "за вграждане" и "за пълно вграждане"?

На какво пък попаднах току-що: https://dishcareaction.com/bg-bg/bosch?cid=dishc

# 686
  • Пловдив
"За не пълно вграждане" означава, че се маха горния плот и миялната може да се вгражда под плот. Отпред се вижда вратата на миялната. Може и да не се вгражда - има си плот отгоре. "За пълно вграждане" означава, че миялната няма лицева врата и трябва да сложиш плоскост (примерно в тон с останалите вратички на шкафовете).

За мен Бош са леко по-добри като марка от АЕГ (това е лично мое субективно усещане). Сименс не знам защо не се внасят в Бг, по големите магазини Техномаркет, Технополис, Зора и др. ги няма.

# 687
  • София
Здравейте. Искам да се сдобия с миялна машина, но мястото ми е доста ограничено. Единственият ми вариант за момента е шкафът ми под мивката, който е с дълбочина 53см, широчина и височина има достатъчно. Поради тази причина избирам миялна не според марката, функциите, парите и прочие, а според дълбочината. Вариантът, който успях да открия е миялна с 50см дълбочина. Въпросът ми е дали има шанс след инсталирането и свързването към водопровод и т.н. тази 50см дълбочина да се вмести в моят 53см шкаф. Много ще съм благодарна на всякакво мнение по въпроса. Относно логиката за закупуването, осъзнавам че е възможно най-тъпият критерий за избор на миялна машина, но това е положението за момента.
Това е миялната, която съм харесала.
Благодаря предварително.
http://www.bosch-home.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1 … 8/SKS51E18EU.html

Това е моята машина и е много ОК! При мен е върху плот отгоре.

# 688
Ползвала съм винаги и само таблети, в редки случаи гел. Да не се разтвори таблетата не ми се е случвало абсолютно никога.

И при мен е така.  Peace

# 689
  • Berlin
Янтра, благодаря, значи за пълно вграждане ми трябва.

Май харесах тази:
http://www.bosch-home.bg/продукти/миене-на-съдове/съдомиялни-за-вграждане/SMI58N85EU.html

Общи условия

Активация на акаунт