Всякакви въпроси относно съдомиялните - 14

• 60 955
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
Имам едни съдове, които по ръбчетата явно са алуминеви и от миялната това покритие се развали, размаза и като ги пипам - цапат. А имат означение, че могат да се мият в миялна. Искам да си купя нов тиган, обаче като ги гледам, всички са такива. Как да си избера тиган, който може да се мие в съдомиялната без да се развали и размаже?

# 691
  • на Мелмак
На самите съдове пише дали стават за машинката има си знак. Peace

# 692
Точно това казвам и аз. И моите имат такъв знак, а се прецакаха.

# 693
Аз така прецаках една касерола и оттогава мия на ръка и тиганите, и касеролите с алуминиеви дъна и ръбове.

# 694
Май и аз така трябва да направя. Да си купя някакъв и да го мия на ръка.

# 695
То поне се мие лесно, заради тефлона.
Иначе и на моите Биалети си пише, че са подходящи за машинно миене - дръжки Crossing Arms.

# 696
  • на Мелмак
Дръжки Laughing
Оххх , аз съм с индукцион и тиганите трябва да са - ала бала.
И досегашните ми не могат да се мият в машината , исках да си взема и за машина.
Добре , че споделихте , че тези пущини не са малко пари Crazy

# 697
А, аз повече от 15 лв не смятам да давам. Тези са скъпи и какво.. пак се прецакаха. Всъщност, ако е керачимен, може да дам и повече.

Последна редакция: сб, 24 май 2014, 14:40 от celika

# 698
Посъветвайте ме как да редя съдовете в миялната. Моята е от средните (45 см), но ми се струва, че малко съдове събира. Най-вероятно не я редя, както трябва... newsm78 Отдолу слагам чинии и кошницата с вилици и лъжици, също 1-2 купи или тенджери (с прихлупване една върху друга). В горната кошница няколко чаши и някоя друга малка купичка и това е. Предполагам, че трябва някак да ги намествам по-рационално... Confused newsm78 Доколко търпят да са захлюпени съдовете един върху друг?

# 699
  • Балчик
Не може да са захлупени едно върху друго. Трябва да има достъп на вода до дъното на съда,  не си ли го представяш?

Играеш на тетрис и ще схванеш скоро кое как трябва да е.
Тя 45 см си събира малко, независимо колко голяма ти изглежда преди да я купиш.

Моята е 60 , но подредбата е на същия принцип.

Последна редакция: нд, 25 май 2014, 21:35 от Джемма

# 700
Ами малко събират, да. И на мен малко ми събира. Общо взето я пускам по веднъж на ден и ми върши чудесна работа, но не ми се струва много рационално относно харченето на ток, вода и препарат.

# 701
Благодаря за отговорите. Мислех си, че в мен е проблемът. Определено ми изглеждаше по-голяма, като я купувахме... Crazy newsm78
Относно разхода на вода и препарат - даже си мисля, че се пести, но да кажат тези с повече стаж с миялните....

# 702
  • Балчик
Ето аз как нареждам в 60 см:

Скрит текст:

# 703
Джемма, много добре изглеждат подредени.... друго си е 60 см...чак ме е яд, че не взех голяма.

# 704
  • ГОре на черешата...
Джемма, благодаря за онагледяването  bouquet  bouquet.
Моята пък сега ми изглежда толкова огромна, ама камарата с чинии в мивката всеки ден - два пъти повече Crossing Arms, така че чакам с нетърпение да я пусна най-сетне в употреба.

Общи условия

Активация на акаунт