Черноморец - лято 2015

• 145 115
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
Добре де,плажа на Градина винаги ми е харесвал и си мислех, че е чист.

Батко Владко, ако си от район край морето и с в час, сподели къде да водим децата си на море!? И дали въобще да е в България. Честно да Ви кажа мен си ме е страх, през ден говорят за затворени плажове и за болници пълни с пациенти с чревни вируси.

# 556
В България Како, Бат Бойко навсекъде ни построи и строи все още пречиствателни станции omm

# 557
няма снимка, оправи я Wink

Снимката е в статията от линка.
А отдолу има коментар, че снимката е от 2011 г.  Grinning

Мамче явно не си прочела ДОБРЕ какво съм написал, но спец. за тебе ще ти разясня. До 2012 г. мръсния канал се изливаше точно там където е показано на снимката и л-йната "обгазяваха" най-вече Санта Марина. Естествено онези взеха да мрънкат "що само те са потърпевши" и инженерната мисъл на Рейзи-то взе грандиозното решение /вместо да ускори работата по ПС/ - да заусти въпросната тръба стотина метра по-навътре.  Сега това кафяво петно не е толкова видимо, щото се излива десетина метра под водата. Преобладаващия източен вятър, заедно с честото "разбъркване" на водата от корабите и лодките, минаващи над новото място на изхода на тръбата, оставям на твоето въображение да ти подскаже накъде отиват водите от клоаката. Жокер - отиди на Бакърлъка и като на длан ще видиш как и какво обхваща кафявата фуния.
P.S. Тема за размисъл : Още преди да е завършена ПС, капацитетът и вече е достигнат,а строителството на хотели  продължава.....

Последна редакция: чт, 27 авг 2015, 10:09 от БаткоВладко

# 558
Батко Владко, ако си от район край морето и с в час, сподели къде да водим децата си на море!?

За съжаление нашето море е едно от най-замърсените .  Знаете в северната му част кои реки се вливат и предполагам се досещате какво ни носят, а Ч.море е затворено и всичко си остава в него. Освен това и ние щедро го наторяваме с биологични отпадъци. Неслучайно вече под 20-30 м. дълбочина няма живот - наситено е със сероводород от разпада на боклуците. Сравнтилно чистите /условно чисти/ места естествено са отдалечени от "цивилизованите" плажове. За мене най-добрите са районите около Кара дере, Иракли,между Маслен нос и Перла, между Ахтопол и Синеморец и между Синеморец и Резово.
И една положителна нотка - ние местните се шегуваме че все пак замърсената вода ни активира имунната система и придобиваме постоянен  имунитет  Simple Smile

Последна редакция: чт, 27 авг 2015, 10:04 от БаткоВладко

# 559
  • СОФИЯ
няма снимка, оправи я Wink

Снимката е в статията от линка.
А отдолу има коментар, че снимката е от 2011 г.  Grinning

Мамче явно не си прочела ДОБРЕ какво съм написал, но спец. за тебе ще ти разясня.    .....
Добре батенце  Laughing, дай само малко по-кротко  Peace

# 560
БаткоВладко, за съжаление си много прав.  Peace Бавно, бавно убиват черноморието ни. А какво беше преди години, любимият ми Черноморец и плаж Градина. Нямаше нито едно заведение и хотел на Градина, тишина, чистота и спокойствие.  Blush
Ти сам изброи на пръсти едни от последните уж запазени плажове, за съжаление, а плажовете на морето ни са стотици.

# 561
На мен пък Градина пак си ми харесва, голям плаж за всеки по нещо Hug

# 562
Старо, но напълно акутално и по темата:
Особени белези на морския туризъм в България. Част I
Особени белези на морския туризъм в България. Част II

Скрит текст:
"От 15 години до къмпинг „Златна рибка” се строи пречиствателна станция. Все се строи, все е пред завършване е все не е готова. През това време в Созопол и около него се построи какво ли не. Градът се разрасна три или четири пъти. От година на година водата в залива между „Градина” и „Златна рибка” става все по-мътна. На „Каваците” не е мътна и на „Харманите” не е, а на „Градина” е като в блато. Местните хора много добре знаят защо е така, но никак не обичат тази тема. И в общината не я обичат, ама никак. И кметът Панайот Рейзи не я обича. Той предпочита да обяснява как около Созопол ще се развие българският Бевърли хилс. И има напредък, но засега най-видимият резултат е превръщането на Царския плаж в септична яма. Ако човек се загледа внимателно в пясъка през юли и август, открива тук-там между песъчинките едни миниатюрни доматени люспи. Произходът им е вън от всякакво съмнение. Всичко това би могло да се избегне, ако общинските власти наредят на ресторантите през лятото да правят салата само с белени домати. А сигурно има и други начини."
 Mr. Green

# 563
  • СОФИЯ
На мен не ми е ясно каква е разликата с останалите курорти. Да не би Златни пясъци или Слънчев бряг да имат ПС, които да покриват капацитета. А който се интересува от улта еко надали следи точно темата за Черноморец.

# 564
На мен не ми е ясно каква е разликата с останалите курорти. Да не би Златни пясъци или Слънчев бряг да имат ПС, които да покриват капацитета. А който се интересува от улта еко надали следи точно темата за Черноморец.

Точно това коментираме, че положението е такова на цялото черноморие, Слънчев бряг не прави разлика.  Peace

# 565

P.S. Тема за размисъл : Още преди да е завършена ПС, капацитетът и вече е достигнат,а строителството на хотели  продължава.....
тва Бай Ставри инжинера ли ти го подшушна newsm78

Не знам кой му го е подшушнал, но и малките деца знаят преди колко години са строени тези ПС и какъв капацитет имат. А от преди години до сега колко хотела се построиха и колко са летуващите? Познай дали ПС за 15 хиляди може да поеме примерно 30 хиляди? Сметнато елементарно и без технически познания.  Peace
Како, тази станция сега се строи, в момента Peace

# 566
Точно на Златните почивах за последно у нас преди няколко години, по стечение на обстоятелствата беше края на Август и бяхме в северния край на Златните на Изгрев&Обзор ... Ако не знаеш, там е пречиствателната станция след края на курорта, явно не смогваше защото целия район вонеше, дори е леко да се каже вонеше, смърдеше, на лай*а. Ако няма вятър все едно живееш в една огромна тоалетна. Разболяхме се, след 3-4 дни почивка, както се и очакваше, нищо чудно.
Това ми беше последния напън да следвам държавната пропаганда да почивам у нас на море.
Като гледам от тогава нищо не се е подобрило, дори се е влошило.

# 567
  • СОФИЯ
Абе хора, никой не казва, че положението е ОК, ясно е какво е необходимо и какво причинява бездействието. И проблемът е за цялото българско черноморие, а не само за Созопол и Черноморец. Лялянето тръгна от цъкването на БаткоВладко в темата, който ни обясни, че тр да забравим да почиваме в района  Grinning Сааа...ако баткото си представя, че тук във форума си общуваме отегчени домакини, които се чудят как да уплътнят деня докато децата спят....друга работа  Laughing Няма да му разваляме представите на човека я. Все пак се предполага, че основно тук общуваме здравомислещи хора. Иф по въпроса има достатъчно в публичното пространство и който се интересува си я намира.
Пък и предполагам някъде в подфорумите има тема за екологичните проблеми на морето ни, както и вероятно друга, отнасяща се до лошите управленски решения  Grinning
Та така, сори за спама, но дали днес ще почивам в Маями, а утре в Черноморец си е мой личен избор.
Предлагам да благодарим на БаткоВладко за предоставената информация и да се върнем към курортното градче.

# 568
Днес се завърнахме. Прекарахме си супер! Няма болни, подрискани и тем подобни.
Ходихме само на Градина и в един от по-спокойните откъм вълни дни си прозираше дъното и се виждаха рибки. За сега толкоз, че ме чака багаж.

# 569

тва Бай Ставри инжинера ли ти го подшушна newsm78

Не знам кой му го е подшушнал, но и малките деца знаят преди колко години са строени тези ПС и какъв капацитет имат. А от преди години до сега колко хотела се построиха и колко са летуващите? Познай дали ПС за 15 хиляди може да поеме примерно 30 хиляди? Сметнато елементарно и без технически познания.  Peace
Како, тази станция сега се строи, в момента Peace

Кака, говорих по принцип. А това че няма ПС, показва, че положението е още по-зле!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт