ДЕКЕМВРИйките засмени, с бебче на ръце, местят се в "родени"!

• 28 997
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
Mirabela_88 , при нас сякаш понамаляха...последните вечери по-спокойно спи, няма го онова тежко пъшкане и въртене.
През деня намали часовете за спане. Като не спи понякога е спокоен и си седи в кошарката, гледа, върти се, "приказва"...друг път нервничи. Не винаги се успокоява на ръце, обаче,или поне не веднага.

Има ли и други, които огладняват не след 3 часа, ами даже след 1, след края на последното ядене? Rolling Eyes При нас редовно се случва да реве за манджа по-рано, отколкото трябва. Аз викам растем, ще увеличим интервалите между хранененията...ама като прочетох из нет-а, че има деца на по 6 месеца, които си продължават на 3 часа да ядат...явно и ние ще сме от тях.

Тази вечер обаче, докато го хранех, повърна...но не така, както обичайно връща, ами излезе на 10-тина сантиметра и намокри дрешките...досега така не се е случвало. Охх, дано да е инцидентно и да не се повтаря  Cry че много се притесних Sad

# 646
  • София
Това с повръщамето на фонтан ни се случва понякога и на нас, води се нормално. Ядем и ние понякога по- често, но аз и вода си й давам, особено, ако е яла добре и пак нещо плаче след час. До 100 мл на ден вода давам без замисляне, то помага и за запек. Иначе акото засега ни е кафяво-горчицево. Уф. Сега пък ми дойде, а уж още кърмя, макар кърмата да ми е много малко. А това с болката при кекса е ужасно направо! Значи и да чакам няма да мине с времето и ще трябва да го изтърпя?! Направо ми се иска никога да не правя като се сетя!

Последна редакция: ср, 12 фев 2014, 05:42 от Вилхелм Тел

# 647
Mirabela_88 ,  малкия ми имаше период в който плачеше като гладен след хранене и след 2 часа,според доки това не винаги  означавало че е гладен  и да не го тъпча(разбира се ако преи това си е изял цялото количество ),а другия момент в който така се е държал е било когато си сменя режима на хранене,както ми огладняваше на 2 часа изведнъж започна да се храни на 4-5  и нещата се нормализираха,аз се чудих как да махна нощното ядене ,а той сам си го спря,така че виж няколко дена как ще ти е ,ако продължи се консултирай .

# 648
Въпрос към ЛЛЛ: Има ли някакъв начин за разпределяне на кърмата между отделните хранения? Имам предвид това, че нощем имам много кърма. Малката огладнява на по-големи интервали - 4-5 часа и се наяжда, сучейки само от едната гърда (2 хранения е така). После през деня суче от двете гърди, като интервалите стават все по-малки докато стигнат до 2 часа между храненията. А за последното хранене, след къпането (ние се къпем късно и това хранене отива към 22:30-23:00), вече не й достига кърмата и й правя 60-90 мл добавка. Опитах се да цедя нощно време, за да ползвам тази кърма вечерта, но май се увеличи още повече кърмата и започнаха да ми се образуват бучки, затова  спрях, да не си докарам проблемите, които вече толкова момичета тук минаха. Отделно ми беше леко мъчително сънена да се подложа на половин час мъчение с помпата и на ръка, че помпата сама не се справя. И се получава така, че нощем ми остава излишна кърма, а вечер не достига. Много искам да махна дохранването вечер, но малката явно е гладна и не спира да плаче и да търси да суче...  Затова исках да попитам, след като беба сама си е направила режим кога и колко иска да хапва, няма ли начин да помогна така, че кърмата да се нагласи към същия режим?
Здравей, Doichinova Hug
Вариант за "разпределяне" би могъл да бъде даване на бебето да суче по-често, включително и нощем. Пауза от 4-5 часа е по-скоро голяма. Ако бебето спи, би могла да инициираш събуждане или да предложиш гърда в сънено състояние.
Нощем  е най-високо нивото на хормона пролактин, отговорен за производството на кърма. Когато бебето суче и стимулира гърдите нощем, най-вероятно през деня количество мляко ще е по-голямо, отколкото ако се пропускат нощните хранения.

Новороденото бебе трябва да има минимум 8-12 кърмения на денонощие, което означава кърмене на всеки 1-3 часа с една пауза от не повече от 4 часа през нощта. Пишеш, че опитваш да цедиш нощем - би могла да опиташ да предложиш на бебето да суче, вместо да цедиш и дори да опиташ, ако е вариант за теб и партньора ти, съвместен сън с бебето - така би било удобно да си почиваш повече, а и бебето да суче в сънено състояние.

Обичайно за много бебета е вечер да сучат по-често, а майките да споделят, че усещат гърдите си вечер по-празни. Въпреки това, когато бебето е оставяно да суче колкото често пожелае, то обикновено продължава да наддава добре и да пълни редовно памперсите.
За по-добра стимулация на гърдите, в рамките на едно кърмене всяка гърда може да се предложи 2-3 пъти, но е важно да се остави бебето да изсуче първата гърда добре. Докато суче от гърдата нова порция мляко започва да се произвежда в нея и ако бъде поставяно по-често на гърда то би имало възможността да изсуче насъбралото се мляко и по този начин да подаде сигнал на гърдите да правят още мляко.Ако след това бебето продължава да изглежда гладно може да му се предложи добавката - с чашка, лъжичка, дозатор, капкомер или друго, за да се избегне объркване на засукването.

Ето и една полезна тема Премахване на добавката от адаптирано мляко

Поздрави   bouquet

# 649
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Добро утро Simple Smile

На мен кърмата от едната гърда ми спря на цяло, в другата има, но не знам колко, а и не искам да цедя. Освен това малката хитруша не иска да суче - давам и от тази, в която има да източва по малко, за да не се запуша пак, но тя си играе и ми се смее  Laughing   Crazy  после като й покажа шишето вече става сериозна и си хапва. Да ви кажа нямам намерение да се боря повече - колкото толкова и без това кърменето за мен този път беше голяма борба  Tired
Искам да питам някой дава ли от коластрата на Абофарм?
Аз я купувам за баткото, на шишето пише 0+  Thinking
На нас на 15-ти в събота ни се пада дата за консултация, ще питам нашата ЛЛ кога да отидем в петък или в понеделник. Още се чудя за тези имунизации ще я питам какво да правим - от една страна всички сме здрави, Борко не е ходил на градина от месец, ако трябва пак да го спирам преди имунизации ще полудея с тях 2-мата  Crazy  Laughing От друга страна 2 месеца ми се виждат много малко, за тези тежки ваксини  Rolling Eyes

За акото - нашето също беше зеленикаво, но после се оправи. Мисля, че е от АМ, когато започнахме да се дохранваме с по-големи дози  Peace

Нормално раждалите момичета, искрено ви съчувствам, за това, през което минавате  Hug  Това беше една от причините да се зарека никога повече да не раждам  Rolling Eyes  В крайна сметка като има вариант да си 6 на 2-рия ден във всяко отношение, защо да си го причиняваш  Rolling Eyes При мен във всяко отношение все едно не съм раждала, всичко ми е не на 6, ами на 6+  Party

Ние вече изкарахме шезлонга, а вчера я носих в кенгуро. Някой друг като нас? Ние днес следобед сме на ортопед и ще питам, но все пак да си сверя часовника  Peace

# 650
Добро утро и от мен!

А нашето огладняване на по-малък интервал понякога е дори и ако си е изял всичко. Но друг път изяжда половината и не иска повече или заспива...и след час огладнява....и така се размества всичко :/ А водата не я пием много...

Тази вечер за втори път прескочи нощното хранене, силно се надявам по-често да се случва и да отпадне скоро  Praynig Иначе пък пак неспокоен беше и се въртя доста...

TDI, и аз вчера взех шезлонг, да видим дали ще му хареса и ще се застоява.

Jaska, по-напред беше писала, че докторката се скарала, че сте наддали много? За 1 месец колко и колко според нея е нормално?  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 12 фев 2014, 10:41 от bugsy

# 651
 Hug Здравейте момичета Simple Smile 
Ние вчеря бяхме на теглене и пак много малко е качил малкия 200 гр за две седмици, еми не знам вече какво да правя, храня го на поискване, изсуква двете гърди и подле 120 мл мляко и пак явно е гладен  Shocked Сега взех друго мляко да видим  Praynig
Иначе и той почти не спи през деня, по 10-20 мин, като бабичка и после аиде пак, че и не ще просто да си лежи и да блее ами на ръце и няма такава радост и въодушевление  Crazy
Момичта още нямам количка, изпуснахме такива хубави дни, много ме е яд  #2gunfire  ама като си харесах една, която уж трябваше вече да са получили в магазина, сега пак ще стане студено и те тогаа е се обадят  ooooh!
Аааааа за кекса ли питате  Blush  все още е мираж, татко мечок все още ме търпи, но не знам аз кога ще се престраша, само като си помисля какво беше там отдолу, пък все още имам проблем с тази епизиотомия  Shocked  ужмина, но имам дискомфорт  Tired
ТДИ ние сме на шезлонг още от самото начало, по цял ден там лежи и спи , два пъти го слагах в кенгуру за по 5-10 мин, но ме притеснява, защото мо го дадоха и дефакто не знам за каква възраст е, уж има твърди за гръбчето, но аз ли не съм го нагласила правилно, все едно е седнал и всичката тежест е на дупето, така ли трябва да бъде  newsm78
Хубав ден мами   bouquet

# 652
Да се включа и аз за шезлонга - Деян също седи на него от самото начало. Напоследък все по-често и за по-дълго, защото започва да забелязва висящите играчки. Когато случайно ги удари, докато размахва ръчички, се изненадва сам и гледа опулено. Ето ви го нагледно:

Скрит текст:

Mr. Green

Иначе гледам да не го оставям да спи там дълго, защото няма напълно легнало положение.

Що се отнася до будуването - все по-дълго седи буден и той през деня, но за моя радост е много спокоен и от една седмица някъде почти не плаче между храненията, а си кротува и се занимава сам... Simple Smile Избягвам да го държа на ръце, защото тежи 100 кила и ще ми откъсне ръчичките.  hahaha Да се похваля, че в понеделник му биха две инжекции - тукашната първа имунизация и се разминахме само с плача, докато го боцкаха. Пу пу!  Praynig

# 653
Момичета, здравейте и от мен. Аз се загубих дълго време, но имах доста стрес покрай преместването ми в Германия. Но успявах да ви чета.

Коконка, много тъжно, моите съболезнования  Hug Това е един от най-големите ми страхове - да загубя майка си, толкова много я обичам! Може би поне ти е мъничка утеха, че все пак е видяла внучетата си.

TDI, аз моя Алекс го нося в кенгуру още от края на първия месец, тогава трябваше да летим и нямаше с какво друго да го нося из летището - нито столче за кола, нито зимен кош на количката вършеха работа, пък и бях сама с два куфара, куче с клетка и бебе и нямаше как още нещо да мъкна. Но и кенгуруто ми е доста стабилно (Welcom'Excel на bebeconfort) и е предназначено да се ползва от раждането. След това всеки ден го ползвах като излизах да извеждам кучето, понеже съм сама през повечето време и няма кой друг да го изведе, а и няма как да оставя бебето само. Алекс се чувства добре в кенгуруто, винаги спи вътре. Само ме притеснява като е с лице към мен, че понякога носа му се опира в мен и ме е страх да не се задуши и затова през цялото време го местя леко, за да диша добре.

За секса - и ние опитахме, ММ не издържаше вече. Не ми допадна и на мен, имаше дискомфорт, а и аз нямам желание още.

За честотата на хранене - при нас нема ред Simple Smile Изцяло сме на кърма. И аз като Doichinova имам много кърма през нощта, гърдите ми стават на камък даже, а пък бебето тъкмо почна да прави по-големи паузи нощем - 4,5,6 или 7 часа. През деня спи понякога повече, понякога по-малко, но яде доста често - на 2, на 3, даже и на по 1 час понякога. Следобяд имам чувството, че нямам почти никаква кърма и си мисля че детето не яде достатъчно. То всъщност и първия месец си мислех че не яде достатъчно, а беше качил 2 кг за един месец - от 2900 г, беше станал 4900 г. Направи бузи и крачетата му са като на човечето от гумите Мишелин Simple Smile
Ние сме вече в Германия  и като го мериха не казаха, че е прекалено много или че е лошо. Тук ваксини не се правят докато детето не навърши два месеца, дори не и в родилното. Също не се прави и ваксинация за туберкулоза, казаха че само в страните от източния блок се правила. Но пък му дадоха витамин К, защото тук имат такава практика, а в България май не се дава, не разбрах и аз точно причината.
В петък сме на консултация, тогава ще му сложат Ротарикс и ще видим какво друго ще кажат.

# 654
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Благодаря ви за мненията за шезлонга и кенгуруто, ще се радвам ако още мами се включат, да събера както се казва за една представителна извадка  Laughing

Ние бяхме навън за 2 часа, беше ветровито, сега се филмирам, че може да съм я простудила, въпреки, че постоянно й пипах ръчичките и нослето бяха топли, ще я наблюдавам и утре няма да излизаме. Говорих с ЛЛ по телефона, решихме в петък да слагаме ваксините, дано всичко мине наред   Praynig

Последна редакция: ср, 12 фев 2014, 15:15 от TDI

# 655
Витамин К се дава на новородените във Великобритания, защото са преценили, че е важен за съсирването на кръвта. Имахме избор между биенето му с инжекция веднага след раждането или приемането му през устата на два пъти. Е, биха му го на Деян, веднага след като се роди. Ето повече информация.

# 656
  • София
Имаме шезлонг, засега седо в него по около 15 минути и й писва. Наблюдавам. че с порастването й седи все повече и все по-спокойно. За кенгуро - ММ поръча едно от Амазон. Така и ъака много често е на ръце, а от третия месец мисля, че и навън ще й е удобно в него. Има специална поддържаща главата част.

# 657
Здравейте !
На бързо да се включа и аз  Simple Smile
БЛАГОДАРЯ за отоговорите, за акитата  Hug
Вилхелм Тел , и аз поръчвам от Амазон и съм много доволна.
ТДИ и ние ползваме шезлонга от 2 седмици някъде- тогава го купихме Simple Smile и сега редувам активната гимнаситка и шезлонга. Кенгуруто го изприбвах вкъщи,когато беше на  месец някъде. А  днес дори излезнахме малко с кенгуруто и после се пехвърлихме в количката Simple Smile
tanya_milcheva , от вътрешната страна на кенгуруто не пише ли от каква възраст, сантиметри, килограми?
Дон Бебон, ама  Деянчо много сладичък! И каква прическа си му направила Hug  Сладур!  Heart Eyes
И на нас като се роди й  сложиха в болницата вит.К

# 658
Нели, косата си му е така без никаква намеса от моя страна... Фешън бебе си ми е той.  Joy

# 659
Дон Бебон, страхотна прическа имате, много е готин господинчото  Hug Ние се родихме с малко коса, окапа повечето...сега започна да расте и има един въртел отпред, като порасне да видим как ще е Simple Smile

Уф, днес много крив и мрънкоти цял ден  Confused

Общи условия

Активация на акаунт