ДЕКЕМВРИйките засмени, с бебче на ръце, местят се в "родени"!

• 28 992
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
Ние сме с този шезлонг и активна гимнастика от същата серия. Ползваме ги от около месец.
http://www.fisher-price.com/en_US/brands/babygear/products/38320 … Fproducts%2F38320

Любимата играчка на Георги , обаче е една гъсеница http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdispla … -1_102390_10001?_$ja=tsid:49662&cm_mmc=googlemerchantcenter-_-nmppla-_-NULL-_-NULL&gclid=CIyRz9GEx7wCFeKWtAodoDMANw&gclsrc=aw.ds само я гледа , усмихва й се, говори й

# 661
  • United Kingdom
...Направи бузи и крачетата му са като на човечето от гумите Мишелин Simple Smile ...

Sweet dreams, разсмя ме от сърце с човечето от гумите Мишелин  Joy Ние също сме направили големи бузки и имаме пухкави крачета  Grinning

Mirabela_88, ние сме с колики от самото раждане. За тях използваме Infacol, но не ни помага кой знае колко. По цял ден сме на ръце, защото иначе само плаче  Crazy Любимата й поза е да се облегне на едното ми рамо, а аз да я разнасям из къщи. Тогава си стои кротко и разглежда наоколо. Нямам търпение да се разделим с коликите  Praynig

Имам въпрос към мамите с две и повече дечица. Ние много тежко изживяваме периода с коликите и започвам да се настройвам психически, че положението ще стане още по-страшно, когато започнат да ни растат зъбки. Много по-силен ли е плача на бебчетата, когато им никнат зъбки? Ще се радвам, ако споделите своя опит  Simple Smile

bugsy, ние сме изцяло на кърма и се храним на поискване. Все още бебка не си е създала никакъв режим на хранене. През деня се храним на 1-2 часа. Вечерно време започна да спи за по-дълъг период от време (3-4-5 часа) и се храним на по-дълги интервали от време.

Дон Бебон, на нас също ни биха витамин К в родилното. Stay Calm and Cuddle Me  Sunglasses Голямо сладурче е Деян  Hug

TDI, ние нямаме нито шезлонг, нито кенгуру. Когато бях бременна се двоумях дали да купим кенгуру или слинг, но все още не съм взела решение. Благородно ти завиждам за разходката. Времето във Великобритания е много лошо  Sad С тези ветрове и порои скоро не се очертава да ходим на разходка с бебка  Cry Ние имаме активна гимнастика и музикална въртележка за легло. Използваме ги от раждането, но бебка започна да се заглежда в играчките след като навърши 2 седмици. Постоянно се усмихва и им говори  Laughing Имаме си дори и предпочитани играчки  Grinning През последната седмица започнахме да прекарваме по-дълго време на активната гимнастика. Когато рита с крачета, арките се разклащат и някои от играчките подрънкват. На килимчето има също трептящи и шумящи елементи. Напоследък я поставям и по коремче за няколко минути на ден, но все още не й харесва много. Когато няма колики, бебка е много спокойна и щастлива на активната гимнастика  Simple Smile

# 662
  • Бургас
За честотата на хранене - при нас нема ред Smile Изцяло сме на кърма. И аз като Doichinova имам много кърма през нощта, гърдите ми стават на камък даже, а пък бебето тъкмо почна да прави по-големи паузи нощем - 4,5,6 или 7 часа. През деня спи понякога повече, понякога по-малко, но яде доста често - на 2, на 3, даже и на по 1 час понякога. Следобяд имам чувството, че нямам почти никаква кърма и си мисля че детето не яде достатъчно. То всъщност и първия месец си мислех че не яде достатъчно, а беше качил 2 кг за един месец - от 2900 г, беше станал 4900 г. Направи бузи и крачетата му са като на човечето от гумите Мишелин Smile

- ние  с храненето сме по същия начин, но вечерта се събуждам от болка особено в едната гърда и се цедя колкото да спадне.

Шезлонг ползваме още от началото там си се забавлява много добре през деня. Когато плаче я слагаме в кошчето за кола и млъква - явно и е много добре там.

Витамин К ни дадоха на капки в болницата на малко преди 30тия ден

Секса е кофти нищо че съм секцио все едно всеки път ми е за първи път

# 663
Ами роди се 2770, изписаха ни 2560, 1-вия месец беше 3800, а сега е 5400  Blush За първия месец сме в нормата, но втория не, не ми каза колко е трябвало най-много да качи.

Последна редакция: ср, 12 фев 2014, 19:16 от Jaska

# 664
И ние си ползваме шезлонга, даже в момента дреме в него. До скоро я слагах в столчето за кола и него го ползвахме вместо шезлонг, но вече взе да ми тежи и столчето си е  в колата, а вкъщи сме в шезлонга.
С кенгуру сме излизали един път, и един път със слинг, иначе сме с количката навън.
Ние ме утре на имунизация, много ми е притеснено.

# 665
Момичета, благодаря за отговорите за витамин К.
На мамите, които са родили в България и са дали на бебета им витамин К още в родилното, пише ли го в епикризите? Понеже в епикризата на Алекс не пише нищо и не знам дали това значи, че не са му дали, за да знам дали да му дават тук, ако не е вече късно.

На мамите, чиито бебета имат още колики, мога да препоръчам да опитат с възглавничка с черешови костилки. На мен ми подариха и Алекс като имаше колики преди, съм я ползвала и мисля, че вършеше работа. Моята е от тези, дето се слагат в микровълновата за 20-тина секунди да се затопли и после се слага на коремчето на бебето. Дано ги има и в България.

kremena, и аз си поръчах от амазон въртележката за легло от серията Rainforest на Fisher Price и Алекс много й се радва, аз също Simple Smile Ето тази http://www.fisher-price.com/en_US/brands/babytoys/products/38346

I_Love_the_Sea, нека са ни пухкави и здравички децата  Hug
mammapak, наздраве с бирата  beer
Аз да питам, много ли е нередно да се пие бира или вино, докато се кърми? Все пак живея в Бавария и тук бирата я нямат за нищо - пият всички и по всяко време, пък и на мен ми се услажда, но ми е гузно ако си пийна малко и ме е страх да не му стане нещо на детето...
Дано не ме помислите за алкохоличка, че докато бях бременна се жалвах тук, че ми се пийва, а не трябва, сега пак Simple Smile
Шегувам се разбира се, никога не съм пила много, но от време на време имам желание.

Дон Бебон, много мило момченце си имаш  Heart Eyes Аз исках да те питам, понеже беше споменала че имате куче, как се справяте с кучето и бебето - имат ли контакти? Защото и аз имам куче (мопс - с ваксини, вътрешно обезпаразитяване и къпан редовно) и откакто се е родил Алекс винаги са били в едно помощение, но не съм давала на кучето да го облизва или пипа и се чудя другите как процедират и кога ще мога да оставя бебето на пода, с кучето наоколо?

# 666
Atrakcia, благодаря много за съветите за махане на добавката АМ  Hug Ще опитваме едно по едно... честото будене нощем ще го оставя последен вариант. От една страна защото гледам вкъщи и друга, 5-годишна маймунка, която през деня много ме изморява, нощният сън ми е страшно необходим. От друга страна беба едва последните 10-ина дни започна да спи така нощем, сама си го нагласи така сънят, преди това се кърмехме на максимум 3 часа... не ми се иска да я връщам назад в първите й опити за някакъв режим. Пък ще видим другите мерки как ще помогнат. Честно казано аз не се притеснявам много от даването на добавка, малката суче добре, въпреки ползването на шише.
Кака й също беше така - сучеше си 8 месеца, нищо че я дохранвах с шише. Но количестово АМ, което й давам в денонощието е толкова малко, а тя така наддава, че явно може и без него, та се оказва, че единствената причина да го даваме е да се справим с моментен изблик на глад. Затова ще се радвам, ако успеем да се преборим Wink

Вилхелм Тел, за болките при секса - първият опит е леко стряскащ. На 2-ри, 3-ти път вече ще е много по-добре и доста бързо всичко ще е минало. Няма да се настройваш отрицателно - не гониш някакви срокове, опитвайте бавничко и спокойно, скоро всичко ще си е по старому.

Витамин К и на беба й дадоха в болницата след раждането.

TDI, ще чакам с нетърпение какво е казал ортопедът за кенгуруто, че много ми се иска да ползваме вече и нашето... ние обаче още не сме си взели направление. По мои спомени може да се слага в слинг, шезлонг, люлка от първия ден, а в кенгуро, когато започне да си държи главичката стабилно изправена, но нека чуем какво ще каже специалист.

Дон Бебон, много сладка прическа имате, голям сладур!  Hug

Vio, дано мине леко имунизацията, да ни пишеш как сте после - аз тая надежди да имаме повече бебчета без реакция след ваксините.

I_Love_the_Sea, за зъбчетата не съм имала грижи с каката освен на 2 пъти да ми вдигне температура - ниска, под 38,5 и за няколко часа само. Повече се лигавеше, почти не е плакала. Има едни гелчета, които помагат, като охлаждат венеца и създават усещане за изтръпналост - ние ползвахме.

# 667
Sweet Dreams, сега видях, че си питала - в нашата епикриза (от Шейново) е вписан Витамин К-то. Но на мен ми се е случвало да връщам епикриза за дописване, та не знам до колко може да разчиташ, че всичко дадено на бебо е описано.

# 668
Sweet Dreams, сега видях, че си питала - в нашата епикриза (от Шейново) е вписан Витамин К-то. Но на мен ми се е случвало да връщам епикриза за дописване, та не знам до колко може да разчиташ, че всичко дадено на бебо е описано.
Doichinova, благодаря ти за отговора, винаги си много мила и отзивчива   bouquet
И аз не мисля, че може да се разчита само на епикризата, но все пак ми беше интересно дали по принцип се описва и този витамин в нея.

# 669
  • София
TDI, на шезлонг девойката е от втората седмица, но не и допада много, след десетина минути започва да мрънка. Но за сметка на това обожава активната гимнастика (отново Рейн Форест на Фишър Прайс), особено огледалцето. Може да го гледа и побутва с часове. 
Пробвах разходки със слинг, но явно не съм уцелила модела, затова чакам да пристигне и едно кенгуру тия дни. Всичко това (шезлонга, активната и кенгуруто) е консултирано с ортопед и няма проблем.

Дон Бебон, Деян е разкошен! Simple Smile
Между другото докато го гледах се сетих - какъв цвят са очите на бебетата ви? Малката е все още със сини, като баща си, но за съжаление не съм убедена, че ще запазят цвета си.

# 670
Здравейте момчета!
Относно коликите...ние също си взехме такава възглавничка с черешови костилки. Има я в Балев Био Маркет във Варна, но може и по нета да се поръча. На нас много ни помага, а ако няма колики пак помага...като му я сложа топличка на коремчето и така се успокоява и веднага заспива  Heart Eyes Имахме много лоша криза с тея колики миналата седмица, привикна към Колийфа и спряха да му действат, сменихме с Саб Симплекс, но докато подействат възглавничката ни спаси. Даже мисля, че е спокоен не заради капките, а заради нея.
За ортопеда - ние днес ходихме, всичко ни е наред. Само, че ние сме частно и незнам как става с направленията.
Ние също сме с прическа. Откакто се е родил е с пънкарски гребен  Joy
Прегръдки за всички   bouquet

Моите съболезнования Коконче! Бъди силна заради принцесите. Твоята майчица ще ги пази отгоре  Hug

# 671
Момичета, бях питала, ама никой май не отговори...пак ще си задам въпроса. Като ви дойде цикъла по-силно ли течеше, от обикновено, и колко време продължи?

Аз за дрешките да кажа, че все още не съм обличала през главата нищо, само с копченца, с предно закопчаване. Има ли и други, като мен? Да укрепне главичката още малко, да не го натискам много и мъча. После ще видим каква борба ще е:)

За 1 месец е качил моя син 1.200 кг, у дома го теглихме. На консултация сме чак на 19-ти, дотогава ще е наддал още, да видим и на нас какво ще ни кажат.

Assos, сиви са...в началото бяха по-тъмно сиви, сега са по-светли. Ама ще се променят със сигурност.

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 00:20 от bugsy

# 672
Дон Бебон, Деян е разкошен! Simple Smile

Благодаря много!  Hug

В началото очичките на бебо бяха тъмно сини (май на всички бебета са такива някакви?), а сега вече са кафяви. Мисля, че ще се променят още, но не драстично. Simple Smile Бащичко ще е, в нашия случай.  Heart Eyes

bugsy, все още не мога да преценя дали имах цикъл - май да. Но то беше толкова непосредствено след лохиите, че може и да не е било това... А бееее да! Grinning Като количество не беше много - по-малко даже от обикновено (преди бременността ми).

Моя бебо рядко го обличам в неща с копчета отзад, но има няколко много хубави дрешки такива, та си позволявам да го помъча от време на време.  Crazy Embarassed

# 673
аз мисля за имунизацията да си купя лепенки за т... newsm78

# 674
  • София
Ами, засега цикълът ми е по-слаб, но то вчера ми дойде за пръв път, а и още се кърмим понякога. Реално нямам още наблюдения.
 Очичките на бебката ми са си синьо-сиви още.
 Много ви благодаря за отговорите и подкрепата относно секса! Дано наистина успея да се престраша пак да пробваме! Ужасно ме е страх сега, точно сякаш с нож ме режат там ми е Sad

Общи условия

Активация на акаунт