От кой матрак сте доволни - 4 тема

• 291 177
  • 1 164
  •   1
Отговори
# 840
  • София

[/quote]

Здравей,
Ти на кой модел на Нани си се спряла? То всеки се чувства комфортно на различен. Аз както казах и по-нагоре Сирена Фреш Мемори на Нани е най-добрия за мен! Гледам, че и други хора са доволни, но всеки различно  Simple Smile Simple Smile Simple Smile
[/quote]

От какъв точно дунапрен е направен (плътност) дали знаете? Мемори слоят също колко см е?

# 841
Ето описание какво представлява Сирена Фреш Мемори http://www.matracinani.bg/news.php?nID=7

# 842
  • sofia

Вчера ходихме да изпробваме огромно количество матраци  Laughing Най-удобно се почувствах на Магнифлекс Релано Бамбук, но пък ме притеснява, че е една идея по-мек (и все пак се води ортопедичен).
По-мек от какво? Това е твърд матрак. Консултанката сто пъти ме предупреди, че е твърд и да не сбъркаме. Онзи ден го получих, още не сме спали на него.
Поръчах го без да съм пробвала, само по описание в сайт. Всичко, което съм пробвала с мемори слоеве ми е меко и специално гледах да няма мемори и да е твърд.

Единственият му недостатък е, че не се сваля калъфа. Но това ми трябваше, когато децата бяха малки и спяха с мен  Simple Smile Слава богу, вече никой не се напишква и не повръща.

# 843

Вчера ходихме да изпробваме огромно количество матраци  Laughing Най-удобно се почувствах на Магнифлекс Релано Бамбук, но пък ме притеснява, че е една идея по-мек (и все пак се води ортопедичен).
По-мек от какво? Това е твърд матрак. Консултанката сто пъти ме предупреди, че е твърд и да не сбъркаме. Онзи ден го получих, още не сме спали на него.
Поръчах го без да съм пробвала, само по описание в сайт. Всичко, което съм пробвала с мемори слоеве ми е меко и специално гледах да няма мемори и да е твърд.

Единственият му недостатък е, че не се сваля калъфа. Но това ми трябваше, когато децата бяха малки и спяха с мен  Simple Smile Слава богу, вече никой не се напишква и не повръща.

По-мек от Мемори Фреш на Дормео, който върнахме. Той за мен си беше дъска с няколко санта мемори направо. Може би не е станало ясно  Simple Smile Днес са ни доставили Реланото и утре-вдругиден ще го пробваме, пък да видим. И аз установих, че без мемори май ще е по-добре. Ще ви пиша отзиви. Praynig

# 844
Здравейте и аз в момента съм в голяма чуденка за матрак. Бях в един магазин да пробвам. Искам мек матрак. От описанията се бях спряла на Бахама мемори и на Магнифлекс isleep silver. И двата ми се видяха твърди. Но след като нямаше нищо по меко и полежах 5 минути на тях ми харесаха. Но сега не мога да реша кой от двата е по-добрия избор като качество. На усещане бяха почти еднакви. Бахамата ми се видя много висок. Моля тези които са запознати с тези модели да каже кой си заслужава повече?

Приемам предложения и за по-меки модели матраци.

Последна редакция: пт, 17 апр 2015, 20:50 от Val27

# 845
  • София
Ето описание какво представлява Сирена Фреш Мемори http://www.matracinani.bg/news.php?nID=7

Не пише нищо за материалите, плътности и прочие.
Питах за пореден път на имейла посочен в описанието - нищо.
Май ще си купувам отделно частите, ще спестя 50%.

ПП: Майорка май е нов модел на Нани - към твърдите ли е? Бюджетен вариант ми се стори.

# 846
  • София
Явно ще чета назад.  Hug Hug

# 847
Аз пък си харесвам Каспия полифлекс на Нани. Взехме го, защото е ортопедичен, а синът ни е с дискова херния. Сега ние спим на него и съм изненадана от факта, че уж е от твърдите, а като легнеш ти е страшно удобен. И да напомня: Задължително пробвайте матраците преди да ги купите. Не разчитайте само на хорско мнение.
От колко време го имате? Образували ли са се вдлъбнатини? Общо взето това ме притеснява при него - да не слегне на местата с повече натиск. Чудя се между моделите полифлекс и pocket spring (без мемори, понеже лятото държало топло/запарвало).

Ако някой има модела покер спринг на Нани (без меморй) да сподели от колко време го има и дали има забележки/оплаквания.

Като цяло май няма голяма разлика в матраците и ще трябва да ги пробвам на място, но искам да проуча мненията на хора, които ги имат.

# 848
  • оттам, откъдето започва България
От декември 2012 г. е матрака, но се използва интензивно. Преди спяха сина /тогава беше към 90 кг./ и кандидат-снахата, сега ние с мъжа ми /и той е вече над 90 кг./ Засега нямам забележки. Аз върху матрака съм си сложила протектор на Тед, той малко се мести /тъй като е тъничък/, но иначе матрака си е добре. Отвреме-навреме го повдигам /тъй като е с повдигащ механизъм/ да се проветрява. Беличък си е, дамаската е хубава, добре се спи на него. Засега сме доволни. Успех в избора!

# 849
  • sofia
Скрит текст:

По-мек от Мемори Фреш на Дормео, който върнахме. Той за мен си беше дъска с няколко санта мемори направо. Може би не е станало ясно  Simple Smile Днес са ни доставили Реланото и утре-вдругиден ще го пробваме, пък да видим. И аз установих, че без мемори май ще е по-добре. Ще ви пиша отзиви. Praynig
И аз се чудех между тези двата, но по-голямата височина на магнифлекса ме спечели (20 см).
По принцип, колкото е по-висок един матрак, толкова е по-комфортен - това ми е личното усещане.
Отчета ми е, че сме доволни от Магнифлекс Релано бамбук.

# 850
Аз също смятам, че по-високите матраци са по-удобни, въпреки че никъде не го пише това. Но на пазара са се появили и матраци по 12 см. Направо не знам как някой може да спи на такова нещо.

# 851
  • оттам, откъдето започва България
Не мога да споделя мнения за по-дебели матраци, но на Каспия полифлекс със своите 17 см. се спи перфектно. Те може и да са по-малко или повече от посочените см., но важното е, че се спи удобно и няма схващания и болки по тялото сутринта.

# 852
Здравейте! Какво ви е мнението за този топ матрак на Симеонов http://matraci.point.bg/%D1%82%D0%BE%D0%BF%20%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA
Материалът, от който е направен е Vitafoam пенополиоретан. Казаха, че е вид дунапрен. Имате ли информация за него, дали се сплесква, удобен ли е? То е ясно, че за тази цена няма да е кой знае какво, но искам да го сложа на легла, които са със стари пружинени матраци.

# 853
Ходих да пробвам матраците. Оказа се, че нямат от повечето модели Grinning

Пробвах полифлекс на Нани - малко твърд ми идва. От магазина ми казаха, че съм бил свикнал на пружинен и да търся пак такъв, понеже другите щели да ми бъдат твърди (и повечето ми бяха твърди).

ПокетСпринг и ВискоПокетСпринг исках да ги провбвам, но ги нямаха. Пробвах друг матрак с покет пружини и ми беше добре. Пробвах и някакъв с мемори, но едно лигаво ми се стори. Като казах, че съм чел, че лятото меморито можело да спарва - консултанта каза че можело и да е вярно.

Иначе ми предлагаха като стария матрак - Каспия Нормал (с Бонел пружини), но искам нещо, което няма да ми убива след време (макар че нищо не е вечно).

По метода на елиминацията остава ПокетСпрринг на Нани, но не съм го пробвал.

# 854
  • Пловдив
Имам Приста 140/200 и искам да купя пружинен матрак от ИКЕА. Някой прабвал ли е дали стават на механизма за повдигане? Четох доста назад и си спомням, някой писа че е купил за 240 лв. Но не и модела?! Моля за отзиви!

Общи условия

Активация на акаунт